- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Ben bu durum için kendimi çok suçlu hissediyorum. Eğer evlenmeden önce bunu farketseydim hiç 8 yıllık sevgilim demez terkederdimValla benimde esimin benzer bir durumu var annesi tek olduğu için ona yardım etmek istiyordu ama evlendik ve kendimiz bile zor geçiniyoruz . İlerde borç bitse direk yardım eder ama bebek falan olsa yine veremez insan kendine yetermiyorken nasıl aileye yardım edilir. Hani aç açıkta olunur o zaman başka ama şuan bebek olacağı icin onların size yardım etmesi lazım aslında.
Bu sadece evlilik hayatımda böyle değil. Öncem de buydu. Çalışmayınca sırtımı dayayamıyorum. Ama yapabilmeyi çok istiyorum gerçekten. Mantıken evet ortak paramız ama benim lanet karakterim
Ben çalışmayan kadını eşinin üzerinde maddi bir yük yada kambur olarak görmüyorum aynı şekilde esimde öyle o yüzden bizim paramız var. Bence bu fikre adapte olun :)Bu sadece evlilik hayatımda böyle değil. Öncem de buydu. Çalışmayınca sırtımı dayayamıyorum. Ama yapabilmeyi çok istiyorum gerçekten. Mantıken evet ortak paramız ama benim lanet karakterim
Yaz sonu toplu bir miktar dersane parası ödemiştik.Bol bol araştırın, umarım bulursunuz.
Görümcenize başka masraf yapıyor mu?
Bence evliliklerde konuşmaya üşendiğimiZ sorunlar gün geliyor konuşsak da çözemeyeceğimiz hale bürünüyor. Evlilik çaba istiyor ve sabır istiyor. Bugün bu konuyu görmezden gelirseniz eşiniz gönlünce ailesine harcamaya devam eder. Önce kendi çekirdek ailesini düşünmeyi öğrenmesi gerekiyor. Sabırlar diliyorum.Bu konu hakkında o kadar uzun konuşacak durumda değilim gerçekten şu an bir kaç gün ölçüp tartacağım. Biraz güç toplamam lazım.
Gerçekten mantıkla düşünürsem bende öyleyim istesem iş bulabilirdim hamile kalmadan önce ama çalışmamak için sebeplerim vardı. Eşimde istemiyordu. İkimizin parası olmalı ama bu şekilde parayla ilgili benden bir şey saklayınca banan onun parası diyip susuyorumBen çalışmayan kadını eşinin üzerinde maddi bir yük yada kambur olarak görmüyorum aynı şekilde esimde öyle o yüzden bizim paramız var. Bence bu fikre adapte olun :)
Ya ben biraz ya hep ya hiç insanıyım. Kendisi düşünmeli. Bebeğimi muhtaç edip yaparsa çözümü belli ama bebeği muhtaç etmediği sürece harcasın banane. İnşallah bebek kreş yaşına gelince çalışacağım bende.Bence evliliklerde konuşmaya üşendiğimiZ sorunlar gün geliyor konuşsak da çözemeyeceğimiz hale bürünüyor. Evlilik çaba istiyor ve sabır istiyor. Bugün bu konuyu görmezden gelirseniz eşiniz gönlünce ailesine harcamaya devam eder. Önce kendi çekirdek ailesini düşünmeyi öğrenmesi gerekiyor. Sabırlar diliyorum.
cok haklisn belki oda cok dardadir neticede abisi hemn yanlis anlamaİyi geceler. Bdv sıkı takipçisiyim. Bu güne kadarki sıkıntılarım için açılan konulardan ve bu konulara yapılan yorumlardan sıkıntılarımın, problemlerimin çaresini buldum. Herkese minnettarım.
Eşim bu gece işten geç geldi ve kanepede uyuya kaldı. Ben de ay başı olması sebebiyle gelir-gider hesaplamak için telefonunu aldım. Normalde ikimizin telefonu da ortadadır. Yani özeline girmedim. Gizli yaptığım bir şey değildi.
Altta gördüğünüz gibi hamileyim. Bebeğimizi bekliyoruz. Çok şükür büyük bir geçim sıkıntımız yok. Ben kendi isteğimle ev hanımıyım. Eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Bebeğimizi beklerken çok büyük miktarda olmayan borçlarımızdan benim ailemin desteği ile kurtulmaya çalışıyoruz. Bankaya olan borcumuzdan faiz ödediğimiz gerekçesiyle annemden borç istedim. Sağolsun beni kırmadı şu an her ay ona belli miktar ödeme yapıyoruz. Borç aldıktan sonra annem bizim için verdiği paranın 5/3 ünü sildi. Bizim bir beklentimiz olmadığı halde bebeğimizin bir çok alışverişini de kendisi yapacak.
