Erzurumlu Tipi

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Dipnot:Çoğu kişi esmersindir ondan böyle demiştir diye yazmış ancak ben beyaz tenliyim.Tek tek yazmayayım diye bunu açıklamak istedim.

Son düzenleme:
Kaç erzurumlu tanidiysam hepsi de gercekten çok güzellerdi. Ve güzellerde zaten. Ama mesele bu değil. Saçmalamiş. Guven kirikligi yasama bence sende cevap ver. Hocam sizde uzayliya benziyorsunuz deseydin.

Hocanın ve sınıf arkadaşlarınızın densizliği. Kaç yaşına gelmiş olsalar da çocukların bile gülmeyeceği bir şeye gülmüşler.
Belki de siz kendinizi beğenmediğiniz için fazla alınganlık göstermiş olabilirsiniz. Nereli olduğunuz, nasıl gözüktüğünüz önemli değil. Kendinizi sevip beğenirseniz bu duruşunuza da yüzünüze de yansır kimse de bir şey diyemez. Diyecek kadar densiz iseler de moralinizi bozamazlar.

aslında seni orda kıran da yakışıklı biriyle kıyaslanman olmuş. sınıf arkadaşlarının üniversiteli olduğuna emin miyiz belki de geziye gelen 5. sınıflardır:KK53:

ne takıyosun beeee yüzü güzele 40 günde doyarsın da gönlü güzele 40 yılda da doyamazsın. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Bende Erzurumluyum gorenlerdr çoğu zaman doğulu olduğumu biliyor. Bence çokta güzelimyani belki kara kaşli kara gozlu esmersen falan o yüzden demişlerdir bu özellikler kötü değil ki. Beni bazen Arap sanalarda oluyor gözlerim büyuk bide kara olunca herkes heryere benzetiyor.

Diğer çocuk sarışınsa mesela tipi benzemiyordur.

Bölge bölge iklimsel olarak ten rengi göz rengi baskın gen oluyor.
Mesela Malatyalılar esmerdir soğuğu yakar esmer olurlar genelde.
Sarışın birini görsem hiç Malatyalıya benzemiyorsun derim. Bu kötü görünüyor demek değil ki benzemek.

Oktay kaynarcalı, Kemal Sunal, Hakan yılmaz sanırım Malatyalı ünlüler.

Canım Erzurumlular kıpçak türküdür biz de kafkaslık var erzurymlum tipi değince aklına ne geldiki Bni gören göçmen sanıyor bazen

Ne alaka anlamadım? Bu ne kadar dangalak bir öğretim görevlisi dersini ver çık git bu kadar. Yaptığı şey dangalakça ve profesyonellikten çok uzak. Bence bölüm başkanlığına şikayet et.
Bölüm başkanının bu tür şikayetlerle ilgileneceğini düşünmüyorum ama yine de teşekkür ederim öneri için:KK72:

Ne alaka anlamadım? Bu ne kadar dangalak bir öğretim görevlisi dersini ver çık git bu kadar. Yaptığı şey dangalakça ve profesyonellikten çok uzak. Bence bölüm başkanlığına şikayet et.
Keske sikayetin yaptirimi olsa ama hic sanmiyorum aksine ogrenciye zarari oluyor malesef

Kaç erzurumlu tanidiysam hepsi de gercekten çok güzellerdi. Ve güzellerde zaten. Ama mesele bu değil. Saçmalamiş. Guven kirikligi yasama bence sende cevap ver. Hocam sizde uzayliya benziyorsunuz deseydin.
O an sinirim çok bozulduğu için cevap verseydim daha kötü olurdum diye sustum:110:

Sarisin yada renkli gozluleri genellikle karadenizlilere benzetirler ya bu sekilde genel bir benzetme yaptigini dusundum cirkin vurgusu oldugunu sanmiyorum.
Ha cok gereksiz bir durum olmus orasi ayri.

Hocanın ve sınıf arkadaşlarınızın densizliği. Kaç yaşına gelmiş olsalar da çocukların bile gülmeyeceği bir şeye gülmüşler.
Belki de siz kendinizi beğenmediğiniz için fazla alınganlık göstermiş olabilirsiniz. Nereli olduğunuz, nasıl gözüktüğünüz önemli değil. Kendinizi sevip beğenirseniz bu duruşunuza da yüzünüze de yansır kimse de bir şey diyemez. Diyecek kadar densiz iseler de moralinizi bozamazlar.
Çok haklısınız,ben önce kendimi sevmeyi öğrenmeliyim.

Back
X