- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi karalahana06
-
Trakya da yasıyorum, bariz traklıyalılar gıbı konusuyorum kendimi rahat hıssettıgım ortamlarda. Desarj oluyorumBende bi süre konyada okumuştum, haliylle şivelerini kAptım. AradA konuşurken Araya serpiştiririm, teyzem çok iticisin demişti. Bende az ötede itil demiştim. Umrumda değil istedğim gibi konuşurum. Utancak bi şey yapmıyorum.
Üstelik bendeki kv ve hele kpnin lafları duysanız kafanızda kese kağıdıyla gezceksniz zaar.
Kayınpeder kabul etmiyor ki mantar olduğunu. Ne krem ne terlik ne çorap...
İstikbali örnek olsun diye yazdım. Kibir yapılacak bir marka değil
Hahhh işte mesele bu. Bak dolmuşta şive ile konuşulabilir ama her yerde değil bence ...Kufur eden kayinpedere denk gelseymissin utanmak nedir gorurmussun.. ne var ki sivelerinde ? bazi sehirlerde dolmusculara kadar siveyle konusuyorlar, oralarda olsan sokaga cikamazmissin sen
Benide alıntılamışsın ama ben bilmiyorum eski konularını filan. Benim anneannemde menekşeye menevşe, hızlı hızlıya fızlı fızlı, keşfettime kevşittim gibi karışık bişeyler söyler. Çokta tatlı olur. Dert etmeyin herşeyi.Neden sürekli eski konularımdan beni vurmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Teşekkür ederim ifade ettiğiniz için. Tam olarak kast ettiğim buyduŞive degilde markette yankilanacak kadar bagirarak konuşmasi ve eşine "salak" demesi evet utanilacak şeyler...
Eşinizi de o buyutmuş, cocugunuzu da buyutebilir heralde ama istemiyorsaniz bakici alacaksiniz yapacak birsey yok.
O yaştan sonra degişirler mi bilmem, benim kv asiri olmasa da şive kullanir ama isteyince gayet guzel bir Türkçe kullaniyor, özellikle torunlariyla konuşurken, değişmez diye birsey yok aslinda ama degismek istemeyebilirler ve en doğal haklaridir elbet.
Eski konularınız da sureklı insanları begenmemekle ılgılı.Neden sürekli eski konularımdan beni vurmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Mesela nerelerde konuşulabilir? Ayy şaka gibisinizHahhh işte mesele bu. Bak dolmuşta şive ile konuşulabilir ama her yerde değil bence ...
Alıntıladığımın farkında değildim pardonBenide alıntılamışsın ama ben bilmiyorum eski konularını filan. Benim anneannemde menekşeye menevşe, hızlı hızlıya fızlı fızlı, keşfettime kevşittim gibi karışık bişeyler söyler. Çokta tatlı olur. Dert etmeyin herşeyi.
Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıraMesela nerelerde konuşulabilir? Ayy şaka gibisiniz
Yok o kadar emin olmayın. Gayet de diksiyonum anlaşılır şekilde konuşuyorum... Burada tek bahsettiğim şey şive değil. Hareket görgü vsKeşke bilse hislerinizi de o kadar fedakarlığa kalkışmasa. Komplekslisiniz maalesef. Normal her insan belli bir yöreye ait şiveyi hoş karşılar. Sizin de Trt spikeri gibi konuşmadığınıza eminim
Teşekkür ederimŞiveden, yöresel sözcüklerden nefret ederim.
Adabı muaşeret kurallarına özen gösterir ve evime sıklıkla alacak kadar samimi görüşmediğim insanlardan da aynısını beklerim.
Ama, öyle bir bölgede büyümüş, çok da bir şey görmemiş, hele bizlerin eğitim, kültür, deneyim vs den oldukça uzak büyüklerimizden asla bunu bekleyemem, aksine tatlı mı tatlı yurdum insanı derim.
Ailem böyle değil ama bizler gibi olmayan akrabaları vardı.
Suç ya da ayıp değil ki bu.
Valla kraliçe elizabetin yanında da olsam ben buyum benim ağızım benim şivem bu kimse için kendimi değiştiremem benden utanan varsa ilerde utansın der kendi doğallığımı yaşamaya devam ederim.. Üzgünüm sorun sizde..Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıra
Benim annem konuşur niye konuşmasın. Konuşması öyle çünkü. Ama bağırmak yada hakaret etmek değil kastettiğim.Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?