Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Melek oğlum, Yusuf oğlum bugün tam 4 yaşında olacaktı
Uzun ve özlemle dolu geçen 4 koca yıl bitti
Seni çook seviyorum güzel bebeğim...

meleklerimizin doğdukları ve cennete uçtukları tarihler...
hiç silinmeyecek zihnimizden gönlümüzden
acıtacak o tarihler
teyzemin 37 yıl önce kaybettiği kızından bahsederken ağladığını görünce
demek ki hiiç bitmeyecek bu acı dedim
ama inşallah kavuşmamız dindirecek acılarımızı
merak etme Yusuf cennette kimbilir hangi pastaları yemiştir; frambuazlı, muzlu, çilekli.....
ne isterse anında geliyordur önüne
benim oğlum ve diğer meleklerimizde hep bir ağızdan: iyi ki cennete geldin Yusuf diye ritim tutuyorlardır
Rabbim meleklerimizin kardeşlerine hayırlı uzun ömür versin, acılarını göstermesin
melek annesi olmak acı olsa da aynı zamanda büyük bir gurur kaynağı

hayırlı olsun Horizon sana ve Defnoşuma
şenlendi yine buralar haberlerinizle
Allah bebeklerinize ve sizlere sağlık mutluluk versin
bazen düşünüyorum bu topik ne kadar devam edecek diye
bi gün biri arkadaşlar müjde torunum oldu diyecek mi acaba
ilk önce melek76 mı verir bu haberi yoksa birincilik bayrağını başkası mı devralır
yarış başlamıştır

Merhaba Melek Anneleri
Bende meleğim oğlumu 28.02.2013 de tam 21 gün önce 21 haftafımızı bitirdiğimiz gün kaybettim.o günden beri bu topiğin en başından sonuna kadar her sayfasını okudum, kimi zaman sizlerle hüzünlendim kimi zaman ise umutlandım.okudukça beni anlayabilecek kişilerin sadece sizler olabileceğinize inandım ve size yazmaya karar verdim. Şuan öyle karışık duygular içindeyim ki oğlumun pıt pıt larını çok özledim, kendimi büyük bir boşlukta hissediyorum ve hem anne olmak istiyorum hem de çok korkuyorum, her şey o kadar yeni olmasına rağmen bana yıllar geçmiş gibi geliyor, bazen de sanki bunları başkası yaşamış ben bir pencereden izliyormuşum gibi...

Allah yardımcın olsun. İnşallah Allah sana ve bizim gibi olan her anneye bir daha böyle problemler yaşatmasın. olacak olan bebeğini sağlıklı olarak kucağına almayı, olan bebeklerimizin hayırlı bir evlat almasını nasip etsin ve acılarını yaşatmasın.

Âmin meleğim01. Allahım hepimizin yüzünü güldürsün bundan sonra inşallah ve umarım kısa zamanda bizde premete nin hazırladığı listede yer alalım...

merhaba kızlar birşey soracağım sizlere.. kan pıhtılaşması yaşayanlara özellikle bu sorum .. hamileliğin başında trombositlerim düşüktü ne olduysa tansiyonumla beraber trombositlerim 1050 çıktı 2 hafta önce.. sizlerin trombositleri değeri kaç.. ve hastane de yatırdılar düşürdüler ama tekrar yükselirse doğuma az kaldı kafam çok karıştı

Oh ne güzel Güneyimiz annesini hiç üzmesin. Demek Defnoşumla görüşüyorsunuz, ne güzel olur bebekleri birlikte büyütürsünüz.

Ahh ah yıllar geçiyor, meleklerimizin acısı hiç geçmiyor, özlemse gitgide çoğalıyor. Doğum günün kutlu olsun melek Yusuf, Allah senin ömrünü kardeşlerine versin.

Canım ne güzel yazmışsın, gülümseyerek okudum yazdıklarını. Allah o günleri görmeyi nasip eder inşallah.

