• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilite ve tüp bebek başarısızlığı

Aa evet gerçekten benzermiş süreçler. Ben bahçeci fulyadayım sen nerde görüyorsun tedavi. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı 13 tanesinin döllenmesine rağmen sadece 1 tane 3.gün embriyosu oldu o da negatif oldu zaten. İkinciye aynı yerde sıfırdan başladık bu kez daha farklı ilaçlarla yumurta toplandı 22 taneden 16 tane döllendi çok şükür ki bu kez 4 tane 5.gün embriyosu oldu onlarında biri transfer edildi ve negatif oldu. İlk transferimde tamamen doğal ilerledik sadece fitil kullanıyordum bu kez de yapay denedik çok fazla ilaç kullamdım hormonlar dışarıdan verildi hep. İlk olumsuz tedavi sonrasında da sperm dna hasarı baktırdık o da normal geldi bir de genetik testlerimizi yaptırdık eşimle birlikte onlarda normal geldi. Bizim sürecimiz bu şekilde üçüncü denemede ne yapılacak farklı bilmiyorum sizin süreciniz nasıl ilerlemişti
Eee hani fulya en iyi lab dı sperm yapay zekayla seçiliyordu be 3. Yü bahçecide düşünüyordum şuan bu mesajınla tereddüte girdim 😌😌 ben antalya memorial da oldum

Bizim 3 embriyodan biri yüzde 80 mozaik geldi gerçi bize genetik test yapılmadı bilmiyorum ben 33 eşim 35 yaşında olunca doktor önerdi kabul ettik iyi ki de etmişiz mozaik olanın görüntüsü güzeldi aslında tahmin edilemiyor embriyolar süpriz biraz. Mikrogende yaptırdık kır flow testini bağışıklık yüksek riskli geldi doktor makrofaj uyguladı transfer öncesi bir de farklı bir iğne ile kortizon verdi baskılamak için. İşe yaradı mı bilmiyorum t+5 deyim henüz
Sonucunuzu burdan bizimlede paylaşırsanız sevinirim belki işe yarar bu yapılanlar. Sizde yaş faktörüde olunca belki o yüzden yaptırmışlardır. Sağlıklı gelen embriyoların da tutmadığını okudum ben burda. Ne bileyim embriyo sağlıksız olsa mesela kimyasal olurdu diye düşünüyorum hiç tutmadı yani benim şuana kadar sanki rahimden kaynaklıymış gibi yani. Hsgde hiç bir şey çıkmadı şimdiye kadar ultrasonda da kist vs bi şey görünmedi ama ona rağmen histeroskopide bir şey çıkabiliyormuş olmadı artık son çare onu yaptırıcaz

Eee hani fulya en iyi lab dı sperm yapay zekayla seçiliyordu be 3. Yü bahçecide düşünüyordum şuan bu mesajınla tereddüte girdim 😌😌 ben antalya memorial da oldum
Evet canım bahçeci laboratuvarı çok övülüyor eshre sertifikası vs. Yapay zekayla seçiliyor aynen ama bence onun yerine picsi çok daha mantıklı benim ikincide picsi ile döllendi yumurtalar 4 tane 5.gün blast oldu ilkte yapay zekayla yapılmıştı 1 tane 3.gün oldu sadece belkide sorun bizdedir bilmiyorum yani sadece laboratuvarda suçlu demiyorum ben ama bizde de herhangi bir sorun bulunamadığı için çok karmaşık bir durum yani

Evet canım bahçeci laboratuvarı çok övülüyor eshre sertifikası vs. Yapay zekayla seçiliyor aynen ama bence onun yerine picsi çok daha mantıklı benim ikincide picsi ile döllendi yumurtalar 4 tane 5.gün blast oldu ilkte yapay zekayla yapılmıştı 1 tane 3.gün oldu sadece belkide sorun bizdedir bilmiyorum yani sadece laboratuvarda suçlu demiyorum ben ama bizde de herhangi bir sorun bulunamadığı için çok karmaşık bir durum yani
İkincisi sadece picsi mi piezo macs falan var mıydı biyor musun

