Eş durumundan ev hanımı olanlar :)

xyz84

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
11
0
6
35
Adana
Eşim dolayısı ile küçük bir şehirde yaşıyorum iş imkanları oldukça kısıtlı. 6 yıl bankada çalıştım ve bu ocakta başka bir iş bulmadan ayrıldım. Diceksiniz işin varmış kendin ayrılmışsın ama baxı problemler vardı 4-5 ay önce strese dayalı ciddi sağlık problemleri yaşadığım için bıraktım. Şimdi de yeni iş bakmak için uğraşıyorum ama yok. Şimdilik eşimin maaşı yetiyor ama o kadar üniversite oku, hayaller kur şimdide gel evde otur. İçinizde benim gibi üniversite okuyup büyük kariyer planları yapıp fakat sonunda ev hanımı olanınız var mı ?

Benim iki kız kardeşimde senin gibi, üniversite mezunu oldular ama ev hanımlığını seçtiler
Kızıyor muyum ; evet
Çok emekle okudular, onların duvara astığı diplomalar için, okumak için yalvaran binlerce çocuk var
Seninkisi mecburi olmuş, bankaların şartlarını biliyorum
Ama vazgeçme iş aramaktan, körelmesin onca eğitimin, emeğin
Moralini bozma elbet çıkacaktır karşına uygun bir iş, ev hanımlığı da zevkli tabi insan evinde huzur buluyor alınmasın sakın ev hanımları ama çalışabilecek gücün varken çok ara verme bence, şansın bol olsun

valla içimden geçeni söylim mi,şuan bekarım, elimde olsa eşimin maaşı yetse çalışmamayı seçerim ben ilerde. evimde vakit geçireyim, çocuğumu alıp giydireyim süsleyip püsleyeyim, dışarı çıkıp gezelim. kocam beni alsın akşam eve gidelim. veya eşim eve geldiğinde battaniyenin altında film izleyelim, evde akşama yapmam gereken iş olmasın, huzurlu olayım. valla varmı daha güzeli? ama işte bu çağ kadınları çalışmaya mecbur etti.. aaahhh ahhhhhh ..

bu aralar bende çalışmayı istemiyorum... astım beni çok yordu... işle ilgilenmiyeyim evde yemek yapayım. gezeyimm vs..

ama emeklerime kıyamıyorum.

sen ne istediğine karar ver. ev güzelse iş aramaya boşver. yok sıkılıyorsan ozaman aramaya devam et bulursun inşallah..

Eşim dolayısı ile küçük bir şehirde yaşıyorum iş imkanları oldukça kısıtlı. 6 yıl bankada çalıştım ve bu ocakta başka bir iş bulmadan ayrıldım. Diceksiniz işin varmış kendin ayrılmışsın ama baxı problemler vardı 4-5 ay önce strese dayalı ciddi sağlık problemleri yaşadığım için bıraktım. Şimdi de yeni iş bakmak için uğraşıyorum ama yok. Şimdilik eşimin maaşı yetiyor ama o kadar üniversite oku, hayaller kur şimdide gel evde otur. İçinizde benim gibi üniversite okuyup büyük kariyer planları yapıp fakat sonunda ev hanımı olanınız var mı ?

vallahi ben yeni mezun oldum geçen sene olmadı kpss malesef düğün hazırlıklarıydı şuydu buydu derken zaten ders çalışmayı sevmediğimden, onlar da bahanem oldu atanamadım. Bu sene evimde olacağım nasılsa karışanım da yok rahatça çalışırım kpss ye sonra da atanırım büyük ihtimalle diye düşünüyordum, ama şimdi de hamileyim :26: Gerçi istediğimiz birşeydi bu bebek ama malesef ben yine ders çalışmıyorum.. Bu kez de çalışıp, kazanıp, atanacak olursam çocugumu bırakıp gidemem diye... :26: Anlıcağın ben de diplomalı ev hanımıyım şimdilik. Ama ilerde ne olur bilemiyorum tabi ki :)