Pericim oğlun için Allah sabırlar versin henüz kaybın çok yeni kabullenebilmen ve bu acıya alışabilmen için önünde uzun bir süreç var. Gerçekten buraya yazmakta iyi etmişsin çünkü dediğin gibi yaşadıklarımız bu acıyı yaşamayan birilerinin anlaması imkansız, onları teseli sözleri bizleri daha çok yaralamaktan öteye geçemiyor. İçine atmaktansa hisssettiklerini, yaşadıklarını bizimle paylaş. Hemen yeniden anne olmak istemen ve bundan ölesiye korkman çok doğal. Bizler için bebeklerimizi kaybettikten sonra yaşamın tek amacı yeniden anne olabilmek oluyor ama yeniden hamile kalmadan önce muhakkak bir riskli gebelik uzmanıyla görüşerek erken doğum nedenini öğren ve tekrarlamaması için grekeli önlemleri alarak yeniden yola koyul. Benim oğlumu kaybedeli neredeyse 4 yıl bitecek ben bile hala zaman zaman sanki yaşadıklarımı başkası yaşamış da ben bütün olan bitenleri dışarıdan, bir sinema perdesinden izliyormuşum gibi hissediyorum. Herhalde bunu nedeni aklımızın bir insanın bu kadar büyük bir acı yaşayıp hala yaşamaya devam edebilmesini idrak edememesi diye düşünüyorum.

Merhaba kızlar, bir süredir buraya yazamadım koşuşturmacalı günler geçirdim. Nihayet ücretsiz iznim bitti cuma günü işbaşı yaptım ama hala kadrom İzmir'de olduğu için göreve orada başlamam gerekti. 1 günlüğüne uçakla İzmir'e gittim geldim çok yorucu oldu.Üstelik Tolga da gece uyanıp beni evde göremeyince çok huysuzlanmış, biraz da hastaydı bütün gün boyunca babasına çok eziyet etmiş. Bütün gün boyunca ağlamış, hiç yemek yememiş vs. neyse geldik kavuştuk, herşey yoluna girdi şükür. Şimdi başka bir ilden tayin olduğum için 15 gün meyil müddetimi kullanıyorum anlayacağınız son saltanat günlerim sonra tam gaz çalışmaya devam. Geçen hafta listetyi yayınlamaya fıstatım olmadı bu hafta iki haftalık güncelleyip yayınlarım, borcum olsun. Hepinizi öpüyorum.

Premetecim çok teşekkür ederim, bugünlerde ilk günlerden daha da kötüyüm, sanki içimdeki boşluk günden güne büyüyor..size yazmak bir nebze rahatlatıyor beni çünkü herbirinizin hikayenizi ve umutla bebeklerinizi kucağınıza alışınızı okuyarak umutlandım.bu umudumun gerçek olabilmesi için erken doğum nedenimi öğrenmem gerektiği konusunda ise haklısın. Doğumdan sonra bir kez gittim doktoruma genel bir muayene yaptı, erken doğum nedenini anlayabilmek için bir kaç test isteyeceğim senden ama henüz kan değerlerin doğum sebebiyle normale dönmedi dedi ve bana Nisan ayına tekrar randevu verdi.hangi testleri isteyecek bilmiyorum ama kan pıhtılaşması ve bir kaç test daha dedi ve sizin yazdıklarınızdan okuduklarıma dayanarak bir kaç soru sordum Dr uma, rahim ağzı yetmezliği yokmuş bende, şimdilik bildiğim sadece bu.Ama benim hamileliğim 8. Haftadan beri sıkıntılıydı zaten o haftadan doğumuma kadar sürekli kanamam vardı, plasenta aşağıda olduğu için demiş ti Dr um.. Ama kanamalarda birlikte sancılarda başlayınca son bir kaç günde doğum kaçınılmaz oldu ve oğlum ellerimden kayıp gitti İnşallah Allahım bu acıları bizlere bir daha yaşatmaz..