Altı kez transfer gerçekten bayağı fazla şimdiye kadar neden histeroskopi yapılmadı ki. Benim ikinci negatiften sonra sanırım yapılacak. Katil hücre testi nerede yaptıracaksınız
Merhaba,2 negatif tüp bebek denemem var. herşey normal olup yıllardır mücadele veriyorum.Diğer doktorlar makrofaj aşısına kesin gözüyle bakmadı önermedi ama yeni doktorum tutunma ile ilgili sorun var makrofaj deneyelim dedi çünkü hiç tutunma olmamıştı.İlkkez Kır gen testi yapıldı izmirdeyim ankaraya mikrogen e kan alınıp yollandı yüksek riskli çıktım tekrar kan verdim tekrar ankaraya gitti makrofaj aşısı hazırlayıp gönderdiler transferden 2 gün önce makrofaj aşısı oldum zoladex die bi iğne vuruldum birkez ilkdefa baskılama için kortizon hap kullandım 3 gün bunlar ilkdefa farklı olarak yapılanlar.15 kasımda transfer oldum ve ilkkez pozitif gördüm betam düzenli arttı kese göründü ama malesef yerleşme yeri yanlış olduğundan gebeliğe cuma günü son verilecek.Ama ilk defa bu basamağa kadar gelebildim sonuç güzel olmadı ama ilkkez tutundu.Fikir olsun diye paylaşmak istedim sizlerle 🙏

Merhaba,2 negatif tüp bebek denemem var. herşey normal olup yıllardır mücadele veriyorum.Diğer doktorlar makrofaj aşısına kesin gözüyle bakmadı önermedi ama yeni doktorum tutunma ile ilgili sorun var makrofaj deneyelim dedi çünkü hiç tutunma olmamıştı.İlkkez Kır gen testi yapıldı izmirdeyim ankaraya mikrogen e kan alınıp yollandı yüksek riskli çıktım tekrar kan verdim tekrar ankaraya gitti makrofaj aşısı hazırlayıp gönderdiler transferden 2 gün önce makrofaj aşısı oldum zoladex die bi iğne vuruldum birkez ilkdefa baskılama için kortizon hap kullandım 3 gün bunlar ilkdefa farklı olarak yapılanlar.15 kasımda transfer oldum ve ilkkez pozitif gördüm betam düzenli arttı kese göründü ama malesef yerleşme yeri yanlış olduğundan gebeliğe cuma günü son verilecek.Ama ilk defa bu basamağa kadar gelebildim sonuç güzel olmadı ama ilkkez tutundu.Fikir olsun diye paylaşmak istedim sizlerle 🙏
Ben hiç duymadım makrofaj aşısı fikrim yok açıkçası. Ama doktoruma hepsini sorucam gittiğimde bakalım nasıl bir yol haritası çizecek. Size histeroskopi yapılmış mıydı

Sonucunuzu burdan bizimlede paylaşırsanız sevinirim belki işe yarar bu yapılanlar. Sizde yaş faktörüde olunca belki o yüzden yaptırmışlardır. Sağlıklı gelen embriyoların da tutmadığını okudum ben burda. Ne bileyim embriyo sağlıksız olsa mesela kimyasal olurdu diye düşünüyorum hiç tutmadı yani benim şuana kadar sanki rahimden kaynaklıymış gibi yani. Hsgde hiç bir şey çıkmadı şimdiye kadar ultrasonda da kist vs bi şey görünmedi ama ona rağmen histeroskopide bir şey çıkabiliyormuş olmadı artık son çare onu yaptırıcaz
Paylaşırım tabi ki. Bizm de bu tutmazsa sonraki aşama histereskopi yapılacak. Rahim hafif t şeklinde demişti

Evet yapılmıştı.Yapılmayan birşey kalmadı herhalde herşey normal çıktı hep
Anladım canım rahime çizik atmanın faydasını gören olmuş ya baya ondan sordum. Makrofaj aşısı intralipid serummuş sanırım bağışıklık baskılayıcı yani onda da başarılı olanları duymuştum benimde şimdi kafama takıldı üçüncü denemeye gitmeyi beklemeden katil hücre testi gidip kendim mi yaptırsam diye düşündüm

Anladım canım rahime çizik atmanın faydasını gören olmuş ya baya ondan sordum. Makrofaj aşısı intralipid serummuş sanırım bağışıklık baskılayıcı yani onda da başarılı olanları duymuştum benimde şimdi kafama takıldı üçüncü denemeye gitmeyi beklemeden katil hücre testi gidip kendim mi yaptırsam diye düşündüm
Cnm bende yıllardır araştırıyorum bazı şeyler birine iyi geliyo birine gelmiyor kader kısmet mi diyim bilemedim ama her şeyi yapayım modundayım keşke şunu da deneseydim dememek için deniyorum.bana intralipid serum da takıldı transferden çıkınca....aşı farklı birşey benden alınan kan ile microgen labr. aşı oluşturuldu rahimimin içine verildi bazı vücutlar embriyoyu katil hücre sanıp atıyomuş bu aşı transfer öncesi rahmi embriyoya alıştırıyor gibi düşün...hiçbirşeyin %100 garantisi yok malesef ama umut işte belki iyi gelir yaptır kır gen testini derim.enazından aklında kalmaz

