Erva147'nin Diyet Günlüğü

erva147

Bekle beni YAZ =)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
2.224
429
123
bu benim burdaki 2.günlüğüm ve inş son günlüğüm olur :)
artık gerçekten sıkıldım her sene her sene bu kilolarla ugraşmaktan. her hafta başlamaktan. bir kere yapayım tam yapayım diyorum.
ve bu sefer çok inançlıyım bırakmıycam zayıflayana kadar çekemem bn böle ömrümn sonuna kadar gencim bn daha hem :)

evettt diyete başlama tarihim :05.09.2012
başlangıç kilom : 66.6
bgünkü kilom :65.1
hedef: 56

bu kafanızı karıştrmasın. bn dukan diyeti yapıyorum :) atak evresindeyim ve bu evrede hızlı bir başlangıç oluyor bunu sabah görmş oldum tartıda. tabiki ödem atıyoruuz daha çok.birde karbnhdrat ve yag alımı olmadgı için vuct kendi yaglarını yakıyor.

işte böylee bana katılmk isteyen arkadaşlar memnunytle beklerim çnkü ne kadar çok moralimiz ve destegmz olursa o kadar hırsımz irademz oluyor.
belki ara ara foto paylaşımıda yapmayı düşünüyorum bakalm :)

arkadaşlar bgün itibari ile bu topikte kaynaşmamz açısından daha makbul olacagı için yeterli sayıya ulaştıgımızı düşünüyorum.. lakin belki istekte bulunulursa 1 kşi daha alabilirz..

bizim ismimiz "SON EKİP" olsun :) inş bu son diyet topiğimz olur ve diyet başarı öykülerine taşınıriz

KURALLAR

1. En önemli kuralımız. KENDİMİZE VE ARKADAŞLARIMIZA İNANMAK / İNANDIRMAK..asla diye birşey yoktur.Herks gbi bizde başarabilirz istedikten ve azmettikten sonra. burda kendimize ve arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Lütfen birbirimize destek olalım.yoksa sıkılıp bırakıyor kaçamaklar yapıyoruz.ve herşy yeniden başlıyor.benm için değil kendiniz için bu SON kez dur diyin bu işe ve bu kilo mevzusu bu topikle SON bulsun...

2.her üye hergün yorum yapmak zorundadır. özel nedenler ve istisnalar hariç.yorumlarında kendi menülerini paylaşmalı ve arkadşlarının menülerine yorum yapmalıdır... unutmayın yapılan her yorum daha da gaza getiirir moral veriri...

3. her CUMA kilo bildirim günüdür. Cuma bildiremiycek olan olursa perşembeden bildirsin.

4.eğer ki kaçamak yaptık veya yapıcak olursak imkan varsa önce buraya yazalım lütfen.. gerektirdiği şekilde ya kaçamaktan caydırıcak gaz verilsin yada o kaçamağın yerine başka alternatif sunulsun. amaç kaçamakları minumuma indrmak..

veee son olarakkk .........kaçamak yapan herkes en uygun cezaya mahkum edilir

SON EKİP :

• serap : başlangıç kilosu :68.3 hedef kilosu :60 /dukan diyeti
    gül : başlangıç kilosu :56 hedef kilosu :48 / normal diyet
    kalporganik : başlangıç kilosu :59.6 hedef kilosu 54 / dukan diyeti
    erva : başlangıç kilosu :66.6 hedef kilosu :56 / dukan diyeti

Son düzenleme:
eee nasıl yapıyorsun peki rejimi bende birşeyler yapıyorum 2 haftadır baya inceldim...

Selam, ben de 1 hafta önce başladım diyet yapmaya, 1.200 gr verdim. Bu sabahtan itibaren de dukana başladım. Web sitesinden hesapladım. Benim için 2 gün atak verdi, bugün ve yarın atak menülerini uygulayacağım. Umarım bu hafta 2 kg. kaybedebilirim.

dukan diyeti boyunca neler yiyorsunuz acaba?

arkadaslar ben 23 yasındayım 6 aylık bebegim var emziriyorum 80 kıolyum
artık dolaptakı hıc bı elbısem bana olmuyor buda sınırımı bozuyor 2 tanede çocugum var cıkamıyorum bıyere hep evdeyım yıye yıye mıdemde çok buyudu napcam bılmıyorum sizce napmalıyım diyet yapsam çocugumu etkılermı napmalıyım lutfen yardım edın bana

dukan diyeti boyunca neler yiyorsunuz acaba?

