Eş ailesine Para konusunda sinirliyim

Ama borsada paraları var, birden çok evden kira gelirleri var, Torununun rızkını nasıl rahat kullanıyorsun?
Arkadaşım, şöyle düşün rahatla. Yaşayacakları çok cok 30 sene.
Kimse torununun rızkını çalmıyor,senin çocuğun senin yaşına geldiğinde dededen kalma mali mülki olacak,rahat edecek. Onların her şeyi dolaylı yoldan senin de çocuğunun zaten

Yapılanı doğru bulmadim zaten ama gariban bir memur olunca o para konunuzu sabote ettirdi🙃
Evet herkes tutara takıldı eminim ki asgari ücretle çalışıyorum maaşımın tümünü aldılar deseydim farklı yorumlar gelecekti
Türkiye’de durumların farkındayım ben de ülkeden gideli çok uzun olmadı. Aklımın bi köşesinde ailem yetirebiliyor mu hep var. Emekli insanlar sonuçta
Diğer tarafta biz de burda ev geçindiriyoruz bebişle masraf artıyor. Yani ben de 2500 ü alıp kenara koyuyor değilim ki

Zaten öyle düşününce az bir rakam gibi geldi.
Bir aylık maaş ne kadar ki zaten, bu kadar lafını yapacaksıniz. Benim şu an gelirim yok, bildiğin işsizim. Çalıştığım zaman da hiç öyle yüksek paralar almadım. Benim kadar/benden çok kazanan eşim falan da yok. Ama beş bin, yedi bin, on bin...gözden cikaramayacak rakamlar değil ki.
Annem dişlerini yaptırdı çalışmadığım halde ve kimse benden istememesine rağmen bir miktar verdim birikmisimden altın bozdurup.
Ne var yani.
Param çok kıymetlidir bu arada, öyle har vurup harman savurmam. Ve ben de 'odeyecegiz' diyip ödemeyenden nefret ederim. Bir keresinde bir kız evime gelip emrivaki çadirimi aldı, sonra vermedi 'cocuklar evde oyun çadırı yaptı ona canım,ben sana yenisini alayım' dedi, onu da almadı. Kaç sene geçti kadına hala kinim var 😂😂 öyle ki yıllar sonra kendime yeni çadır alırken o olayi hatırlatıp o verdigim çadır modelin güncel parasını istedim, yarısını yolladı 😅😅
Ama yani sinir olsam da kızla kavga etmeme, kin tutup kendi kendimi yememe gerek yok yani. Hele ki kocanizla neden aranizi acasin ki? Adam zaten mahcup olmustur. Kimse ailesinin kötü olduğunu ayan beyan görmek istemez. Bir de siz açıp açıp durmayin konuyu, adamı daha çok üzmeyin
Ev huzuruna yazık. Bir daha asla tekrar etmeyeceğini söyleyin, yeter.
Bizde de çoğu türk ailesindeki gibi dayım aileyi dolandırmayi seven biri😂😂 zamanında borçları/hacizleri yüzünden babamı maddi zora soktu, ödeyeceğim dediği şeyleri ödemedi, acil durum için arabayı ona verdiğinde bile tüm hız ihlallerini yapıp dünya ceza getirtti,onları da ödemedi 😅 falan filan.
Babam bunun meselesini yapsa , 'senin kardeşine yolladık,ben de abime destek olucam' diye kısas yapsa, 'sen de çalışmıyorsun,ben senin asalak kardeşin için mi bunca ağır iş yapıyorum' falan dese , 'bundan sonra senden ayrı birikim yapicam,seni ailen bile dolandiriyor' dese evet o an rahatlardi,içine atmaktansa. Ama hem kırdığı eşiyle ilişkisi bozulurdu. Hem de annem kesin böyle konuşan birini boşardi 🤭
Size en kısa sürede mutlulukla ve huzurla çalışacağınız hayırlı bol kazançlı bir iş diliyorum.
Sizi anlıyorum benim de annemin diş gibi sağlık sorunu olsa ve bekar olsam yani ortak bi para olmasa çıkarıp veririm ama ben bi hediye alırken veya büyük bi harcama yaparken bile benim maaşım demiyorum eşime danışıyorum. Benim de param kıymetlidir har vurup harman savurmam tatil rezervasyonu önden yaparım, promosyon dergilerine bakarım vs. Eee ben harcarken dikkatliyken hop bi kalemde bi aylık maaşım bana sormadan uçuvermiş

