Kizlar RABBİME şükürler olsun miniğimizi gördük, pit pit kalbini dinledik, gözlerim doldu ağlamamak icin zor tuttum kendimi.. ALLAH im hayirlisiyla sag salim kucagima almamida nasip etsin inşALLAH.. Henüz 6+3 günlük.. Yalniz bana ilac falan vermedi kullanmam icin, bu zamanlar kullanilan ilaclar vardi.. Neydi bilen varmi??
Kizlar RABBİME şükürler olsun miniğimizi gördük, pit pit kalbini dinledik, gözlerim doldu ağlamamak icin zor tuttum kendimi.. ALLAH im hayirlisiyla sag salim kucagima almamida nasip etsin inşALLAH.. Henüz 6+3 günlük.. Yalniz bana ilac falan vermedi kullanmam icin, bu zamanlar kullanilan ilaclar vardi.. Neydi bilen varmi??
Amiinn canim inşALLAH.. cok sagol..Gözün aydın,çok güzel bir haber bu,inşallah güzel bir hamilelik geçirir,zamanı gelince de yavrunu sağlıkla kucağına alırsın.
Folik asit ogrendigimden beri kullaniyorum canim, hatta kalmadan once bile aklima geldikce iciyordum folbiol vardi evde bunu iciyorum halen.. ama bu hem folikasit hemde vitamin olanlari vardi ondan vermedi.. acaba eczaneye sorup alsammi bi zarari varmidir?
canımm çok sevindim allahım sağ salim kucağına almayı da nasip eder inşallah
ilk aylarda folik asit kullanılıyo canım bazı doktorlar vermiyor ama sen yinede kullan
Sagol tatlm amin.. bu multivitamin hangisi acaba ben sormadan bi folbiol kullaniyorum..Öncelikle tebrik ederim rabbim zamanında sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallahh, eğer kullanmıyorsan folik asit kullanmanı tavsiye ederim, sanırım 3 aya kadar kullanılıyor, tabi bir de hamilelere özgü multivitamin...
Sagol tatlm amin.. bu multivitamin hangisi acaba ben sormadan bi folbiol kullaniyorum..
Ah arkadasim dayanmasi cok zor,benimde daha 40 im yeni oldu.HIc unutmucaz hem bir kambur eksik olacak ustumuzde ama ben inaniyorum hepimiz atlaticaz.Allahim guzel gunler ferahliklar verecek bize de.O gunleri dusunmeye calis.Sanretmemiz lazim..
Bende senin gibi af diliyorum surekli bebegimden,benim sucum diorum.ama eminim sende bende elimizden geleni yapmisizdir hamileligimiz boyunca,hic bir seyi eksik etmemisizdir,ama olmadi iste,ne yazikki hersey elimizde degilmis..
tesekkur ederım tesellı sozlerınız ıcın.ben butun sayfaları tam okuyamadım sızın bebegınızı kaybetme sebebınız neydı.
Ben bebegimi enfeksiyon nedeniyle kaybettim. Herseyi yolunda önden gidiyodu,2gunde oldu bitti hiç bişey yapamadık. Kabullenmesi çok zor
help sendromu yaşadım gebelik zehirlenmesinin en şiddetlisi inş bende bir bebğimi kucağıma alır benden ayrılmaz benim oğlum sadece 6 gün yasadı
malesef bisey yapamadik hicbirimiz bebeklerimizi yasatamadik.Allah meleklerimize bu kadar omur vermis.ben hala bir ruyadayimda uyanacakmisim gibiyim.tam 5,5 ay yattim doktor hersey yolunda diyene kadar ama ise basladiktan bir hafta sonra kaybettim oglum mert imi.simdi bombos hersey.ben suan bebegimi neden kaybettim onu bile tam bilmiyorum.hep kanamalarim oldu ama herzaman gecici bir sebebi oldu. kese rahimden ayrildi o duzeldi hersey yolunada derken plesanta rahim agizina yakin dendi o da duzeldi ayni gun 3 doktorda ayni guzel haberleri aldim ise basladim ve oglumu canimin parcasini kaybettim.insallah bundan sonraki gebeliklerimi etkileyecek bir sorun yoktur.boyle bir surevten gecen ve erken dogum sebebini ogrenen arkadaslar varsa bana yazarsa cok sevinirim muayene oncesi biraz bilgi edinirin enazindan
geçmiş olsun
Allah sabır versin,tekrar yaşatmasın inşallahhhbının sebebi ne okumadım ama
senin kay
ben 22+3 te suyumun gelmesi sebebiyle erken doğumla kaybettim bebeğimi..
ozman enfeksiyon denildi..
3 ay sonra hamile kaldım ..kontrolde rahim ağzının kısaldığı ve hunileşme olduğu fark edildi..ertesi gün serklaj yapıldı..
Allahın izniyle bu günlere geldi.
serklaj yapan prof dediki diğer kaybın sebebide rahim ağzı yetmezliği..
enfeksiyonmuydu,rahim ağzı yetmezliğimiydi bilmiyorum ama kaybettim bebeğimi işte..
bu sefer erken farkedildi...sağlıcakla kucağıma alırım inşallah
Maalesef aramızdasın,keşke olmasaydın ama hoş geldin..buradaki herkes aynı üzüntülerden geçtigeçiyor.İnşallah burada yaşadıklarını paylaşmak sana iyi gelir,Allah sabırlar versin.
help sendromu yaşadım gebelik zehirlenmesinin en şiddetlisi inş bende bir bebğimi kucağıma alır benden ayrılmaz benim oğlum sadece 6 gün yasadı
tesekkur ederım tesellı sozlerınız ıcın.ben butun sayfaları tam okuyamadım sızın bebegınızı kaybetme sebebınız neydı.
