• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erteleme Hastalığı

Diger is arkadaslarim kalkiyorlar nasil guzel kiyafetler makyajlar falan hazirlanip geliyorlar ben nerdeyse is yerinde yuzumu yikiyorum sirf kalkmayi erteledigim icin

Kişisel gelişim bölümünde o gün içinde ertelemeden yaptıklarımızı falan yazabiliriz belki.

Ben de 6 ay boyunca avize almadım. Kendim yapıcam, güzel bulucam diye. Sonra baktım yapmıyorum, gittim aldım 1 saat içinde hallettim.
bak ne guzel 1 saatte almissin halbuki ne kadar cabuk bitmis isin.

Olabilir ertlemeyi birlikte asabiliriz

Diger is arkadaslarim kalkiyorlar nasil guzel kiyafetler makyajlar falan hazirlanip geliyorlar ben nerdeyse is yerinde yuzumu yikiyorum sirf kalkmayi erteledigim icin

Bunlar bir şeylerden korktuğumuzun, kendimizi sevmediğimizin göstergesi aslında. Bir yandan korkularımı, geçmişi temizlemeye çalışıyorum ama somut adımlar atmam lazım. O yüzden kişisel gelişim bölümünde konu açıyorum şimdi kızlar. Sizi de beklerim. Planlayıp yaptıklarımızı yazarız. Veya aylardır ertelediğimiz bir şey varsa o konuda cesaretlendiririz birbirimizi? Ne dersiniz?

Zaten sonuçları milletin benim arkamdan konuşmasından daha ağır. Size denk gelseydim çok sinir olmazdınız, çünkü grup çalışmalarında falan ilk zamanlarda ilk ben giderim, en çok ben çalışırım. Sonradan salarım, o yüzden batmam insanlara. Ben kendimden hoşlanmıyorum önemli olan o, yapabileceğim şeyleri ertelediğim için yapmıyorum.
Kastettiğim grup çalışmaları değil, bir yere gidilecekse geç kalmak gibi falan küçük örnekler aslında. Ama bu insanın tamamen karakteriyle alakalı işte kimisi takar kimisi takmaz. Sizi irrite edici cümleler kurduysam affola, kendinize yüklenmemekle beraber bu bir hastalıksa belki bu manada çözüm üretebilirsiniz :)

Bende cok erteliyorum herseyi yalapsap yapiyorum ozaman offf duzelicem artik beni cok yoruyor bu erteleme isi ama kurtulamiyorum bir turlu iste

Kızlar her şeyi erteliyorum. Kilo vermek, ödev yapmak, akraba ziyareti, aklınıza ne gelirse. Şimdi arkadaşlarımla buluşacağım mesela, geç kaldım yine, daha yeni makyaj yapıyorum, bir yandan buraya yazıyorum. Bu huyumdan dolayı çok çektim ama düzeltemiyorum, akıllanmıyorum. O iş yapılacağı anda bin tane bahane buluyorum.

Böyle sürekli erteleyip sonradan bu huyundan kurtulmuş olan var mıdır? Veya tavsiyeleriniz var mı?
Benim ertelediğim tek sey evime misafir cagırmak misafirliğe gitmek ve arkadaslarımla bulusmak
Onun dısinda asla birseyi ertelemem
Yapmak istemesem de illa yaparım çünkü yapmazsam kafama takarım daha cok canım sıkılır ve birikir

Bende ertelerim. Her şeyi. Yemeği dolaba koymayı ertelediğim için çöpe attığım çoktur. Henüz bi çare bulamadım. Kanım çekiliyor biri sanki beni zincirliyor ve sonunda yine erteliyorum.
Yazık günah yemek çöpe atılır mi
Dünyada dolu aç insan var

Kastettiğim grup çalışmaları değil, bir yere gidilecekse geç kalmak gibi falan küçük örnekler aslında. Ama bu insanın tamamen karakteriyle alakalı işte kimisi takar kimisi takmaz. Sizi irrite edici cümleler kurduysam affola, kendinize yüklenmemekle beraber bu bir hastalıksa belki bu manada çözüm üretebilirsiniz :)

Yok hayır, estagfurullah hiç de irrite olmadım :) Haklısınız. Bir arkadaşım 2-3 yıl önce bu nedenle bana küsmüştü. Daha yeni barıştık. Hastalık mı değil mi karar veremiyorum, hastalık da demek istemiyorum kurban rolüne girmek istemiyorum. Ama bir yandan da durumumu inkar etmek de istemiyorum :KK43: Bu sene daha iyi olurum umarım.

