erken menapoz ve tüp bebek!

boncukgumus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
323
yaşı 20 ile 30 arası olup erken menapoz durumu olan var mı aranız da tüp bebek tedavi esnasında yumurtaları boş çıkanlar tüp bebek konusunda bile şansı düşük olan arkadaşlarımız var mı aranız da? fsh yüksek amh değeri düşük olanlar benim durumumda olanlar varsa konuşmak istiyorum neler yaptınız neler yapıyorsunuz hamile kalabilen var mı? tüp bebekte transfere bile gelemiyorum ben bu durumda olanlar varsa yazabilir mi (benim yaşım 26)

arkadaşım vardı 30 yaşındaydı 7 yaşında bir oğlu vardı, oğluna kardeş yapmayı düşünmeye başlamışlardı ama 1 sene korunmadıkları halde çocukları olmadı, muayeneler, tahliller, hastaneler en sonunda doktorlar erken menapoza giriyorsun tüp bebekten başka şansın yok geç bile kalmış olabilirsin demişler hemen Malatya da özel bi kliniğe gitti muayenelerini oldu şimdi 6 aylık hamile bir kızı bir oğlu olacak inşallah :) darısı isteyen herkese nasip olsun...

Konunuzu ilgili bölüme taşıyorum bu şekilde sorunuza daha fazla cevap bulabilirsiniz.

teşekkür ederim amin inşallah böyle cevaplar almak bile moralimi yükseltiyor.

Bende 26yasindayim.4.tupbebegi yaptiriyorum.bana erken menepoz denmedi ama benmde yumurtalarim az ve kalitesiz oluyo.ilk tupbebekte transfer bile olmamisti.digerlerindeyse embriyolar 3.gune cikmiyolar.bolunme duruyo.
Cumartesi opum var.bakalim busefer nasil olacak.rabbime sigindim.artik stres uzuntu yapmiyorum.olmazsa vardir bi hayir.yapcak bisey yok.
İnsallah bizde bigun o guzel haberi alip anne oluruz.

merhaba bende de aynı sorun çıktı 31 yaşındayım ve amh düşük çıktı tüp bebekten başka şansım yokmuş. önümüzdeki ay bi sorun olmazsa tedaviye başlicam ama karar veremiyorum nereye gitsem

seninle aynı şeyleri yaşıyoruz canım o zaman bu gibi durumlarda yaşayan anlıyor yaşamayan anlamıyor. inşallah iyi geçer tedavilerin Allah yardımcımız olsun benimde 2 tüp denemem var ama hiç birinde yumurta olmadı transfere bile geçemedik malesef.

bir an önce tedavine başla vakit kaybetme böyle durumlarda zaman çok önemli her geçen zaman bayanlar için dezavantaj oluyor her ay yumurtalarımız daha da azalıyormuş stres yapma moralini yüksek tut yumurtaların uyarılması da beyinden sağlanıyormuş böyle durumlarda moral çok önemli beslenmene dikkat et spor yapmaya çalış bitkisel kürler uygula doktorunu iyi seç ayrıca fsh ta önemli fsh kaç hiç baktırdın mı? amh kaçtı?

Aminn canm cok saol dualarin icin.
Bisey sorcam.iki tup bebeginide ayni yerdemi yaptirdin merak ettim.
Cunku bende ilkini biyerde yaptirmistim yumurta cikmadi.sonra baska yere gittim gittigim butun drlara soyledim onceki oldugum tedaviyi dozunu falan.cok dusuk dozkullanildigini oyuzden yumurtanin olusmadigini soyledi butun drlar.
Burdan yazamazsan ozelden yazarmisin hangi merkeze gittigini

ikisini de farklı yerlerde yaptırdım. çok doktordan fikirler aldım ben yüksek doz kullanıldı bende 2. tedavim daha özenli yapılmıştı ama yinede olmadı malesef 2. yi daha iyi ollsun dedim profa gittim maddiyata bile bakmadık herşey iyisi olsun diye ama olmadı. sayfa yenilenince özeli nerden atıyorum bulamadım sen istanbuldasın sanırım orda çok iyi merkezler var diye duyuyorum hep benim imkanım olsa istanbulda yaptırırdım istanbul bana çok uzak

Evet istanbulda daha cok dr ve hastane imkani var.bence gel bi gorus bi fikir al.
Cok istanbul disindan gelenler oluyo merkezlere.zor biliyorum ama bi denemelisin.
Bende istanbulda cogu drlara gittim ama olmayinca olmuyo.bilmiyorum kabullenmelimiyiz

