Eş ailesi nedeniyle evliliğimi benimseyemiyorum

Ben aynı zamanda editörlük yapıyorum ve tez yazıyorum. Bu nedenle zaten günlük hayatımda da noktalama işaretlerini aktif olarak kullanıyorum. Yazı yazarak kendimi rahat ifade ediyorum. Yapay zeka ile düzeltme yapılmasına da karşı değilim, bazı konular o kadar zor okunuyor ki keşke yapsalar...

Hepsini okuyamadım ama ayrıl zor mutlu olursunuz değil senle eşin bi başkası da hayatına girse mutlu olamaz. Değişmedikce aynı şeyler tekrarlanır

Ülkede o kadar eğitimsiz, varoş aile var ki 2 üniversite mezunu denk gelince kendilerini kraliyet ailesi sanmış bunlar da.cahili de ayrı bir sıkıntı eğitimlisi de bu ülkede.eş aileleri nasıl olursa olsun sıkıntılı maalesef.

Kibir gerçekten ayrı bir hastalık, burunlarının ucunu göremiyorlar. Diplomanın hiç önemi yok insan olmadıktan sonra.

Gerçekten sinirlerim çok bozuluyor böyle yazılar okudukça. Allah kolaylık versin ne diyim

Gerçekten sinirlerim çok bozuluyor böyle yazılar okudukça. Allah kolaylık versin ne diyim
Anlayabiliyorum neden böyle hissettiğinizi, ben de kaldırmakta zorlanıyorum. Güvenim boşa çıktı maalesef. Eşimin saygısızlığına daha fazla tahammül etmeyeceğim. Çok teşekkürler.

Anlayabiliyorum neden böyle hissettiğinizi, ben de kaldırmakta zorlanıyorum. Güvenim boşa çıktı maalesef. Eşimin saygısızlığına daha fazla tahammül etmeyeceğim. Çok teşekkürler.
Ben hukukçuyum çok şahit oluyorum. Bazı bazı bizzat kendi evliliğimde yaşıyorum da. Bazı şeylerin ne izahı ne mizahı oluyor. Sevgi batsın

Merhaba eşiniz ile konuştunuz mu merak ettim
Merhabalar. Evet bugün ağır bir konuşma yaptık. Hatalarını kabul ediyor. Boşanmak istemiyormuş, durumu kurtarmak için elinden ne geliyorsa yapmaya hazırmış. Ama tabii ki bir yandan beni de suçluyor, onur kırıcı şeyler söylediğimi ve hiçbir şeyi affetmediğimi, unutmadığımı söylüyor. Bu konuda haklı ama ben hiçbir kavgayı boşanmaya bağlamadım bugüne kadar ve çok bile dayandım ailesine ve kendisine. Neyse ailesiyle görüşmem için bir daha talepte bulunmayacak, gerekli durumlarda kendisi gidecek (o da görüşmek istemiyormuş gerekmedikçe). Annesini de arayıp arkamdan söylediği şeyleri öğrendiğimi, düğün süreci ve sonrasında yaptıkları nedeniyle kendileriyle görüşmek istemediğimi söylemiş. Annesi şok olmuş, bir şey söyleyememiş, panikle neyi öğrendiğimi falan sormuş. Bugün de zaten evlerine değil akraba gezmelerine çağırmışlardı. Eşim oraya da gelmeyeceğimizi söyledi, biz daha sonra ayrıca gideceğiz akrabalardan büyükleri ziyarete. Yani bundan sonra Beckhamlar gibi mükemmel aile pozu vermeyeceğiz hep birlikte

En önemlisi de çift terapisine başlamayı kabul etti. Hem benimle hem de ailesiyle ilişkisindeki tepkilerini sağlıklı hale getirmek ve tehdit dilinden kurtulmak için çabalayacağını söyledi. Umarım bu süreç ailesinden ayrışmasını ve bizim müstakil bir aile olduğumuzu anlamasını sağlar. Terapiye başladıktan sonra kendimize biraz süre tanıyacağız, eğer düzelme olmazsa çoluk çocuk yokken yollarımızı ayıracağız. Bunu istemediğini söyledi ama ben kararlı olduğumu göstermek için düzelme olmazsa benim önümdeki tek seçenek bu dedim. Mecburen kabul etti.

Buraya yazdıktan sonra kendi içimde bazı şeyleri netleştirdiğimi farkettim, korkum azaldı, üzerimden büyük bir yük kalktı. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Gerçekten çok iyi bir konuşma ve hamle yapmissiniz. Tebrik ediyorum. Böyle devameşinizin sorumluluğunu almayıp dramatizelere kapilmamaya devam edin. Size kinci demesini de kabul etmeyin. Size yapılan kötülüğü unutmak zorunda değilsiniz.

Teşekkür ederim desteğiniz için. Evet ilk başta durumu dramatize edip beni manipüle etmeye çalıştı, çocukluk problemlerinden girdi, aile travmalarından çıktı. Onlar da senin imtihanın, ben ne yapabilirim dedim. Bu yükü taşımayacağım artık. Bu tavrı da sürdürülebilir mi şüpheli zaten, çabasına göre karşılık alacak bundan sonra. Hayırlısı olsun inşallah.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Güçlü sağlam ve kararlı bir duruş her zaman olmasa da çoğu zaman işe yarar. Anladığım eşiniz de en az sizin kadar seviyor. Bakalım inşallah bir daha benzeri durumlar yaşamazsınız.

Canım biz ailevi sorunlar yüzünden şuan boşanıyoruz , ve inan uçurumdan atılmışım her yerin kırık ama kimse yardım etmiyor gibi his ediyorum, hiç uğraşma kocanı seviyorsan sineye çek , kavga olmadığı zamanlarda mutluysan demek ki aranızda sorun yok , 3. Kişiler için deymez , ben ettim sen etme.

Teşekkür ederim. Sevdiğini, kaybetmek istemediğini söylüyor. İnşallah bu duygularını kavga anında da hissettirmeyi başarır. Yoksa biliyorsunuz sevgi tek başına işe yaramıyor, daha bir sene dolmadan ikimiz de ne kadar yıprandık... İnşallah hayırlısı olur.

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur, karşınıza değerinizi bilecek insanlar çıkar. Boşanmanın ne kadar zor bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum ama sorunlara rağmen evli kalmak da kolay değil. Daha bir sene dolmadan kaç kere sinir krizi geçirdim, vücudum stres içerisinde, her yerim ağrıyor, yataktan zor çıkarıyorum kendimi. Ben böyle bir hayat istemiyorum. Bana yaptıkları muameleleri normalleştirmek, kabul etmek istemiyorum. Kendime saygı duyuyorum ve bunu elimden almalarına izin vermeyeceğim. Biliyorum bir süre sonra sevgi de kalmayacak içimde. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde bir adamın eşi çok hasta oluyor ve bu adam sürekli eşinin öleceği günü hayal ederek/bekleyerek korkunç acılar çekiyor. Ama eşi öldüğünde içinde bir rahatlık hissi oluşuyor, çünkü biliyor eşi bir kez daha ölemeyecek. Bu sık sık aklıma geliyor. Ben boşanma ihtimalini düşünmekten evli hissedemiyorum zaten. Ne olacaksa olsun, biraz da eşim ve ailesi çabalasın.

Tüm yorumlarınızı teker teker okudum. Güçlü duruşunuza çok imrendim

`