selam kızlaaaarr,

kızlar size yulaf kepeğinden güzel bi muhallebi tarifi vereyim de ben gibi tatlı krizlerinde kurtarıcınız olsun
-2 yk yulaf kepeği
-yarım litre süt
-1 yumurta (ben hiç yumurta akı kullanmadan kalan 2 yumurta sarısı kullandım)
-tatlandırıcı(kullandığınız tatlandırıcın tipine göre 6-8 civarı, çok tatlı seviyorsanız 10 olabilir ama asla 10 u geçmesin, tatlandırıcı olarak da sukroz ve laktoz bazlı tatlandırıcılar (aspartam ve sakarin içermeyen) daha sağlıklı, hatta en sağlıklısının stevia bitkisi olduğu söyleniyor ama henüz almadım, ben splenda kullanıyorum, toz formunda tatlandırıcılar için ağız tadıma göre tepeleme değil ama silme 1 tatlı kaşığından az kullanılabilir.)
-aroma vermesi adına gül suyu ya da limon kabuğu rendesi = karar sizin ama gül suyu(özellikle doğal %100 ise) mükemmel
şimdi öncelikle yulaf kepeğini yeterli sütün içinde şişmesi için bi yarım saat ara ara karıştırarak bekletin, sonra ayrı bi kapta yumurtayı tatlandırıcıyla çırpın, sonra çırpıcıyla karıştırabileceğiniz bi tencereye bütün malzemeyi alın (ben çelik tencere kullanıyorum), yalnız sabırlı olmalısınız içerisinde nişasta gibi kıvam veren bir madde olmadığından epey pişirdikten sonra koyulaşabiliyo, belki 40-50 dk ara ara karıştırarak pişirmeniz gerekebilir, bu arada içerisindeki yumurtanın pişmemesi için yavaş ateşten iice karıştırarak bi 20 dk devam edin,sonrasında ara ara karıştırarak devam edebilirsiniz. istediğiniz koyu kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz(buzdolabında bekledikçe biraz daha katılaşacağını da hesaba katın ama çok katı bi kıvamda olmasını beklemeyin zaten) hemen içine 1 limon rendesini ya da 2 tatlı kaşığı doğal gül suyunu döküp şöyle bi karıştırdıktan sonra muhallebi kaplarına alabilirsiniz. Üzerine çok az tarçın koyarak (ama az miktarda gerçekten-kendinizi kandırmayın) şekil verebilirsiniz, bir de aklıma muhallebileri fırın kaplarına pay edip üzerlerine yumurta sarısı sürüp(tatlandırıcıyla önceden çırpılmış) azıcık fırında üzerini sütlaç misali pişirmek, henüz denemedim, denediğimde paylaşırım, afiyet olsun