Dukan protein ağırlıklı beslenme esasına dayanan bir diyet türü. Önce dukan diyet web adresinden gerekli hesaplamaları yapman gerekiyor. Atak için bugün uygulayacağım menüyü örnek olarak yazabilirim:

Sabah:
2 az haşlanmış yumurta (ben üzerine kimyon ve karabiber ekledim)
Yağsız beyaz peynir
Yulaf kepeği krebi (dukan tariflerinde nasıl yapıldığı anlatılıyor)

Ara:
Light yoğurt

Öğle:
Sınırsız yağsız ızgara köfte
Light kola

Akşam:
Yulaf ezmeli yayla çorbası
Haşlanmış tavuk
Yulaf kepeği krebi

Üzülme, bebeğin daha çok küçük. Diyet değil de yediklerine dikkat etsen? Hamur işi tüketmesen, tatlıyı haftada 1 kez sütlü tatlı olarak tüketsen. Daha bir dengeli beslensen. 1 hafta içinde miden küçülür, yediklerini fark etmeden azaltırsın. Zaten emzirirken günde 500 kcal yi yakıyorsun. Ben 500 kcal için 1.5 spor yapıyorum :)) Bir de günlük aç istersen, orada yediklerini yazarsın biz de seni motive etmeye çalışırız.

günlük nasıl açılıyo ben yeniyimi aranızda bılmıyorum ayrıca çok tesekkur ederım yardımın ıcın

eee nasıl yapıyorsun peki rejimi bende birşeyler yapıyorum 2 haftadır baya inceldim...

cnm dukan diyeti protein agrlıklı bir diyet. 4 aşamadan oluşuyor.1.aşama atak evresi. hızlı kilo verdren bi evre.2.aşama hedefe ulaşmak için yapılan evre seyir evresi.3.aşama güçlendrme evresi ve 4.aşamada koruma evresi.

dukan diyeti nasıl oluyor. söylersen bende katılmak isterim. neler yicez.

cnm dukan diyeti protein agrlıklı bir diyet. 4 aşamadan oluşuyor.1.aşama atak evresi. hızlı kilo verdren bi evre.2.aşama hedefe ulaşmak için yapılan evre seyir evresi.3.aşama güçlendrme evresi ve 4.aşamada koruma evresi.
atak evresi kiloya göre hesplanıyor. Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight bu adresten hesaplayablrsnz.sonra tekrar bilglndrrm sizi :)

slm cnm :) bnde dün başladım işte dukana bgn 2.gnm 1.5 kilo verdim yada ödem attım diyelim burda birbrmze destek olarak sonuna kadar gidelim artık şu işin
Kaç kilosun ve hedefn kaç cnm

cnm bebek daha çok küçk diyet yapmanı tavsiye etmem. zaten emzirmk baya kalori yakıyormş :)
sadce diyet yapma ama yediklerine dikkat et azcık diyelim. hem kendi hem bebişin sağlığı için :)

Dukan Diyeti Son yıllardaki en başarılı sonuç veren diyetlerden biri de Dr. Dukan diyeti. Protein ağırlıklı olan bu diyet yöntemi hemen sonuç veren ve kalıcı bir yöntemdir. Fransız kadınlarının ince kalmasının sırrı olarak bilinen bu diyet 4 aşamadan oluşmaktadır. Diyet yapanları bir diyet yapıyormuş gibi hissettirmeyen 4 aşama. Hedeflenen kilo kaybına en başarılı şekilde ulaştırması insanlar tarafından daha gerçekçi bir yöntem olarak benimsendi.

Dukan Diyeti : İlk aşama kısa, hızlı ve hemen sonuç alınan atak aşamasıdır. !

Bu aşamada diyet çok hızlı kilo kaybı sağlayan 72 çeşit yüksek proteinli besinden oluşmaktadır. Öğünlere bölersek kahvaltı için yumurta, öğle yemeğinde balık ve akşam yemeğinde biftek yenebilir. Diğer gıdalar ise yağsız derisiz tavuk, hindi eti, yağsız jambon, yengeç ve midye gibi deniz ürünleri, yağsız peynir ve yağsız süttür. Bu öğünleri sınırsız baharat, limon, sirke ve soya sosu ile lezzetlendirebilirsiniz. Diyete katkı sağlaması için her gün 2 çorba kaşığı yulaf ve günde en az 2 litre su, şekersiz çay, bitki çayları içebilirsiniz. Ne kadar süre yapacağınıza gelirsek 10-20 kilo arasında bir kilo kaybı hedefleyen kişiler bu diyeti ortalama 5 gün, 10 kilodan az hedefleyenler ortalama 3 gün ve 5 kilodan az hedefler için ise 1 gün yapmaları uygundur.

