ERKEN UYANMAK İSTİYORUM ARTIK

6 da kalkamiyorsaniz 7de kalkarsiniz,olmadi 8-9. Yine 12de kalkmanizdan iyidir. Bana bahane uretiyorsunuz gibi geldi. Cani isteyen kalkar da calisir da.
Erken kalkan insanlarin daha yeteneklerini aciga vurabilecek kabiliyette ve hayatta basarili oldugunu dusunuyorum. Devlette calismak istemenizi anlayabiliyorum ama onlar da oglende gelmiyor ise,sabah uyaniyorlar.
Zaten bu yüzden erken kalkmaya alışmak zorundayım. Ben iş icin de değil aslında hayatımı düzene sokmak icin erkenci olmak istiyorum. Cok bahane üretiyorum cok yok söyle yok boyle istersem her şey olur aslında da iste bile bile lades :KK17: ama söz veriyorum kendime artık kendime saygım icin istediğimi yapabilmek icin çalışacağım bu erken kalkma işine :KK52:

Ben sabahları zorla erken kalkanlardanım. Kızım kreşe gidiyor, 9 ayını dolduracak bir de bebeğim. Yatmam gece 1 bazen 2 yi buluyor ama tamamen keyfi. İlk dönem sabah altıda kalkıyordum hayalet gibi geziyordum. Şimdi 7'de kalkıyor kahve yapıyor ve saat 7.45'e kadar uyku sersemi salonda ayılabilmek için takılıyorum. Aynen şu şekil; yüzümü defalarca soğuk su ile yıkıyor, kahveyi alıp salondaki koltuğa kuruluyorum. Başımı aman bir yere yaslamayayım gözler pat gidiyor. 45 dakikada anca ayılıyor, kızımı da uyandırıp hazırlıyor ve saat 8.13'te aşağı servise indiriyorum. Diyorum ki X okula gitsin eve çıkıp doğru yorganın altına gireceğim. Soğuk hava çarpınca anında ayılıyorum ve yatmak hayal oluyor ama nedense uyanır uyanmaz balkona çıkıp o soğuk havayı yemeyi gözüm kesmiyor.

Varsa 5 dakikada ayılabilen arkadaşlar tavsiye alırım.
Alışkanlık mı acaba ya çocukluktan gelen bir şey mi bu erken yatıp erken kalkma sorunu :110:

Ben sabahları zorla erken kalkanlardanım. Kızım kreşe gidiyor, 9 ayını dolduracak bir de bebeğim. Yatmam gece 1 bazen 2 yi buluyor ama tamamen keyfi. İlk dönem sabah altıda kalkıyordum hayalet gibi geziyordum. Şimdi 7'de kalkıyor kahve yapıyor ve saat 7.45'e kadar uyku sersemi salonda ayılabilmek için takılıyorum. Aynen şu şekil; yüzümü defalarca soğuk su ile yıkıyor, kahveyi alıp salondaki koltuğa kuruluyorum. Başımı aman bir yere yaslamayayım gözler pat gidiyor. 45 dakikada anca ayılıyor, kızımı da uyandırıp hazırlıyor ve saat 8.13'te aşağı servise indiriyorum. Diyorum ki X okula gitsin eve çıkıp doğru yorganın altına gireceğim. Soğuk hava çarpınca anında ayılıyorum ve yatmak hayal oluyor ama nedense uyanır uyanmaz balkona çıkıp o soğuk havayı yemeyi gözüm kesmiyor.

Varsa 5 dakikada ayılabilen arkadaşlar tavsiye alırım.

saat çalıyor ve ayılıyorum

yaşım 39 aklım erdiği zamandan beri bu böyle

kaçta yattığım kaçta kalktığım fark etmez

hatta arada şaşırırım bu saatini erteleyenlere

yarım saat erkene kurup bir sürü erteleyip öyle kalkanlara

ben saati tam kalkacağım ana kurar ve kalkarım

tuvalete girer dişimi fırçalar ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım

kahve vs gerekmez

oğlum da benim gibi ama eşim kalkar yataktan ama ayılmamıştır

size makul cevaplar verse de bir süre sonra o diyaloğu bile bilmez

yani biraz da kişilik meselesi

Hayatım boyunca erken yatıp erken kalktım diyebilirim. Öğrencilik, çalışma derken şartlar hep böyle gelişti. Gece 22.00 yatak, sabah 06.00 kalkış. Şimdi evlilik, bebek, çocuk derken yapamıyorum o kadar ama hayatımın en verimli ve dinç zamanlarıydı. 35 yaşı hiç göstermiyorsun cümlelerini duyuyorsam şimdi, bence bu alışkanlığa borçluyum. Çocuklar büyüse de yine yapabilsem... insan fıtratının bu düzen içerisinde maksimum huzuru ve sağlığı yaşayabildiğine inanıyorum. Gece el ayak çekiliyorsa bir anlamı vardır herhalde.
Kesinlikle katılıyorum fıtratımızda bile akşam hava kararınca uyumak sabahın ilk ışıklarıyla uyanmak var. Sanırım bu bir kötü alışkanlık ve düzene oturması icin biraz zaman ve irade gerekiyor. :110:

