- 19 Aralık 2017
- 33
- 14
- 88
- Konu Sahibi kaptanelif
-
- #1.361
Yakup hoca cnm..Sizin doktorunuz kim canim
Yakup bey biraz sinirliymiş ama çok bilgili ve başarılı bir dokturmuş hastaları memnun işallah Rabbim herseyin hayırlısı ni nasip etsin işallahYakup hoca cnm..
maşallah sağlıkla gelsin inşallah. benimki de erkekmişVe bizim bebiş bugün bize bir şaka yaptı
)
Ben kız değilim erkeğim dedi))
Doktor %90 kız demişti ama %10 olasılık gerçek olmuş
Bizde adını bile koymuştuk kız diye
Kıyafetler almıştık pembiş pembiş
Oy maşallah sağlıcakla doğuralım oğluşlarımızı.maşallah sağlıkla gelsin inşallah. benimki de erkekmiş
Ben çok beğeniyorum.. Allah razı olsun yakup hocadan.. kesinlikle işinin ehlidir.. onun dışında doktor olarak kimseye güvenebileceğimi düşünemiyorum.. amin inşallah cnm Allah isteyen, bu yolda emek veren herkese nasip etsin inşallah..Yakup bey biraz sinirliymiş ama çok bilgili ve başarılı bir dokturmuş hastaları memnun işallah Rabbim herseyin hayırlısı ni nasip etsin işallah
amin inşallah sağlıkla gelsinler inşallahOy maşallah sağlıcakla doğuralım oğluşlarımızı.
Darısı dileyen isteyen herkese Rabbim nasip etsin inşallah.bu grupta tedavi olan arkadaşlarıma da Rabbim tez zamanda nasip etsin
Slm canım senin sonucun nasıl işallah yukselmiştirHayırlı olsun.. sağlıkcakla alın inşallah kucağınıza
amin rabbim aratıp bekletmeden sabrını zorlamadan nasip etsin inşallah tüm bekleyenlereOy maşallah sağlıcakla doğuralım oğluşlarımızı.
Darısı dileyen isteyen herkese Rabbim nasip etsin inşallah.bu grupta tedavi olan arkadaşlarıma da Rabbim tez zamanda nasip etsin
Saol canım seninde hayırlı uğurlu olsunmaşallah sağlıkla gelsin inşallah. benimki de erkekmiş
Yakup hoca mesleğinin zirvesinde çok bilgili biri.Yakup bey biraz sinirliymiş ama çok bilgili ve başarılı bir dokturmuş hastaları memnun işallah Rabbim herseyin hayırlısı ni nasip etsin işallah
-sağa sola yatma olayının henüz bebeğe bi zararı olmaz ama doktorlar kendini alıştırman için erkenden söylüyorlar çünkü çoğunluk sağa yapmaya alışkın. hamile yastıkları var hem destek sağlar hemde bilinçsiz dönmeni engeller onu bi dene istersen.Kızlar merhaba,
Biz yaklaşık 15 haftalık olduk.
Karnım artık belirginleşmeye başladı
Ben hergün uyurken çok tedirgin oluyorum.
Mesela ben hep sağ kolumun üzerine uyurdum artık sola uyumaya çalışıyorum.
Fakat bazen uyandığımda kendimi sağ tarafa dönmüş buluyorum
Sağ tarafta bebeğe yeteri kan gitmezmiş.
Ve kafamda kordon meselesini çözemedim,sanki ben dönerken kordon bebeğe dolanacakmış ve bebeğime zarar verecekmiş hissi geliyor.
Bu kordon olayı Ne zaman tehlike arz eder.
Doktor artık ayda bir çağırıyor ve bana bu zaman dilimi aşırı uzun geliyor:-/
Tekmeler başlamadığı için bebeğimi öyle takip edemiyorum.
Ben onun iyi olduğunu nasıl anlarım?
Sizlere de böyle hisler geliyor mu?:-/
Bide tüp bebekte eğer tek bebekse normal doğum olabiliyor mu?
Çok soru sordum kusura bakmayın,allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin..
Hamile olan hanımlara da sağlık sıhat versin inşallah
)
ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim-sağa sola yatma olayının henüz bebeğe bi zararı olmaz ama doktorlar kendini alıştırman için erkenden söylüyorlar çünkü çoğunluk sağa yapmaya alışkın. hamile yastıkları var hem destek sağlar hemde bilinçsiz dönmeni engeller onu bi dene istersen.
-kordonu dert etme o dolanma olayları son aylarda sorun olursa olur onu da 6 aydan sonra ayrıntılı ultasonda doktor görürse seni uyarır çok yaygın bişey değil kendini bu sebeple strese sokma.
- benim 19 hafta bitti hala hissetmiyorum ama Allah korusun bi sorun olsa emin ol hissedersin. çok fazla müdahale anne karnındaki bebeği rahatsız eder. ulrasona girmen bebeği huzursuz edebilir (sen streste olduğundan dolayı) bence doktorsuz günlerinin kıymetini bil doktor sık çağırmıyorsa bir sorun yok demektir. sen kendini iyi hissedersen o da iyi olur
- herkes aynı oranda olmasa da aynı endişeleri taşıyor emin ol. o yüzden sürecin selameti senin sakin kalmanla doğru orantılı diyebilirim.
