Eş ailesi :/

Farklı şehirlerdeyiz, Kp daha İki ay önce bendeydi 20 gün kadar kaldı. Külodunu bile ben yıkadım. Diceklerim bu kadar.
Ee bunlar şımarmislar ama ben yaşlı masli dinlemem. Hatta ben bu kadar bile konusmazdim valla iyi dayanmissiniz afra tafralarina. Sinir bozucu.

Zaten kökten çözüm bulamıyorum, yok olmuyor yani. İçim soğumaz, 33 yıllık kırgınlığı hiçbir kelam soğutmaz zaten. Ondan geçtim. Kardeşimin kalma mevzusu vardı malum. Kardeşimi çok severim, ben büyüttüm hiç kırmak istemiyorum. Sürekli kalamayacağını net şekilde ifade ettim zaten. Ama haftanın mutlaka iki günü, bazen üç günü bende kalıyor. Kışın ortasında git kendine ev bul diyemiyorum. Hadi bunu idare ederim sıkıntı yok da mesela annemin "hakkınızı helal edin kardeşin de sizde kalıyor hep" dedikten sonra "ama ablasısın ne olacak yani" demesi aşırı sinirimi bozuyor. Yorum yapmasın sussun istiyorum.

Eskiye kıyasla bu benim için o kadar büyük bir gelişme ki. Uzak durmak, söylediklerinden etkilenip vicdan yapmamak, kendini sorgulamamak. Bunlar benim için çok büyük gelişmeler. Manipulasyon üstadı annemden artık etkilenmiyor oluşum büyük bir adım.

Mesela o gün geldiklerinde hasta ve yorgun olduğum için suratım düşüktü. Abim "pek misafirperver idrak bugün" diye laf soktu. Eskiden olsa "Allah kahretmesin beni ne var gripsem sanki iyi ağırlayamadım kırdım" diye kendimi yerdim. Şimdi "hastayım yeterince belli olmuyor mu" deyip üstünde düşünmüyorum.

He senin söylediğin şekilde kökten çözüm mümkün değil. Benim ailem tuhaf çünkü. Zaten normal olsalar biz tatildeyiz kız bizim dağınıklığımızı topluyor hizmet ediyor. Rahatsız etmeyelim o da dinlensin derler. İşin komiği benim evime çok yakın kardeşleri, annesi, akrabaları var ama bende kalacaklar rahat ediyorlar çünkü. Ama böyle bir durum olmasa ne bileyim bir eğlence, bir toplanma, gezme olsa akıllarına bile gelmem.

Gerçekten geçmiyor öfkem, geçmiyor. Mesela benim de bu yazdığımı okuyan ne kötü evlat bir gün ailesini ağırlamaktan imtina ediyor der ama o iş öyle değil işte.
Anlatamazsiniz kimseye anlamaz kimse sizi yargilarlar.Siz ömür gecirdiniz.kimse kimseyle omur gecirmeden anlayamaz.

Yok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin

Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.

Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.

Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.

-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)

Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.

Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.

Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?
Sanırım ben kp konusma tarzından sonra kv aramazdm ne halleri varsa görsünler derdim insanlık yapana öyle konusulmaz

Anlatamazsiniz kimseye anlamaz kimse sizi yargilarlar.Siz ömür gecirdiniz.kimse kimseyle omur gecirmeden anlayamaz.

En son İstanbul depreminde epey sarsıldık malum. Oğlum okuldaydı. Sakince kalktım giyindim ve oğlumun yanına gitmek için sarsıntının bitmesini bekledim. Kayınvalidem, eltim çok korkmuşlardı. Kayınvalidem de hasta, bembeyaz olmuştu kadın. Onu sakinleştireyim önce dedim. Kardeşim WhatsApp üzerinden aradı o anda. Malum telefonlar kilit. Abla iyi misin dedi, beni arayan tek kişi de oydu zaten.

Ben bir yandan anneme ulaşmaya çalışıyorum, bir yandan oğluma koşuyorum. Ulaşamadım tabi. Yine bayılmış, her zamanki gibi. Panik yapmış vs. Normal zamanda benim buna çok üzülüyor endişe ediyor olmam lazımdı. Ama o gün üzülemedim. Sonunda ulaştım, yakındı ağladı vs. Tansiyonu çok yükselmiş korkudan. Hala bekliyorum "iyi misin" demesini. Demez ama. Çünkü anne olan benim. O bayılacak, o kötü olacak ben onun peşinden koşucam.

