- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Gerçekten anneler biliyor.Bir erkeğin rahat olmasına izin vermeyeceksin. Rahat şaşırtıyor hepsini. Anneler herşeyi biliyor gerçekten...
Kendi rahat edecek diye sizin sıkıntıya girmeniz hiç normal gelmedi bana. Ailesinin de kirayı ödeme durumu varken, esiniz niye böyle birşeyi yapıyor ki. Harçlık gönderebilir ama her ay kira göndermek ,hele ki çocuk beklediğiniz bir dönem de çok da gerekli değil.Evet hazırlanabilirdi ama o ayrı ev tutup rahat etmeyi tercih etti.
Onu söyleyebilecek samimiyetim yok maalesef.Bu konuya tarafsız yaklaşmak isterdim ama giriş kısmını görünce biran şüpheye düştüm konuyu ben mi açtım diye
Aynı şekilde bizimde bebeğimiz için herşeyi benim ailem düşünüyor, sıkıştığımız zamanlarda gözü kapalı birikimlerini verdiler ve geri de talep etmediler.
İnsanın zoruna gidiyor diğer taraf keyfe keder kiraya çıkıp bunu abisine yıkınca. Ve aile büyükleride bişey demiyor sanırım size yük olmaması açısından.
Vallahi ben olsam kayınvalideme söylerim kızına da bi zahmet bakıversin.
Aslında biraz gelin yemesin mantığı var sanırım. Ama bunu kanıtlayacak bir şey yok elimde kayınvalide benim çalışmamı istiyordu sürekli. İnatlaşma seziyorum.
Kartta sıkıntı yok elimin altında 3 tane kredi kartı var ama ben harcama yapmayı gerçekten sevmiyorum. Öyle çıkayım da üstüne başıma bir şeyler alayım demeyi bilmem hiç. Eşim zaten harcasam asla bir şey demez.Ek kart çıkartın ve bebeğe alışveriş yapın.
Madem eşiniz zorlanmayacak kendi çocuğuna da harcama yapmalı.
Türk insanı kıyastan anlar maalesef.
Sizde bebeğe harcama yapın.
Kardeşiyle ilişkisine asla karışmam. Evet benim için çok kötü biri. Ama onun canından parça. Kendisi kazanıyor kendisi harcıyor. Ama bebeği düşününce burnum sızlıyor gerçekten.
Tam olarak canımı sıkan mevzu bu.Çok keyfi bişey görümceninki ,eşinizemi güvenip ev tuttu acaba , yani ben tasarruf yapıyorsam onun benden gizli böyle bi iş yapması fena bişey üstelik bebek beklerken
O zaman borca giriyoruz. Hali hazırda iki kişiye borcumuz var zaten bana kalsa tüm parayı borçları kapatmak için kullanırım.Kendi rahat edecek diye sizin sıkıntıya girmeniz hiç normal gelmedi bana. Ailesinin de kirayı ödeme durumu varken, esiniz niye böyle birşeyi yapıyor ki. Harçlık gönderebilir ama her ay kira göndermek ,hele ki çocuk beklediğiniz bir dönem de çok da gerekli değil.
Ama eşinize sert tepki vermeyin, en nihayetinde benim param benim kardeşim durumuna dönebilir konu, her ne kadar benim param mevzusu benim evlilik anlayışıma ters olsada. Bence çocuk için birşeylerden kısmayın, alacağınızı alın ,her ay kardeşinin zaruri olmayan kirasını ödeyen eşiniz bunun da çözümünü bulur herhalde.
Babam konusunda ilgisizler. İlk torunları olacak ama bir kere bile aramadılar daha. Doğuma gelmeyi de istemiyor. Ben hizmet edemeyeceğim diye.Çocuğu da mı yemesin?!
Bebek bekliyorsunuz, o bebek torunu olacak.
Bir yaşıma daha girdim..
Dimi üzücü gerçekten neyse hamilesin üzme kendini , arkadaşım kaynanasının kirasını ödeyen eşine kredi çektirip araba aldırdı , yani sen sevmesende para harcaman lazım :) annenlerdende çok bişey almamasını rica et benceTam olarak canımı sıkan mevzu bu.
Ben para konusuna çok karışmam genelde artık benek var diye ilgilendim gerçekten borçları kapatmak için uğraştım. Ama çok zor günlerde geçirmiştik o haldeyken bari yapmasaydı.Ay gece gece yine sinirlerim zıpladı konuyu okuyunca. Ya canından parça kardeşi tamam da kendi bebeği de parçası değil mi bu adamın? Kız kardeşinin sorumluluğu anne babasında . Eşiniz önce çekirdek ailesi olan size ve bebeğinize yetsin de sonra parası kalıyorsa kardeşinin kirasını ödesin. Bence esinize kirayı ödediğinizi bildiğinizi şimdilik söylemeyin. Yarın bebeğinize bolca alışveriş yapın önümüzdeki ay onu ödesin kredi kartına. Kardesine verecek parası kalmaz. Annenize de çorap dahi aldırmayın. Siz ailenizden yardım alın adam kardeşine yedirsin, üstelik sizin burnunuzdan getirmis bir kardese. Esine saygısızlık yapan kardese sizin boğazınızdan kısıp veremez.