Zaten bu yüzden erken kalkmaya alışmak zorundayım. Ben iş icin de değil aslında hayatımı düzene sokmak icin erkenci olmak istiyorum. Cok bahane üretiyorum cok yok söyle yok boyle istersem her şey olur aslında da iste bile bile lades :KK17: ama söz veriyorum kendime artık kendime saygım icin istediğimi yapabilmek icin çalışacağım bu erken kalkma işine :KK52:

bir de kaçta yatıyorsun

yani gece 3 te yatarsan her gece sabah 8 de kalkmak erkendir

akşam 12 de yatıp sabah 8 de kalkarsan makul olur mesela

bazı kişilere 6 saat yeter bazılarına 8 saat uyku ama kalktığın saatte yattığın saat de önemli

sen sabah 5 e kadar nette takılırsan erken kalkamaman olağan olur

kahve vs gerekmez

Oda arkadaşımda böyleydi hayran hayran bakardım :KK33: irade meselesi ama inşallah ustesinden geleceğim :KK54:

bir de kaçta yatıyorsun

yani gece 3 te yatarsan her gece sabah 8 de kalkmak erkendir

akşam 12 de yatıp sabah 8 de kalkarsan makul olur mesela

bazı kişilere 6 saat yeter bazılarına 8 saat uyku ama kalktığın saatte yattığın saat de önemli

sen sabah 5 e kadar nette takılırsan erken kalkamaman olağan olur
Yok o kadar değil :KK33: saat 1 2 gibi yatarım o saate kadar dayanabildipim kadar derse bakarım. Sonra uyurum saat 10 da uyanırım günlük 8 9 saat uyurum genelde. Fazla mı miskinim ne :kızgın:

Gec uyanirdim ben de eskiden, universite yillarinda ama gec de yatardim. Mesela sabah 11de kalkiyorsam gece 3-4 gibi yatardim. Gec kalkiyorsaniz gec uyumayi, gece ders calismayi deneyebilirsiniz.

Gece çalışma cok güzel ünv hep boyle çalıştım :KK33:ama gündüz uyanmaya başlarsam iş icin de ilerisi içinde bana cok fayda verecek gibi

Bende çalıştığım dönem 6.30 gibi en geç kalkmam gerekiyordu.
Erken kalkmaktan nefret ediyordum.
Sonra sonra kendime çözüm yolları aradım.
Mesela saati kurdum, çalınca hep ertelerdim.
Ama artık çaldığı an kalktım hemen bir müzik açtım kulaklığımı taktım 3-5 dakika müzik keyfi.
Kalkıp yüzümü yıkayıp hop kahve içmeye.
Çok mu uykuluyum hemen duşa girerdim.

Ve bu çok büyük alışkanlık oldu.
Şimdi her sabah duş alırım:işsiz:
Alıştım felan derken,
Çocuklar oldu felan şimdi 5 dedin mi ayaktayım.
Keyfimden değil,mecburen :D

Kesinlikle katılıyorum fıtratımızda bile akşam hava kararınca uyumak sabahın ilk ışıklarıyla uyanmak var. Sanırım bu bir kötü alışkanlık ve düzene oturması icin biraz zaman ve irade gerekiyor. :110:
Zaten gece salgılanan hormonları falan araştırırsan yararlanmak istersin :) her gece 15er dk daha erken yat. Başka türlü erken kalkamazsın ki

Sizin hep ogleci olmaniz sorun olmus. Cocukken ailede ve okulda basliyor cunku bu aliskanlik. Ben hayatim boyunca hep sabahciydim. Cunku erken kalkilmasi gerektigini dusunen bir ilkokulda okudum. Ortaokulda da yine ayni hep sabah. Lisede zaten okul tam gun,dolayisiyla yine sabah. Ailem ogretmendi,sabah uyanirlardi erkenden. Herkes giyinir kusanir salonda bulusurdu kahvalti icin. Hic ayilamamis insan tanimadim o yuzden. Simdi ilkokuldaki cocuklara bakiyorum ogleci. Cocuk aksam yatmak bilmiyor,sabah da uyanamiyor,analari desen onlar da ayni, oglene kadar yatiyorlar maaile. İnsan les olur o yatakta ya ;) yapisir kalir carsafa.