Neyse gittim oğlumu aldım okuldan. Eve getirdim neyse ki anlamamış depremi. Günün sonunda koltuğa oturup ağladım. "benim neden endişe edip beni arayan bir annem yok. Neden hep o mağdur, hep o hasta, hep o zayıf. Artık ben de zayıf olmak istiyorum" diye diye ağladım.

Üzülemedim yahu. Annemin tansiyonunun çıkıp bayılmasına üzülmedim. Çok acı bunu söylemek, evet endişe ettim ulaşana dek aradım korktum ama içten bir üzüntü yoktu. Çünkü ben oğluma ulaşmak için canımı hiç umursamadan merdivene koştuysam, o bayılmamalı. Aklına evladı da gelmeli. O bana ulaşmak için çabalamalı.

Artık öyle bir hale geldim ki ben, hasta insanlardan nefret edecek kıvamdayım. Tahammül edemiyorum. Biri hastayım, başım ağırıyor, üzgünüm vs deyince sinirleniyorum. Anormal bir durum bu mesela ama elimde değil.

Altagracia_ Altagracia_ lütfen kusura bakma. Çok gerginim bir iki gündür. Senin konuna kustum öfkemi.

Ben can derdinde olsam el uzatan ilk kişiye koşarım. Trip atmaya çalışmam. Tek derdim canım olacağı için geçmiş aklıma gelmez.

Demekki yeterince can derdine düşmemişler ki artistik patinaj yapıyorlar .

Adam gibi arayıp gel demissiniz. Yetmemis israr etmişsiniz. Üzerine azar işitmişsiniz.

Bi de azara sessiz kalmışsınız.

Kabahat sizde.

Ben sizi sabırlı buldum.
Cirkeflesmediniz, terslemediniz, hatta kayınvalideyi aradiniz.
Bence başlangıçtaki eksiği telafi ettiniz.
(Kimine göre eksik de değildir bu, sadece onların gözünde böyle olduğu için yazıyorum)

Ben de sizin gibi yapardım. Alttan alırdım.
Aksi durumu kendime yakistirmam. Evet zor, biraz sabırlı olmak gerekiyor, biraz aptal yerine konmak falan koyuyor, adalet duygunuz inciniyor ama uzun vadede hep kazanıyorsunuz. O yüzden boşverin.

Esinizin onların yanında size davranışı kusurluysa hoş olmamış, ama onlarla aranızda hakemlik yapmaması yada köprü olmaması yada sizi savunmaması ise mesele iyi ki yapmamış.
Herkes kendi kişisel ilişkisini kendi yönetmeli bana göre.
Anlaşacaksınız diye bir şart yok 🤷🏻‍♀️
Sanırım bir yerde kısa kesmek için anlatamadım :)
Eşim şöyledir böyledir diye uzatmayayım şöyle söyleyeyim, bu dünyada başıma gelmiş en güzel şey
Bırakın kv lerin yanında kavga anında bile ağzından saygısızca bir söz çıkmaz
Bahsettiğim Kv doğumumda bana meydan okurken tepki göstermesinden dolayı beni saydırmamış olması. Ay umarım anlatabilmişimdir bu saate bu kadar oluyor :)

Herkes anlassin,insanlar elele tutussun.birlik olsun,hayat bayram olsun demi :) ama olmuyor olmuyor :) esma sultan gibi kaynanayla yapamadim mizacıma ters cikti onumuzdeki yarismaciya basarilar dilerim :) kayinvalidede 1 hafta kalip mutlu olan gelin pek gormedim.goren varsa yazsin .sevinelim.
Size kötüsü denk gelmiş.ben sevineni de çok gördüm valla.birincisi benim.insan yaşadığı kadar bilirmiş.siz kötüyü yaşamışsınız kafanızda öyle kodlanmış.bir de herkes anlasşın el ele olsun demiyorum ben.pollyannacılık değil benim dediğim.biraz politika biraz mantık!!kayınvalidemle ters düstüğüm çok noktada olur hatta.ama mesele şu: 5 6 günlügüne gelmişiz.o da ben de diğer gelinler de sıkıntılı durumlar da birbirimizi idare etmesini bildik.4 aile uzaktan gelip aynı evde kaldık yıllarca.kahvaltıyı masada kayınvalideme bırakıp da gittik yeri geldi çocuklarımız yağ ettiler kirlettiler diye kayınvalidemin evini de temizledik baştan aşağı.kilit nokta kimse beklentiye girmedi bu işler için kimse zorunlu tutmadı birbirini.hiç mi birbirimize gıcık olmadık.bence çok olduk😁ama herkes birbirini idare etti.şimdi aynı sehirdeyiz ayda bir biraraya gelip tatlı tatlı oturuyoruz.tabiki idare tek başına olmaz karşılıklı.iyi olduğu gibi kötüsü de var kayınvalidenin.ama benim de ogĺum var ileride tam da kayınvalidem gibi yapmayı düşünüyorum.kayınvlidem akıllı kadın .huzursuzluk çıkarsa torunu zor görecek , oğlunun evine girip çıkamayacak, oğlu evine gelirken huzursuzluk olacak.oysa şimdi oglunun torunlarının ne yediğinden içtiğinden neler yaptıgından rahatlıkla haberi oluyor.geldiğinde yemek aş beklemez bir kahve içip gidiyor.ama ev temiz mi oğlu mutlu mu gelin yemek yapıyor mu oglunu aç mı bırakıyor görüyor işte😂😂akıllı kadının hali başka.kötü olsa hep bir merak hep bir acaba. Ay ne övdüm kayınvalidemi.örnek kayınvalide.severim kendisini💛

