Desteğin için teşekkür ederim.İnşallah yaşadıklarımız geride kalır ve başta melek anneleri olmak üzere isteyen herkezin kucağı bebeklerle dolsun :)
İşe başlamamız ilk günlerde zor olsada yinede bize iyi gelecek,hiç olmazsa kendi kendimize kalıp bütün gün kafamızda birşeyler kurmaktan biraz olsun uzaklaşırız.
Senin kanamalarının nedeni belli mi ?
Premetecim çok teşekkür ederim, bugünlerde ilk günlerden daha da kötüyüm, sanki içimdeki boşluk günden güne büyüyor..size yazmak bir nebze rahatlatıyor beni çünkü herbirinizin hikayenizi ve umutla bebeklerinizi kucağınıza alışınızı okuyarak umutlandım.bu umudumun gerçek olabilmesi için erken doğum nedenimi öğrenmem gerektiği konusunda ise haklısın. Doğumdan sonra bir kez gittim doktoruma genel bir muayene yaptı, erken doğum nedenini anlayabilmek için bir kaç test isteyeceğim senden ama henüz kan değerlerin doğum sebebiyle normale dönmedi dedi ve bana Nisan ayına tekrar randevu verdi.hangi testleri isteyecek bilmiyorum ama kan pıhtılaşması ve bir kaç test daha dedi ve sizin yazdıklarınızdan okuduklarıma dayanarak bir kaç soru sordum Dr uma, rahim ağzı yetmezliği yokmuş bende, şimdilik bildiğim sadece bu.Ama benim hamileliğim 8. Haftadan beri sıkıntılıydı zaten o haftadan doğumuma kadar sürekli kanamam vardı, plasenta aşağıda olduğu için demiş ti Dr um.. Ama kanamalarda birlikte sancılarda başlayınca son bir kaç günde doğum kaçınılmaz oldu ve oğlum ellerimden kayıp gittiİnşallah Allahım bu acıları bizlere bir daha yaşatmaz..
Bu arada Tolga'n kocaman oldu.. ee o kadar süre annesiyle hiç ayrılmazsa gece seni görememenin onu huysuz yapması da normal ama neyseki kavuştunuz. Allah ona ve tüm melek annelerinin kuzucuklarına uzun ömürler versin
peri84 hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Bende 17 mart ta 24 haftalık ikizlerimi kaybettim. Benim sorunum rahim ağzı gevşekliği imiş. Bütün hamileliğimi elim kalbimde, korkuyla geçirdim. Sonunda korktuğum başıma geldi. sanki günler hiç bitmiyor. Her yeni gün daha çok acı çekiyorum. Sanki bir rüya gördüm ve uyandım. Hiç hamile kalmamışım gibi geliyor. Bizi bizden başkası anlayamaz. Annem bile anlamıyor; yeniden olur diyor. Ama onlar hep yüreğimde kalacak; hep 2 evlat kaybetmiş olarak kalacağım. Allah bizlere merhamet etsin. Bir an önce sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım inşallah
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır sizi takip ediyorum,ama yazmak için ancak bugün cesaretimi topladım.Ne yazık ki bende 26.12.2012 ikiz oğullarımı 24 haftalıkken dünyaya getirdim ve bir gün sonrada cennete yolladım.Hala çok kötüyüm,hala ağlıyorum ve ne yazıkki bu acım dinecek gibi değil.Hamileliğimin başlangıcından doğuma kadar hep korkuyla yaşadım,tekrarlayan ve sebebi bulanamayan kanamalarım nedeniyle 3 ay hastanede kaldım,çok sabrettim,hiç isyan etmedim yeterki oğullarım iyi olsun dedim,ama maalesef olmadı ve 24.haftamda normal doğumla oğullarım doğdu.İlk günlerde herhalde tekrar hamile kalmaya cesaret edemem derken sizlerin yaşadıklarını okumaya başlayınca ufak ufak düşünmeye başladım.Bizim yaşadıklarımızı gerçekten çoğu insan anlayamıyor ve o yüzdende sizin aranıza katılmaya karar verdim.Çok yoğun bir tempoyla çalıştığım için ne sıklıkla yazabilirim bilmiyorum,ama birbirimize destek olmak adına zaman bulmaya çalışacağım.
Sevgiler...
Teşekkürler,hala korkularımı yenememiş olsamda bizim acımızı ancak yeni bir bebek veya bebekler :) dindirebilir.
