• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erteleme Hastalığı

Ya o kadar kendimle özdeştirdim ki anlatılanları, bende de bu erteleme hastalık derecesinde ve rekor sürelerde erteliyorum en basit şeyleri bile. Görüştüğüm bir psikolog fazla mükemmeliyetçi olduğumdan ve sonuçların beklediğim gibi olmama ihtimalinden korktuğum için hiç yapmamayı, ertelemeyi seçtiğimi söylemişti ki doğru, evi temizlemem gerkiyor mesela ama havamda değilim ya da bi yerim ağrıyor, hemen sonraki hafta yaparım diye bırakıyorum, genelde onu da yapmıyorum ama yaptigimda da hakkiyla yapiyorum. Benzer sekilde insanlarla ilgili de hep problem buluyorum :( önceden sorun etmezdim de insan yaş aldıkça fark ediyor ki hayatı kaçırıyor, konuyu takipteyim :)

Ya o kadar kendimle özdeştirdim ki anlatılanları, bende de bu erteleme hastalık derecesinde ve rekor sürelerde erteliyorum en basit şeyleri bile. Görüştüğüm bir psikolog fazla mükemmeliyetçi olduğumdan ve sonuçların beklediğim gibi olmama ihtimalinden korktuğum için hiç yapmamayı, ertelemeyi seçtiğimi söylemişti ki doğru, evi temizlemem gerkiyor mesela ama havamda değilim ya da bi yerim ağrıyor, hemen sonraki hafta yaparım diye bırakıyorum, genelde onu da yapmıyorum ama yaptigimda da hakkiyla yapiyorum. Benzer sekilde insanlarla ilgili de hep problem buluyorum :KK43: önceden sorun etmezdim de insan yaş aldıkça fark ediyor ki hayatı kaçırıyor, konuyu takipteyim :)

Kesinlikle aynı şeyler :( Temizliği yapmadan önce her şeyi şöyle şöyle düzenlerim, bütün kıyafetlerimi ayıklarım diye plan yapıyorum. Yarısına gelmeden sıkılıyorum, yoruluyorum. Sonra mesela temizlikçi geliyor eve, 1 saatte odamı temizliyor. Evet kıyafetler renklerine göre dizilmemiş oluyor ama bitmiş oluyor :) Done is better than perfect diyor ecnebiler :)

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/islerimizi-zamaninda-yapiyoruz.1052995/

Burada bir grup açtık, devam ediyoruz.

Kesinlikle aynı şeyler :KK43: Temizliği yapmadan önce her şeyi şöyle şöyle düzenlerim, bütün kıyafetlerimi ayıklarım diye plan yapıyorum. Yarısına gelmeden sıkılıyorum, yoruluyorum. Sonra mesela temizlikçi geliyor eve, 1 saatte odamı temizliyor. Evet kıyafetler renklerine göre dizilmemiş oluyor ama bitmiş oluyor :) Done is better than perfect diyor ecnebiler :)

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/islerimizi-zamaninda-yapiyoruz.1052995/

Burada bir grup açtık, devam ediyoruz.

Gördüm geldim hemen :)

Aynen ya done is better than perfect yeminle, abv perfect :(

Kızlar her şeyi erteliyorum. Kilo vermek, ödev yapmak, akraba ziyareti, aklınıza ne gelirse. Şimdi arkadaşlarımla buluşacağım mesela, geç kaldım yine, daha yeni makyaj yapıyorum, bir yandan buraya yazıyorum. Bu huyumdan dolayı çok çektim ama düzeltemiyorum, akıllanmıyorum. O iş yapılacağı anda bin tane bahane buluyorum.

Böyle sürekli erteleyip sonradan bu huyundan kurtulmuş olan var mıdır? Veya tavsiyeleriniz var mı?

Kurtulamadım.

Taaa ne zaman erteleme hastalığı ile ilgili bir yazı kaydetmiştim hala okuyacağım. Okurum bi ara ya :) mutlaka

Bilemiyorum laf sokmak için mi yazdınız, yoksa kendiniz için espri mi yaptınız ama yine de açıklayayım: Procrastination'ın Türkçesinden bahsediyoruz burda. Tembellikle ertelemek farklı şeyler.
Ben tembel değilim mesela, saatlerce tek bir detay için çalışabilirim. Ama aynı zamanda yapmam için bir ay olan şeyi son güne bırakabilirim.
Laf sokmak için yazmadım espri de denemez pek. Isime gelen, hoşuma giden bir şeyle saatlerce hatta günlerce sıkılmadan uğraşabilirim. Yapmakdan keyif almadığım, mecbur olduğum yada isteğim dışında sorumlu tutulduğum bir işi son ana kadar ertelerim. Canım isteyince o işi enerjim oluyor, yapılacak işi sevmezsem de sanki ruhum çekilmiş gibi hiç enerjim olmuyor. Bunun adı sorumsuzluk mudur, ertelemek yada tembellik midir emin değilim. Ben hep tembelliğe yordum şahsen. Şahsen diyorum çünkü yaptığım yorum şahsım adınaydı, sizin içinde bulunduğunuz durum ile ilgili yorumda bulunmadim.

Laf sokmak için yazmadım espri de denemez pek. Isime gelen, hoşuma giden bir şeyle saatlerce hatta günlerce sıkılmadan uğraşabilirim. Yapmakdan keyif almadığım, mecbur olduğum yada isteğim dışında sorumlu tutulduğum bir işi son ana kadar ertelerim. Canım isteyince o işi enerjim oluyor, yapılacak işi sevmezsem de sanki ruhum çekilmiş gibi hiç enerjim olmuyor. Bunun adı sorumsuzluk mudur, ertelemek yada tembellik midir emin değilim. Ben hep tembelliğe yordum şahsen. Şahsen diyorum çünkü yaptığım yorum şahsım adınaydı, sizin içinde bulunduğunuz durum ile ilgili yorumda bulunmadim.

Anladım, sadece yapmak istemediğiniz şeyleri erteliyorsanız ve sayıları azsa kafanıza takmayın. Ama sayısı ve önemi fazlaysa problem olabilir. Faturaları ödemeyi ertelemek gibi.
Ama sizinki çok normal geldi bana, tembellik de değil, insani bir şey.

Back
X