- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Ben sanırım konuşmayacağım. Yani nasılsa öyle devam etsin. Sadece koşmaktan vazgeçeceğim artık.Evet biraz kardeşine bakmak isteyen bir abi siz görümcenizle nekadar kötü olsanızda onun kardeşi sorun etmez size söylemeden yapması yalnış bir durum en azından kira yerine harçlık olarak verebilir. Ama anne baba verebilecekse neden abi verir ona ödetilir oda onların düşüncesizliği. Tek çözüm eşinizle konuşmak. İnsallah tatlı dille halledersiniz.
Acaba onlar doyana kadar sabretsem nasıl olur.Canım maalesef ki kadın ne kadar tasarruflu olursa çoğu erkek o parayı başka yere özellikle de ailesine aktarıyor. Kaldı ki sizde fazla kalan bir para yok senin yaptığın tasarrufu adam kardeşinin kirasina veriyor. Şimdi kirayı yatırdığını ortaya çıkarıp yüzüne vursan kocanın, birde üste çıkıp seni suçlu ilan eder , hamile halinle sinirlerini bozduğunla kalırsın. O yüzden harcama yapmayı sevmesen de para harcaman lazım ki kendisi artık kirayı ödeyemeyeceğini görüp bir çözüm bulsun. Ailenin destek talebini geri çevir yada hem onlara aldır hem kendin alışveriş yap eşini borca sok. Yoksa sen ailene aldıracaksın ihtiyaçlarını bebeğin, eşin de kardeşine harcayacak.
Muhtaç olduk maalesef. Sizin kardeşiniz kendi sorumluluğunu alabilmiş biri en azından. Eşimin kardeşi öyle değil gerçekten keyfi harcamadı çok. Ben bu kadar kısıyorken o beğendiği marka ayakkabıyı mutlaka alır mesela.
Şu an düşünmüyorum. Kendi parası istediği kadar yedirsin. Ben bebeğimin harcamalarını yapacağım.Bildiğini belli etmeyi düşünüyormusun peki
Muhtaç olduk maalesef. Sizin kardeşiniz kendi sorumluluğunu alabilmiş biri en azından. Eşimin kardeşi öyle değil gerçekten keyfi harcamadı çok. Ben bu kadar kısıyorken o beğendiği marka ayakkabıyı mutlaka alır mesela.
Canım doyana kadar derken nasıl yani? Esinizin ailesi icin diyorsanız alışmış onlar her zaman beklentide olacaklar. Sizin artık kısmadan bebeğinizin ihtiyaçlarını almanız lazım. Esiniz onları almış olur kirayi yatıracağına .Acaba onlar doyana kadar sabretsem nasıl olur.
Evet ben çalışmadığım için kendi param gibi görmedim asla. Çalıştığım dönemlerde bir tek rahat para harcadım. Küçüklüğümden beri kendi kazanmadığım parada gözüm olmadı. Babamın parasına da güvenmedim hiç. Harcasam eşim bir şey der mi bilmiyorum. Ama harcamadığım halimden çok memnun.Siz kendiniz harcamayı sevmediğinizi yazıyorsunuz. Eşinizi harcamalarınızi sinirlamiyor sanırım. Bebeğinizin ihtiyaçları için bir liste çıkartın ve düzenli bir şekilde alın. Siz galiba çalışmadığınız için bu konuda rahatsızlık duyuyorsunuz.. Bu duyguyu iyi bilirim. Ilk çocuğum doğduğunda bende calismaya ara verdim. 16 yaşımda bu yana hep kendim çalıştım.. "başkasının" parasını harcamak toaf geliyordu. Siz ama ihtiyaç olanı aliyorsunuz, hemde bebek için. Bunu göz önünde bulundurun. Görümcenize birşey diyemem. Biz okulun yanında da hep çalıştık aileyi zora sokmayalim diye. Ama bir cok ailede "aman ders çalışsın" diye buna dikkat edilmez, heleki söz konusu küçük kardeşler ise.