Hep ikiz bebeklerim olsun istemiştim ve bir şeyi 40 kere söyleyince olur derler ya Allah gönlümüze göre verdi,ne hayaller kurmuya başlamıştık eşimle birlikte ki,çok dikkat etmeme rağmen kanamalarım başladı,doktorum daha önce de bir düşük yaptığım için hemen hastaneye yatırdı kanamam kesildi diye herhangi bir araştırma yapılmadı ertesi gün taburcu oldum ve heyet raporu alarak nerdeyse yatarak Hamileliğimi geçirmeye başladım,ama bu da yeterli olmadı ve 1 ay sonra tekrar kanamam oldu ve yine hastaneye yattım doktorum kanda pıhtılaşmadan şüphelendi ve hemen testler v.s derken çok ciddi boyutta olmasada bişeyler vardı hematologla konuşup Clexana başladık,tamam sorun bulundu derken kanamalarım kesilmişti ki tamda amniosentez olacakken tekrar bi kanadımhemen amniosentez tarihini değiştirdik risk almamak için tekrar herşey normale dönmüştü ki amniosentez oldum,3 gün sonra başlayan kanamam artık doğuma kadar devam etti,sonundada korkulan oldu çok tedbir almamıza rağmen enfeksiyon nedeniyle erken doğum yaptım.
Doğum sebebi enfeksiyon,enfeksiyon sebebi durmayan kanama,ama kanamanın nedeni belli değil.Daha önce septum ameliyatı olmuştum,bazen bu sebep olabiliyor dedi doktorum ama kesin bilemeyiz dedi.
Herkes işe başladığımda kafam işle meşgul olacak diye daha kolay atlatırsın diyordu ki yeni bir sorunla karşılaştımyakın çevrem hariç sorunları bilmedikleri için ve hamilelik sebebiyle izinli olduğumu bildikleri için de döndüğümde tebrikler başladı,herkes bebeklerimi eve bırakıp işimin başına döndüğümü zannediyordu ve asıl ozaman yaşadıklarımı düşünebiliyomusunuz her tebrik edene durumu açıklamaya çalışmam...ahhhhh ahhhhhhh...
İnşallah çalışmak iyi gelir dediğin gibi.benim kanamalarımın nedenini Dr um plasentanının aşağıda olmasına bağlamıştı ve 28. Haftaya kadar yukarı çıkabilir demişti, ama maalesef o haftaları göremedik
Bukadar mı güzel ifade edilir yaşadıklarımız,kesinlikle hiçbir zaman eskisi gibi olamayız.Canım ilk günlerde insan acısını çok anlayamıyor sanki kötü bir rüya görüyormuşsun da uyanacakmışsın gibi hissediyorsun zaman geçtikçe, herşeyin gerçek olduğunu idrak edince işte o zaman gerçek acı gelip çörekleniyor yüreğine sonra da yerleştikçe yerleşiyor. Demek sen de plesanta previa vardı, plesantanın aşağıda olması bile başlı başına bir erken doğum sebebi zaten. İnşallah başka bir problem çıkmaz.
Sağol canım ben Tolga'yı büyüttüm. Ben de sizler gibi acaba yeniden anne olabilecek miyim diye çok düşündüm, çok üzüldüm ama çok şükür Allah bana bu günleri gösterdi. İnşallah sizlerin de en kısa zamanda kucağınızı doldurur, yüreğinizi ferahlatır Rabbim.
Fuzuli ve Nevser Allah size sabırlar versin. Unutmayın yalnız değilsiniz. Biz de yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadık, sizinle aynı yollardan geçtik size elimizden geldiğince destek olmaya hazırız. Topiğimizde ikiz bebek kaybeden çok arkadaşımız var çok şükür hepsi yeniden anne oldu hatta bir arkadaşımızın yeniden ikizleri oldu. İnşallah size de en kısa zamanda nasip olur.
Herkes yeniden bebeğin olduğunda yaşadığın herşeyin yok olup gideceğini, bütün acını unutacağını sanıyor. Hayır hiç de öyle olmuyor sonuçta hepsi bizim evladımız hangisini yok sayabiliriz, hangisini unutabiliriz ki. Acımız hiçbir zaman yok olmuyor sadece zamanla bu acıyla yaşamaya alışıyorsun. Hiçbir zaman eskisi gibi olamıyoruz, artık başka bir insana dönüşüyoruz ama bence artık daha insani niteliklere kavuşuyoruz, daha iyi, daha duyarlı insanlar oluyoruz çünkü biz artık melek annesiyiz, o meleklerin bu dünyadaki temsilcileriyiz. Yeniden anne olmak kaybettiğimiz hiçbir şeyi geri getimiyor ama artık vazgeçtiğimiz bu hayata yeniden bağlanmak, yaşamayı yeniden sevmek ve yeniden mutlu olmak için bize bir sebep veriyor.