Haftanın 6 günü çalış maksimum 1.500 tl maaş. Onca çalışmışlığın deneyimin heba, tabi bu arada ilk okul mezunu bir patronun yanında olacaksın. Çok bunaldım. Gekecekle ilgili kaygılarım oluyo. Aşırı derecede çok düşünüp kendi kendime konuşuyorum. Ya oğlumu iyi şartlarda okutamazsam, ya bir gün yalnız kalırsam falan filan gibi daha fazla koplike senaryolar. Eşim arada dalga geçiyo sen delisin bakırköye yatıralım seni diyo :)))

benimki tam olarak eş durumundan olmuyor gerçi ama yinede yazayım: ))
geçen haziran mezun oldum,mezun olduktan sonra kpss ye hazırlanacaktım zaten.
şimdi 36 haftalık hamileyim,haftasonları dersanem var,hafta içi evdeyim.
kpss ye iyi çalıştığımı düşünüyorum hamileliğime rağmen.
çok salmadım kendimi.
bu sene gireceğim kpss ye nasipse,
inşallah bu sene olur olmazsa da seneye yine gireceğim.
evde durmak bana göre değil,bunalıyorum çok fazla.
kazanamasamda seneye yine devam hazırlanmaya,
atanana kadar da ev hanımlığı+öğrencilik tam gaz devam :10:

benimki tam olarak eş durumundan olmuyor gerçi ama yinede yazayım: ))
geçen haziran mezun oldum,mezun olduktan sonra kpss ye hazırlanacaktım zaten.
şimdi 36 haftalık hamileyim,haftasonları dersanem var,hafta içi evdeyim.
kpss ye iyi çalıştığımı düşünüyorum hamileliğime rağmen.
çok salmadım kendimi.
bu sene gireceğim kpss ye nasipse,
inşallah bu sene olur olmazsa da seneye yine gireceğim.
evde durmak bana göre değil,bunalıyorum çok fazla.
kazanamasamda seneye yine devam hazırlanmaya,
atanana kadar da ev hanımlığı+öğrencilik tam gaz devam :10:

Bende eşime diyorum kpssye çalışayım memur olayım en azından diye ama beni desteklemiyo. Evde tüm gün küçük çocuk küçük bir şehir alınacak 1-2 memur, bir sürü bilgileri taze yeni mezunların arasında 85 -90 alacaksın ki atanasın , kaldıkı memurluk istiyosan şehir değiştirebilme şansın olmalıki atanabilesin diyo. Düşününce onada hak veriyorum. Oofff ne bileyim bakalım zaman ne gösterecek

Eğitim fakültesi mezuyum geçen iki yılda çok iyi kpss ye hazırlandım ve olmDı. Geçen yıl evlendim şuan hamileyim. Sınava hazırlanmıyorum çok bunaldım ders çalışmaktan. Bankaya girmeyi düşündüm ama az para için o kadar kendimi ve bebeğimi yormak mantıksız geldi. Dersanede stajer öğretmen olarak başlıcaktım ondada başka bir ile gitmem gerekiyordu o sırada kıştı yollar kaygan ve yeni hamileydim oda olmadı.
Evde çiçek buzdolabı süsü gibi şeyler yapıyorum. Bebeğim için bişeyler okuyup kendimi geliştiriyorum. Falan filan işte.

Bende eşime diyorum kpssye çalışayım memur olayım en azından diye ama beni desteklemiyo. Evde tüm gün küçük çocuk küçük bir şehir alınacak 1-2 memur, bir sürü bilgileri taze yeni mezunların arasında 85 -90 alacaksın ki atanasın , kaldıkı memurluk istiyosan şehir değiştirebilme şansın olmalıki atanabilesin diyo. Düşününce onada hak veriyorum. Oofff ne bileyim bakalım zaman ne gösterecek

ama zaman geçtikçe aradaki fark dahada açılacak.
ben alandan hazırlanıyorum uzmanlık müfettişlik için.
bizim alımlar fena değil ama merkez atamalar giderek azalıyor.
o yüzden kesin bi karar versen senin için iyi olur :34:

bu arada bende büyük şehirde okuyup,eş durumunda doğuya geldim.
buna rağmen hazırlanıyorum.
yeni mezun olduğumdan bilgilerimde taze.
şuan 23 yaşındayım,Allah nasip ederse 30 a kadar yolu var :9:
sınırlarımı zorlayacağım.
eşim çalışma konusunda nötr,tamamen bana bıraktı,
çalışmasam problem değil ama ben çalışmayı çok istiyorum.
inşallah hayırlısıyla,hayırlı zamanda girerim :16:

sende kpss yi düşünüyorsan mutlaka ciddi ciddi düşün ve bir karar ver.
b grubundan hazırlanacaksan,kadrolar giderek azaltılıyor,ne kadar erken o kadar iyi.