Kucuk cocuk sahibi olunca beni daha iyi anlayacaksiniz,ona bu aliskanligi kazandirabilmeniz icin once sizin aliskanliga sahip olmaniz gerekir. Tabii bunlar evlendikten sonra olusmuyor,simdiden elinizden geleni yapin uyanmak icin. Ben saat bile kurmadim hayatimda. Kalkacagim saat bellidir,dogrudan uyanir kalkarim yataktan.

Bende çalıştığım dönem 6.30 gibi en geç kalkmam gerekiyordu.
Erken kalkmaktan nefret ediyordum.
Sonra sonra kendime çözüm yolları aradım.
Mesela saati kurdum, çalınca hep ertelerdim.
Ama artık çaldığı an kalktım hemen bir müzik açtım kulaklığımı taktım 3-5 dakika müzik keyfi.
Kalkıp yüzümü yıkayıp hop kahve içmeye.
Çok mu uykuluyum hemen duşa girerdim.

Ve bu çok büyük alışkanlık oldu.
Şimdi her sabah duş alırım:işsiz:
Alıştım felan derken,
Çocuklar oldu felan şimdi 5 dedin mi ayaktayım.
Keyfimden değil,mecburen :KK70:

Hahah her sabah duş alıyorum artık dediniz ya koptum :KK70:Duş işi mantıklı geldi yaa deneyeceğim :KK70:

Hahah her sabah duş alıyorum artık dediniz ya koptum :KK70:Duş işi mantıklı geldi yaa deneyeceğim :KK70:
Ya evet mesela çocuklar ağlasa bile o duşa girmek zorundayım.
Eşim bazen bu konuyla ilgili geriliyoruz.
Ama ne yapayım ;)
Ama duş alınca gözlerim açılıyor zıpçık gibi oluyorum.

Sizin hep ogleci olmaniz sorun olmus. Cocukken ailede ve okulda basliyor cunku bu aliskanlik. Ben hayatim boyunca hep sabahciydim. Cunku erken kalkilmasi gerektigini dusunen bir ilkokulda okudum. Ortaokulda da yine ayni hep sabah. Lisede zaten okul tam gun,dolayisiyla yine sabah. Ailem ogretmendi,sabah uyanirlardi erkenden. Herkes giyinir kusanir salonda bulusurdu kahvalti icin. Hic ayilamamis insan tanimadim o yuzden. Simdi ilkokuldaki cocuklara bakiyorum ogleci. Cocuk aksam yatmak bilmiyor,sabah da uyanamiyor,analari desen onlar da ayni, oglene kadar yatiyorlar maaile. İnsan les olur o yatakta ya :KK66: yapisir kalir carsafa.

Kucuk cocuk sahibi olunca beni daha iyi anlayacaksiniz,ona bu aliskanligi kazandirabilmeniz icin once sizin aliskanliga sahip olmaniz gerekir. Tabii bunlar evlendikten sonra olusmuyor,simdiden elinizden geleni yapin uyanmak icin. Ben saat bile kurmadim hayatimda. Kalkacagim saat bellidir,dogrudan uyanir kalkarim yataktan.
Yaaa ne güzel :KK200: yüzde yüz katılıyorum okul hayatı çocukların hep erken olmalı alışkanlık kazandırmak o dönemlerde cok önemli ben kazanamadıgımdan bu haldeyim maalesef. Bu yüzden düzenli bir hayatım olması icin uykumu ayarlamak istiyorum. Cok teşekkür ederim uygulanamaya geçeceğim cok istiyorum ilerde düzgün erkenden kalkan bir çocuklarına da bunu aşılayan bir ebeveyn olmak :dua:

kahve vs gerekmez

Çok enteresan ben sabah saat 4 gibi uyanır bir şeyler yerim. Hiç uykum yokmuş gibi bayağı da dinç oluyorum, hatta hiç yamasam mı geri diyorum ama sabah 7'de ayılamıyorum.

