Erken Hamilelik ve Çekinceler

Ann du bullan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
68
107
93
Hepinize merhaba sevgili hanımlar,

Başlıkta da bahsettiğin gibi dert değil ama konum erken hamilelik çekincelerim. Yaşım 27 ve evleneli 3 ay oldu, adetimin geçikmesinden şüphelenip doktora gittiğimde 1 aylık hamile olduğumu öğrendim ve şok oldum. Resmen 2. ayda hamile kalmışım. Birde korunarak cinsellik yaşıyorduk ve önümüzdeki 3 -4 yıl çocuk düşünmüyorduk heleki bu koronadan sonra hiç düşünmüyorduk derken hamilelik haberi ikimizi de baya sarstı. Resmen sürpriz yumurta gibi, hele ben belki kedi alırım da onu büyütürüz dediğim bir dönemdeydim şaka gibi :)

Şimdi aldırmak gibi bir düşüncem asla yok, onu belirteyim. Böyle bir vebalin altına asla giremem ben. Bir yandan da henüz kendimi hiç anne gibi hissetmiyorum, annelik duygusu yok hatta çok korku var içimde. Hem kendi özgürlüğüm için, hem evliliğim çok yeni olduğu için, hemde bebeğe iyi bir gelecek ve iyi bir ebeveynlik yapabilecek miyim hazır mıyım diye çok fazla korkum var.Herkes bunun için önce hazır olman gerekir diyor bide.

Buraya yazmadaki sebebim, benim gibi çok erken hamilelik yaşamış hanımlar bana tecrübelerini anlatsın, böylece bende biraz olsun sizlerin fikirlerinden yararlanabilirim. Ne zaman anne gibi hissettiniz, evliliğinizde sorunlar oldu mu, zorlukları nedir vb. tecrübelerinizi duymak istiyorum.

Canım süpriz olmuş nasibi varmış demmeki beklemediğin için bu düşüncede olman gayet normal ama alışacaksın zamanla merakketme

Evliliğin ilk aylarında bende sürekli şüpheliydim yoksa hamile miyim olamaz falan diye şuan dört senelik evliyim ve 50 günden sonra oldum içim ferahladı resmen ama eşimin üzüldüğünü farkettim o istiyor sanırım.Nasibi bu zamanmış ve bence hazır olmak diye birşey yok.Oluyor ve alışıyorsun hepsi bu umarım hayırlı bir evlat olur

Ben evliliğimin 3. Ayinda planladik hamile kaldim. Simdi planlamadiginiz için şok olmanız gayet normal. Bana biri beklenmedik bir şekilde "hamilesin" dese bende şok olurum. Kendinize zaman verin. Bende öyle hemen karnını tutup, karni ile konusan biri olmadım. Zamanla gelişiyor hersey. Sağlıkla kucaga alin insallah

Korunuyordum dediginiz geri cekilmeyse korunmuyormussunuz.
3 ay bence de cok erken. Hele suan cok yanlis bir zamanlama ama olmus artik.
Ben evliligimin 8. yilinda planli hamile kaldigim halde bile hazir hissetmiyordum ama kucaginiza alinca her sey degisiyor. Alisiyorsunuz.

Hayırlı olsun ne guzel
Yalniz kötü bi zamana denk gelmişsiniz bende hamileyim 35 haftalık umarım sağlıklı bi şekilde atlatabiliriz bu süreci
Zorluklarına gelince tabiki hayatınızda yeni bi düzen gelicek eskisi gibi olmayacak ama her bebek farklı o yüzden zorluğuyla ilgili ne desem yalan olur çünkü ilk bebeğim beni cok zorlarken ikincisi oyuncak bebek gibiydi öyle sakindi
Evlilikte sorun olmadı aksına ufak tefek olan tartışmalarımız bebekle birlikte yok oldu
Hepimiz için daha da huzurlu bir ortam oluştu

Hersey planladigimiz gibi gitmiyor zaten.belki 3 sene sonra baska sorunlar olacakti hic olmayacakti.oyuzden nasibi simdi olmasiymis.

Bebekli hayat evet biraz zor.ama bazi bebekler cok uysal oluyor.oyle olursa tum planlarinizi beraber gerceklestirirsiniz.

Merhaba, 2018 Kasım'da evlendim iki ay sonra bir aylık hamile olduğumu öğrendim 28 yaşıma yeni girdim ve su an küçük kuzumak 8 aylık ben herkesin çocukları konusunda yalan söylüyor olabileceğini, gerçekten bir insanın bir çocuğu o kadar seviyor olmasının mümkün olamayacağını düşünüyordum dün eli yurutece sıkıştı, yuruteci tekmelerken buldum kendimi tekmelerken de "gerizekalı, Allah seni kahretsin" diye bağırıyordum sfsgshshs...

