Eş-görümce

Ben sanırım konuşmayacağım. Yani nasılsa öyle devam etsin. Sadece koşmaktan vazgeçeceğim artık.

Acaba onlar doyana kadar sabretsem nasıl olur.

Siz kendiniz harcamayı sevmediğinizi yazıyorsunuz. Eşinizi harcamalarınızi sinirlamiyor sanırım. Bebeğinizin ihtiyaçları için bir liste çıkartın ve düzenli bir şekilde alın. Siz galiba çalışmadığınız için bu konuda rahatsızlık duyuyorsunuz.. Bu duyguyu iyi bilirim. Ilk çocuğum doğduğunda bende calismaya ara verdim. 16 yaşımda bu yana hep kendim çalıştım.. "başkasının" parasını harcamak toaf geliyordu. Siz ama ihtiyaç olanı aliyorsunuz, hemde bebek için. Bunu göz önünde bulundurun. Görümcenize birşey diyemem. Biz okulun yanında da hep çalıştık aileyi zora sokmayalim diye. Ama bir cok ailede "aman ders çalışsın" diye buna dikkat edilmez, heleki söz konusu küçük kardeşler ise.

Çözüm belli, bebeğin ihtiyaçlarını almaya başlayın.
Özelde doğum yapacaksanız hastahane ile anlaşın, oraya da para gideceğini eşiniz bilsin.
Ve böylece öncelik sıralaması yapacaktır.
Yoksa zor, bu arada kredi kartıyla internetten de alışveriş yapabilirsiniz.
Benim kuzenlerim hamile iken bebek kıyafetlerini, gereçlerini hep internetten güvenilir sitelerden aldılar.Ödem toplamış ayaklarıyla gezmediler.
Siz de öyle yapın bence.

Evet ben çalışmadığım için kendi param gibi görmedim asla. Çalıştığım dönemlerde bir tek rahat para harcadım. Küçüklüğümden beri kendi kazanmadığım parada gözüm olmadı. Babamın parasına da güvenmedim hiç. Harcasam eşim bir şey der mi bilmiyorum. Ama harcamadığım halimden çok memnun.

İnternet alışverişi kullanıyorum normalde de. Daha Doğum konusu da muallak. Hastane bulamadık.

Ben sanırım konuşmayacağım. Yani nasılsa öyle devam etsin. Sadece koşmaktan vazgeçeceğim artık.
Tabi hayat sizin siz bilirsiniz ama eşinize bence bildiğinizi söylemelisiniz en azından ödemesine birşey demiyorsanız bilsin ki sizden bidaha saklamasın buna üzüldügünüzü belli edin bari. Ben böyle pek içimde tutamam sanırım ondan diyorum sizede

Aslında eşimin ailesi(anne ve babası görümce değil) maddi anlamda çok zor bir hayat yaşamışlar. Eşimin işe geçmesini çok beklediler bence ama eşim işe geçince evlendiği için (bu benim tahminim) hayal kırıklığı yaşadılar. Zaten borçlar bitince onlara yardım etmesini rica edecektim. Ama görümcenin daha fazlasına ihtiyacı yoktu.

Şöyle evinin rızkını başka şeylere harcamiyorlar mi deliriyorum. Öncelik kendi evidir. Görümce bekarsa anne babası odesin, eksik kalsa eş hadi gene versin ama açık açık soyleyebilir Tabii ne güzel sizin aileniz destek çıkmış. Değirmen dönüyor dönmese de döndürürsünüz aileniz nasılsa arkanızda. Bir şekilde hallolur diye düşünmüş. Çok sinirlendim. Bence ailenizin destegini görmesin haberi olmasin. Bebeğe alınan şeyleri de söylemeyin. Biraz sorumluluk altına girsin. Bakacak bebek eşyaları da alınıyor daha fazla kaydırır oraya. Bende de var bir tane. Bana para yok dedi gorumceye saç çıtciti taktirsin diye bin küsur lira para göndermiş Duyunca cinnet gecirmistim.

