Erzurumlu Tipi

aslında seni orda kıran da yakışıklı biriyle kıyaslanman olmuş. sınıf arkadaşlarının üniversiteli olduğuna emin miyiz belki de geziye gelen 5. sınıflardır:KK53:

ne takıyosun beeee yüzü güzele 40 günde doyarsın da gönlü güzele 40 yılda da doyamazsın. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
amin ve çok doğru bir tespit.Beni kıran hocanın o çocuğa olan tavrıyla bana olan tavrı arasındaki farklılığıydı ve tabiki o çocukla kıyaslanmak.

Bende Erzurumluyum gorenlerdr çoğu zaman doğulu olduğumu biliyor. Bence çokta güzelimyani belki kara kaşli kara gozlu esmersen falan o yüzden demişlerdir bu özellikler kötü değil ki. Beni bazen Arap sanalarda oluyor gözlerim büyuk bide kara olunca herkes heryere benzetiyor.
esmer değil,beyaz tenliyim.

Canım Erzurumlular kıpçak türküdür biz de kafkaslık var erzurymlum tipi değince aklına ne geldiki Bni gören göçmen sanıyor bazen
Erzurumlu tipi ile hocanın ne kastettiğini tam anlayamadığım için ve o çocukla kıyaslanmak sinirimi bozdu yoksa Erzurumlu tipi bana bir şey ifade etmiyor.

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Ben de erzurumluyum yani anne tarafından, valla annem teyzelerim o kadar güzeller ki. Bana da cirkin diyen hic olmadı hatta eşimin annesiyle tanıştıgımda bana, neden benim oğluma baktın? Neyini beğenmiş olabilirsin bu güzellikle benim oğlumun dedi. Annemin ve benim biraz burnum büyüktür teyzemlerde de karışık bazısının büyük bazısı kücük ama cözümü var yaptırabilirsin beğenmiyorsan benim öyle bir düşüncem de yok, seda bakan’a benzetirler cevremde sık sık.Sacmalamıs hoca diyemediğim kişiliksiz! Kendi tipine baksın o. Belki zamanında bi erzurumlu kız /erkek reddetmiştir içine dert olmuştur haspamın :)

Bende Erzurumluyum gorenlerdr çoğu zaman doğulu olduğumu biliyor. Bence çokta güzelimyani belki kara kaşli kara gozlu esmersen falan o yüzden demişlerdir bu özellikler kötü değil ki. Beni bazen Arap sanalarda oluyor gözlerim büyuk bide kara olunca herkes heryere benzetiyor.
Aslında hepsi kara kaş kara göz de olmuyor Erzurumluların teyzemler annem sarışın ben de kumralım. Bir de kaş bile cıkmıyor pehh keşke biraz kaşlı olsam :))

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Ben Erzurumluları severim, bence ilginç bir karizmaları oluyor. Kaliteli de buluyorum. Ama şu abazan tipler hariç

Kurban olsun dadaşlara hoca olmuş insan olamamış daha nasıl konuşacağını bilmiyo dangoz

Bi daha sınıfta konu olursa gurur duyuyorum memleketimle de geç

Liseden bozma bi üniversitede okuyorsunuz sanırım çünkü bunu söyleyen kişi profesyonellikten baya uzak.
İlkokul'da bile bu tarz bi benzetme , soru-cevap etkinliği olmaz.
Erzurumlu tanıdığım yok ama her insanı Allah güzel yaratmıştır.

Beyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.

Şiveniz mi var acaba belki de esmer olduğunuz için kendi çapında şaka yapmaya çalışmıştır. Öğretim görevlileri yıllarca üstleri tarafından ezilip büzülüyor sonra bir üst seviyeye geldiğinde altındakileri ezerek ego tatmini yapıyor. Türkiye'nin en iyi sayılan üniversitelerinden birindeyim kaç defa hocaların ve görevlilerin bana veya diğer öğrencilere sırf stres yapsın, uğraşsın, kötü olsun diye düpedüz yalan söylediklerine şahit oldum. Çoğu üniversite mezunu bunlara rağmen birşeyler öğrenip kendini geliştirip bir yerlere gelmeye çalışan insanlar.
Kısaca ego tatmini bu siz hiç takılmayın bundan sonrakilerde pislik yapmak için yapıyor diyip gülüp geçersiniz.

Böyle densiz hocalar hâlâ var mı ya? Bana da üniversitenin ilk günü hocalardan biri kıyafetim pembe olduğu için sen pembeyi çok mu seviyorsun diye sorup şeker kız Candy ismini takmıştı , üniversite hayatım boyunca ismim öyle kaldı.Arkadaşlarım da öyle dediler hep.Ha kötü bir isim değildi ama istemiyordum yani.Sen üniversitede hoca olmuşsun şu muhabbetlere bak.Saçma sapan insanlar.Aldırma canım , kendinle barışık ol.Güzellik neye göre kime göre güzellikten bahsediyoruz? Şimdiki senin yaşıtın kızlara bakıyorum hepsi 30 üstü duruyor , abartılı makyajlarla filan.Sen kilona dikkat et , saçını başını temiz ve bakımlı tut , güleryüzlü ol , sevecen ol zaten güzel görünürsün.Suratsız insan dünya güzeli de olsa çekilmez mesela.Güzellik gerçekten de soyut ve göreceli.

Genelde doğu tarafının insanları esmer oluyor ondan dolayı demiştir , diğer arkadaş sarışınımsı küpeli falan bir tipse benzetememistir o tarafın insanlarına. Sınıf denen ortam çok tuhaf bir yer zaten, ota b*ka gülen tipler oluyor. Kafanıza takmayın aşağılamak amaçlı değildir bence.

Wayy Wayyy Hemşerim Benim.. Bende, Eşimde Erzurum'luyuz. Her Gittiğimiz Ortamda Bakan Dönüp Tekrar Bakar Bize. Erzurum İnsanı Sıcak Kanlı, Cana Yakın Olur. Benim İçin Güzellik Görecelidir. Kiminin Yüzü Güzel Olur, İçinin Pisliği Kapatır O Güzelliği.. Kiminin Yüzü Çirkin Olur, İçinin Güzelliğinden Göremezsin Yüzünü.. Ben Sadece Hocanın Özellikle'' Erzurum lu Var mı Aranız da' ' Sorusuna Takıldım. Neden Başka Memleket Değil Keşke Sende Ona Bunu Sorsaydın. Anlamış Olurdun Derdini

Ben Adanalıyım. Beyaz tenliyim siyah kaş iri göz beni gören Adanalıya hiç benzemiyorsun der Erzurumluya benziyorsun diyen de oldu Trabzon diyen de. Şimdi beni Erzurumluya benzettikleri için kötü mü hissetmeliyim :) Orada hocan lafın nereye gittiğini fark edememiştir. Ona neymiş senin memleketinden tam densizlik örneği göstermiş. Boşver sorun etme. Arkadaşlarının gülmesi de hoş olmamış. Espri filan göremedim çünkü.

Back
X