Eş ailesinin yanında vakit geçmiyor

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
Eş ailesinin yanında bir türlü rahat olamıyorum. Normalde arkadaş ortamında neşeli, uyumlu ve konuşkanım. Kayınvalidemle kötü bir yaşantimiz yok ama ben konuşurken yüzünü hemen döner, dinlemez gibi yapar. Bazı insanlar bu şekildedir ama bu tarz şeylere tahammülüm yok.

Eltilerle zamanında laf sokma gibi şeyler yaşadım. Şu an için bir sıkıntı yok ama onların yanında ruh gibi oluyorum. Aklıma önceden yasananlar geliyor.Eşim hatrina mecburen görüşüyoruz. Millet şen şakrak konuşurken ben kendimi bir kenarda somurturken görüyorum.

Eş ailesiyle görüştüğümde en azında yapmacık da olsa iyi vakit geçirmek ıstiyorum hep huzursuzum. İçim daralıyor, vakit geçmiyor. Eve geldiğimizde o neşesizlik devam ediyor. Benim gibi olan var mı aranızda?

Takma hiç bişeyi kafana, madem aranızda problem yok ufak tefek şeyler emin ol herkeste var. Neşeli olmaman için bi sebep yok. Olduğun gibi ol. yapmacık yapmacık gülme ama suratta asma yani.geçmişe bi sünger çekiceksin ve yeni bir sayfa açıcaksın

Bu ben yaa cidden. Guya kotu insanlar degiller, her seyi iyi niyetle yapiyolar. Ama kisisel ozgurluklere saygisizlik, her ise burun sokma, cehalet allah ne verdiyse var. O yuzden hic sevemedim, sevemiyorum onlari. Ve kendimi bildim bileli, aile yetistirilme tarzim olarak da dobra ve ozgur fikirli biriyim. Yapmacikliga hic gelemem. Ama evlendiigmden beri, eşimin hatiri icin iyi olmya calistikc kendimi igrenc hissediyorum, surekli yalndan gülüyorum yüzlerine. Kendimi asiri yalancı, yabanci, iki yuzlu hissediyorum ve tahammul edilemez bi ruh hali oluyor bu. Yilda birkc kez 4-5 gun gidiyoruz. Ama yine de o kadar zorlaniyorjm ki. Esim genelde benim yanimdadir ailesine karsi, ama bazi ufak seylere daha dogrusu onun ufak gördüğü şeylere fazla tanıdığımda o da terslenmeye başlıyor, nolur burdayken beni odalara cekip bidi bidi etme huzurum kaciyor diyor. Hak da verjyorum ama cogu zaman dayanamiyorum. O şöyle bi çözüm onerdi cozebileegim bir sey , o an degistirilebilecek bir durum varsa soyle hemen yapim, cozulmeyecek bir meseleyse nolur burdayken söyleme, yol boyu otobanda basimin etini yiyebilirsin ne dersen dinlicem diyor eger sabredebilirsem ve icimdekileri yola saklarsam en azindan esimle tersleşmedigimiz o surat asmadigi icin bir nebze daha huzurlu geciyor. Mumkun mertebe evden kacmaya, anannesine falan, koye vs gitmeye her gune bi plan yapmaya calisiyoruz. Evdeyken odaya kacacak bahaneleri kacirmiyorum. Erken yatip gec kalkiyorum. Bir sekilde geciyo napim

Aynı ben

Normal arkadaş ortamında kaynatırım
Ama onların yanına gittiğimde bir türlü rahat hissetmiyorum kendimi

Eminim ki kucuk büyük herkesin zamanında sıkıntıları olmuştur . Kendi ailemizde bile oluyor. Tamam hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir. Ama bazen de unutmak gerekiyor. Çalışırken düşünelim bir şekilde ters düştüğümüz zaman bile işleri yapıyoruz ya da istemesek bile günlük hayatta sorumluluk alıyoruz .

Aile çok problemli olmadıkca eşlerin birlikte aile ziyareti yapmasının daha huzurlu bir evliliğe yol açtığını düşünüyorum . Eşinizi kendi yerinize koyun sizin aileniz yanında her an mutsuz olduğunu bilseniz siz vakit geçirirken huzurusuz ve mutsuz olmaz misiniz ? Tabi ki size laf sokuluyorsa cevabını yapıştırın kimseye kendinizi ezdirmeyin ama bir köşeye sinip somurtkan şekilde durduğunzda çok can sıkıcı değil mi ? Yani yüz yüze hala bakabileceginiz durumdaysaniz eski olayları bir kenara bırakmak sizi rahatlatır eşinizi de mutlu eder.

Arada büyük olaylar olmadıgı sürece aile ziyareti bencede yapılmalı.Daha önce bende konu açmıştım. Eşim istersen görüşme, bayramdan bayrama git dedi.Ben arada eşimle gidip geliyorum. Ancak kv ile telefonda konuşmayı kestim. Bu konudan kv çok huzursuz, illaki iletişimde kalmak istiyor. Ancak onunla ne zaman konuşsam, eşimle kavga ediyoruz.Ben mi çok takıyorum bılmıyorum.Herşeyi didik didik sorması, akıl vermesi, sorgulaması, eve giren fatura tarihini bile benden iyi bilmesi çok rahatsız ediyor.