Eğitim fakültesi mezuyum geçen iki yılda çok iyi kpss ye hazırlandım ve olmDı. Geçen yıl evlendim şuan hamileyim. Sınava hazırlanmıyorum çok bunaldım ders çalışmaktan. Bankaya girmeyi düşündüm ama az para için o kadar kendimi ve bebeğimi yormak mantıksız geldi. Dersanede stajer öğretmen olarak başlıcaktım ondada başka bir ile gitmem gerekiyordu o sırada kıştı yollar kaygan ve yeni hamileydim oda olmadı.
Evde çiçek buzdolabı süsü gibi şeyler yapıyorum. Bebeğim için bişeyler okuyup kendimi geliştiriyorum. Falan filan işte.

Canım senle aynı sayılırız, 1,5 yıl önce evlendim. Nişanlıyken pedagojik formasyon eğitimi aldım MArmara'da. Matematik öğretmeniyim ama Kpss'de atanamadım. Bu sene de giricem ama hiç çalışmıyorum, çalışmak da içimden gelmiyo açıkcası. Bebeğim olacak benim de, artık tüm günüm onunla ilgili şeyler okumak falan oldu. Ama ben çalışıyorum haftanın 3 günü özel ders veriyorum MAt ve Geometri. Ayrıca bi okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum MAt öğretmeni olarak. Ama ben kendimi hala öğretmen gibi hissedemiyorum, o kadar çok devlete odaklamışım ki kendimi, bunlar hep geçici geliyo bana:(((

bu arada bende büyük şehirde okuyup,eş durumunda doğuya geldim.
buna rağmen hazırlanıyorum.
yeni mezun olduğumdan bilgilerimde taze.
şuan 23 yaşındayım,Allah nasip ederse 30 a kadar yolu var :9:
sınırlarımı zorlayacağım.
eşim çalışma konusunda nötr,tamamen bana bıraktı,
çalışmasam problem değil ama ben çalışmayı çok istiyorum.
inşallah hayırlısıyla,hayırlı zamanda girerim :16:

sende kpss yi düşünüyorsan mutlaka ciddi ciddi düşün ve bir karar ver.
b grubundan hazırlanacaksan,kadrolar giderek azaltılıyor,ne kadar erken o kadar iyi.

Şu an tam 30 umdayım ve kpss nin gerçekten zor olduğuna ve çalışılması gerektiğine inanıyorum.

ben de varım, evlendikten 6 ay sonra tazminatımı alarak bankadan ayrıldım....
eski işimden kalma işsizlik maaşım vardı onuda alıyorum....
bankadan hem tazminat hem sendika kesıntılerımı alınca 12 maaş peşin alıp çıkmıs oldum.... 6-7 ay daha işsizlik maaşım var alacağım:)

yanı calısırken 1 alıyorsam, şuan çalışmadan 2 alıyorum...

suan cok mutluyum inanın psikolojim düzeldi, çok agresıf cok mutsuzdum, böyle bır ımkanım varken de değerlendırdım, şükür eşimin durumuda iyi....

iş ilanlarına bakıyorum bankaya bi gireyim diyorum, sonra yasadıklarım aklıma gelıyor tüylerim diken diken oluyor, kpss dıyorum bırının emrı altına sıfırdan gırmek 30undan sonra zor gelıyor..... sanırım bıraz dınlendıkten sonra kendıme bı butık acıcam.... dedıgınız gıbı uretmeye alısınca evde durdukca kendıme vıcdan azabı cekıyorum....

acıkcası karıyerı dusunmuyorum artık, üreteyim para kazanayım yeter:))

hayırlısı hakkınızda ve hakkımızda:))

Benim de en buyuk korkum bu. Okulum bitince is bulamassam.... cunku okumak gercekten buyuk bir emek. Bir amac ugruna okunuyor ama son nokta olmayinca insan uzuluyor.
Ama tabi universite mezunu olmak guvence. Yani elinizde mesleginiz var.
Bu isler kismet. Allah'tan hayirli is dileyin. Sizin icin en hayirli en guzel is en dogru zaman da karsiniza cikar inşallah.umudunuzu yitirip isyan etmeyin. ;)

ben de varım, evlendikten 6 ay sonra tazminatımı alarak bankadan ayrıldım....
eski işimden kalma işsizlik maaşım vardı onuda alıyorum....
bankadan hem tazminat hem sendika kesıntılerımı alınca 12 maaş peşin alıp çıkmıs oldum.... 6-7 ay daha işsizlik maaşım var alacağım:)

yanı calısırken 1 alıyorsam, şuan çalışmadan 2 alıyorum...

