Eş ailesine gitme sıklığı nasıl olmalı?

Yok hicbir şeye elimi sürdürmüyor gerçekten. Kayinvalidemin mizacından kaynaklı biraz da başkasının yaptığı işi beğenmez. Elime aldığım zaman sen bırak der hemen. Yaptığım tek iş sofra kurup kaldırmaya yardım etmek. Onun dışında akşama kadar görümcemle balkonda kahve içiyoruz.
Söylesi bana gelmedi ya😒

Hanımlar merhabalar, nasılsınız? Şimdi size bir sorum olacak herkes fikrini yazarsa çok sevinirim.

2 yıllık evliyiz eşimle ailesiyle de ufak tefek hariç bir sıkıntım yok şükür. Ufak tefek şeyler de yine bu korona zamanı uzak yolsan geldikleri zaman hemen bize gelmek istemişlerdi uçak kullanmışlardı birde, o zaman da buraya konu açmıştım zaten..

Neyse, eşim birkaç aydır işsiz kvlere de 8 ay olmuştur gitmeyeli ama onlar işte birkaç ay önce gelmek istediler görümce falan.. Mecbur kabul ettim eşime korona var dememe rağmen bir kere geldiler gittiler sonra da çok şükür haftasonu yasakları geldi..

Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendi ailesinin yanına sık sık gider oldu evde bunalıyorum falan diye sık dediysem de haftada ya da bazen 2 haftada bir.. Ben gitmedim hem evden iş yapıyorum hem de o gidince biraz dinleniyorum haliyle evde işlerim oluyor. En başta gitme falan dedim onları da tehlikeye atma diye yok gitti yine de..

Şimdi size sorum şu normal de korona olmadığı dönemde ay da 1 falan bize geliyolardı evler arası bir saatlik bir mesafe var uzak değiller yani.. Ama korona da tabiki gelip gitmedim.. Bu hafta eşim kesin yine gider cuma günü falan sabah gidip öğlen gibi falan geliyor..
Bende gideyim mi bilemedim yani korona var diye gitmek istemiyorum ama o gidiyor kendi ailesi ben karışmıyorum gitsin görsün..
Sizce normal şartlarda bu görüşme sıklığı nedir? Gelip gitmeyi de hiç sevmem ama geldiler mi güzelce de ağırlarım.
Kv ve kp de eşime demezler ama kendi içlerinde bu çocuk geliyo da gelin neden gelmiyor derlerdir belki günahlarını almayayım.. Eşimde bana diyor ki ben sana gel demem kendin ne zaman gelmek istersen gelirsin.
Senin düşünmen lazım falan dedi? Niyeyse bende bi vicdan yaptım beni şu akşam bi fikirlerinizle aydınlatsanız şükella olur 😂
Hayat şartlarına göre değişir insan kendi evine vakit ayırmaya çalışırken zor oluyo oraya buraya gitmek en azında ayda bir gitmeli bana göre o da olmayabilir şte hayat temposuna göre

Hayat şartlarına göre değişir insan kendi evine vakit ayırmaya çalışırken zor oluyo oraya buraya gitmek en azında ayda bir gitmeli bana göre o da olmayabilir şte hayat temposuna göre
Evde sürekli erkek olmasını da bilirsiniz. Eşim işsiz kalınca bütün gün evde ne rahat işimi yapabiliyorum ne başka bişey.. Elinden bir işde gelmez.. Sabah kalkıyorum kahvaltı, ev süpür topla, yemek, çamaşır, bulaşık.. Allah biliyor ya o gidince de biraz dinlenmek istiyorum yemek yapmıyorum mesela kendime ne olsa yerim bir günde olsa kendime vakit ayırmak iyi geliyor ama kv kp eşime demese de içlerinden oğlumuz geliyorda aynı evdeler gelin neden gelmiyor diyorlardır belki ☹️

Sevgililik deneyimlerimden ve yarı evlilik deneyiminden sonra eş ailesi edinmemeye hatta evlenmemeye karar verdim. Mümkünse hiç görmemek en hoşu benim için.

