Erteleme ve Hayalcilik

Hayal kurmanın tadını aldığınız için gerçek dünyanın zorluğu mücadelesi tad vermiyor.. Çünkü hayal kurarken zorluk yok zaman yok mücadele yok düşün ve hisset hepsi bu.. Tam hayal kurma yaşların hiç korkma bişey olmaz..
Dertlerin çoğaldığı vakit ki dertsiz kul olmaz Allah beterinden saklasın.. İnan hayal kurmaya vaktin olmayacak.. Güzel düşün,güzel olsun..
hayal kurmaktan delirecek olsam çoktan delirirdim..
bazen korkuyorum aşırıya kaçıyorum diye.

Hayal kurmanın şöyle bir iyi yönü olabilir, mesela kazanmak, başarmak istediğiniz bir şeye ulaşmış gibi aklınızda o anın görüntüsünü görüp sonra da o iş için uğraşarak.. Ben de aksine hayal kuramam. Fazla hayalden kurtulmak için gerçeklerle yüzleşebilirsiniz.. Mesela hayalinde daha zayıf daha güzelsin.. Ama hayaldeki gibi değil.. Kendine, hayal kurma.. İşte baskül orda ayna orda.. Gerçekleri kabullen diyebilirsiniz.. Böylece hayalinde olan kişiye ulaşmak için bir adım atmış oluyorsun..
gerçeklerle yüzleşmek için cesur olmak lazım,o da ben de henüz yok.:mad:

bende öyleyim, ama eşim benden de fena halde :KK53:bakıyorum işler ilerliyo takılmıyorum, erteliyorum. Ama sonra bi dank ediyoki hemen hepsini yapıyorum.. Biriktirmeyi de sevmiyorum gerçi. Ben karıştırmayı seviyorum.
Örneğin bir iş yapmaya başladım ama bitirmek zor geliyo, farklı bir işe daha başladım ondan da sıkılırsam yeni bitaneye başlarım. Sonrada o 3'ü arasında git gel yaparak farklı farklı çalışmış oluyorum:KK45: ben kendimi böyle kabul ettim.:halay:
siz erteleyip yapanlardansınız:KK9::KK9: ben erteleyince ya çok çok sonra yaparım ya hiç yapmam artık.

Bu durumdan biran önce kurtul. Bu hayal durumu tatli bir hayal kurma durumundan öte seni gercek olmayan bir dunyanin içine sokuyor ve gercekten uzaklaştiriyor. Bir hayal dunyasinin içinde yasamak gerceklikten uzak olmak seni havada birakir. Bir yere ait olmama gibi. Gerceklerle yüzlestiginde ise cok sikinti cekersin. Bu bir hastalik haline dönüsur dikkat et. Hayal kurmak ve ertelemek yerine o isi yap zamaninda. Yada hayalini kurdugun seyler icin çalis. Bence destek almalisin bu durumdan bir an once kurtulmak icin. Cok yakinimdan biri boyleydi simdi ne kadar buyuk hata oldugunu dusunuyor. Keske boyle sacmaliklarla ugrasmak yerine gercekten isteklerim icin calissaydim diyor.
ben de bundan korkuyorum işte.Koyu bir pişmanlığın içine düşmek istemiyorum.

Back
X