suan cok mutluyum inanın psikolojim düzeldi, çok agresıf cok mutsuzdum, böyle bır ımkanım varken de değerlendırdım, şükür eşimin durumuda iyi....

iş ilanlarına bakıyorum bankaya bi gireyim diyorum, sonra yasadıklarım aklıma gelıyor tüylerim diken diken oluyor, kpss dıyorum bırının emrı altına sıfırdan gırmek 30undan sonra zor gelıyor..... sanırım bıraz dınlendıkten sonra kendıme bı butık acıcam.... dedıgınız gıbı uretmeye alısınca evde durdukca kendıme vıcdan azabı cekıyorum....

acıkcası karıyerı dusunmuyorum artık, üreteyim para kazanayım yeter:))

hayırlısı hakkınızda ve hakkımızda:))

Allaha şükür ki bende rahatsızlığımdan dolayı anlaşmalı olarak ayrıldım ve tazminatımı aldım. Ayrıca beni işten çıkarmiş olduklarından işsizlik maaşında bsşvurabildim. Kafadan 1 yıl bende rahatım. Artık kariyer falan filan planlarım kalmadı. Amaç yerimde saymamak kendimi geliştirebilmek ve bir şekilde para kazanmak. Bakalum zaman inşllh güzel şeyleri karşımıza çıkarır :))

Canım senle aynı sayılırız, 1,5 yıl önce evlendim. Nişanlıyken pedagojik formasyon eğitimi aldım MArmara'da. Matematik öğretmeniyim ama Kpss'de atanamadım. Bu sene de giricem ama hiç çalışmıyorum, çalışmak da içimden gelmiyo açıkcası. Bebeğim olacak benim de, artık tüm günüm onunla ilgili şeyler okumak falan oldu. Ama ben çalışıyorum haftanın 3 günü özel ders veriyorum MAt ve Geometri. Ayrıca bi okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum MAt öğretmeni olarak. Ama ben kendimi hala öğretmen gibi hissedemiyorum, o kadar çok devlete odaklamışım ki kendimi, bunlar hep geçici geliyo bana:(((

Ben ücretliye başvurdum çıkmadı. Burası küçük olduğu için genelde torpille dönüyormuş. Biz yeni geldik buralı olmayınca otomatikman zaten almıyorlar. Yine sen çalışıyorsun canım ben evde çok sıkılıyorum. Komşular pasta börek yapıp gidip gelmek istiyorlar ama ben bi kaç seferden fazla kaldıramıyorum. Alışmadım ki komşuya falan. Kpss artık bana çok saçma geliyor. Şubat alımında bizim bölümden 1 kişi aldılar şaka gibi. Aaaaaah ah

okuduktan sonra evde oturan bayanlara çok kızıyorum.. o kadar emek o kadar masraf.. kimisinin ailesi destek oldu kimiside zorluklarla okudu.. amaç diplomalı ev hanımlığı olmamalı..
ilerde bizi neyin beklediğini bilmiyoruz.. eşimizi çok sevip değer verebiliriz.. onun sevgisinden zerre kadar şüphede duymayabiliriz.. ama gelecek yıllar acımasız olabilir..eşimizin başına bişeyler gelebilir.. bunlara karşı hazırlık olup güçlü olmak lazım..
evde isen iş imkanların yoksa bunu fırsata çevirebilirsin.. kpss çalışma tavsiye ederim.. bir bayan için memur olabilmek çok iyi..
önlisans sınavı eylülde.. lisans sınavı temmuzda..

hakkınızda hayırlısı

edit: yorumlara şimdi baktım başka kpss tavsiye edenlerde varmış..

Son düzenleme:
Canım ben de aynı senin gibiyim yaaa...
Bekarken çalışıyordum, evlenip şehir değiştirince şimdi hala bu yaşadığım yerde iş aramaktayım. İnşallah herkese hayırlı işler nasip olur. İnsanı bunaltıyor işsizlik. Çalışıp ev taksidine girmek istiyorum bir an önce. Tek maaşla ancak geçiniliyor devlet memuru falan olmayınca. Allah yardımcımız olsun...

Back
X