Dukan Diyeti : İkinci aşama seyir aşamasıdır.
Bu aşama gerçek kilo kaybının yaşandığı yöntemdir. Bu aşama sırasında diyette saf protein seçenekleri bulunmaktadır. Bu protein seçeneklerinde ise 28 çeşit sebze önerilir. Bazı günler sebze ve protein bazı günlerde ise sırf protein yiyorsunuz. Sebzeli günlerde sınırsız sebze tüketme hakkı var.5gn protein 5 gn protein+sebze yapılablr yada 1+1 olarak yapılablr.
Dukan Diyeti : Üçüncü aşama konsolidasyon aşamasıdır.
Her gün protein ve sebze yenilebilen aşamaya geldiniz. Bunun yanında biraz meyve, 2 ince dilim tam buğday ekmeği ve yağsız peynir yiyebiliyorsunuz. Bu aşamaya gelmenin bir ödülü olarak ise haftada 1-2 gün karbonhidrat tüketmek serbest. Haftada 2 öğün ise kutlama kapsamında ne istiyorsanız yiyebiliyorsunuz. Ama unutmayın hızlı sonuç almak için iradeniz çok önemli. Bu aşamayı ne kadar süre yapacağınıza gelirsek verilen kilo başına 5 gün konsolidasyon aşamasındayız.

Dukan Diyeti : Dördüncü yani son aşama ise istikrar aşaması.
Bu son aşamada normalde ne yemekten zevk alıyorsanız hiçbir sınırlama olmadan tüketebiliyorsunuz. Evet yanlış duymadınız canınız ne istiyorsa yiyin fakat tek kural haftanın her perşembesi sadece protein yiyorsunuz. Son aşamanın bu kadar rahat olacağı size saçma geliyor olabilir fakat unutmayın ki 3 aşamayı kuralları bozmadan yapan bir kişi zaten hedeflediği kiloyu çoktan vermiştir ve son aşama ile bu kiloyu koruyacaktır.

Son düzenleme:
slm cnm :) bnde dün başladım işte dukana bgn 2.gnm 1.5 kilo verdim yada ödem attım diyelim burda birbrmze destek olarak sonuna kadar gidelim artık şu işin
Kaç kilosun ve hedefn kaç cnm

Umarım bu kez başarırız... Yaşım 37, geç evlenip evlendikten sonra kilo alanlardanım.
Şu anda 67 kiloyum.Boyum 1.60. Önce 63 e inmek istiyorum. Ama devamında 58 i görmeyi umuyorum:) Atak menülerinden bahseder misin?

o zamn sende bnm gbi 5 gn atak yap canm :) bu arada kilolarımz ve hedefmz benziyormuş
cnm sadce protein yiceksn bu 5 gn içinde. ama herşeyn lıghtını..

lıght yogrt,peynr,süt.. sonra tavuk yagsız et balık ızgara falan hep serbst ve istedgn kadar ye. yumurta ve tavuk vazgeçilmz zaten:)
birde yulaf kepeği almk zorundasın.migrosta bulunuyor. onunla ekmk,kek,kurabiye krep yapablryorsun

5 gün uzun olmaz mı? Yapamayabilirim gibi geliyor. Salata yemeden dayanamam:) Yulaf kepeğini aldım, burada bütün marketler satıyor artık. Bir haftadır diyette olduğum için zaten light light besleniyordum:) Evde süt ve yumurtam kalmadı birazdan çıkıp onları alacağım sadece. Akşama da somon pişireyim diyorum. Sen kola içiyor musun? Asitli ya sanki sanki yağlarım erimeyecek gibi geliyor onu içince.

peki sadece yulaf olmazsa olmuyormu? benım yakınlarımda migros yok

Cnm sen blrsin 3 gn yap ozamn yulaf kepeğni ne ara aldın
süt ve yumurtanı al hemen en byk yardmcı onlar
cola içmiyorum canm lıght dahi olsa kilo aldrr gbi gelio banada. zaten çokta kola arayan biri değilm.sağlıklıda değil yani.

peki sadece yulaf olmazsa olmuyormu? benım yakınlarımda migros yok

malesf cnm yulaf kepeği olması lazım. onun tok tutma özelliği çok yüksek.dukanın kitabında da anlatıyor uzun uzun. bi arştr bakalm başka maketlerde bulrsun belki.

ya bende mısır gevreği var o olmazmı şu nesfitler var ya onlardan?

Aslında geçen hafta dukana başlayacaktım. Alış verişimi filan yaptım. Sonra kk da gezinirken YAK-AT diyetine rastladım. Daha kolay uygulayabileceğimi düşünüp ona başladım. Aslında oldukça başarılı bir yöntem. Sıkılma ihtimali de yok. Fakat bu sabah tartıldığımda 1.200gr verdiğimi gördüm. Benim biraz daha hızlı kilo vermeye ihtiyacım olduğu için de bu sabah dukana başladım:)

Peki kola içmeyeceksek, bu balık salatasız nasıl yenir:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…