Yani çocuğunuz için alışveriş yapmak zorundasınız. Eşinize madem kardeşinin kirasını her ay verebilecek durumdayız ben tasarruf etmeyi bıraktım, çocuk icin bunlar bunlar alınacak diyin.O zaman borca giriyoruz. Hali hazırda iki kişiye borcumuz var zaten bana kalsa tüm parayı borçları kapatmak için kullanırım.
Muhtaç olduk maalesef. Sizin kardeşiniz kendi sorumluluğunu alabilmiş biri en azından. Eşimin kardeşi öyle değil gerçekten keyfi harcamadı çok. Ben bu kadar kısıyorken o beğendiği marka ayakkabıyı mutlaka alır mesela.Sağlıkla kucaga alin bebeginizi insallah.. Bence esiniz size tepkinizi az cok tahmin ettiği için yalan söyledi. Kardeşinizi sevmiyorsunuz, oda mevzu büyümesin diye böyle yalan söylüyordur (doğru birşey değil tabi). Eşim mesela ailesinden birisine para vermeden önce bana danisir. Ayni şekilde bende söylerim. Benim kardeşim de öğrenci. Okulun yanında çalıştığı halde bu ay parayi denklestiremedi. Eşim şu anda tek çalışıyor ve benden önce bile ona bu ay yardım etmeye teklif etti. Bence aile içinde insanlar birbirine yardım etmeli. Esiniz bu durumda arada kalmış oluyor. Şimdi tesadüfen onun kardeşine para gönderdiğini gördüğünüzü inanır mi acaba söyleseniz? Gerçekten sizi muhtaç ediyor mu?
Kıyamam annem babamdan bile almadan kendityaçlatı için biriktirdiği prayı verdi.Dimi üzücü gerçekten neyse hamilesin üzme kendini , arkadaşım kaynanasının kirasını ödeyen eşine kredi çektirip araba aldırdı , yani sen sevmesende para harcaman lazım :) annenlerdende çok bişey almamasını rica et bence
Evet biraz kardeşine bakmak isteyen bir abi siz görümcenizle nekadar kötü olsanızda onun kardeşi sorun etmez size söylemeden yapması yalnış bir durum en azından kira yerine harçlık olarak verebilir. Ama anne baba verebilecekse neden abi verir ona ödetilir oda onların düşüncesizliği. Tek çözüm eşinizle konuşmak. İnsallah tatlı dille halledersiniz.Normal durumda zorlamaz bizi kirası. Ama kandırıldım. Ben onlardan destek beklemiyorum. Ama bari bu kadar da yük olmasa. Ailesi kirasını ödeyebilir. Sadece eşim kardeşine bakan kahraman abi olma sevdasında.
Ben kafayı yiyecem gerçekten. Acaba gerçekten zor durumdalar mı diye düşünmekten. Ama nerden tutsam elimde kalıyor. Tamam kv durumu iyi değil ama bunu yapabilecek gücü var.Yani çocuğunuz için alışveriş yapmak zorundasınız. Eşinize madem kardeşinin kirasını her ay verebilecek durumdayız ben tasarruf etmeyi bıraktım, çocuk icin bunlar bunlar alınacak diyin.
Ben ailelere maddi yardımda bulunulmasına asla karşı degilim ama orta da zaruri bir durum yokken, kendi çekirdek ailesini mağdur ederek yardım yapılmaz.
Canım maalesef ki kadın ne kadar tasarruflu olursa çoğu erkek o parayı başka yere özellikle de ailesine aktarıyor. Kaldı ki sizde fazla kalan bir para yok senin yaptığın tasarrufu adam kardeşinin kirasina veriyor. Şimdi kirayı yatırdığını ortaya çıkarıp yüzüne vursan kocanın, birde üste çıkıp seni suçlu ilan eder , hamile halinle sinirlerini bozduğunla kalırsın. O yüzden harcama yapmayı sevmesen de para harcaman lazım ki kendisi artık kirayı ödeyemeyeceğini görüp bir çözüm bulsun. Ailenin destek talebini geri çevir yada hem onlara aldır hem kendin alışveriş yap eşini borca sok. Yoksa sen ailene aldıracaksın ihtiyaçlarını bebeğin, eşin de kardeşine harcayacak.Ben para konusuna çok karışmam genelde artık benek var diye ilgilendim gerçekten borçları kapatmak için uğraştım. Ama çok zor günlerde geçirmiştik o haldeyken bari yapmasaydı.
Bildiğini belli etmeyi düşünüyormusun pekiKıyamam annem babamdan bile almadan kendityaçlatı için biriktirdiği prayı verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?