Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım, moralini bozma. Sonuna kadar her şey yolunda gidecek inşallah. Doktorun önerirse doğum öncesini iznini öne alırsın. Ben de önce almayı düşünüyorum. Kızımla da ilgilendiğim için zorlanıyorum artık. Bebeklerimiz sağlıkla doğsunda , bebek doğduktan sonra çaresine bakarız artık...

Canım, kilo olayı kontrol edilemiyor. Bu hamileliğimde bunu öğrendim. Ama biliyoruz ki önemli olan bebişlerimiz. Lütfü Bey benim kiloma da hiç karışmamıştı. 56 ile hamile kalıp 69 ile bitirmiştim. Şu an ise 69 kiloyum. Nereye kadar gidecek kilolar bilemiyorum. Şeker yüklemem var haftaya. Şimdiki doktoruma çok kilo aldığımı söyledim. Çokta kilolu değilsin dedi. Önce şeker yüklemeni yapalım, ona göre diyetisyene yönlendirebilirim dedi.

Canım Durunun doğum kilosu beni de şaşırtmıştı :) Gerçekten haftasına göre oldukça iyi. Küvöze girer mi diye korkmuştum, çok şükür problem olmadı.

Doğumun nerede olacak canım. Benim doktorum 38 i bekler diye korkuyorum ben de. Eğer 38 de ısrar ederse doğumumu Lütfü hocanın yapmasını isteyebilirim. 37. haftayı geçmesin istiyorum ben. Biliyorsun benim korkulu rüyam 37+5
Lütfü hocanın doğum ücreti ne kadar biliyor musun ? 7500 tl civarı idi o zamanlar.

Lütfü hoca doğum zamanına çok iyi karar veriyor. Hiç endişelenme , kendini Lütfü Hocanın ellerine bırak derim :) Bana son kontrolde ciğerler yeterince gelişmiş. 36. haftada alsak hiç problem olmaz, küvöze girmez demişti. Öyle de oldu. Hadi canım, güzel haberlerini bekliyoruz :)
Canım evet zaman çabuk geçmiş gerçekten :) Dediğin gibi, kızımla uğraşmaktan pek odaklanamıyorum ama daha çabuk yoruluyorum :) Dinlenmeye fırsat yok hiç...
Canım Duru 7 aylıkken başlamıştım ben. Ama 7.50 - 11.00 arası dersim vardı. Okulumda eve yakındı. Bir günüm de boştu. 16 saat dersim vardı çünkü. Ben ve kızım hiç etkilenmedik. Şanslıydım ben. 30 saat ders fazla gerçekten. 24 saatin üstünde dersi isteğe bağlı olarak almayabiliyorsun. Geriya kalan 6 saat için süt izni istesen. Vermiyorlar mı yoksa
Benim bu dönem okulum değişti Okulun fiziki şartları çok güzel. 17 saat dersim var. Fakat yine de boş gün vermiyorlar. Hatta nöbetten muafım artık, nöbet tut bile dediler. Riskli hamileliğim diyince ikna oldular da nöbet tutmuyorum . Ders programında arada hep boşluklar yapmışlar öğretmenlere, en boş güne de nöbet tabi Ne olacak bilmiyorum, tam da bebişin doğacağı zamana denk geldi.
Canım bebeğini sık sık emzirirsen hiç bir şey olmaz diye düşünüyorum. Geceleri ve öğleden sonraları emzirmeye ağırlık verirsin. Sütün kesilmez, moralini yüksek tut canım. Allah idarecilere de insaf versin valla, ne diyeyim. Bu arada heyet raporu almayı denedin mi hiç ?

canım, moralini bozma, herkesin hikayesi başka. inşallah sorunsuz bir şekilde alacağız bu sefer kucağımıza bebeklerimizi. seni çok çok iyi anlıyorum, aynı hisleri paylaşıyorum. ben de okuyup okuyup demoralize oluyorum. ama olumlu olmak zorundayız. az kaldı hepimiz için. inşallah bu endişeli günleri gülerek hatırlayacağız.

38'i beklemek istememekte çok haklısın canım. umarım doktorun da öyle yapar. ben sana lütfü hocanın doğum yaptırdığı hastanelerin fiyatlarını, ayrıca kendisi ve anestezi uzmanının alacağı ücretleri özelden ayrıntılı yazıyorum şimdi. bildiğim kadarıyla buraya fiyat yazamıyormuşuz.

arkadaşlar,
bugün 36+0'ız ve son kontrolümüze gittik. herşey yolunda görünüyor çok şükür.
veeeeee 5 Mart sabahı (36+5) allah izin verirse oğlumla kavuşacağız :) sadece 4 gün kaldı, inanamıyorummmmm!!!!
nolur bizim için dua edin, sağlıkla kollarıma alabileyim yavrumu.

canımmmm çoook sevindim inan :)
Çok şükür, çok az kalmış gerçekten. Darısı bana inşallahhhh :)
Dualarımdasın canımmm...