Eşimin ailesinden hiç bir beklentimiz yok( benim ailemden de yoktu). Onlar kendi hallerindeler. Tanıştığımız günden beri anlamlandıramadığım bir şekilde problemlerimiz var(yaklaşık bir ay önce işin özünü anladım ama artık bir problemin var oluşu umrumda değil). Eşimle geçmişimiz 10 yıllık bir süre ve 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimde de bazı problemler yaşıyorum evet ama çözülemeyecek şeyler değil.
Çok uzun bir giriş oldu asıl soruna şu an geliyorum. Evlendikten yaklaşık 5 ay sonra görümce ile mesajlaşarak büyük bir kavga ettik. Aileme ve bana yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik tesadüfen karşıma çıktı kendisi benden 3 yaş küçük. O günden beri asla konuşmuyoruz. Ben tüm bağlarımı kestim. O mevzu uzun.
Yukarıda bahsettiğim maddi sıkıntılardan dolayı bir kaç aydır ciddi anlamda kemer sıkıyorum. Bu durumdan şikayetçi değildim şu ana dek. Her ay eksilere girmemize rağmen yeri gelip ikinci bir yemek pişirmezken. Bir ıslak mendili ve peçeteyi dahi ikiye bölerek kullanırken eşimin son altı aydır görümcemin ev kirasını ödediğini az önce gördüm. Daha önce dershane parasını o sıkıntıları çekerken ödedik bundan haberim vardı. Ama ev kirasını annesinin ödeyeceğini söylemişti. Hem yalan söyledi diye kızgınım hem de suratına tükürmeye değer görmediğim kişiye bebeğimden çok harcadığı için sinirlendim. Ben nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Buraya kadar okuduysanız önce tebrik sonra teşekkür ediyorum.
Canım hic kendini suçlu hissetme. Bizde nerdeyse sizin kadar uzun sevgili kalıp evlendik. Ama ailesi de biraz düşünceli olsa ona güvenmezlerdi. Sonuçta ailesine maddi destek olmak icin evlenmeseydi eşlerimiz , kendileri aile kurup coluk çocuğa nasıl karışacaklardı? Benim kv cok iyi biri gibi gözükür ama bir geceliğine geldi bize şuan ve birkaç saat olmasına rağmen o kadar sinirimi bozdu ki şuan uyuyamıyorum sinirden düşün. Eşlere de bir şey denmiyor hep melek görüyorlar ailelerini.Konunu dağıtmak istemezdim biraz uzun yazdım.Ben bu durum için kendimi çok suçlu hissediyorum. Eğer evlenmeden önce bunu farketseydim hiç 8 yıllık sevgilim demez terkederdim
Darda olmadığını biliyorumcok haklisn belki oda cok dardadir neticede abisi hemn yanlis anlama
O kadar düşünmeye değmiyorlar. Bence benim kv oğlunun evlenmesini istemiyordu. En azından bir kaç yıl.Canım hic kendini suçlu hissetme. Bizde nerdeyse sizin kadar uzun sevgili kalıp evlendik. Ama ailesi de biraz düşünceli olsa ona güvenmezlerdi. Sonuçta ailesine maddi destek olmak icin evlenmeseydi eşlerimiz , kendileri aile kurup coluk çocuğa nasıl karışacaklardı? Benim kv cok iyi biri gibi gözükür ama bir geceliğine geldi bize şuan ve birkaç saat olmasına rağmen o kadar sinirimi bozdu ki şuan uyuyamıyorum sinirden düşün. Eşlere de bir şey denmiyor hep melek görüyorlar ailelerini.Konunu dağıtmak istemezdim biraz uzun yazdım.
Acaba çok mu tepki gösterdiniz kardeşiyle ilgili. Sizle huzursuz olmak istemedigi cevabınızın negatif olacagını bildigi için mi gizledi.Hayır ben zaten eşimin parası benim param görüşünde bir insan değilim. Çalışmama sebebim çok var. Sadece maddi ayarlamayı önceden yaptık ve o dönemde eşim dersane parası ödeyeceğini söyledi kira ödeyeceğini de söylese bir şey demezdim.
Şu an canımı sıkan mevzu bebeğe bir çorap dahi alamadık. Bana yalan söyledi.
Olabilir valla benimki de çok istiyordu evlenmemizi güya ama beklentisi yokmuş gibi konuşsa da sürekli şunlar böyle dedi bunlar böyle dedi diyerek herkesin eşimin ona bakması gerektiğini ima ettiğini söylüyor. Hani ben düşünmüyorum ama herkes çalışma oğlun baksın diyor gibisinden. Bir tane görümcem var görüşmüyorum bana yaptığı saygısızlıktan dolayı. Eşim varken kızını haksız görüyor teke tekken bana kızını övüyor. Düşündükleriyle davranışları farklı çoğu kv nin. Sizde o yüzden dediginiz gibi konuşmayın bu konuyu ama ihtiyaçlarını alın bebeğinizin.O kadar düşünmeye değmiyorlar. Bence benim kv oğlunun evlenmesini istemiyordu. En azından bir kaç yıl.