Sevgililik deneyimlerimden ve yarı evlilik deneyiminden sonra eş ailesi edinmemeye hatta evlenmemeye karar verdim. Mümkünse hiç görmemek en hoşu benim için.
Benim eşimin ailesi dert yanılacak insanlar değiller şükür ama şu var maalesef haklısın.,
Ben bekarken asla kim ne dedi, kim darıldı, kim kırıldı umrunda olmayan bir insandım. Şimdi eşimin ailesine birşey desem alınırlar mı? Ne kadar sıklıkla gideyim? Birşey deseler ya dur cevap vermeyeyim belki kırılırlar falan filan.. Sıkıntılı durumlar sonuçta kendi ailem değil pata küte herşeyi söyleyip yapamıyorum ki..
Kendi annem bile yaşlandıkça herşeye alınır olmuş. Birde burda okudukça eş ailelerini insanın gözü korkuyor Allah herşeyin hayırlısını versin 2 yılda yaşlandım 😐😁

Evde sürekli erkek olmasını da bilirsiniz. Eşim işsiz kalınca bütün gün evde ne rahat işimi yapabiliyorum ne başka bişey.. Elinden bir işde gelmez.. Sabah kalkıyorum kahvaltı, ev süpür topla, yemek, çamaşır, bulaşık.. Allah biliyor ya o gidince de biraz dinlenmek istiyorum yemek yapmıyorum mesela kendime ne olsa yerim bir günde olsa kendime vakit ayırmak iyi geliyor ama kv kp eşime demese de içlerinden oğlumuz geliyorda aynı evdeler gelin neden gelmiyor diyorlardır belki ☹️
Diyolardır bence de canım eşin bir iki kere tek gitse bişey değil ama hep tek gidiyosa içlerinden de olsa derler :(

Yarım saat mesafe var, arabayla.
Vallahi böyle alıştılarsa ne güzel benim abim ve karısı da öyle gelip gitmezler annemde babamda demez ama niye gelmiyorlar diye bizde takılmayız.. Ama neden vicdan yaptım onu da anlamadım adam 3 aydır tek gidiyo zaten şimdi ne oldu bana diyorum böyle ☹️korona da deli deli ettim kendimi..

Bunun bir sıklığı olmamali bence yani gorev gbi bilemedim..
Biz gectgmz 20 gun hic ugramamistik ama dun yemege gittik, bugun de gidecegiz mesela..yani ne zaman kafamiza eserse..ama genel anlamda iki tarafa da hafta da 1 kez gitmeye mutlaka ozen gsterioruz..

Vallahi böyle alıştılarsa ne güzel benim abim ve karısı da öyle gelip gitmezler annemde babamda demez ama niye gelmiyorlar diye bizde takılmayız.. Ama neden vicdan yaptım onu da anlamadım adam 3 aydır tek gidiyo zaten şimdi ne oldu bana diyorum böyle ☹️korona da deli deli ettim kendimi..
Başlarda bana iyi görünüyorlardı ve eş baskısı da vardı, bu yüzden daha sık gidip geliyorduk. Ama sonraları, kaynananın doldurusuyla kaynım üstüme yürüyünce, ha öyle mi dedim ve koydum mesafeyi. Herkese ederi kadar değer ;)

Hanımlar merhabalar, nasılsınız? Şimdi size bir sorum olacak herkes fikrini yazarsa çok sevinirim.

2 yıllık evliyiz eşimle ailesiyle de ufak tefek hariç bir sıkıntım yok şükür. Ufak tefek şeyler de yine bu korona zamanı uzak yolsan geldikleri zaman hemen bize gelmek istemişlerdi uçak kullanmışlardı birde, o zaman da buraya konu açmıştım zaten..

Neyse, eşim birkaç aydır işsiz kvlere de 8 ay olmuştur gitmeyeli ama onlar işte birkaç ay önce gelmek istediler görümce falan.. Mecbur kabul ettim eşime korona var dememe rağmen bir kere geldiler gittiler sonra da çok şükür haftasonu yasakları geldi..

Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendi ailesinin yanına sık sık gider oldu evde bunalıyorum falan diye sık dediysem de haftada ya da bazen 2 haftada bir.. Ben gitmedim hem evden iş yapıyorum hem de o gidince biraz dinleniyorum haliyle evde işlerim oluyor. En başta gitme falan dedim onları da tehlikeye atma diye yok gitti yine de..

Şimdi size sorum şu normal de korona olmadığı dönemde ay da 1 falan bize geliyolardı evler arası bir saatlik bir mesafe var uzak değiller yani.. Ama korona da tabiki gelip gitmedim.. Bu hafta eşim kesin yine gider cuma günü falan sabah gidip öğlen gibi falan geliyor..
Bende gideyim mi bilemedim yani korona var diye gitmek istemiyorum ama o gidiyor kendi ailesi ben karışmıyorum gitsin görsün..
Sizce normal şartlarda bu görüşme sıklığı nedir? Gelip gitmeyi de hiç sevmem ama geldiler mi güzelce de ağırlarım.
Kv ve kp de eşime demezler ama kendi içlerinde bu çocuk geliyo da gelin neden gelmiyor derlerdir belki günahlarını almayayım.. Eşimde bana diyor ki ben sana gel demem kendin ne zaman gelmek istersen gelirsin.
Senin düşünmen lazım falan dedi? Niyeyse bende bi vicdan yaptım beni şu akşam bi fikirlerinizle aydınlatsanız şükella olur 😂
Eşini çoğunlkla tek gönder ben şahsen alıştırdım çalışıyorum 3 yıllk evliyim haftada 2 gün 3 gün eşim tek gider yada ugrar nasl isterse ama yemek yiyemez kesnlkle evde ycek böle bi düzdn oturttum kendmde ayda 1 flan gidiyorm kahvaltıya flan ama kendi annenede giderken eşini götürme o da snin annene bayılmıyodur :D bende kendi anneme tek gidiyorm çoğnlkta o da ayda 1 denk gelirse yani

Bizim kendi rutinimiz haftada bir
Ama bu net kural değil tabi ki
Bazen haftada 3 de gittiğimiz oluyor bazen de 10 gün 15 gün görmediğimiz de
Şartlara bağlı tamamen

Altlı üstlü oturuyoruz, yurt dışında yaşıyoruz. Senede 2-3, bazen 4 aylığına memlekete gider. 8-9-10 ayda burdadır. Burda olduğunda haftada bir, bazen 2-3 yanına uğrardım (yemek yapıp çağırır, postacı paketlerimi ona veriyordu). Onada alınırdı, mecburiyetten iniyormuşum 😂 En son küstük, dahada aramadım sormadım, bir aydır görüşmüyoruz kaynımgilde simdi.

Merhaba, pasalar gibi agirlaniyoruz kv evinde demissiniz ya merak ediyorum. Ben de senede bir gidiyorum 800 km uzaktalar. Ama gittiğimizde benden hep iş bekleniyor yemeğe yardım falan. Sizde de öyle mi yoksa paşalar gibi derken elinizi bir şeye sürdürmüyor mu kv?

Beceriksiz taklidi yapsan kimse iş beklemezdi.😁
Ben cidden beceriksizdim cunku annemin evinde de iş yaptirilmadan büyüdüm. Tabi ki kendi evimde eşimle birlikte temizlikte yemekte yapiyorum aç ölmüyoruz ama karşi taraf yani eşimin ailesi annemin evinde oyle buyudugumu ve hamarat olmadigimi bildiginden herhalde evlendigimden beri(6 sene) hiç iş beklenmedi benden.

Cidden bir kendi yedigimi içtigimi toparlarim kaynanamin evinde başka bisey yapmam. Eltimden her iş bekleniyor, eltim geldigi zaman kendini paraliyor ortalikta, mutfaktan cikamaz kaynanamin evinde. 🙄
Gorumcelerime dokunuyor benim oturmam gerci ama iş beklense de yaoacak biri degilim zaten.

