Zaten öyle düşününce az bir rakam gibi geldi.
Bir aylık maaş ne kadar ki zaten, bu kadar lafını yapacaksıniz. Benim şu an gelirim yok, bildiğin işsizim. Çalıştığım zaman da hiç öyle yüksek paralar almadım. Benim kadar/benden çok kazanan eşim falan da yok. Ama beş bin, yedi bin, on bin...gözden cikaramayacak rakamlar değil ki.
Annem dişlerini yaptırdı çalışmadığım halde ve kimse benden istememesine rağmen bir miktar verdim birikmisimden altın bozdurup.
Ne var yani.
Param çok kıymetlidir bu arada, öyle har vurup harman savurmam. Ve ben de 'odeyecegiz' diyip ödemeyenden nefret ederim. Bir keresinde bir kız evime gelip emrivaki çadirimi aldı, sonra vermedi 'cocuklar evde oyun çadırı yaptı ona canım,ben sana yenisini alayım' dedi, onu da almadı. Kaç sene geçti kadına hala kinim var

öyle ki yıllar sonra kendime yeni çadır alırken o olayi hatırlatıp o verdigim çadır modelin güncel parasını istedim, yarısını yolladı

Ama yani sinir olsam da kızla kavga etmeme, kin tutup kendi kendimi yememe gerek yok yani. Hele ki kocanizla neden aranizi acasin ki? Adam zaten mahcup olmustur. Kimse ailesinin kötü olduğunu ayan beyan görmek istemez. Bir de siz açıp açıp durmayin konuyu, adamı daha çok üzmeyin
Ev huzuruna yazık. Bir daha asla tekrar etmeyeceğini söyleyin, yeter.
Bizde de çoğu türk ailesindeki gibi dayım aileyi dolandırmayi seven biri

zamanında borçları/hacizleri yüzünden babamı maddi zora soktu, ödeyeceğim dediği şeyleri ödemedi, acil durum için arabayı ona verdiğinde bile tüm hız ihlallerini yapıp dünya ceza getirtti,onları da ödemedi

falan filan.
Babam bunun meselesini yapsa , 'senin kardeşine yolladık,ben de abime destek olucam' diye kısas yapsa, 'sen de çalışmıyorsun,ben senin asalak kardeşin için mi bunca ağır iş yapıyorum' falan dese , 'bundan sonra senden ayrı birikim yapicam,seni ailen bile dolandiriyor' dese evet o an rahatlardi,içine atmaktansa. Ama hem kırdığı eşiyle ilişkisi bozulurdu. Hem de annem kesin böyle konuşan birini boşardi