Size kötüsü denk gelmiş.ben sevineni de çok gördüm valla.birincisi benim.insan yaşadığı kadar bilirmiş.siz kötüyü yaşamışsınız kafanızda öyle kodlanmış.bir de herkes anlasşın el ele olsun demiyorum ben.pollyannacılık değil benim dediğim.biraz politika biraz mantık!!kayınvalidemle ters düstüğüm çok noktada olur hatta.ama mesele şu: 5 6 günlügüne gelmişiz.o da ben de diğer gelinler de sıkıntılı durumlar da birbirimizi idare etmesini bildik.4 aile uzaktan gelip aynı evde kaldık yıllarca.kahvaltıyı masada kayınvalideme bırakıp da gittik yeri geldi çocuklarımız yağ ettiler kirlettiler diye kayınvalidemin evini de temizledik baştan aşağı.kilit nokta kimse beklentiye girmedi bu işler için kimse zorunlu tutmadı birbirini.hiç mi birbirimize gıcık olmadık.bence çok olduk😁ama herkes birbirini idare etti.şimdi aynı sehirdeyiz ayda bir biraraya gelip tatlı tatlı oturuyoruz.tabiki idare tek başına olmaz karşılıklı.iyi olduğu gibi kötüsü de var kayınvalidenin.ama benim de ogĺum var ileride tam da kayınvalidem gibi yapmayı düşünüyorum.kayınvlidem akıllı kadın .huzursuzluk çıkarsa torunu zor görecek , oğlunun evine girip çıkamayacak, oğlu evine gelirken huzursuzluk olacak.oysa şimdi oglunun torunlarının ne yediğinden içtiğinden neler yaptıgından rahatlıkla haberi oluyor.geldiğinde yemek aş beklemez bir kahve içip gidiyor.ama ev temiz mi oğlu mutlu mu gelin yemek yapıyor mu oglunu aç mı bırakıyor görüyor işte😂😂akıllı kadının hali başka.kötü olsa hep bir merak hep bir acaba. Ay ne övdüm kayınvalidemi.örnek kayınvalide.severim kendisini💛
Tabii herkesin dinamikleri farkli.Ben köy kökenliyim,koyde buyudum.Tarla da capaladim,hayvan da baktim.Eve badanaci gelmezdi bizim,kendimiz badana yapardik.salcayi,tarhanayi ben bizzat kendi evimde yapardim zaten.sonrada universite ve yillarca istanbuldaydim.oyle bir sofra kaldirmakla,sofraya catal koymakla gocunacak biri degildim ben.kaynanam da yaptiran biri degildi bizim sorunlarimiz daha farkliydi.istanbullu gelindeki esma sultan vakasi yasadim ben,iki de beni hic bir kosulda gormeyen aramayan abla vardi.esim de iyi niyetliydi vardi iyi taraflari.esimin hatasi şuydu hep bencillik yapmasi.ben ne kadar egildim o tarafa dogru onu da baskilamadim ama o beni kiskanirdi kendi ailemden.annesi oglu ve kizlarindan baskasina yer yok o ailede.kizlardan biri bosandi digeri de iyi degil.oglu da bosaniyor.kendilerini sorgulasalar keske
Ben kendimden eminim bir tane çiğlik yapmadim.gene yer var kalbimde allah goruyor.politika calismiyor herkese.benim esim dunyaya satis yapan bir insan strateji egitimi almis:) ona calismiyor:)

Ben can derdinde olsam el uzatan ilk kişiye koşarım. Trip atmaya çalışmam. Tek derdim canım olacağı için geçmiş aklıma gelmez.