Sizin yerinizde olsam her ay aileme bütçeme göre 100 euro civarı maddi destekte bulunurdum. Daha iyi koşullarda yaşıyorsunuz sonuçta. O nedenle çok empati yapamıyorum.
Belki de böyle yapmalıyım işin kötüsü benimkiler kabul etmez
100 Euro benim de eşimin de lafını edeceği bi meblağ değil ama 2500 euronun bana sormadan alınması bana dokundu. Bu paraya ev geçindiriyor insanlar

Arkadaşlar herkes 55 bine takılmış da, ben Euro kazanıyorum ama Euro harcıyorum bunu göz önünde bulunduralım lütfen. Türkiye’de olsam 10 bin TL kira vereceğim evde 1250 euroya oturuyorum Yani burda önemli olan miktar değil bir maaş olması. Siz aylık ev kiranızın iki katını veya bir maaşınızı verdiğinizi düşünün lütfen.
Öncesi yoksa(yüklü miktarda) eşimin ailesine gidentek maaşlık paranın lafını etmem.
Canım sıkılsa da etmem.

Ben sizi anlıyorum valla aynı dertten muzdaribiz. Yurtdışındayız diye zengin mi oluyoruz otomatik olarak. Euro kazanıp euro harcıyoruz.

Bizim de 8 bin euro alacağımız eşimin babasından. Haa eşim bekarken verdiği için ben bu konuda konuşmuyorum al falan diye ama içten içe çok sinir oluyorum. Şimdi bebek bekliyoruz ona rağmen hala ödemiyor, bir ton masrafımız var, kiradayız. Kendisi ev yapsın diye oğlundan borç aldı taa 2018de, daha yeni arabasını değiştirdi, geçenlerde gittik evine ek bölüm yapıyor. Parası var demek ki bize gelince bir ton duygu sömürüsü, arabamı mı satıp ödeyeyim falanlar, ee sat zaten kapıda iki arabaları var. Sizin de eş ailesinde para yok değil ama ödenmiyor anladığım kadarıyla.

Kız kardeşinden de 2000 euro alacağımız var mesela o da yok ortada yıllardır. Eşime de söylüyorum o paraları unut artık ödeyecek olsalar kaç yılda öderlerdi, boşuna kendini üzüp durma diyorum. Size de aynısını söylüyorum, verecek olsalar verirlerdi artık kendinizi bu konuda sıkmayın, tutulmayan sözlere tahammülüm yok ama para geri gelmiyor böyle sinirlendikçe.

Ben sizin konunuzu sabah okuyup yeni yorum yaptım o yüzden sizden habersiz verilmesi kısmını atlamışım. Kesinlikle haklısınız buna sinirlenmekte, isterse 100 euro olsun size sormadan vermemesi gerek. Maaşınızı birikiminizi ayırmak isterseniz haklısınız yani.

Konu sahibi ben sizi anladım ve çok haklısınız. Bende şuan sizin yerinizde olsam çok gerilirdim ve bilenirdim. Çünkü iyi niyetin suistimali söz konusu. Ancak kızdığınız yer doğru mu? Eşiniz peşine düşmemiş. Ee belki verecekleri bir durum olduğunda gerek yok demiştir? Veya yoğun diye sonra sonra demiştir artık aile de sallamamıştır. Bence burda kesinlikle eşiniz hatalı ve kızılması gereken o. Çevre düşünmez siz üzülmüşsünüz, üzülmemişsiniz ama eşiniz düşünüp sizi bu duruma sokmamalıydı.

Annenize hediye alın elbette ama çocuğa hediye edilenlerin tutarını ortak hesaptan ayırmayin . Bunu yapmazdım ben olsam :) Gerek yok ailenizin huzurundan daha önemli değil diye düşünüyorum .

Ben sizin konunuzu sabah okuyup yeni yorum yaptım o yüzden sizden habersiz verilmesi kısmını atlamışım. Kesinlikle haklısınız buna sinirlenmekte, isterse 100 euro olsun size sormadan vermemesi gerek. Maaşınızı birikiminizi ayırmak isterseniz haklısınız yani.
Anlayışlı yaklaştım tepeme bindiler gibi hissediyorum 🙁 size de geçmiş olsun sizinkiler de aynı hesapmış

Konu sahibi ben sizi anladım ve çok haklısınız. Bende şuan sizin yerinizde olsam çok gerilirdim ve bilenirdim. Çünkü iyi niyetin suistimali söz konusu. Ancak kızdığınız yer doğru mu? Eşiniz peşine düşmemiş. Ee belki verecekleri bir durum olduğunda gerek yok demiştir? Veya yoğun diye sonra sonra demiştir artık aile de sallamamıştır. Bence burda kesinlikle eşiniz hatalı ve kızılması gereken o. Çevre düşünmez siz üzülmüşsünüz, üzülmemişsiniz ama eşiniz düşünüp sizi bu duruma sokmamalıydı.
Ona da kızıyorum hiçbirşey yapmasa arayıp açık açık anne bugün geçir hisseleri hesabıma demeliydi

