ERKEN YAŞTA HPV16 POZİTİF TEŞHİSİ ALANLAR BAKABİLİR Mİ

userr987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2025
4
0
1
24
Merhaba, öncelikle 24 yaşında olduğumu belirterek sürecimden ve şüphelerimden bahsetmek istiyorum. 2024 Mayıs ayında hayatımda ilk defa kontrol smear verdim. Smear test sonucum: intraepitelyal lezyon veya malignite açısından negatif, reaktif hücresel değişiklikler, yangı çıkmıştı. Bu sonuç sonrasında bana temiz denildi ve ek bir hpv dna testi istenmedi. 2025 ağustos sonuna geldiğimizdeyse smear testinin bir geçerliliğin olmadığını, ancak hpv dna testiyle kesin tanı alabileceğimi öğrendim. Bu yüzden smear+hpv testi istedim. Bu testleri bile doktorum kadın olmasına rağmen bıkkınlıkla, sanki hastalık hastasıymışım gibi davranarak ısrarlarım sonucunda zorla örnek aldı. 5 Eylül’de smear sonucum inflamasyona bağlı reaktif hücresel değişiklik, ascus çıktı. Hpv sonucumu da ek rapor halinde hastaneye gittiğimde patolojiden temin ettim. Sonuç tip16-tip31-tip(35-39-68) pozitif. Kolposkopi için randevumu bekliyorum. Yaklaşık 2 buçuk yıllık olduğuna dair şüphem var. Smear temiz çıkmaması da bana cin2 ihtimalinin yüksek olduğunu düşündürüyor. Gerçekçi yaklaşmak istiyorum, çünkü test verirken hpv pozitif olacağımı da düşünmemiştim ve yıkıldım. Benim yaşımda ya da yaşlarıma yakın cin2/3 tanısı alan kişiler yardımcı olabilir mi? Leep operasyonu geçirmek istemiyorum. Süreci zaten maalesef ailemden gizli yürütüyorum. (Not: tanıyı aldıktan bir gün sonra ilk doz aşımı oldum. Doktorum ilaç olarak velp yazdı ama onu kullanmadan önce karaciğer değerlerime baktırmak istiyorum. Ayrıca smear sonuçlarım hariç hiçbir belirtim yoktu.) Ayrıca bu hastalıkla alakalı sıkıntı yaşayıp şimdiden yardımcı olmak için yazan arkadaşlara da geçmiş olsun diliyorum.

Ayrıca 22-24 yaş arası virüsü vücuttan atamamış olma düşüncesi beni bu konuda inanılmaz özgüvensizleştirdi. Sanki bu hastalık hep benimle kalacak, asla gitmeyecek gibi bir düşüncem de oluştu. Doktorlar daha gençsin dese de yaşın ilerleme konusunda çok da bir avantajı olduğunu düşünmüyorum maalesef.

Merhaba bende 22 yaşımda hpv 16 cin2 sebebiyle leep işlemi geçirdim. Smearin doğruluk oranı biraz düşük. İşlem olalı 5 ay oldu merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin yardımcı olmayı çok isterim

Merhaba bende 22 yaşımda hpv 16 cin2 sebebiyle leep işlemi geçirdim. Smearin doğruluk oranı biraz düşük. İşlem olalı 5 ay oldu merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin yardımcı olmayı çok isterim
Merhaba öncelikle geçmiş olsun Özel mesaj gönderdim size, çok fazla sorum ve endişem var aslında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…