Canım sana niye amniyosentez yapıldı, bir risk mi görmüştü doktorun. Amniyosentez sırasında da enfeksiyon kapmış olabilirsin bence.
merhaba arkadaşlar,
delicezeytin ve melburry, çok az kaldı kızlarımızın gelmesine :) son zamanlarınız inşallah güzel ve huzurlu geçiyordur :)
aramıza katılmak zorunda kalan yeni arkadaşlar var malesef. hepinize sabırlar diliyorum. inşallah en yakın zamanda meleklerinizin kardeşlerini kucaklarınıza alısınız. umudunuzu hiç kaybetmeyin ve istediğiniz şeyi denemekten korkmayın. her gecenin bir sabahı olduğunu unutmayın nolur.
spring85, okadar sevindim ki canım, inşallah bu sefer sağlıkla kavuşacaksın yavruna :)
premete ve melek76 sizlere de öpücüklerrrr bayanlar :)
merhaba arkadaşlar,
delicezeytin ve melburry, çok az kaldı kızlarımızın gelmesine :) son zamanlarınız inşallah güzel ve huzurlu geçiyordur :)
aramıza katılmak zorunda kalan yeni arkadaşlar var malesef. hepinize sabırlar diliyorum. inşallah en yakın zamanda meleklerinizin kardeşlerini kucaklarınıza alısınız. umudunuzu hiç kaybetmeyin ve istediğiniz şeyi denemekten korkmayın. her gecenin bir sabahı olduğunu unutmayın nolur.
spring85, okadar sevindim ki canım, inşallah bu sefer sağlıkla kavuşacaksın yavruna :)
premete ve melek76 sizlere de öpücüklerrrr bayanlar :)
spring 85 dün aklıma geldin..dedim yazmıyoda ne oldu acaba...
müzjdeli haberi alacağımız içinmiş sanırım...
gözün aydın..inşallah herşey yolunda gidecek bu sefer Allahın izniyleee
çok sevindim
Arkadaslar mrb.. Uzunca bi suredir giremedim.. Telden girdigim icinde bulamiyordum forumu sonunda buldum
premetecim daha bebisi goremedim ama 2 gun once test yaptirdim, betahcg: 65 cikti, progesteron; 17,2.. Cok saskinim sonucuma netten baktim doktora gitmedim daha.. Hayirlisi ne olur dua edin bana.. Artik girerim buldum ya topic i
Oh ya nihayet senin de müjdeli haberin geldi çok sevindim canım. Allah sonuna kadar sorunsuz bir hamilelik sürdürüp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Dayanabilirsen 6. haftaya kadar bekle doktora gitme zaten ondan önce kese falan görünmüyor. Gelişmelerden haberdar et bizi öpüyorum canım.
Teşekkürler horizon, her gecenin bir sabahı olduğuna sen ve listedeki diğer melek anneleri beni inandırdı, inşallah o günler yakındır
Teşekkürler horizon, her gecenin bir sabahı olduğuna sen ve listedeki diğer melek anneleri beni inandırdı, inşallah o günler yakındır
Keşke aranıza katılmak zorunda kalmasaydık,ama kader işte
İnşallah bundan sonra az katılan olsun güzel haber verenler çok olsun...
Oh ya nihayet senin de müjdeli haberin geldi çok sevindim canım. Allah sonuna kadar sorunsuz bir hamilelik sürdürüp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Dayanabilirsen 6. haftaya kadar bekle doktora gitme zaten ondan önce kese falan görünmüyor. Gelişmelerden haberdar et bizi öpüyorum canım.
Canimm coookk sagooll.. Giremedim canim, netimizi kapattirdik tellerimize paket aldik ama teldende bulamadim hic.. Sonunda yardimla girebildim..
Hayirlisiyla gorseydim daha usg ye gitmedim, doktora bile gitmedim ilk gebeligimde gorememislerdi 3 hafta eziyet gibi gecmisti.. Simdi bekleyim dedim, cunku benim hesabimla daha 4+5 falann canim.. Hayirlisi bakalim, RABBİM kucagima almayi da nasip eder inşALLAH.. Öyle heycanliyimki, hem korku var hem sevinc.. Kimseyle gonlumca paylasamiyorum bile.. Dua edin canim olurmu.. Artik bakalim nasil gececek zaman, inadina yavas ilerlesede..
...Canim bugun baktirdim yine kandan 1379.75 cikmis.. Normalmi sence??
Canim bugun baktirdim yine kandan 1379.75 cikmis.. Normalmi sence??
...
dualarımdasın canım..değerinde çok iyi benim 5 gün geçikmeyle 1000 çıkmıştı kaybettiğim bebeğimde..gayet iyi maşallahhh diyeyim
sen yinede şimdilik bişi deme kimseye..dayanabilirsen doktora 6 haftalık falan git..kese kesin görünür boşunada stres olmamış olursun...
inşallah sağlıklı bir hamilelelik geçirip sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin Rabbim....
Değerin çok iyi canım bir kaç güne kadar kesen görünür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?