Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Orası öyle evet. Eşim de o evden çıktı.

Sive için mi utanıyorsunuz insanlardan?
Babamda değil annemde şive vardır ve ben çok severim o konuşmalarını, herhangi bir ortamda da hiç utanmışlığım yoktur.

Kendinize dert aramayın.
Madem çocuğunuzu şiveli konusan , sitedeki kıymetli komşularınıza rahatsızlık vereceğini düşündüğünüz kayınvalidenize baktırmak istemiyorsunuz, parasını verip bakıcıya baktırırsınız.
Ha ortada çocukta yok da zaten.
Olmamış şeyleri dert etmekte bir çeşit dersizlik işte, ne bulsam da kendime dert arasam hali.

Son düzenleme:
Öf yani, bu nasıl bir ergen kafasidir? En son anne babadan utanmayı ergenlikte bıraktık hepimiz.

Kp memleketinin kelimelerini kullanarak konuşur. Ben önce dekoderden geçiriyorum, sonra cevap veriyorum. Geçen kaynım farketmis gülüyor. Yengem babamı önce çözüp sonra cevap veriyor diye. Üstelik edebiyat öğretmeniyim. Ne var bunda Allah aşkına? Sen de yaşlanacaksin ve senin çocuğun da senden utanacak maalesef. Normali ergenlikten sonra biter ama sen böyle olursan bitmeyecek. Çünkü Allah bilir ne teknolojiler çıkacak ve biz adapte olamayacağız belki de. Cidden ayıp şu yazdıkların.

Ne demek istediğinizi anladım aslında teşekkür ederim. Şive derken kast ettiğim görgü nezaket. Misal bir devlet dairesine gidince orada memura '' Nörüyon laaa '' demeyiz dğeil mi
Demeyiz ama yurdum insanında deme potansiyeli var. Hiç de kötü gelmez o memura.Sevimli bile olabilir.
Artık öyle çok iğrenç şeyler, ayıp şeyler, görgüsüzce şeyler yaşanıyor ki emin olun "şive" bunlardan biri değil.
Değiştirilemeyecek şeyler için fazlaca düşünmeye gerek yok.
Keşke şiveli konuşsa ama insan olsa diyebileceğim bir kayın ailem olduğu için ben bu konuya sizle aynı açıdan bakamam.
Ben de utanıyorum onlardan ama benim görgüsüzlük kriterim farklı.
Bakışınızı değiştirin derim :)

Sadece cocugunuzla kayınvalide bakmasın diyeceğim en azından konusma döneminde bakmasın siveyi hemen kapıyorlar

Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa
Gorgu nezaket dedıgın nedir mesela, seninle gorusmek istemeyen kameraya bile cıkmayan, evine gitmek ıstedıgınde suan annem burda baska zaman gelın diyen eltıye, olaganca hediyeler yollayıp gene de ıstemedigini bile bile bebegı gormeye gitmek mi?
Nezaketsız napmıs bu insanlar ben anlamadım?

Kocanda yumurtadan cıkmis kabuğunu begenmıyor.
Allahım ya. Gece gece.

Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa

Iyı niyetli ve saf insanlardan utanan insanlar önce kendinden utansın.

Kendi ağzınıza çok iyi niyetli ve saf insanlar diyorsunuz ancak sivesinde dolayı kucumsuyorsunuz.

Gerçekten sizler gibi insanlara şivesi olmayan ama kara kalpli kişiler layık.

Benim eşimin bütün ailesi şiveli konuşur ve anlamak imkansızdır.

Bir kez olsun utanmadım. Üstelik girdiğim ortamlara , Bir çok özel yere birlikte gittik.

Arkadaş evi de neymiş ya Allah aşkına.

Yanınıza bir çorap bir terlik alacaksınız. Orada değiştirecek ve terliğini giyecek hepsi bu.

Tedavi içinde eczaneden bir krem alsanız kafi.

Mobilyacidayiz demek yerine " istikbaldeyiz " diye yazıyorsunuz.

Açık görüşlü insanların yaşadığı yer falan filan.

Kibir kokuyor yazılarınız. Hiç hoşlanmadım .

Bende bi süre konyada okumuştum, haliylle şivelerini kAptım. AradA konuşurken Araya serpiştiririm, teyzem çok iticisin demişti. Bende az ötede itil demiştim. Umrumda değil istedğim gibi konuşurum. Utancak bi şey yapmıyorum.

Üstelik bendeki kv ve hele kpnin lafları duysanız kafanızda kese kağıdıyla gezceksniz zaar.

Kayınpeder kabul etmiyor ki mantar olduğunu. Ne krem ne terlik ne çorap...
İstikbali örnek olsun diye yazdım. Kibir yapılacak bir marka değil

Eğer bir kamu kurumunda bu şekilde konuşmuyorsa sıkıntı yok... Ama bağıra çağıra konuştuğu zaman ondan da utanıyorum
Aslında şuan biz ne dersek diyelim siz uygulayamayacaksınız. Her şeyden önce sizin insanları olduğunuz gibi kabul etmeniz gerekiyor. Belki kayınvalideniz de sizi bu davranışınızdan ötürü burnu havada ve havalı biri olarak görüyordur.

Benim anneannemde tam bir iç anadolu kadını. Şiveside var. Okuması yazması yok. Dayımın çocuklarınıda büyüttü benide büyüttü. Hepimizin türkçesi gayet güzel. Hatta anneannem öyle konuşunca hoşumuza gider. Eşimle çok güleriz sonradan. Eşimin babaanneside şiveliydi. Çok abartıyorsunuz, utanılacak ne var? Bizde eşimle arada geyik yapar anneannem gibi konuşur güleriz hatta. Çok tatlı geliyor bize.

Neden sürekli eski konularımdan beni vurmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yorumunuz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…