Eskiden iki saatlik uyku ile bile uyandığım gibi ayılırdım. Son aylarda böyleyim. Eğer sabah erkenden işim varsa o an ayılabiliyorum. Geçen sene hamileyken sabah 6'da kalkıyordum çoğunlukla ve hazırlanıp, saat 8'e kadar kitap okuyordum. Kızımı uyandırıp, hazırlıyor ve okula götürüyordum. Belki bebekten dolayı gece 4-5 defa uyandığım için ayılmak zor geliyor belki de kendimi psikolojik olarak 45 dakikam daha olduğuna odaklıyorum. Benim de alarm erteleme huyum yok. Alarm çaldığı gibi yataktan çıkıyorum.

Merhabalar herkese
Başlıktan da anlayacağınız üzere sorunum erken uyanmak.cogunuza göre basit gibi gözüküyor ama benim hayatımı düzene sokmam icin bunu yapmam şart.simdi başlıyorum uzun olmaması icin elimden geleni yapacağım.

Kızlar ben kendimi bildim bileli erken uyanmaktan nefret eden bir insanım. Küçüklüğümde okullarım hep öğlenciydi. Okula 12 de gider 6 da gelirdim. ortaogretim ve lisede sabahçı oldu okul cok zorlanırdım ama yine de ses etmeden giderdim cınku o zmn mecburduk sizde bilirsinz ki. Daha sonraları lise de okula bir sene devam edemedim, hastalık geçirdim vücuduma platin takıldı. doktor hayatın boyunca ağır isler yapamazsın işte eğilip kalkma vs gibi seyler yapma dedi belki çalışmayacaksın hayatın boyunca dedi. Bu arada doktorumu cok severim beni de cok sever o yüzden bu kadar gerçekçidir kendisi dedikleri yüzde yüz doğru.

O sıradan sonrA dershaneye yazıldım o da şansıma öğleden sonrA oldu. Gidip geliyordum herkese inat çalıştığımı bir seyler icin çabaladığımı göstermek için. Eve gelince yatakta çalışıyordum ders. Ünv sınavına bu şekilde hazırlandım ama hiç erken kalkmam olmadı yine. Şükür cok yüksek bir puanla cok yuksek bir bölüme girdim.ama onuda 2. Öğretim okudum:KK70: Ünv şehir dışında kazandım. Tek basıma gittim okudum Allah a bin şükür geldim. Şimdi neden anlatıyorum bunları detayları vereyim ki tavsiyeler gerçekçi olsun diye.

Mezun olduğum sene özel sektörde iyi bir kurumda işe girdim. Bir sene çalıştım o sıralar erken uyanmaya başladım ve gerçekten ilk uyandığımda cok kötü hissediyordum midem bulanıyor falan ama saat 10 gibi kurumda ne kadar iyi olduğunu gordum. Daha sonraları ben işten ayrıldım sağlık sıkıntımdan dolayı.

Su an ders çalışıyorum KPSS icin cınku devlet biraz daha bana sağlık açısından uygun olacak gibi. Yalnız normalde geceleri ders çalışan sabaha karşı uyuyan ben iş hayatından sonrA erken uyanınca ne kadar cok zaman kaldığını görünce erken uyanmak istedim. İnan’ın Aralık ayından beri sürekli bununla uğraşıyorum. 3 gün oluyor. Sonra bozuluyor. utanıyorum demekten ama 10 da uyanıyorum derse geçmek 12 yi buluyor. Normalde 6 da kalkmıs olsam fazladan 5 :6 saat çalışmış olacağım. Uyandığım zaman gün içinde uyuyakalıyorum masa da 😩

platin mevzusunu su yüzden anlattım sabahları zor uyanmamın en büyük sebebi o oldu Artık. Rahatsızlığımdan dolayı belki cok zorlanıyorum bilemiyorum. B12 vs hersey tamam ama bu bir alışkanlık ve ben bu alışkanlığı değiştiremiyorum. Aranızda benim gibi olan sonradan düzelen varsa lütfen beni aydınlatsın lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Yazım hatası yaptıysam affola. şimdiden teşekkürler Hoppa
Ben yorguuktan uyanamiyorum. Bitkisel bir hap var ekmek mayası. Bağışıklık güçlendirmek için kullanıyorum . Onu kullandığım zaman sorunsuz uyanıyorum. Normalde sabah kalkmak işkence gözümü bile açamam. Gözünü kapatınca bildiğin geri dlaarim. Dinlenemiyorum çünkü. Adı imuneks pahalı ama iyi gelio. Bir de ilaç bazlı değil . Ben iki gün kullanınca sabah kendim kalkıyorum . He r başladığımda . Saat 7 de . :) Sonra gene gergin kendim kalkiyorum. Bağışıklık gene düşüne kadar böyle.

Back
X