Eş ailesine Para konusunda sinirliyim

meşhur atasözü geldi aklıma deveye .... insana .... O hesap. Iyi yapmışsın bence. Devlet findigin alım değerini mi arttırmış..🤣 öyleyse dahada bi sinirim bozuldu..
Yok malesef devletin belirledigi fiyati veren yok. Devlete findigi satincada vergi kesiyo ayni kapiya geliyo. 15/18 tl eksigini dusunun

Yok malesef devletin belirledigi fiyati veren yok. Devlete findigi satincada vergi kesiyo ayni kapiya geliyo. 15/18 tl eksigini dusunun
Anladım. işte haberlerden duyduğumuz öğrendiğimiz kadar biliyoruz. Sayende bi bilgi daha edindik..😉 bence koy ufaktan tavrınıda mesafenide anlasınlar. Dozunda iyidir. Yoksa varya hep aynı kafa devam ediyor insanlar iş ıyilik suistimaline gidiyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim belki de bunları duyup sakinleşmeye ihtiyacım var.
Evet beni enayi yerine konulmak, aylardır hisseyi üstümüze bugün geçirecekler yarın geçirecekler diye kandırılmak, ailenin usulen bile teklif etmemesi, ben bugün sorana kadar eşimin açıklama yapmaması bu kadar sinirlendirdi aslında.
Çocuk parası inanın öyle büyük birşey değil, bizimki mamaya ve beze gidiyor zaten. Ama ben onu yarın bi gün yine ailesine hibe etmesin diye çocuğumun geleceği için biriktirmek istiyorum sonuçta devlet onu bize değil bebeğimizin temel ihtiyaçları için veriyor.
Bir de, annene hediye işi “sen ailene verirsen ben de veririm” gibi bir intikam değil. Bunun için de konu açmıştım annem yardıma gelecek bir katkım olsun istiyorum ne yapayım diye, burdaki üyeler altınlı bileklik fikrini vermişti.

Dediğiniz gibi belki çıkacağı vardı daha kötü çıkacaktı hastalığa veya kazaya gidecekti Allah korusun. Ama insan usulen bi teklif etmez mi ya? Benim ailem emekli maaşı ile geçinip şükür edip yanımıza gelirken bavulu doldurup bebeğe birşeyler alırken karşı tarafın kirada evleri varken böyle davranmaları, hamile halimle karda kışta işe gidip kazandığım parayı böyle rahat alması canımı sıktı
Alakasiz ama durumu kötü olmasa bile her çocuk için maddi yardimmi veriyor yurtdisinda devlet? Yoksa birden fazla cocuk varsa duruma bakmaksızın destek mi oluyor?

Alakasiz ama durumu kötü olmasa bile her çocuk için maddi yardimmi veriyor yurtdisinda devlet? Yoksa birden fazla cocuk varsa duruma bakmaksızın destek mi oluyor?
Benim yaşadığım yerde geliri ne olursa olsun her çocuğa 170 euro gibi bir aylık ödeme yapılıyor. Ana babası şirket sahibi olsa da doktor olsa da bu ücret ödeniyor işsiz olsa da. Belki işsizse daha yüksek miktar veya farklı destekler vardır onu bilemiyorum

Benim yaşadığım yerde geliri ne olursa olsun her çocuğa 170 euro gibi bir aylık ödeme yapılıyor. Ana babası şirket sahibi olsa da doktor olsa da bu ücret ödeniyor işsiz olsa da. Belki işsizse daha yüksek miktar veya farklı destekler vardır onu bilemiyorum
Teşekkürler bilgi için

sizi anlıyorum. Gercekden aptal yerine koyulduğunu hissetmek çok sinir bozucu. Bence açık açık eşinize ne hissettiğinizi anlatın. Sizi ve duygularınızı asıl neye takıldığınızı anlarsa daha dikkatli ve farklı yaklaşacaktır konuya. Böylece neyi neden yaptığınızı da anlayabilir. Bazen erkekler gerçekten anlayamıyorlar çünkü.
Gerçekten anlamıyor sanırım
İşe giderken her gün oflaya puflaya gittim yoruluyordum eve gelince bi de yemek vs derdi, zaten yurtdışında yalnızım yardımcı olacak annem veya başka desteğim yanımda yok ☹️ hep “evladım için” diyerek güç buldum işe gittim

Gerçekten anlamıyor sanırım
İşe giderken her gün oflaya puflaya gittim yoruluyordum eve gelince bi de yemek vs derdi, zaten yurtdışında yalnızım yardımcı olacak annem veya başka desteğim yanımda yok ☹️ hep “evladım için” diyerek güç buldum işe gittim
Kadınlar kadar ayrıntılı duşünemiyorlar. Cem Yılmazın stand up ındaki gibi. Diyo ya yaradan bu olmadı bi üst versiyonu yapayım demiş muhabbeti. Yanlız kalmışsın oralarda oda zor tabi..

Şimdi konuyu kendime uyarlarsam
Bir aylık maaşımı kpe versem kalp krizi geçiririm herhalde 😂ama eşim verse ses etmem,bana ne der geçerim. Hatta vermesi için teşvik etmişliğim çoktur. Başımın gözümün sadakası olsun der geçerim.

Şimdi konuyu kendime uyarlarsam
Bir aylık maaşımı kpe versem kalp krizi geçiririm herhalde 😂ama eşim verse ses etmem,bana ne der geçerim. Hatta vermesi için teşvik etmişliğim çoktur. Başımın gözümün sadakası olsun der geçerim.
E ama eşin ya da senin, sonuçta ortak gelir değil mi o para? İkinizin yani?

benim cevabım yok ama kk’de dikkatimi çeken bir şey var, neden herkes “eş ailesi, eş kişisi” falan yazıyor? neden eşimin ailesi falan değil

E ama eşin ya da senin, sonuçta ortak gelir değil mi o para? İkinizin yani?
Yani öyle olsa bile kendi maaşım ayrı,eşimin kazancı ayrı. En azından kendi kazandığı paradan herkes kendine özel bir şeyler yapabilir mantığındayım ben. Şimdi canım istese bu ayki maaşımı anneme verebilirim eşimin ruhu duymaz. Eşim de verse benim haberim olmaz. Cebimdeki para değil ,yoksa aile bütçesi ortak ona lafım yok.

Back
X