Evet çok rahatsız edici ama şöyle düşün benim ananem de her şeyi sorar ama ananem olduğu için susurim he he der geçiştiririm. Telefonda iletişimi asgariye indirmek en güzeli bence de .burada daha çok eş ailelerine yuklenirim ama bir nokta var ki onlar da eşlerimizin ailesi ve saygıyi korumak önemli ben daha hiç yüz yüze gelmedim ama zamanla o mesafeyi anladılar .
Benimkiler de faturadan yaktigimiz gaza alışverişe her şeyi sorarlardi . .

Mesafeyi arttırmak ,öncelikle içsel olarak bunu dusunmekten vazgeçip huzurlu olmak ,kim ne derse desin seninle hareket edebilen eşinin olması ki bu bizde zamanla oldu bende çok hoş olmayan şeyler yaşamama rağmen artık geçmişi unuttun . Gittiğimde onlarla birlikte birşeyler hazirlariz bu sayede daha az iletişim kurmuş oluyorum daha az hayatımdan bahsetmiş oluyorum çok ayrıntı vermeyi sevmem . Hem Güler yüzlü davraniyorlar bende aynı şekilde tepki veririm . Dışarı çıkarız bu sayede ilgi bir yere dağılıyor en kotu bahçeye iner iki meyve toplarım bence biraz da biz kadınlar ilişkileri yönlendirmeliyiz bu benim eşimin ailesinin çok çok anlayışlı olmasından ya da benim çok anlayışlı olmamdan kaynaklanmıyor artık zamanla sınırları herkes öğreniyor

Evet çogu ebeveyn sorar. Ama benim kv ninki bambaşka. Geçen yıl kaç gün oruç tuttum takip etmiş, unutmamış, bu sene aynı şekilde.Eşime hediye telefon aldım. Arar aramaz fiyatını soruyor.Bende sanırım artık ne dese ne sorsa batıyor.
Siz sanırım gidince yatılı gidiyorsunuz. Biz aynı şehirde oldugumuz için ev oturmasına gidiyoruz. Kv ile yalnız mutfağa girmeyi hiç istemiyorum. Orada herşeyi soruyor, çok sıkılıyorum.Aşamıyorum.ve onunla çok konuştukça mutsuz oluyorum.Yuvarlak cevaplar versem de yok illaki cevabı ögrenene kadar soruyor.

Anne ben bu kadar soru sorulmasından hoşlanmıyorum çok bunalıyorum de o zaman canım

Anne ben bu kadar soru sorulmasından hoşlanmıyorum çok bunalıyorum de o zaman canım
Uyardık canım gene aynı.Geçen ilk kez laf soktum. Şey diyor. Sizin elektrik faturası 25inde kesiliyor, bizimki şu tarihte. Bende cidden fatura kesim tarihini bilmiyorum. Bende dedimki maşallah benden iyi biliyorsun tarihi dedim.Açıklama yapmaya çalıştı ama gene aynı.O yüzden mesafe mesafe mesafe

Böyle olmayan var mi diye sormak daha doğru belki de. Çoğu kişi az ya da çok benzer seyler yasiyordur. Sonucta başka aileler başka kulturler. Belli bir yaştan sonra pat diye iclerine dusuyorsun aile olman bekleniyor. Saygisizlik ve kötü niyet olmadigi surece idare etmek, polítik olmak lazim

Seninki ayrı bır hasta evet en güzeli telefonda iletişim kurmamak gidince görüşmek belki zamanla anlar

İlk evlendiğim zamanlar bendw cok sıkılırdım ama sonra ailisiyorsun ailenin kotu yonlerine degil iyi yonlerine odaklan her kv meraklidir sana direk zararlari yoksa daha ilimli olabilirsin sonuçta esinin ailesi omur boyu hayatinda olucaklar pozitif olan seylere odaklanmaya calis bence

Ben de bayılmıyorum aralarında bulunmaya ama eşimle birlikte arada bir uğruyoruz. Neşeliymiş rolunu herkes yapamaz bence, ben yapamam ama surat asmakta hoş değil. Surat asmadan kendi halimde oturuyorum, arada katilmak istedigim sohbet olursa biraz konuşuyorum geliyoruz evimize. Çokta büyütmemek lazim sadece.

Onların yanında kendim olamıyorum. Evleneli 3 sene olacak ama hala alışamadım
Gittiğinizde memnun olmadığınız başka yerler olunca da mı böyle yaparsınız. Yani hayatınızda sadece sizi mutlu eden yerlerde bulunma imkanına sahip biriyseniz ne mutlu size .
Eşiniz aynı şekilde davransa nasıl hissedersiniz

Zamanında olanlar aklıma geliyor. Kedimi huzursuz hissettiğim ortamda ister istemez yüzüm asılıyor. Eşimin hatırına görüşüyorum, eşime yansıtmamaktadır çalışıyorum. Zaten eşim bir araya gelince abileriyle oturup vakit geçiriyor. Ben de artık takmadan daha rahat olacak istiyorum

Saygısızlık yapmıyorum. Kötü niyetli de değilim. Politik olamıyorum sadece ama deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…