Bu arada Tolga'n kocaman oldu.. ee o kadar süre annesiyle hiç ayrılmazsa gece seni görememenin onu huysuz yapması da normal ama neyseki kavuştunuz. Allah ona ve tüm melek annelerinin kuzucuklarına uzun ömürler versin

Fuzuli seninde acın benim gibi çok taze, sabırlar diliyorum sana da. Sanırım hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz, ne zaman geçer yada geçer mi hiç bilemiyorum inşallah sağlıklı bir bebeğimiz olur ama dediğin gibi meleklerimiz hep yüreğimizde kalacak hiç bir şey onların yerini dolduramaz

Aynen dediğin gibi bende bütün hamileliğimi yüreğim ağzımda geçirdim, kaç gece kanamalar yüzünden acillere gittim her seferinde oğlumun kalp atışları ile rahatladım ama son gidişimde maalesef hastaneden oğlum olmadan çıktım..senin rahim ağzı gevşekliğinin bu topikte okuduğum kadarıyla dikiş atma gibi bir çözümü var, ve burda onu yaptırıp sonunda bebeklerini kucağına alanlar var inşallah seninde sorunlarına bir çözüm bulunur, Allah çözümsüz sorun vermesin, ben daha ne sorunum olduğunu bile bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır sizi takip ediyorum,ama yazmak için ancak bugün cesaretimi topladım.Ne yazık ki bende 26.12.2012 ikiz oğullarımı 24 haftalıkken dünyaya getirdim ve bir gün sonrada cennete yolladım.Hala çok kötüyüm,hala ağlıyorum ve ne yazıkki bu acım dinecek gibi değil.Hamileliğimin başlangıcından doğuma kadar hep korkuyla yaşadım,tekrarlayan ve sebebi bulanamayan kanamalarım nedeniyle 3 ay hastanede kaldım,çok sabrettim,hiç isyan etmedim yeterki oğullarım iyi olsun dedim,ama maalesef olmadı ve 24.haftamda normal doğumla oğullarım doğdu.İlk günlerde herhalde tekrar hamile kalmaya cesaret edemem derken sizlerin yaşadıklarını okumaya başlayınca ufak ufak düşünmeye başladım.Bizim yaşadıklarımızı gerçekten çoğu insan anlayamıyor ve o yüzdende sizin aranıza katılmaya karar verdim.Çok yoğun bir tempoyla çalıştığım için ne sıklıkla yazabilirim bilmiyorum,ama birbirimize destek olmak adına zaman bulmaya çalışacağım.
Sevgiler...

Merhaba Nevser,
Allah sanada oğulların için sabır versin, neler yaşadığını tahmin edebiliyorum, bu topikteki herkes aynı acılardan geçti maalesef. ben hergün bu acı bitecek mi acaba diye sorup duruyorum kendime.. Henüz cevabı yok... Bende senin gibi hiç bitmeyen kanamalar sonucu kaybettim oğlumu, sen herhangi bir test yaptırdın mı Dr un bir tahminde bulunmuyor mu doğum sebebin hakkında?
Bende Nisan başında çalışmaya başlayacağım, ama bu topiğe mutlaka zaman ayırmaya çalışacağım, burada birbirimize desteğimiz önemli ve bizi bizden başka anlayan yok çünkü.

evet hayat boyu bizimle yaşayacak meleklerimiz, hep kalbimiz de olacak.
Amin canım, kardeşlerinin acısını Allah bizlere göstermesin...

Valla hiç belli olmaz, bakarsın ilk haber seden gelir :)

Ahh ah yıllar geçiyor, meleklerimizin acısı hiç geçmiyor, özlemse gitgide çoğalıyor.eçmeyecek bir acı... Doğum günün kutlu olsun melek Yusuf, Allah senin ömrünü kardeşlerine versin.