Acaba çok mu tepki gösterdiniz kardeşiyle ilgili. Sizle huzursuz olmak istemedigi cevabınızın negatif olacagını bildigi için mi gizledi.
Sıkıntılarınızı bilemem elbet ama benim size tavsiyem daha anlayışlı yaklaşın. Bi yanda sınav stresiyle boğuşan bi genç kız var bi yanda birlikte büyüdüğü kardeşine abilik ettiği için suçlanan bunu saklayan bi abi var.
Benimde abilerim madden desteklediler beni. Hiç yengelerimden bu gibi şeyler duymadım. Duysaydım hayrolaa yanii derdim. Babam nasıl abimi okutmuş emek vermiş gelin hanımlar evinde oturup sefa sürüyosa vaktiyle benim ailemin abime verdigi emek sayesindedir derdim....
Hiç böyle bi muhabbet olmadı, olamazda.
Olgunlukla yaklaşın. Görümce değilde kendi kardeşiniz gibi yaklaşın. Kardeşinizin hiç mi hatası olmazdı.
Ben yengelerimi abilerim kadar severim. Sağolsun onlarda dağdan gelip bağdakini kovmak yerine bütün bağa sahip çıktılar. Eee olgunlaşıp büyüyünca ben dağa gittim, onlar bağda kaldı :)
İyilik karşılıklıdır . Karşımızdaki insan eşimizin ailesi kardeşiyse daha ılımlı olmalıyız bence. Çünkü insan kankasını bile kolayca silemiyor kardeşi nasıl silsin
Aslında üstünden bir yıl geçti kavganın. İki defa onun alevlendirmesiyle açıldı mevzu onun dışında asla tek kelime etmedim. Benim için kötü biri evet ama onun kardeşi olmasına hep saygı gösterdim.Acaba çok mu tepki gösterdiniz kardeşiyle ilgili. Sizle huzursuz olmak istemedigi cevabınızın negatif olacagını bildigi için mi gizledi.
Sıkıntılarınızı bilemem elbet ama benim size tavsiyem daha anlayışlı yaklaşın. Bi yanda sınav stresiyle boğuşan bi genç kız var bi yanda birlikte büyüdüğü kardeşine abilik ettiği için suçlanan bunu saklayan bi abi var.
Benimde abilerim madden desteklediler beni. Hiç yengelerimden bu gibi şeyler duymadım. Duysaydım hayrolaa yanii derdim. Babam nasıl abimi okutmuş emek vermiş gelin hanımlar evinde oturup sefa sürüyosa vaktiyle benim ailemin abime verdigi emek sayesindedir derdim....
Hiç böyle bi muhabbet olmadı, olamazda.
Olgunlukla yaklaşın. Görümce değilde kendi kardeşiniz gibi yaklaşın. Kardeşinizin hiç mi hatası olmazdı.
Ben yengelerimi abilerim kadar severim. Sağolsun onlarda dağdan gelip bağdakini kovmak yerine bütün bağa sahip çıktılar. Eee olgunlaşıp büyüyünca ben dağa gittim, onlar bağda kaldı :)
İyilik karşılıklıdır . Karşımızdaki insan eşimizin ailesi kardeşiyse daha ılımlı olmalıyız bence. Çünkü insan kankasını bile kolayca silemiyor kardeşi nasıl silsin
Bencede atlamamalıymışsınız .Siz yengelerinizi ablanız gibi sevmişsiniz de konu sahibinin görümceyle iletişimini okudunuz mu? Alakası yok bu durumlarla. Gelin hanımlar evinde oturup sefa sürüyorsa demişsiniz de konu sahibinin sefa sürdüğünü nerden çıkardınız? Valla kolay kolay kimsenin yorumuna atlamam ama bazen konuyu okumadan yorum yapıldığını düşünüyorum.
O para seninde paran o disarda calisiyorsa sende evde calisiyosun ve ev hanimiyiz diye kimseninde hizmetcisi degiliz cocugunada kendinede ne gerekiyorsa al erkeklere bildiremezsin annem derki erkegin birini iki etmeyeceksin cok dogru yoksa boyle sacmaliyolarEvet ben çalışmadığım için kendi param gibi görmedim asla. Çalıştığım dönemlerde bir tek rahat para harcadım. Küçüklüğümden beri kendi kazanmadığım parada gözüm olmadı. Babamın parasına da güvenmedim hiç. Harcasam eşim bir şey der mi bilmiyorum. Ama harcamadığım halimden çok memnun.
Galiba ben onun maaşına birlikte karar verebileceğimiz bir gelir gözüyle bakamıyorum.Sizi anladim. Hak da verdim doğrusu.
Ama siz sevmeseniz de onlar abi kardeş.
Bunu unutmayın.
Eşinizle konuşun. Bu tür yardımlara birlikte karar vermeliyiz gibilerden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?