- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
- 53
- Konu Sahibi karalahana06
-
Babanızın da şiveli konuştuğunu yazmışsınız peki aynı duyguları utancı onun içinde hissediyor musunuz?Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinize hak veriyorum ama ben de bu kafadan çıkamıyorum
Orası öyle evet. Eşim de o evden çıktı.Böyle şeylere takılma. Şiveli konuşuyor diye annesini babasını eve almasınmı. Sokağamı atsın. Eşini de büyüten konuşmasını beğenmediğin anne ve babası. Niye evlendin onlar büyüttü o konuşmayla eşinide. Kendine çeki düzen vermelisin
Eğer bir kamu kurumunda bu şekilde konuşmuyorsa sıkıntı yok... Ama bağıra çağıra konuştuğu zaman ondan da utanıyorumBabanızın da şiveli konuştuğunu yazmışsınız peki aynı duyguları utancı onun içinde hissediyor musunuz?
Demeyiz ama yurdum insanında deme potansiyeli var. Hiç de kötü gelmez o memura.Sevimli bile olabilir.Ne demek istediğinizi anladım aslında teşekkür ederim. Şive derken kast ettiğim görgü nezaket. Misal bir devlet dairesine gidince orada memura '' Nörüyon laaa '' demeyiz dğeil mi
Gorgu nezaket dedıgın nedir mesela, seninle gorusmek istemeyen kameraya bile cıkmayan, evine gitmek ıstedıgınde suan annem burda baska zaman gelın diyen eltıye, olaganca hediyeler yollayıp gene de ıstemedigini bile bile bebegı gormeye gitmek mi?Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa
Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa
Sive için mi utanıyorsunuz insanlardan?
Babamda değil annemde şive vardır ve ben çok severim o konuşmalarını, herhangi bir bir ortamda da hiç utanmışlığım yoktur.
Kendinize dert aramayın.
Madem çocuğunuzu şiveli konusan , sitedeki kıymetli komşularınıza rahatsızlık vereceğini düşündüğünüz kayınvalidenize baktırmak istemiyorsunuz, parasını verip bakıcıya baktırırsınız.
Ha ortada çocukta yok da zaten.
Olmamış şeyleri dert etmekte bir çeşit dersizlik işte, ne bulsam da kendime dert arasam hali.
Iyı niyetli ve saf insanlardan utanan insanlar önce kendinden utansın.
Kendi ağzınıza çok iyi niyetli ve saf insanlar diyorsunuz ancak sivesinde dolayı kucumsuyorsunuz.
Gerçekten sizler gibi insanlara şivesi olmayan ama kara kalpli kişiler layık.
Benim eşimin bütün ailesi şiveli konuşur ve anlamak imkansızdır.
Bir kez olsun utanmadım. Üstelik girdiğim ortamlara , Bir çok özel yere birlikte gittik.
Arkadaş evi de neymiş ya Allah aşkına.
Yanınıza bir çorap bir terlik alacaksınız. Orada değiştirecek ve terliğini giyecek hepsi bu.
Tedavi içinde eczaneden bir krem alsanız kafi.
Mobilyacidayiz demek yerine " istikbaldeyiz " diye yazıyorsunuz.
Açık görüşlü insanların yaşadığı yer falan filan.
Kibir kokuyor yazılarınız. Hiç hoşlanmadım .
Aslında şuan biz ne dersek diyelim siz uygulayamayacaksınız. Her şeyden önce sizin insanları olduğunuz gibi kabul etmeniz gerekiyor. Belki kayınvalideniz de sizi bu davranışınızdan ötürü burnu havada ve havalı biri olarak görüyordur.Eğer bir kamu kurumunda bu şekilde konuşmuyorsa sıkıntı yok... Ama bağıra çağıra konuştuğu zaman ondan da utanıyorum
Benim anneannemde tam bir iç anadolu kadını. Şiveside var. Okuması yazması yok. Dayımın çocuklarınıda büyüttü benide büyüttü. Hepimizin türkçesi gayet güzel. Hatta anneannem öyle konuşunca hoşumuza gider. Eşimle çok güleriz sonradan. Eşimin babaanneside şiveliydi. Çok abartıyorsunuz, utanılacak ne var? Bizde eşimle arada geyik yapar anneannem gibi konuşur güleriz hatta. Çok tatlı geliyor bize.
Gorgu nezaket dedıgın nedir mesela, seninle gorusmek istemeyen kameraya bile cıkmayan, evine gitmek ıstedıgınde suan annem burda baska zaman gelın diyen eltıye, olaganca hediyeler yollayıp gene de ıstemedigini bile bile bebegı gormeye gitmek mi?
Nezaketsız napmıs bu insanlar ben anlamadım?
Kocanda yumurtadan cıkmis kabuğunu begenmıyor.
Allahım ya. Gece gece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?