Demekki yeterince can derdine düşmemişler ki artistik patinaj yapıyorlar .

Adam gibi arayıp gel demissiniz. Yetmemis israr etmişsiniz. Üzerine azar işitmişsiniz.

Bi de azara sessiz kalmışsınız.

Kabahat sizde.
Siz de haklısınız. Saygıyı kendim kazanmalıyım artık bunu öğrenmem lazım

Zaten kökten çözüm bulamıyorum, yok olmuyor yani. İçim soğumaz, 33 yıllık kırgınlığı hiçbir kelam soğutmaz zaten. Ondan geçtim. Kardeşimin kalma mevzusu vardı malum. Kardeşimi çok severim, ben büyüttüm hiç kırmak istemiyorum. Sürekli kalamayacağını net şekilde ifade ettim zaten. Ama haftanın mutlaka iki günü, bazen üç günü bende kalıyor. Kışın ortasında git kendine ev bul diyemiyorum. Hadi bunu idare ederim sıkıntı yok da mesela annemin "hakkınızı helal edin kardeşin de sizde kalıyor hep" dedikten sonra "ama ablasısın ne olacak yani" demesi aşırı sinirimi bozuyor. Yorum yapmasın sussun istiyorum.

Eskiye kıyasla bu benim için o kadar büyük bir gelişme ki. Uzak durmak, söylediklerinden etkilenip vicdan yapmamak, kendini sorgulamamak. Bunlar benim için çok büyük gelişmeler. Manipulasyon üstadı annemden artık etkilenmiyor oluşum büyük bir adım.

Mesela o gün geldiklerinde hasta ve yorgun olduğum için suratım düşüktü. Abim "pek misafirperver idrak bugün" diye laf soktu. Eskiden olsa "Allah kahretmesin beni ne var gripsem sanki iyi ağırlayamadım kırdım" diye kendimi yerdim. Şimdi "hastayım yeterince belli olmuyor mu" deyip üstünde düşünmüyorum.

He senin söylediğin şekilde kökten çözüm mümkün değil. Benim ailem tuhaf çünkü. Zaten normal olsalar biz tatildeyiz kız bizim dağınıklığımızı topluyor hizmet ediyor. Rahatsız etmeyelim o da dinlensin derler. İşin komiği benim evime çok yakın kardeşleri, annesi, akrabaları var ama bende kalacaklar rahat ediyorlar çünkü. Ama böyle bir durum olmasa ne bileyim bir eğlence, bir toplanma, gezme olsa akıllarına bile gelmem.

Gerçekten geçmiyor öfkem, geçmiyor. Mesela benim de bu yazdığımı okuyan ne kötü evlat bir gün ailesini ağırlamaktan imtina ediyor der ama o iş öyle değil işte.
İlk önce istediğin gibi her konuma istediğin kadar yorum yazıp iç dökebilirsin. Daha önce de söylemiştim seni okumak benim için keyif
Üstünkörü yazmayayım diye bu saatte anca yazıyorum kusura bakma

Amiyane tabirle ağlamayana meme yok, ağladıkça insanlar sana saygı duyuyor, yaptığın her şeyi gözlerine sokacaksın yoksa bir süre sonra bunu senin görevin sanıyorlar. Abine şakayla karışık ‘ay abi popom yer görmedi siz gelceksiniz diye, daha laf sokuyorsun ilahiii’ gibi bir şey dedin inşallah
Burda kendime çok yakın hissettiğim keşke reelde hayatımda olsaydı dediğim iki kişiden birisin. İnan üzülüyorum her yorumda, bu kadar ince düşünceli olduğun için hep bunlar. Bakın hasta halimle nasıl da size hizmet ediyorum diye gözlerine gözlerine sok belki biraz insafa gelirler

Normalde hiç aramıyormuşsunuz
Kv yerinde olsam ben de istemem konuşmak
Siz neden bozuldunuz ki ?
Değer verene değer verilir. Kimse başkalarının tatmin aracı değildir. Yada analarımız bizi kv ezikliğinde boğulalım eş derdi çekelim diye büyütüp bu yaşlara getirmedi. Savunmanız ilginç. Normal zamanda aramamasından bahsetmiyor belirtmek istedim

Back
X