Ben cidden beceriksizdim cunku annemin evinde de iş yaptirilmadan büyüdüm. Tabi ki kendi evimde eşimle birlikte temizlikte yemekte yapiyorum aç ölmüyoruz ama karşi taraf yani eşimin ailesi annemin evinde oyle buyudugumu ve hamarat olmadigimi bildiginden herhalde evlendigimden beri(6 sene) hiç iş beklenmedi benden.

Cidden bir kendi yedigimi içtigimi toparlarim kaynanamin evinde başka bisey yapmam. Eltimden her iş bekleniyor, eltim geldigi zaman kendini paraliyor ortalikta, mutfaktan cikamaz kaynanamin evinde. 🙄
Gorumcelerime dokunuyor benim oturmam gerci ama iş beklense de yaoacak biri degilim zaten.

Benim eltim de aynı direk mutfağa girer kv evinde ne iş varsa yapar. O yüzden kv benden de bekliyor sanırım. Bir de açıkça hadi şunu yapalım sen de şunu yap diye söylüyor.
Aslında ben en başından beri sadece sofra toplama kurmaya yardım etmeye girişmiştim , hiç gözlerine gireyim diye becerilerimi sergilemeye çalışmadım ama benim kv yemek yapılacaksa mutlaka bir iş buyuruyor. Eşimin memleket tatili sohbet muhabbetle geçerken ben mutfakta oluyorum genelde. Bu yüzden hiç gitmek de gelmiyor içimden. Kendi memleketime gittiğimizde annem gözümüzün içine bakar bir isteğimiz var mı diye. Diğer evde ise gelin olduğum için besleme çocuk gibiyim.
Mecbur giriyorum mutfağa kv çağırdığı için ama zaten senede bir gittiğim yerde mutfakta hangi alet nerde bulana kadar baya zaman geçiyor.
Ben de taktik geliştirdim eşime diyorum ki dişarida gezmeye gidelim , gitmişken acıktım diyorum bir şeyler yiyoruz. Yemek saati geçince kv evine geri dönüyoruz. O zaman da çay doldur faslı başlıyor, onu mecbur yapıyorum 😂

Ne zaman ozler veya caniniz isterse.. Insan kendi ailesinede karsi oyle degilmidir?
Farkli ulkedeyiz biz. En son 2018 de gördüm. Ama cok sIk WhatsApp dan gorusuruz.
Kendi anneme ise 2 haftada veya 3 haftada bir

Konuya bakınca Allahtan korona var da mesafe girdi diyesim geldi ki mesafeli olani buysa normali ne olurdu bilemedim
Ben 1 yıldır ailemle görüşemiyorum ki 1 sene önce de babam hasta diye gitmiştim, değil aile, komsuma bile gidip gelmem. Lütfen koronayi bahane edip insanlarla cok icli dışlı olmayin derim, hem mutasyona da ugramis daha tehlikeliymis. Acikcasi sosyallige hasretim ama saglik önemli, iyi olmak icin katlaniyoruz napalim

bence ayda 1 gidip gelmek ideal
Çok yakın ilişkileriniz varsa haftada 1 de olabilir.
Bunun tam bir sayısı yok aslında
Ne hiç denecek kadar az ne de bunaltacak kadar çok olmamalı.

Ancak malum virüs dönemi bu dönemde mümkün olduğunca görülmemek daha doğru.
haftada bir cok sık olur alışırlar 20 30 günde bir iyi

herkesin kriteri farkli,
ben yerinizde olsam giderdim ayda bir en azindan.

ama oyle haftasonu yasaklarinda gidip kimsede kalmam, benim su ortamda yapacagim gidip bir saat kalip donmek olurdu,
tabi kendi aracimla gidiyorsam. toplu tasimaya falan bineceksem dusunmezdim.

Empati yapın.
Eşiniz gittikten sonra korona var diye sizin gitmemeniz bahane olur.
Evden çalışan biri olarak anneme sık geliyorum, kayınvalideme de normal şartlar altında haftada bir gidiyorum.
Yol bazen 20 dakika, bazen 1 saat.
Benim normalim bu.

Back
X