Annenize hediye alın elbette ama çocuğa hediye edilenlerin tutarını ortak hesaptan ayırmayin . Bunu yapmazdım ben olsam :) Gerek yok ailenizin huzurundan daha önemli değil diye düşünüyorum .
Evet inanın ben de ailemin huzurunu bozmak istemiyorum eşimi üzmek istemiyorum çünkü hesabını bilen bir olmasına rağmen gerek bana karşı gerek benim aileme karşı paradan sakınmaz. Çocuğa hediye gelenleri kendi ailesine fütursuzca vermesin diye ayırmak istedim. Çünkü bebeğiminkiler benim kazandığım paradan bile daha hassas benim için

Bizde eltimin eytsi icin karsiliksiz 50 bin verdik neymis 3 cocugun hatri varmis 1 ton findik gitti ustelik 1 kilosuna bile emek vermeden 😏 okadar iyi anliyorumki sizi insan oyle boyle sinirlenmiyor
Gerçekten sinir bozucu.. En azından karşılıksız olmamalıydı.. ömür boyu maaş alacak sonuçta.. karşılıksız olması çok bencilce geldi bana..🤔😒

Arkadaşlar daha önce konu açmıştım eş ailesine hisse karşılığı 55 bin tl vermiştik ama hisseleri bize devretmediler.

Eşime sakince “sen bu parayı hibe ettin sanırım geri gelmeyecek, aylar oldu seninkilerden ses yok, geri verecek adam bu vakte kadar verirdi” dedim. O da evet zaten maddi olarak stresliler ben de istemeyeyim dedim dedi.
Yani Kızlar anlayacağınız 55 bin Tl (şu anki hisse senedi değeriyle daha fazlası) gitti.
Bizim için verilemeyecek bir para değil. Amaaaa aptal yerine konmak canımı sıkıyor, ben hamile halimle bir ayda çalışıp kazanıyordum o parayı. ben de eşine dedim ki, ben de anneme hediye almak istiyorum doğum için yardıma geldi vs. Al dedi. Yarım altınlı künye düşünüyorum. Onu alacağım, ayrıca çocuğumuz için yatan tüm paraları ve ailesinin taktığı bilezik ve yarım altını da ortak hesaptan ayırmayı ve çocuğuma biriktirmeyi düşünüyorum. (Yurtdışında olduğumuz için doğum parası ve aylık çocuk yardımı alıyorum)
Yine de yapılan içime sinmiyor. İçim soğumadı diyelim.

Ne yapayım? O para gelmeyecek de devamı için, param üzerinde daha fazla takibim olması için ne yapayım?
sizi anlıyorum. Gercekden aptal yerine koyulduğunu hissetmek çok sinir bozucu. Bence açık açık eşinize ne hissettiğinizi anlatın. Sizi ve duygularınızı asıl neye takıldığınızı anlarsa daha dikkatli ve farklı yaklaşacaktır konuya. Böylece neyi neden yaptığınızı da anlayabilir. Bazen erkekler gerçekten anlayamıyorlar çünkü.

Madem sizin için hayatınızı etkileyecek kadar büyük bir para değil o zaman üzüntü, stres ve kin yapmayın. Bir kere vermişsiniz geri gelmemiş, bir daha vermezsiniz.