Evet istanbulda daha cok dr ve hastane imkani var.bence gel bi gorus bi fikir al.
Cok istanbul disindan gelenler oluyo merkezlere.zor biliyorum ama bi denemelisin.
Bende istanbulda cogu drlara gittim ama olmayinca olmuyo.bilmiyorum kabullenmelimiyiz
istanbulda halit rıfat erden mi neydi onu çok duydum ben ismini tvlere falanda çıkıyor imkanım olsa yaratmaya çalışabilirim inşallah ona gitmeyi düşünüyorum ben. elimizden geleni yapacağız pes etmek yok gerisi Allaha kalmış artık herşeyin hayırlısı.

Evet o dru bende duydum bende ona gitmek istiyodum ama butceye uymadi.
Gidebilirsen git tabi.

canım öncelikli moralini yüksek tut bu çok önemli .bide gittiğin hastane çok önemli her testi araştırmayı yapan sonuçlara göre yol izleyen labratuarı çok iyi bir yer olmalı hastane ve doktor bu konuda bence çok önemli tabi daha önemlisi erken menepozdan bahsediyosun hiç ara vermeden devam etmelisin tedaviye bizim sorunumuz daha farklıydı benim yumurta rezervim azalmıştı eşimde sayı ve hareketlilik azdı.ben 1 ay bile ara vermedim her negatifte tekrar başa döndüm 3 transferim oldu zor sabır isteyen bir süreç umarım sende güzel haberler alabilirsin hayırlısı ile

Canm bana erken menepoz demediler ama yumurtalar az cikiyo ve zor buyuyolar.embriyolarda kalitesiz oluyo.3.gun embriyosunda bili 2hucreliden otesine gecemiyo.insallah bu sefer iyidir embriyolar dua ediyorum.bu sefer morelimide bozmuyorum.
Ama her tedavimin arasinda enaz 1sene ara veriyorum.cunku tekrar baslama gucunu bulamiyorum kendimde.
Sen naptin peki oldumu bebisin.insallah olmustur

ya benimkinde hiç ara vermedim bu yüzden ilaçlar beni mahvetti hem fizyolojik hem piskolojik olarak bittim desem yeridir. tabii sana öyle yap diyemem. 3 transferde her negatif sonrası 1 ay bekledim sadece oda rahim kendini toplasın diye ama tedaviye başlarken 55 kiloydum tedavi bitti hamile olduğumu öğrendiğimde 60 kiloydum yani 5 kilo aldım ki ben bu konuda çok takıntılı biriyim.okadarda kendime dikkat ettiğim halde.neden ara vermediğimi sorarsan da benim yumurta rezervim azalmıştı eşimde sperm sayısı az ve hareketlilik azdı bir daha ki seneye kadar beklersem değerler her seferinde daha düşüyordu aydan aya göze alamadım kendi kendime şansımı azaltırım diye. ama doktorla alınmış bi karar bu tabiii her seferinde yumurta daha az sperm daha düşük oluyodu her transferde buda beni deli ediyodu ben elimden geleni yapıyım da olmuyosa yine allahtan dedim çünkü ilerde daha büyük vicdan azabı çekmekten korktum. bide özel bi hastane benimki çok ilgileniyolardı .çok memnunum doktorumdan saolsun zor bir süreçti 3 yıldır uğraşıyordum ama bu hastanede başladı detaylı tedavi 1 senede uğraşa uğraşa sonuca ulaştım çok şükür. sende sıkıntı etme kendi içini ferah tut moral önemli çünkü inşallah güzel haberlerini alırım buradan aklına takılan bişi olursa sor yada dertleşmek istersen elimden geldiğince destek olurum ben o dönemde yanlızdım çünkü sende benim gibi yanlızlık çekme en azından bildiğim konuda yardımcı olurum

Yaa gercekten cok destek oldun diger konumdada burdada Allah razi olsun.
Hamilemisin yani simdi.
Eger oyleyse rabbim kucagina almayi nasip etsin saglikla insallah.
Bende 6bucuk senelik evliligim boyunca ilk aydan itibaren hep bu yolda ugras verdim.
2asilama 4tup bebek
Dualar hatimler bitkisel nelerr neler denemedigim sey kalmadi.
İnsallah bu son olur.
Sizde cok ugrasmissiniz.insallah hersey yolunda gider ikimiz icinde.

Evettt hamilesinnnn.cok sukur yaa.coook sevindim insallah sag salim alirsin kucagina gule gule buyutursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…