Amiinn canim inşALLAH.. cok sagol..
Folik asit ogrendigimden beri kullaniyorum canim, hatta kalmadan once bile aklima geldikce iciyordum folbiol vardi evde bunu iciyorum halen.. ama bu hem folikasit hemde vitamin olanlari vardi ondan vermedi.. acaba eczaneye sorup alsammi bi zarari varmidir?
Sagol tatlm amin.. bu multivitamin hangisi acaba ben sormadan bi folbiol kullaniyorum..
Allah razı olsun.Allah tamamıne erdırsın ınsallah gebeligini.ben 3 hafta once dogum yaptım.5,5 aylıkken dogum yaptım bu sure ıcınde ara ara kanamam oldu(haftada 1-2 kez leke seklınde).son kanamamda yanı 23+3 gunlukken serklaj uygulandı belkı faydası olur dendı ıkı gun sonra serklaj gerı alındı cunku bebegın baskısından dolayı rahım agızını parcalamaya baslamıs.Kanamalara ılk zamanlar kesenın rahımden ayrılmasını daha sonrada bebegin eşinin rahım agızına yakın olmasını sebep gosterdıler.tam hersey duzeldı derken dogum gerceklestı ve oğlum 3 gun dayanabıldı.senindemi süreç boyle gectı ilk gebelikte ve doktor tekrar gebe kalmak ıcın 3 ayı yeterlı buldumu
ben daha dogumdan snra doktorla gorusmedım zaten 6 hafta sonra ılk muayene oluyormus
amin çok sağol arkadaşım...
benim sorunsuz geçirdiğim bi hamileliğim ve 38+4 te normal doğumla doğan bi kızım var...
2.bebeğimde 6-7 haftalardan sonra lekelenmem falan oldu.istirahat ve progestan kullandım geçti..
sonro normal devam ediyodu..doktorum kanamanın sebebinin kesenin rahim ağzına yakın yerleşmesinden kaynaklı olacağını söyledi...bütün testler güzel çıktı..22+2 de aniden suyum geldi.22+3 te doğum oldu..ölü doğdu bebeğim..
doktorum sağlıklı doğumum olduğu için enfeksiyon kaynaklı olacağını söyledi..3 ay korunma süresi yeterli dedi..
korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım..
yine 6-7 haftalarda lekelenme yaşadım..doktorum istirahat ve progestan verdi..ilerleyen haftalarda plesantanın rahim ağzında olduğunu söyledi..dinleneceksin çok iş yapmak yok dedi..
böyle devam ederken bir yandan rahim ağzı yetmezliği için kontrol ediyomuş doktorum. 2 haftada bazen 3 haftada 1 gidiyodum.
16.haftada normal olan rahim ağzı boyu 19 haftada 24mm çıktı ve hunileşme başlamış..bu erken doğum belirtisiymiş..
beni bi prof yönlendirdi..prof. aynı şeyleri söyleyip aynı gün serklaj yaptı..3 gün hastanede kaldım.hiç kalkmadan,ilaç tedavisi yapıldı.
ilk 3 hafta yatarak devam ettim..sadece wc için kalktım.sonraki ölçümlerde rahim ağzı boyu iyi çıkınca ayaklandım..dışarı çıkımak,uzun yürüyüş yasaktı ama evde yemeğimi falan yaptım.kızımla ilgilendim..haftalar ilerledikçe daha aktif hale geldim..
38 haftada dikişim alındı.şimdi normal doğum bekliyoruz..
Allahım nasip ederde sağlıcakla kucağıma alırım inşallahhh....
prof. kaybımın sebebininde rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyledi.tekrar hamilelik olursa riske atmadan 12-13 haftada dikiş atılmalı dedi..hafta ilerledikçe serklajın riskleri artıyomuş...
nasip kısmet artık...
rahim ağzı yetmezliği için hamile kalmadan bi muayene olmalısın iyi bir doktor bulup..riskli gebelik uzmanı falan...
genelde düşük gebelik haftalarında 3 ay korunma veriliyor..sen yinede doktorunla görüş..gerekli testleri yaptır...
hangi ildesin?
http://www.kadinlarkulubu.com/prema...ligi-yuzunden-erken-dogum-yapan-var-4321.html
bu topikteyim genelde..çok şey öğrendim herkes çok yardımcı oluyor..sende bi bak istersen..beklerim..sanada yardımcı olurlarr
verdıgın bılgılere tesekkurler ederım.ben ankaradayım.aklımda ıkı tena hoca var ama kafam cok karısık ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.kıme guvenmem gerekıyor onuda bılmıyorum.ılk doktorumda rısklı gebelık uzmanıydı.ılk gebelıgımde bılınen rısk baslarda yoktu sadece doktor tanıdık oldugu ıcın gıtmıstım.3 hafta sonra gıdıp once bı bılgı vermesını ıstıyorum ne sebep oldu bu erken doguma ogrenmem gerek.doktoru bana bı acıklama yapması gerekıyor.butun arkadaslarım o doktora gıdıyor.artık sansmı ıhmalmı bılmıyorum.tek bıldıgım oğlumu cooooook ozledım. hayatta ınsanın basına neler gelıyor bı sağlıkcı olarak kendı kuzuma bısey yapamamak canımı cok yakıyor.oğlumun yattıgı yogun bakımı sureklı gormek acılarımı hep ılk gun gıbı yasamama neden olacak.ıcım cok daralıyor...tek ıstedıgım oğlumun başucuna gıdıp saatlerce oturmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?