Bende cok erteliyorum herseyi yalapsap yapiyorum ozaman offf duzelicem artik beni cok yoruyor bu erteleme isi ama kurtulamiyorum bir turlu iste

Ben kafamda mükemmel plan yapıyorum, sonra o plan tam istediğim gibi olmayınca sinirleniyorum ve bırakıyorum mesela.

Benim ertelediğim tek sey evime misafir cagırmak misafirliğe gitmek ve arkadaslarımla bulusmak
Onun dısinda asla birseyi ertelemem
Yapmak istemesem de illa yaparım çünkü yapmazsam kafama takarım daha cok canım sıkılır ve birikir

Benim de kafama takılıyor ama bir güç beni yapmaktan alıkoyuyor sanki.

Herseyi son dk ya bırakırım .
Bu huyumdan vazgecemıyorum.
Ben hastalıklıyım :eğlence:

Yemek bozulunca ne olacak? Yaptığım yemeğin soğumasını bekliyorum. Soğuması uzun sürmüyor ama benim ertelememle unutmam birleşince kalıyor dışarıda.
Bozulunca atılır tabi amac bozulmamasını sağlamak :)
Hem emeğine yazık hem cebine

Yok hayır, estagfurullah hiç de irrite olmadım :) Haklısınız. Bir arkadaşım 2-3 yıl önce bu nedenle bana küsmüştü. Daha yeni barıştık. Hastalık mı değil mi karar veremiyorum, hastalık da demek istemiyorum kurban rolüne girmek istemiyorum. Ama bir yandan da durumumu inkar etmek de istemiyorum :KK43: Bu sene daha iyi olurum umarım.
Hastalık bile olsa kendinizi psikolojikman kötü duruma sokmayın hastayım diye falan, hastalık olarak dillendirmesek bile hepimizde varolan takıntılı olmakta bir hastalıktır zira :) yani hepimiz bu tip şeyleri yaşıyoruz, önemli olan yaşamımıza müdahale ediyorsa önüne geçmeyi bilmek. İnanıyorum ki bu durumun önüne geçeceksiniz, farkında olup düzeltmek istemek de bu işi başarmanın yarısı yani :) İnşallah daha iyi olursunuz :)

Hastalık bile olsa kendinizi psikolojikman kötü duruma sokmayın hastayım diye falan, hastalık olarak dillendirmesek bile hepimizde varolan takıntılı olmakta bir hastalıktır zira :) yani hepimiz bu tip şeyleri yaşıyoruz, önemli olan yaşamımıza müdahale ediyorsa önüne geçmeyi bilmek. İnanıyorum ki bu durumun önüne geçeceksiniz, farkında olup düzeltmek istemek de bu işi başarmanın yarısı yani :) İnşallah daha iyi olursunuz :)

Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için :)

Ben kafamda mükemmel plan yapıyorum, sonra o plan tam istediğim gibi olmayınca sinirleniyorum ve bırakıyorum mesela.

Benim de kafama takılıyor ama bir güç beni yapmaktan alıkoyuyor sanki.
Bende aksamdan ertesi gunu yapicaklarimin hayalini kuruyorum erken kalkicam soyle yapicam boyle yapicam diye dusunuyorum ama sabah olunca sonuc husran gozumde mi buyuyo noluyosa hic yapmiyorum erteliyorum da erteliyorum sonra

Bozulunca atılır tabi amac bozulmamasını sağlamak :)
Hem emeğine yazık hem cebine

İşte o yüzden erteleme hastalığı yazdım başlığa :) Bağımlılık da diyebiliriz. Bir da sigara içmiycem, içki içmiycem deyip içenler gibiyiz işte. Yaptığımızın bize zarar verdiğini biliyoruz. Umarım aşarız bunu.

Ben de sizler gibiyim. Evde yapılması gereken işleri bir kağıda yazdım. Yaptığımın üstünü çizdim. Hala yapmadıklarım var ama en azından kafamı kurcalayaları bitirdim. Bir arkadaşıma gitmek istiyorum yıllardır erteliyorum. Ve ne yazık ki sık sık aklıma geliyor rahatsız oluyorum. Bu isteğimden vazgeçemiyorum da.

Back
X