-gebeliğin oluşma yöntemiyle doğuma yöntem seçilmesinin bir ilişkisi yok. eskiden 'kıymetli bebekler' direk sezeryan yapılırmış. artık uzmanlar bebeğin sağlığının normal doğum mümkünse daha iyi olacağını kanıtladıklarından annenin tercihine bırakıyorlar.burda da önemli olan annenin kendini hazırlaması eğer doğum fobin varsa tabiki sezeryan ama yok ben kendime ve bebeğime güveniyorum yaparız biz bu işi diyorsan ne ala. Rabbim sağlıkla sorunsuz bir gebelik ve sonrasında sağlıklı bebeklerle eve gitmek nasip etsin inşallah.
söylediğin olay tam benim yumurta toplama zamanlarımda olmuştu. adı geçen tüp bebek merkezi en çok hastası olan yerlerden biri. başarı oranı da diğerlerinden yüksek haliyle insan ister istemez oraya mı gitsem diye düşünmeden edemiyor. bu sebeple biraz araştırmıştım zamanında ve randevu alıp gittim muayeneye fulyadaki şubelerine. randevum saatli olmasına rağmen 2 saat eşimle bekledik nihayet içeri aldılar 5 dakika bile sürmedi görüşmemiz sizin sorununuz yok eylüle kadar bekleyin söylediğim vitaminleri kullanın olmazsa gelin aşılama yapalım dediler. meğerse doktorun çekimi varmışGünaydın kızlar ,
Ben dün nette gezinirken bir habere rastladım ve çok canım sıkıldı.
Bu zamana kadar aklımın ucundan geçmeyecek bir olasılıktı.Bide ilk kez denememizin verdiği acemilik.
4 ay kadar önce hastanenin birinde embiryolar karışmış.Çocuk doğduktan sonra kan grubundan anlamışlar.
Genetik test yapılmış .
http://m.gunes.com/saglik/bahceci-tup-bebek-merkezindeki-buyuk-skandali-24-tv-ortaya-cikardi-862780
Ben laboratuvar sistemini bir kez bile sorgulamadım.
Bana göre Yakup hoca varsa herşey tamamdı.
Erzurum’daki hastanede laboratuvar sistemini inceleyen ,soran ,bakan var mı?
Lütfen kusuruma bakmayın dünden beri kafam çok karıştı ve üzüldüm.
Bir gram uyku tutmadı,saplantı oldu.
Lütfen laboratuvarı inceleyen varsa paylaşabilir mi?
Canım sen baya bilinçli davranmışsın.söylediğin olay tam benim yumurta toplama zamanlarımda olmuştu. adı geçen tüp bebek merkezi en çok hastası olan yerlerden biri. başarı oranı da diğerlerinden yüksek haliyle insan ister istemez oraya mı gitsem diye düşünmeden edemiyor. bu sebeple biraz araştırmıştım zamanında ve randevu alıp gittim muayeneye fulyadaki şubelerine. randevum saatli olmasına rağmen 2 saat eşimle bekledik nihayet içeri aldılar 5 dakika bile sürmedi görüşmemiz sizin sorununuz yok eylüle kadar bekleyin söylediğim vitaminleri kullanın olmazsa gelin aşılama yapalım dediler. meğerse doktorun çekimi varmışeşim sinir oldu bunlar iyiymiş ama dememi bile kabul etmedi. çalışma sistemlerini beğenmediğimizden oraya devam etmedik. bi kaç yer daha gezdik sonuç hepsinde benzer. özel merkezler bu olaya para kapısı olarak baktığından hassasiyetleri yok gördüğüm kadarıyla. devlet hastanesiyle yolumuza devam etmeye karar verdik sonrasında. olaya gelirsek günahları boynuna ama kulaktan kulağa eve canlı bebek götürme oranı dedikleri bir istatistikleri varmış ve sırf onu yükseltmek için tüm özel merkezlerin bu tip üç kağıtçılık yaptığı konusunda duyumlar aldığımızdan devlet hastanesine dönüş kararımızı kesinleştirdik. sonuçta devlet hastanesinde maddi bir kaygı yok. olursa olur olmazsa olmaz.
ayrıca laboratuvar hakkındaki kaygını şöyle rahatlatabilirim; ister aşılama ister tüp bebek olsun anne ve baba isimlerini embriyolog, hemşire ve doktor ayrı ayrı teyit etmeden transferi yapmıyorlar. devlette suçlu muhatap kesin olduğundan kimse o riske girmez. erzurumda hemşireler bu konuda çok titizler için rahat olsun. sayı az olduğundan takip etmesi de daha kolay. örneğin ikimiz aynı gün yumurta topladık. senin 16 yumurtan vardı benim 4 emriyoloğun önüne geliyor bunlar karıştırsa karıştırsa o karıştırır. onunda önündeki verilerle evrakların tutması lazımki onaylasın. ben en fazla 1 günde 6 toplama duydum onu da eşek değilse karıştırmazlar artık. dölleme de hemen olmuyor zaten eşleştirme zor olmasa gerek.
