• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilite ve tüp bebek başarısızlığı

Merhaba. Benim rahmim biraz kalp şeklindeymiş yani yapışıklik varmis ve Rahim ağzında iki tane minik polip varmış tüm bunlar gebeliğe engel değil ama yinede yumurta toplama işleminden önce histereskopi yöntemiyle duzelticegini söyledi doktorum. Birde benim yumurtalarım çok fazla oluyordu onun içinde yumurta toplamadan önce serum yaptık opu olmasın diye. Ben daha öncesinde Zeynep kamilde tedavi görüyorum bir akraba tavsiyesiyle. kötülemek istemiyorum ama kesinlikle oradaki cihazlardan dolayı tutmadığını düşünüyorum. 27 yumurta toplanildi opu olduğum için dondurulmuş transfer yapılması gerekti. Dondurulmadan önce 11 embriyomdan 5 inin yaşadığını söylemişlerdi bana ve transfer günü 2 Ay sonra hepsinin öldüğünü söylediler sadece 1 embriyo yaşıyor deyip onu transfer ettiler ama tutmadı. Bu yüzden böyle düşünüyorum açıkçası. Çünkü ikinci merkezde tek bir embriyoma bile herhangi bisey olmadı 🙏Çok uzun ve biraz karışık umarım anlatabilmişimdir :)
Anladım çok teşekkür ederim yanıtınız için sağlıkla büyütün bebeğinizi 🙏

merhaba yaşınız kaç, benim de 3. De pozitif oldu sebepsiz infertilite idim. Ekstra hiiiiçbir şey yapmadım, doktoruö histeroskopş yaptı 2.den sonra ve histeroskopi sonrası gebeliklerde artış olduğunu söylemişti gerçekten de 3.de pozitifti. Embriyo glue, çizik atmak vs hiçbirini önermiyordu. Genetiklerimiz de normaldi. Ben embriyo kaliteli görünse de rahimle uyuşmadığına veya dna olarak sağlıklı olmadığına emindim, ve zor da olsa sürekli deneyecektim. Binlerce şükür bebeğimi kucağıma aldım. Siz de lütfen çoook inanın, ama olumsuz olsa da bunun sizden kaynaklanmadığına emin olduktan sonra denemekten umut etmekten vazgeçmeyin 🫶🏻 gerçekten vakti var ve gelecek. Yeter ki dua ve sabır olsun, kimimiz tüp bebekte bile pozitif alamıyoruz hemen bu maddi manevi çok çok zor. Ama geçiyor. İnşallah herkes bu yol sonunda mucizesine kavuşur 🫶🏻🙏🏼
İnşallah canım dediğin gibi bolca sabıra ihtiyacımız var. Elbet günü geldiğinde olacak allah izin verince olacak inanıyorum bende buna ama insan işte sürekli negatif görünce üst üste umutsuzluk oluyor ister istemez bakalım benimde üçüncüden önce histeroskopi yapılacak yüksek ihtimalle bende faydasını görüceğime inanıyorum

Back
X