Son düzenleme:

Ne kadar harikaaa, hiç birşey kalmamış 4 gün sonra bebeğiniz kucağınızda olacak, allahım nazarlardan korusun, sizi hiç tanımasam da dualarımdasınız , melek annelerinin tekrar bebek sahibi olması beni çok çok mutlu ediyor, biz yüreği yananlara umut oluyor çünkü, güzel çok güzel haberlerinizi duymak üzere, hayırlı doğumlar...

Allahım ikimizede inşallah hayırlısıysa nasip eder. Evet tekrar düşünmeye başladım. İnsan demek ki çektiklerini unutabiliyor, yeniden herşeyi göze alabiliyor.

Henüz oğlum küçük daha 22 aylık biraz büyüsün inşallah. Şansımı tekrar denemeyi düşünüyorum. Allahım inşallah sağlıcakla, sağlıklı sıhatli, güzel bir hamilelik ve zamanında sağlıcakla yeni bebeğimi de kucağıma almayı nasip eder inşallah Amin. Eksik dua etmek istemiyorum Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Allahım bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün. Kucağını bebekle doldursun. Herşeyi gönlüne göre versin herşeyi inşallah.Amin...

Allahım sağlıcakla bebişine kavuşmayı nasip etsin inşallah. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Amin. Dularımız seninle olsun. Allah kurtarsın.

canımmmm çoook sevindim inan :)
Çok şükür, çok az kalmış gerçekten. Darısı bana inşallahhhh :)
Dualarımdasın canımmm...

Allahım sağlıcakla bebişine kavuşmayı nasip etsin inşallah. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Amin. Dularımız seninle olsun. Allah kurtarsın.

bu güzel dualar için çok teşekkür ederim.. allah inşallah bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün

Canım maşallah, ne kadar az kalmış! Nasıl heyecanlisindir sen şimdi:))ne güzel bir bekleyiş!Allah saglikla kuzucuguna kavusmayi nasip etsin!guzel haberini almayı dört gözle bekliyorum.

Canım maşallah, ne kadar az kalmış! Nasıl heyecanlisindir sen şimdi:))ne güzel bir bekleyiş!Allah saglikla kuzucuguna kavusmayi nasip etsin!guzel haberini almayı dört gözle bekliyorum.

çok teşekkür ederim duaların için :) benden sonra sıra sana geliyor hayırlısıyla :)

Tolga çok sosyal bir çocuk olacağının sinyallerini vermiş :)
bütün okul hayatından böyle zevk alır inşallah :)

İnşallah canım

Evet canım ya zaman nasıl geçti inanamıyorum. Buralarda oyun grubu gibi imkanlar yok hatta doğru dürüst bir kreş bulmakta bile zorlandım. Duru'nun da artık kreş vakti gelmiş, bir süre sonra evdeki imkanlar çocuklara yetmiyor zaten. Bence kreşe başlamayı düşünüyorsan ya kardeşi doğmadan önce başlat ya da kardeşi doğduktan uzun bir süre sonra ki ikisi arasında bir bağ kurup kardeşi yüzünden evden uzaklaştırıldığını düşünüp kreşe de kardeşine de tepki duymasın.

İnşallah hep çocuklarımızın güzel günlerini görürüz canım. Ben de iş için geri sayıma başladım 20 günüm kaldı, yeni bir ilde başlayacağım için ayrıca heyecanlıyım sanki ilk defa çalışmaya başlayacak gibiyim.

Canım Allah kolaylık verin yoğun bir tempoda çalışıyormuşsun ama bak bahar ayları geliyor yaz tatiline az kaldı yine kızınla uzun uzun vakit geçirebileceksin. Ben çalışmayı özledim sanırım iki yıldır evde kendimi çok salmıştım işe başlayacağım fikri bile üzerimdeki bezginliğin azalmasına neden oldu. Valla yeni nesil çocukların hepsi iştahsız galiba, kimi duysam çocuğunun iştahsızlığından şikayet ediyor. Diğer besinlere alışsın istiyorsan mecburen saatli emzirmelisin. Eğer yemekten önce meme verirsen asla yemeğe alışmaz. Önce yemeğini ver, yese de yemese de yarım saat sonra emzir sonra tekrar yemek saati gelene kadar emzirme. Son öğünden sonra sabaha kadar istediğin ve o istediği kadar emzirebilirsin. Şimdi oyunla, ilgisini dağıtarak vs. yedirebileceğin aylardasın biraz daha büyüdü mü iş inada biniyor hiç ağzını açmıyor.