Bu arada ben de hayatım değişecek, sürekli ağlayan mızmız bir varlıkla herşeyin nasıl ters gideceğini düşünüyordum. Ama çok ilginç bebeğim ne kustu, ne ağladı ki kırk yılda bir ağlamıştır, ne uykusuzluk yaşattı. Gerçek beklediğimden çok daha farklı. Herkes bana neler neler söyledi. Şöyle zor, böyle zor. Çocuk olsun da seni o zaman göreceğiz falan deyip durdular. Ben de korktum hep. Ama hiç alakası yokmuş. Her bebek farklı bir karakter farklı bir deneyim. Hayırlı olsun

Hayırlı olsun öncelikle inşallah korkularınızın hiçbirini yaşamazsınız ❤
Ben evlendiğim ay hamile kaldım illaki tecrübesizlikler oluyor annelik duygusunu bende hiç hissetmedim hamileliğimde ama ilk gördüğüm an başka bişeydi Allah isteyen herkese nasip etsin
E zor mu? Zor oluyor aslında zamanla alışıyor insan, hayatı bu duruma göre düzene sokuyorsunuz bi şekilde
Hamilelik güzel bir duygu keyfini çıkartın
Olumsuz durumları ne kadar çok düşünürseniz o kadar da kaygılarınız artar
Aldırma gibi düşüncenizde yok
güzel şeyler düşünün ki her şey çooook güzel olsun

Korunurken hamile kalanları anlamıyorum neyle korunuyordunuz geri çekilme mi? Bu arada hayırlı olsun bebişiniz. Anne değilim ama bence bebeği kucağına alınca insan anne olduğunu hisseder en azından bana öyle geliyor :)

Yok gayet kondomla korunuyorduk aslında, hap kullanamıyorum alerji yapıyor bana ama oldu işte, eskimişti yırtıktı belkide farketmedik bilemiyorum.

Yaa ne güzel, bende hep kedili teyze olurum heralde, çocuk yapmam muhtemelen diyordum bekarken ama kısmet işte.
Umarım sizin gibi çok severim bende :) Allah bağışlasın :)

Hayırlı uğurlu olsun. Ben de 7 aylık evliyim ilk kez bu ay hamilelik şüphesi yaşadım. En azından 1 yıl bitmeden düşünmüyoruz çünkü. Şu an durumlar da karışık malum. Ama bu gecikme döneminde bu fikre alıştığımı da farkettim. Regl olunca bi tuhaf hissettik eşimle. Evet çocuk çok büyük sorumluluk ve ben anksiyete atakları yaşayan bir insanım gebelik beni ürkütüyor ama ben anladım ki olursa hazır hissederim kendimi. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Neye gore erken ,hayat bu herseyde bir hayir vardir,
Saglikla ,bereketle gelsin,kendinizi demotive etmeyin,
Ben evlendim 40 yasim var bebek istemiyorum ,zaten olmaz derken pat diye hamile kaldim isim,gucum var simdi 7 ,5 aylik hamileyim ustelik ikiz ,kimse hazir olmuyor emin olun isteyerek bile olsa

Aldırmak istemeyeceğinize göre umarım zamanla annelik hissine kavuşursunuz.Ama bunun kesin bir süresi yok.Hamileliği öğrendiğinde hisseden var, tekmelemelerini hissedince yaşayan var, doğduğunda anlayan var.Hatta doğduktan aylar sonra hissettim diyende var.Umarım siz en kısa sürede hissedersiniz.

Erken degilki hem yasınız geregi 30unuza az kalmış hemde cogu evliklerde zaten ilk yıl gebe kalınıyo.bende 8.ayda öğrenmiştm hamile olduğumu

Maşallah bence böyle olduğunu herkese söylemeyin nazar olur

Ahhhh ahhh bu konuda çok dertliyim doktorum kistlerimden dolayı tedaviyle çocuk sahibi olabileceğimi söylemişti çok rahat davrandık ve bu ay baktım hamileyim hem şaşırdım hem sevindim hem üzüldüm her duyguyu aynı anda yaşadım Çünkü eşim iş yerimizi büyüttü ve planlarına beni de dahil etmişti dedim şimdi ne olcak yani 26 yaşındayım Daha 9 aylık evliyim daha balayını yapamadık e corona var neden şimdi geldin ki?
sonra dedim ki o zaten zamanını kendi belirlemiş şimdi sadece akışına bırakmaya çalışıyorum ama hala o düzen beni biraz endişelendiriyor..
sanırım zamanla alışacağız Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Bende elimden geldiğince senin gibi düşünmeye çalışıyorum, madem o kadar önleme rağmen bu kadar inat etmiş, tutunmuş diyorum gelsin demekki zamanıymış ama korkularımdan ne zaman kurtulacağım ne zaman tamam ya keyfine varayım diyeceğim görücez bakalım. İnşallah hepimiz için sağlıkla almayı nasip etsin. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…