Yani epi topu 2500 Euro için mi haftalardir sinir stres yasiyorsunuz?
Zaten bir ayda kazandığınız paraymis. Büyük ihtimal eşiniz daha fazlasını kazaniyordur. Ek olarak zaten havadan bir bebek parası geliyor ve zaten aile zamanında altın vs takmış, bebeğe de takacak.
Zor durumda değilsiniz. Parayı verdiğiniz kişi kırk kat el değil, dolandırıcı değil, eşinizin ana babası.
Yani tabii ki kim enayi gibi borç verip geri almamayı ister. Herkes buna sinirlenir ama minicik çocuk sahibi bir kadın olarak bence kendinizi sakinleştirmenin yollarına bakin. Yazık, suncacik şey için ne kadar stres olmuşsunuz,bebek annenin tüm stresini çeker, ona da huzursuzluk verirsiniz. Ne gerek var?
Belki bu verdiğini para ileride bir şey istemelerinin önüne geçer. Size arsa borcuna vs sokmak isterlerse - benzer şeylerle gelirlerse eşinizin hayır demeye yüzü olur.
Kaldı ki şimdilik odememisler, belki geniş zamanda öderler. Ayrıca ilerleyen yıllarda elbet miras yoluyla çocuğunuza bir şey bırakacaklar.
Kaldı ki eşiniz kötü biri değil, belli ki o da üzülmüş..sanki krizi fırsata çevirir gibi 'senin annen paraları vermedi, ben de kendi anneme bilezik yapicam, bebeğin altinlarini da vermicem, bebek parasını da vermicem, senden ayrı biriktiricem' falan demeniz, 2500 euronun lafını yapıp durmanızin size gerçekten kâr getirecegine mi inaniyorsunuz? Ben esinizin yerinde olsam büyük bir hayal kırıklığı ile bakardım yani, 'gerçekten bir ömür geçirmek için ikna ettiğim kadın mı şu hesapları yapan' diye.
Biraz soluklanin, kendinizi sakinlestirin. Suncacik paranın eşinizle arasını açmasina, stres olup cocugunuza gaz yapmasına engel olun .
Başınızın gözünüzün sadakasi olsun, Allah korusun basit bir hastalık tanısı olsa, arabada ufak kaza yasansa, ehliyeti kaptırıp yeniden almak zorunda kalsanız vs bir anda gidecek bir rakam. Belki de paranın çıkacağı vardı bu şekilde cikti, belki bu daha hayırlıdır. Bilemezsiniz ki
Olan olmuş eşinize de şikayet edip bozulmayan, stres yapmayın bence, zaten bir aylık kazancınızmış, hamilelik döneminizin tadını cıkarın gerilmeyin

Arkadaşlar daha önce konu açmıştım eş ailesine hisse karşılığı 55 bin tl vermiştik ama hisseleri bize devretmediler.

Eşime sakince “sen bu parayı hibe ettin sanırım geri gelmeyecek, aylar oldu seninkilerden ses yok, geri verecek adam bu vakte kadar verirdi” dedim. O da evet zaten maddi olarak stresliler ben de istemeyeyim dedim dedi.
Yani Kızlar anlayacağınız 55 bin Tl (şu anki hisse senedi değeriyle daha fazlası) gitti.
Bizim için verilemeyecek bir para değil. Amaaaa aptal yerine konmak canımı sıkıyor, ben hamile halimle bir ayda çalışıp kazanıyordum o parayı. ben de eşine dedim ki, ben de anneme hediye almak istiyorum doğum için yardıma geldi vs. Al dedi. Yarım altınlı künye düşünüyorum. Onu alacağım, ayrıca çocuğumuz için yatan tüm paraları ve ailesinin taktığı bilezik ve yarım altını da ortak hesaptan ayırmayı ve çocuğuma biriktirmeyi düşünüyorum. (Yurtdışında olduğumuz için doğum parası ve aylık çocuk yardımı alıyorum)
Yine de yapılan içime sinmiyor. İçim soğumadı diyelim.

Ne yapayım? O para gelmeyecek de devamı için, param üzerinde daha fazla takibim olması için ne yapayım?
Aile olmak bunu gerektirmezmi eninde sonunda verirler hisseyi

Gerçekten sinir bozucu.. En azından karşılıksız olmamalıydı.. ömür boyu maaş alacak sonuçta.. karşılıksız olması çok bencilce geldi bana..🤔😒
Kaynanamin guzel fikri o bizim.haberimiz olmadan 1 ton findik.sozu vermis. Onlarin.istemeleri yuzsuzluk ki findigin bakimi toplamasi falan zerre emekleri yok hatta eltim gelir cocuk bahanesyle bi bardak cay vermz. Demekki oylesi yariyor yapacak bisey yok. En son gittigimde aynisini.yaptim bende.hayrini goremesinler dedim bi.baktim devlet 70/80 bin miktari artirmis😂

Kaynanamin guzel fikri o bizim.haberimiz olmadan 1 ton findik.sozu vermis. Onlarin.istemeleri yuzsuzluk ki findigin bakimi toplamasi falan zerre emekleri yok hatta eltim gelir cocuk bahanesyle bi bardak cay vermz. Demekki oylesi yariyor yapacak bisey yok. En son gittigimde aynisini.yaptim bende.hayrini goremesinler dedim bi.baktim devlet 70/80 bin miktari artirmis😂
meşhur atasözü geldi aklıma deveye .... insana .... O hesap. Iyi yapmışsın bence. Devlet findigin alım değerini mi arttırmış..🤣 öyleyse dahada bi sinirim bozuldu..

Back
X