Gerçi sizin görümce okuyormuş Siz de yalana daha çok kizmissiniz Eşinize açık açık söyleyin neden sakladın imkanimiz varsa destek çıkarız ama neden gizli tuttun çok kırıldım diyebilirsiniz

Ben herşeyi içimde tutabiliyorum. Bütün dünyayı

Bu yanlış bir düşünce bana göre, evliliğimizin ilk dört yılı çalıştım, çocuklar dolayısıyla 3 yıldır evdeyim, imkânlarımız ölçüsünde tüm harcamalarımı rahat rahat yapıyorum. Eşimin parası benim param gibi bir durum söz konusu bile degil.
Eşiniz dahil hiç kimse size aferin ne kadar az harcama yapıyor demeyecek, kendinizi ekstra sıkmayın harcamalar konusunda.

Ooow sizinki baya ağır olmuş.

Keyfi olarak calismiyormussunuz. Bu bana garip geldi en bastan. Sonra da calismamam icin bir cok sebep var demissiniz. Hani keyfiydi? Daha sonra maddi durumumuz iyi diyorsunuz. Elimin altinda 3 kredi karti var harcarsam kizmaz bizden kismaz diyorsunuz. Bebekten kisan aslinda siz oluyorsunuz boyle bir durumda. Neden kemer sıkasınız ki? Para yetiyor bu yuzden calismiyorum deyip Sonra da borc var iki kisiye diyorsunuz. Ben anlamadim ki sizin maddi durum iyi mi kotu mu? Bu konuda esinize kizamadim. Sonucta ona verip sizden kismiyor. Sadece habersiz yapilmasi beni sinirlendirirdi ve uzun bir sure de bunun tribini atardim. Evet evlilikte senin benim olmaz bu konuda ben de hemfikirim. Ancak kendi kazandigim parayi imkanlarim iyiyse bekar ogrenci kardesimle de paylasirdim. Neticede kardes bu. Ki yapiyorum da. Izin almam esimden ancak gonderecegim zaman soylerim. Su kadar para atacagim kardesime. Hesap yaptim butcemizi zorlamiyor derim. Sonucta ben calisiyorum ben kazaniyorum. Paramin hesabini baskasina vermek bana gore degil. Esim bile olsa. Ki maas kartim onda durur. Butcemiz ortaktir. Ayin 15inde herseyi birlikte oturur planlariz. Ihtiyacim oldukca internet bankaciligindan hallederim para islerimi. Bilmiyorum siz biraz bana celiskili geldiniz. Ya da gece gece ben tam anlayamadim maddiyatinizi falan. Dedigim gibi kizilacak bisey varsa o da habersiz gizli sakli yapilmasi. Bu konuda ne kadar trip atsaniz az.

Bence eşinizi karşınıza alın ve sakin bir şekilde var olan bu durumu özetleyin ve neden diye sorun. Ayrıca bebeğinize almanız gerekenleri ve bunlara ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini söyleyin. Kendi ailenizden de bu konuda destek görmek istemediğinizi söyleyin. Yeterince destek olmuşlar çünkü. Sizin bütçenizi denkleştirmek için ne gibi fedakarlıklar yaptığınızı anlatın. Anlamazsa bir daha farklı şekillerde anlatın.

Bu sadece evlilik hayatımda böyle değil. Öncem de buydu. Çalışmayınca sırtımı dayayamıyorum. Ama yapabilmeyi çok istiyorum gerçekten. Mantıken evet ortak paramız ama benim lanet karakterim

Bu konu hakkında o kadar uzun konuşacak durumda değilim gerçekten şu an bir kaç gün ölçüp tartacağım. Biraz güç toplamam lazım.

Valla benimde esimin benzer bir durumu var annesi tek olduğu için ona yardım etmek istiyordu ama evlendik ve kendimiz bile zor geçiniyoruz . İlerde borç bitse direk yardım eder ama bebek falan olsa yine veremez, insan kendine yetermiyorken nasıl aileye yardım edilir. Hani aç açıkta olunur o zaman başka ama şuan bebek olacağı icin onların size yardım etmesi lazım aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…