NOT: tam benim transferim zamanıma geldiğinden bu süreci bayağı didikledim diyebilirim çok uzun oldu ama benim aldığım cevaplar beni tatmin etmişti umarım seninde gönlünü ferahlatır. yok yere endişe edip kendini de bebeğini de üzme bence
Bu arada çok çok çok teşekkür ediyorum cevap verdiğin içinsöylediğin olay tam benim yumurta toplama zamanlarımda olmuştu. adı geçen tüp bebek merkezi en çok hastası olan yerlerden biri. başarı oranı da diğerlerinden yüksek haliyle insan ister istemez oraya mı gitsem diye düşünmeden edemiyor. bu sebeple biraz araştırmıştım zamanında ve randevu alıp gittim muayeneye fulyadaki şubelerine. randevum saatli olmasına rağmen 2 saat eşimle bekledik nihayet içeri aldılar 5 dakika bile sürmedi görüşmemiz sizin sorununuz yok eylüle kadar bekleyin söylediğim vitaminleri kullanın olmazsa gelin aşılama yapalım dediler. meğerse doktorun çekimi varmışeşim sinir oldu bunlar iyiymiş ama dememi bile kabul etmedi. çalışma sistemlerini beğenmediğimizden oraya devam etmedik. bi kaç yer daha gezdik sonuç hepsinde benzer. özel merkezler bu olaya para kapısı olarak baktığından hassasiyetleri yok gördüğüm kadarıyla. devlet hastanesiyle yolumuza devam etmeye karar verdik sonrasında. olaya gelirsek günahları boynuna ama kulaktan kulağa eve canlı bebek götürme oranı dedikleri bir istatistikleri varmış ve sırf onu yükseltmek için tüm özel merkezlerin bu tip üç kağıtçılık yaptığı konusunda duyumlar aldığımızdan devlet hastanesine dönüş kararımızı kesinleştirdik. sonuçta devlet hastanesinde maddi bir kaygı yok. olursa olur olmazsa olmaz.
ayrıca laboratuvar hakkındaki kaygını şöyle rahatlatabilirim; ister aşılama ister tüp bebek olsun anne ve baba isimlerini embriyolog, hemşire ve doktor ayrı ayrı teyit etmeden transferi yapmıyorlar. devlette suçlu muhatap kesin olduğundan kimse o riske girmez. erzurumda hemşireler bu konuda çok titizler için rahat olsun. sayı az olduğundan takip etmesi de daha kolay. örneğin ikimiz aynı gün yumurta topladık. senin 16 yumurtan vardı benim 4 emriyoloğun önüne geliyor bunlar karıştırsa karıştırsa o karıştırır. onunda önündeki verilerle evrakların tutması lazımki onaylasın. ben en fazla 1 günde 6 toplama duydum onu da eşek değilse karıştırmazlar artık. dölleme de hemen olmuyor zaten eşleştirme zor olmasa gerek.
NOT: tam benim transferim zamanıma geldiğinden bu süreci bayağı didikledim diyebilirim çok uzun oldu ama benim aldığım cevaplar beni tatmin etmişti umarım seninde gönlünü ferahlatır. yok yere endişe edip kendini de bebeğini de üzme bence
kan tahlilinde olduğu gibi barkod sistemi var ama zaten ona gelene kadar olay emriyolog hata yaparsa olabilecek ihtimaller silsilesi. Allah korusun tabi sırf bu iş için değil neler neler duyuyoruz rabbim esirgesin. sen içini ferah tutCanım sen baya bilinçli davranmışsın.
Benim herşey ilk kezdi ve İnan aklıma bile gelmedi incelemek. .Aynı gün başka bir yumurta toplama var mıydı bilmiyorum.
Hemşireler kesinlikle çok iyiydi ama ben anestezi aldığımdan birazda korkudan hemşire bile görmedim
Dediğin gibi devlet hastanesi böyle bir riske ,kimse bilerek girmez sadece embiryologu bilmediğim için yorum yapamıyorum.Genç bir çocuk vardı orada birde.Ne sorsak cevap veremeyen çaylak biriydi.
O bölgede hatırladığım tek şey hasta bakıcılar:-/
Transferi hatırlıyorum malum Yakup hoca herkese bağırıyordu)
Embiryolog benim ve eşimin adını söyledi benimde teğit etmem gerekiyormuş ben yine o heyecanla bana dediğini anlamadım.Hemşire uyardı.
Ben sadece yazılım sitemi olmadığını tahmin ediyorum.
Yani bunun için yazılan özel pc programları var sürekli çiflerin isimlerinin eşleşmesi gereken yoksa hata veren.Erzurumda böyle bir sistem yoktu diye düşünüyorum.
Keşke o zamanlar bunun bilinciyle yaklaşsaydım olaylara.
Gözümü kapatıp bu haberdeki şeyin başıma geldiğini düşündükçe tansiyonum düşüyor:-/
Allah hayırlısını versin, tüp bebek her yönüyle zormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?