Erzurumlu Tipi

Ben olsam ders sonrası sorardım sanırım,"Hocam Erzurumlu tipi derken neyi kastettiniz,ben kırıldım "diye.Açıklaması ne olurdu acaba?En azından bir daha kimseye böyle davranmaması gerektiğini öğrenirdi.Belki de siz alıngan davranmışsınızdır.Açığa çıkardı.

Erzurumlu çok güzel ve yAkışıklı tanıdıklarım var. O adam hoca olmuş ama insan olamamış. Kendi tipi nasıl Kıvanç Tatlıtuğ falan mı kendisi

Bende Erzurumluyum, ortalama güzellikte biriyim bunu ne bekarken ne şimdi dert etmedim.. Kendinizi sevin o zaman kimsenin ne dediğine takılmazsınız, ayrıca sevilmek salt güzellik üzerinden olmuyor böyle düşünmeyin lütfen:KK200:

Hoca densizlik etmiş o ayrıda hani bazı yöre insanı tipiyle kendini belli eder ya mesela Karadenizli birini tahmin etmek çok zor değil ,ya da doğulu olan birini bende çoğu zaman anlıyorum dış görünüsten :)

Benim erzurumlu bir arkadasim vardi cok guzeldi. Aksine erkekleri guzel olmuyor. Kars erzurum ve sivas kizlari cok guzel rastladim hep.
Ayrica seni asagilayan insanlarin laflarina hic ama hic takilma. Bende senelerce ablamin boyle davranislarina esir oldum ama beni begenenler cikma teklifi edenler gorusmek isteyenler olmasina ragmen bi turlu kendime gelemedim. En sonunda evlenip de yollarimiz ayrilinca o psikolojik baskidan kurtuldum. Hic oyle seyleri kafana takma. Ve sen cok guzelsin bunu asla unutma.

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Erzurumlu olmak çirkin olmak demekmi yani şimdi . Bence siz bilinçaltınızda çirkinim diye kendinizi şartlandırmışsınızdır , o yüzden söylenen sözler batıyordur . Nolur böyle düşünmeyin . Herkesin kendine göre bir güzelliği vardır . Özgüven kazanırsanız zaten duruşunuz değişecektir . Biraz bakım herkesi güzelleştirir, dert etmeyin

"Seni uyiz ola , dırnah bulamayasan." diyiverseydin ya o güzel şiveyle:KK49:

Erzurumluyum, ailemde kimse kimseye benzemiyor. Babam yemyeşil gözlü, babaannem masmavi, annem sarışın ela gözlü; ben kumral kız kardeşim esmer. Kim daha Erzurumli?:KK14:

Kendinizi sevin lütfen. Boşverin elalemi.

Erzurumlu olmak çirkin olmak demekmi yani şimdi . Bence siz bilinçaltınızda çirkinim diye kendinizi şartlandırmışsınızdır , o yüzden söylenen sözler batıyordur . Nolur böyle düşünmeyin . Herkesin kendine göre bir güzelliği vardır . Özgüven kazanırsanız zaten duruşunuz değişecektir . Biraz bakım herkesi güzelleştirir, dert etmeyin

bence konu sahipi ifade edemedi,onun deemek istediği erzurum doğulu esmer bir tip diye kastetti hocası sanmış olabilir...halbuki kıpçak türküyüz gözler hafif çekik ten genelde açık olur esmerde var tabi.. ama bnm köyüm kıpçak çerkez dolu erzurmun bir köyü işte.. aama bilen az

"Seni uyiz ola , dırnah bulamayasan." diyiverseydin ya o güzel şiveyle:KK49:

Erzurumluyum, ailemde kimse kimseye benzemiyor. Babam yemyeşil gözlü, babaannem masmavi, annem sarışın ela gözlü; ben kumral kız kardeşim esmer. Kim daha Erzurumli?:KK14:

Kendinizi sevin lütfen. Boşverin elalemi.

tam kıpçak türküsnüz işte :) erzurumun karadeniz kafkas karışımı olmadığını bilmiyen çok

Tanıdığım bütün Erzurumlular güzeldi ama konu bu değil. Bir şehrin bütün insanlarını bir insandan yola çıkarak ya da bir topluluğun üyesini o topluluğa mal ederek yaftalamalarına sinir oluyorum! Üstelik bunu yapan eğitimci ise kat kat sinir oluyorum. Keşke ağzının payını verseydin kendini bilmez hocanın... Kendini de çirkin bulma. Çok takıyorsan ufak tefek oynamalar bile kendine bakışını değiştirir. Ben evde pijamalarımla otururken giyinip makyaj yapınca bile kendimi daha güzel hissediyorum. Kaldı ki kaşı olmayana dövme kontör kaş, elmacık kemiği olmayana dolgu vs vs bir sürü şey var artık. Bakımlı ol ve kendini sev gerisi gelir...

Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
doğu anadoluda en güzel günlerim geçti, doğudaki kardeşlerimiz gerçekten beni bacıları gibi gördüler, ekmeğimizi paylaştık biz.erzurumlu kardeşlerimizi de severim, hatta bekarken aşık olduğum adam da erzurumluydu...
sohbete gelince gereksiz bir sohbet olmuş, başka ne diyebilirim ki...insanların gülmesi çok sinir bozucu olmuş...herkes sohbetiyle, bakış açısıyla kendini yansıtır...Demek ki çevrende dar görüşlü insanlar var...ne diyebilirim ki, üzme kendini, yap bir kahve, iç kahveni...iyi gelir.

Hocam boyle bir soru neden sordunuz anlamadim?
Demedin mi?

Tam erzurumlu gibisin..deyince.,erzurumlu tipi nasil oluyormus hocam soyleyin de ben de bileyim..deseydin ya.

Gereksiz bir insanmis hocan.
Bozmaliydin onu

Doğu insanı esmer olur o yüzden mi Erzurum tipli dedi
Erzurum'un genel kültürü örf ve adetlerini sevmem bende ama fiziksel eleştiri insanı değildir yanlış tır
Kafamız çirkin olacağına bırak fiziğin çirkin olsun hoca
Yahu bunlar nasil akademisyen
Dunde biri çıkmış
iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başkan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim diyordu
Ülkede eğitim profili bu

Kara iri gözler ve uzun kirpik ikilisi tanıştığım çoğu erzurumluda var.
Erzumlular çok güzeldir gibi bir genelleme yapamam fakat çirkin erzurumluyla tanışmadım.
İnsanların zihninde esmer ten kara kaş kara göz doğuludur algısı olduğu için buradan yola çıkarak erzurumlu tipi var demiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
nıye erzulumlular nasıl olurmus kı ?
ne sacma bır hoca o ya

Erzurumlulardan yana bir kuyruk acısı vardır ... kurban olsun sana o

Hocam boyle bir soru neden sordunuz anlamadim?
Demedin mi?

Tam erzurumlu gibisin..deyince.,erzurumlu tipi nasil oluyormus hocam soyleyin de ben de bileyim..deseydin ya.

Gereksiz bir insanmis hocan.
Bozmaliydin onu
O an bozmayı çok istedim ama sinirim çok bozulmuştu,hocayla yüz göz olmak istemedim

Back
X