Amin canım gerçekten çocuğunun büyüdüğünü görmek büyük mutluluk. Allah hepimize hep mutlu anılar nasip etsin.

sanırım preeklemsi topiğindeki haberi okumuşsun ben de onu görünce günlerce kendime gelemedim ama önünde bir sürü olumlu örnek varken neden bir tek olumsuz örneğe odaklanıyorsun. Artık hepimiz biliyoruz ki bizim durumumuzda moral, motivasyon çok önemli sen hep iyiyi düşün, iyiye odaklan. Doktorun gerekli görseydi zaten yatak istirahati verirdi, gerekmediği halde kendini eve kapamak, yatağa bağlamak da insanın moralini alt üst eder. Yoruluyorsan iznini zamanında başlatabilirsin, doğumdan sonra rapordu izindi bir çare bulunur nasıl olsa hem yasal doğum izni de 6 aya çıkacak bakarsın sen doğum yapmadan yasalaşır böylece bunları düşünmene gerek kalmaz.

Maşallah canım size, çok mutlu oldum. Saya saya günleri bitirdin işte. Allahım bundan sonra hiç dert, üzüntü göstermesin. Ne olacak oğlumuzun adı.

Kızlar kusura bakmayın bu hafta Tolgayla uğraşmaktan listeyi güncellemeye ancak vakit bulabiliyorum.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]Ahmet Arda[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]14.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]25.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Ela[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]Yağız Kaan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]Beren-Kerem[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD]28.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Nehir[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]05.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]08.08.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Maşallah canım size, çok mutlu oldum. Saya saya günleri bitirdin işte. Allahım bundan sonra hiç dert, üzüntü göstermesin. Ne olacak oğlumuzun adı.

hem kaplumbağa hızıyla her dakikayı sayarak geçirdim, hem de geriye dönüp bakınca ne ara geçti onca ay diyorum :)
allahtan Lütfü hoca çok bekletmiyor, biraz erken kavuşacağız kısmetse. şafak 3 :)
oğlumuzun adı Güney olacak inşallah.
hiç inanamıyorum, gerçekmiş gibi gelmiyor. sanki ben ömrüm boyunca hamileydim ve sonsuza kadar da hamile kalacakmışım gibi geliyor. normal mi böyle hissetmem? :)

Allah adıyla yaşatsın inşallah. Bizler bebeklerimize çok zor kavuştuğumuz için inanmakta zorlanıyoruz. Bebeğin doğduğunda da yaşadığın anın gerçekliğine inanamıyacaksın, bebeğine bakıp bakıp bu benim mi, ben gerçekten anne mi oldum diye düşüneceksin, uykundan uyanıp uyanıp yatağında yatan bebeğine bakma ihtiyacı hissedeceksin hatta gözünü ondan alamayacaksın. Yaşananların hayal değil gerçek, geçici değil sürekli olduğunu algılamak biraz zaman alıyor, insan doğumdan sonra gerçekten mutluluk sarhoşu oluyor, sezeryan acısı falan vız geliyor o sevinçle kendini çok enerjik hissediyorsun fır fır etrafta dönesin geliyor. Ah daha neler neler hissedeceksin yarımmışsın tamamlanmışsın, hayattaki gerçek amacını bulmuşsun, eşinle yeniden aşık olmuşsunuz gibi hisseceksin. Bütün güzel anlar gibi doğumdan sonraki bu süper ötesi mutluluk hali de bir süre sonra yerini hayatın normal rutin işleyişine bırakacak o yüzden sonuna kadar tadını çıkarmaya bak. Bir de yanına kadar kalan en büyük mutluluğun bebeğin olacak, işte onun sana yaşattığı mutluluklar her gün katlanarak artacak.

Premete, yazdıklarını okumak bile beni büyüledi, gerçeğini düşünemiyorum :)

canım, yarın bebeğin geliyor :)
Güzel haberlerini bekliyorum. Ne heyecanlısındır şimdi. Gece bir süre uyuyamazsın sen :)
Dua edicem senin için...Kolay bir doğumun olur ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallahhhh...

Merhaba arkadaşlar,
Bugün kontrolüm vardı. Bebeğim 9 gün ilerde görünüyor. 1000 gram olmuş. Doktorum her şey yolunda dedi.
Yarın 100 lük şeker yüklemem var, yarın öğlene kadar uzun bir gün olacak benim için.
Yalnız moralimi bozan bir şey oldu. Duru da doktorum doğum öncesi 8 haftalık iznimi 29. haftada ( 32. hafta gibi göstererek ) başlatmıştı. İznimden 7 hafta sonra da 36. haftada Duru doğmuştu. Şimdi doktor 37+0 gibi bebeğimi alacağını söyledi. Ben de doğum öncesi 8 haftalık iznimi 30. hafta gibi başlatabilir miyiz dedim. Hayır dedi Artık, bebek doğduğu zaman kaçıncı haftada doğduğu raporda yazılıyormuş. Bu nedenle karışıklık çıkıyormuş
Sizce bir şekilde 30. haftada 32 gibi göstererek raporumu özelden alsam, sonrası için karışıklık çıkar mı ? Valla 2,3 hafta daha çalışacak dermanım yok. Okulda da öğretmen problemi yok zaten.Ne yapayım sizce

Horizon, Guzel haberlerini bekliyoruz. Allah kolaylıkla, saglikla kucağına almayı nasip etsin. Seni adına heyecanlıyım:) bol şans!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…