Cnm bende yıllardır araştırıyorum bazı şeyler birine iyi geliyo birine gelmiyor kader kısmet mi diyim bilemedim ama her şeyi yapayım modundayım keşke şunu da deneseydim dememek için deniyorum.bana intralipid serum da takıldı transferden çıkınca....aşı farklı birşey benden alınan kan ile microgen labr. aşı oluşturuldu rahimimin içine verildi bazı vücutlar embriyoyu katil hücre sanıp atıyomuş bu aşı transfer öncesi rahmi embriyoya alıştırıyor gibi düşün...hiçbirşeyin %100 garantisi yok malesef ama umut işte belki iyi gelir yaptır kır gen testini derim.enazından aklında kalmaz
Kır gen testi mi Nk aktivite testi mi hangisi daha mantıklı bilemedim. Fiyat olarak ne kadara yaptırdınız siz bu testleri

Kır gen testi mi Nk aktivite testi mi hangisi daha mantıklı bilemedim. Fiyat olarak ne kadara yaptırdınız siz bu testleri
Flow kır testi ismi mikrogende. 6000 gibi bişeydi ücreti kandan bakıldı. Rahimden biyopsi ile bakılanı da varmş ama bnm doktorum kandan olanı yaptırdı

Kızlar selam bu başlığı benimle aynı durumda olan veya aynı yollardan geçip de başarıya ulaşmış olanlar varsa diye açıyorum. Ben iki kez aşılama iki kez tüp bebek tedavisi geçirdim ve hiç gebelik oluşmadı ne yazıkki yani ne kimyasal ne de başka bir şey geçirmedim. Anlamadığım şey tüp bebek sürecinde bile bir neden bulunamadı yani doktorumuz şundan dolayı olmamış olabilir gibi bir açıklama yapamıyor her şey yolunda gidiyor ama olmuyor iyice umutsuzluğa kapıldım ben de ne yapacağımı bilmez haldeyim eğer aranızda yol gösterebilecek olan varsa Aynı şeyleri yaşayanlardan bir cevap bir
AdChoices
ADVERTISING​
Kızlar selam bu başlığı benimle aynı durumda olan veya aynı yollardan geçip de başarıya ulaşmış olanlar varsa diye açıyorum. Ben iki kez aşılama iki kez tüp bebek tedavisi geçirdim ve hiç gebelik oluşmadı ne yazıkki yani ne kimyasal ne de başka bir şey geçirmedim. Anlamadığım şey tüp bebek sürecinde bile bir neden bulunamadı yani doktorumuz şundan dolayı olma
.
mış olabilir gibi bir açıklama yapamıyor her şey yolunda gidiyor ama olmuyor iyice umutsuzluğa kapıldım ben de ne yapacağımı bilmez haldeyim eğer aranızda yol gösterebilecek olan varsa Aynı şeyleri yaşayanlardan bir cevap bir umut bekliyorum
Merhabalar başlığı tesadüfen gördüm. Bende bu süreçten geçtiğim için kayıtsız kalmak istemedim. Bizimde açıklanamayan infertilite olarak geçiyordu. 2 aşılama 2 tüpbebek tedavisi sonucunda 2.tupbebek de çok şükür ki bebeğimi kucağıma aldım şu an 1 yaşında 🙏3 senelik tedavi sonucunda şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki iyi bir merkez ve iyi bir doktora gitmek gerekiyor gerisi Allah'a kalmış benim bu son gittiğim merkezde ilk denemem de tuttu çok şükür. 3 sene diğer yerde boşuna uğraşmışım diyorum. Hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin inşallah en kısa sürede güzel haberi alırsınız 🤲

Son düzenleme:
merhaba yaşınız kaç, benim de 3. De pozitif oldu sebepsiz infertilite idim. Ekstra hiiiiçbir şey yapmadım, doktoruö histeroskopş yaptı 2.den sonra ve histeroskopi sonrası gebeliklerde artış olduğunu söylemişti gerçekten de 3.de pozitifti. Embriyo glue, çizik atmak vs hiçbirini önermiyordu. Genetiklerimiz de normaldi. Ben embriyo kaliteli görünse de rahimle uyuşmadığına veya dna olarak sağlıklı olmadığına emindim, ve zor da olsa sürekli deneyecektim. Binlerce şükür bebeğimi kucağıma aldım. Siz de lütfen çoook inanın, ama olumsuz olsa da bunun sizden kaynaklanmadığına emin olduktan sonra denemekten umut etmekten vazgeçmeyin 🫶🏻 gerçekten vakti var ve gelecek. Yeter ki dua ve sabır olsun, kimimiz tüp bebekte bile pozitif alamıyoruz hemen bu maddi manevi çok çok zor. Ama geçiyor. İnşallah herkes bu yol sonunda mucizesine kavuşur 🫶🏻🙏🏼

Back
X