Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Trakya da yasıyorum, bariz traklıyalılar gıbı konusuyorum kendimi rahat hıssettıgım ortamlarda. Desarj oluyorum Kımsenın benden utandığını görmedim utanan da öte de utansın napalım. Butun gun trakyalılarla beraberim, ne bekliyorlar kontes İngilizcesi mı

Kayınpeder kabul etmiyor ki mantar olduğunu. Ne krem ne terlik ne çorap...
İstikbali örnek olsun diye yazdım. Kibir yapılacak bir marka değil

Kibir yapılacak bir marka demedim, yazarken ısım vermenizden söz ediyorum.

Adamın ayak kokusundan Siz niye utaniyorsunuz sizene, ayak sizin mi ?

Sivelerinden utandığınız kişilere de çocuk baktirmayin. Hem kullanıp hem utanmak abes olur.

Ciddi söylüyorum siveden utanan kişi hiç görmemiştim. Görmüş oldum.

Şive degilde markette yankilanacak kadar bagirarak konuşmasi ve eşine "salak" demesi evet utanilacak şeyler...
Eşinizi de o buyutmuş, cocugunuzu da buyutebilir heralde ama istemiyorsaniz bakici alacaksiniz yapacak birsey yok.
O yaştan sonra degişirler mi bilmem, benim kv asiri olmasa da şive kullanir ama isteyince gayet guzel bir Türkçe kullaniyor, özellikle torunlariyla konuşurken, değişmez diye birsey yok aslinda ama degismek istemeyebilirler ve en doğal haklaridir elbet.

Kufur eden kayinpedere denk gelseymissin utanmak nedir gorurmussun.. ne var ki sivelerinde ? bazi sehirlerde dolmusculara kadar siveyle konusuyorlar, oralarda olsan sokaga cikamazmissin sen
Hahhh işte mesele bu. Bak dolmuşta şive ile konuşulabilir ama her yerde değil bence ...

Bunda utanacak ne var yahu. Benim annemde şiveli konusur, hatta bazı kelimeleri söyleyemez bile ama hiçte utanmıyorum ondan. Aksine hoşuma gidiyor, takılırım ona arada, anne bir daha söylesene diye. Güler geçeriz. Çocuğunuz için de endişeniz yersiz, annem şiveli konuşmasına rağmen benimde kardeşleriminde diksiyonu gayet iyi.

Alışverişe gittiğimizdede tam tersi hep insanlar gülerek yaklaşırlar. Hiç aksi bir durumla karşılaşmadım.

Bence şiveye takılan sadece sizsiniz. İnsanları yaşam tarzlarına göre sınıflandırıp, aşağı görmek hiç hoş değil.

Neden sürekli eski konularımdan beni vurmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Benide alıntılamışsın ama ben bilmiyorum eski konularını filan. Benim anneannemde menekşeye menevşe, hızlı hızlıya fızlı fızlı, keşfettime kevşittim gibi karışık bişeyler söyler. Çokta tatlı olur. Dert etmeyin herşeyi.

Teşekkür ederim ifade ettiğiniz için. Tam olarak kast ettiğim buydu

Neden sürekli eski konularımdan beni vurmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Eski konularınız da sureklı insanları begenmemekle ılgılı.
Elti kayınpeder koca kaynana kayın.
Yeni dogan yegen.

Eski konularınız 'ıs bulamıyorum' minvalinde konular degıl ki.
Hepsi birbirine baglantılı?
Vurmuyorum ayrıca ne munasebet.
Ne gerek var diyorum gecenin onıkısınde sıveyı dert etmeye?

Keşke bilse hislerinizi de o kadar fedakarlığa kalkışmasa. Komplekslisiniz maalesef. Normal her insan belli bir yöreye ait şiveyi hoş karşılar. Sizin de Trt spikeri gibi konuşmadığınıza eminim
Yok o kadar emin olmayın. Gayet de diksiyonum anlaşılır şekilde konuşuyorum... Burada tek bahsettiğim şey şive değil. Hareket görgü vs

Şiveden, yöresel sözcüklerden nefret ederim.
Adabı muaşeret kurallarına özen gösterir ve evime sıklıkla alacak kadar samimi görüşmediğim insanlardan da aynısını beklerim.

Ama, öyle bir bölgede büyümüş, çok da bir şey görmemiş, hele bizlerin eğitim, kültür, deneyim vs den oldukça uzak büyüklerimizden asla bunu bekleyemem, aksine tatlı mı tatlı yurdum insanı derim.
Ailem böyle değil ama bizler gibi olmayan akrabaları vardı.
Suç ya da ayıp değil ki bu.

Valla onlar da kendilerinin
Teşekkür ederim

Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıra
Valla kraliçe elizabetin yanında da olsam ben buyum benim ağızım benim şivem bu kimse için kendimi değiştiremem benden utanan varsa ilerde utansın der kendi doğallığımı yaşamaya devam ederim.. Üzgünüm sorun sizde..

Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıra
Benim annem konuşur niye konuşmasın. Konuşması öyle çünkü. Ama bağırmak yada hakaret etmek değil kastettiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…