Hiç geçmeyen ve geçmeyecek bir acı...Allah tekrar yaşatmaz inşallahh..

canım, 15 günlük mail müddeti güzel olmuş gerçekten :) Tolga ile 1 günlük ayrılığınızın acısını 15 günde çıkarırsınız artık.

Arkadaşlar, melekleriniz için çok üzgünüm Allah, en kısa zamanda sizlere acınızı dindirecek bebekler nasip eder inşallah...

Teşekkürler,hala korkularımı yenememiş olsamda bizim acımızı ancak yeni bir bebek veya bebekler :) dindirebilir.
Hep ikiz bebeklerim olsun istemiştim ve bir şeyi 40 kere söyleyince olur derler ya Allah gönlümüze göre verdi,ne hayaller kurmuya başlamıştık eşimle birlikte ki,çok dikkat etmeme rağmen kanamalarım başladı,doktorum daha önce de bir düşük yaptığım için hemen hastaneye yatırdı kanamam kesildi diye herhangi bir araştırma yapılmadı ertesi gün taburcu oldum ve heyet raporu alarak nerdeyse yatarak Hamileliğimi geçirmeye başladım,ama bu da yeterli olmadı ve 1 ay sonra tekrar kanamam oldu ve yine hastaneye yattım doktorum kanda pıhtılaşmadan şüphelendi ve hemen testler v.s derken çok ciddi boyutta olmasada bişeyler vardı hematologla konuşup Clexana başladık,tamam sorun bulundu derken kanamalarım kesilmişti ki tamda amniosentez olacakken tekrar bi kanadım hemen amniosentez tarihini değiştirdik risk almamak için tekrar herşey normale dönmüştü ki amniosentez oldum,3 gün sonra başlayan kanamam artık doğuma kadar devam etti,sonundada korkulan oldu çok tedbir almamıza rağmen enfeksiyon nedeniyle erken doğum yaptım.
Doğum sebebi enfeksiyon,enfeksiyon sebebi durmayan kanama,ama kanamanın nedeni belli değil.Daha önce septum ameliyatı olmuştum,bazen bu sebep olabiliyor dedi doktorum ama kesin bilemeyiz dedi.
Herkes işe başladığımda kafam işle meşgul olacak diye daha kolay atlatırsın diyordu ki yeni bir sorunla karşılaştım yakın çevrem hariç sorunları bilmedikleri için ve hamilelik sebebiyle izinli olduğumu bildikleri için de döndüğümde tebrikler başladı,herkes bebeklerimi eve bırakıp işimin başına döndüğümü zannediyordu ve asıl ozaman yaşadıklarımı düşünebiliyomusunuz her tebrik edene durumu açıklamaya çalışmam...ahhhhh ahhhhhhh...

Teşekkürler melek76 inşallah Allah bize de sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder.

NevSer çok zor günler geçirdiğin belli, inşallah kısa zamanda hepsi geride kalır ve bizlerinde en azından bundan sonraki yaşamımıza anlam katacak bebekleri olur. İşe dönüşün hakikaten oldukça yıpratıcı Olmuş, herkese dert anlatıp aynı şeyleri tekrar yaşamak çok kötü.. önümüzdeki hafta bende işe başlayacağım ama Allah'tan aynı işyerinde değil, tabi her ne kadar iş yeri aynı olmasa da yaptığım iş dolayısıyla tanıdıkları sürekli göreceğim, yani iş yeri değiştirmemin çok çok bir yararı olmayacak gibi

Desteğin için teşekkür ederim.İnşallah yaşadıklarımız geride kalır ve başta melek anneleri olmak üzere isteyen herkezin kucağı bebeklerle dolsun :)
İşe başlamamız ilk günlerde zor olsada yinede bize iyi gelecek,hiç olmazsa kendi kendimize kalıp bütün gün kafamızda birşeyler kurmaktan biraz olsun uzaklaşırız.
Senin kanamalarının nedeni belli mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…