İnternet alışverişi kullanıyorum normalde de. Daha Doğum konusu da muallak. Hastane bulamadık.Çözüm belli, bebeğin ihtiyaçlarını almaya başlayın.
Özelde doğum yapacaksanız hastahane ile anlaşın, oraya da para gideceğini eşiniz bilsin.
Ve böylece öncelik sıralaması yapacaktır.
Yoksa zor, bu arada kredi kartıyla internetten de alışveriş yapabilirsiniz.
Benim kuzenlerim hamile iken bebek kıyafetlerini, gereçlerini hep internetten güvenilir sitelerden aldılar.Ödem toplamış ayaklarıyla gezmediler.
Siz de öyle yapın bence.
Tabi hayat sizin siz bilirsiniz ama eşinize bence bildiğinizi söylemelisiniz en azından ödemesine birşey demiyorsanız bilsin ki sizden bidaha saklamasın buna üzüldügünüzü belli edin bari. Ben böyle pek içimde tutamam sanırım ondan diyorum sizedeBen sanırım konuşmayacağım. Yani nasılsa öyle devam etsin. Sadece koşmaktan vazgeçeceğim artık.
Aslında eşimin ailesi(anne ve babası görümce değil) maddi anlamda çok zor bir hayat yaşamışlar. Eşimin işe geçmesini çok beklediler bence ama eşim işe geçince evlendiği için (bu benim tahminim) hayal kırıklığı yaşadılar. Zaten borçlar bitince onlara yardım etmesini rica edecektim. Ama görümcenin daha fazlasına ihtiyacı yoktu.Canım doyana kadar derken nasıl yani? Esinizin ailesi icin diyorsanız alışmış onlar her zaman beklentide olacaklar. Sizin artık kısmadan bebeğinizin ihtiyaçlarını almanız lazım. Esiniz onları almış olur kirayi yatıracağına .
İyi geceler. Bdv sıkı takipçisiyim. Bu güne kadarki sıkıntılarım için açılan konulardan ve bu konulara yapılan yorumlardan sıkıntılarımın, problemlerimin çaresini buldum. Herkese minnettarım.
Eşim bu gece işten geç geldi ve kanepede uyuya kaldı. Ben de ay başı olması sebebiyle gelir-gider hesaplamak için telefonunu aldım. Normalde ikimizin telefonu da ortadadır. Yani özeline girmedim. Gizli yaptığım bir şey değildi.
Altta gördüğünüz gibi hamileyim. Bebeğimizi bekliyoruz. Çok şükür büyük bir geçim sıkıntımız yok. Ben kendi isteğimle ev hanımıyım. Eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Bebeğimizi beklerken çok büyük miktarda olmayan borçlarımızdan benim ailemin desteği ile kurtulmaya çalışıyoruz. Bankaya olan borcumuzdan faiz ödediğimiz gerekçesiyle annemden borç istedim. Sağolsun beni kırmadı şu an her ay ona belli miktar ödeme yapıyoruz. Borç aldıktan sonra annem bizim için verdiği paranın 5/3 ünü sildi. Bizim bir beklentimiz olmadığı halde bebeğimizin bir çok alışverişini de kendisi yapacak.
Eşimin ailesinden hiç bir beklentimiz yok( benim ailemden de yoktu). Onlar kendi hallerindeler. Tanıştığımız günden beri anlamlandıramadığım bir şekilde problemlerimiz var(yaklaşık bir ay önce işin özünü anladım ama artık bir problemin var oluşu umrumda değil). Eşimle geçmişimiz 10 yıllık bir süre ve 1.5 yıllık evliyiz. Evliliğimde de bazı problemler yaşıyorum evet ama çözülemeyecek şeyler değil.
Çok uzun bir giriş oldu asıl soruna şu an geliyorum. Evlendikten yaklaşık 5 ay sonra görümce ile mesajlaşarak büyük bir kavga ettik. Aileme ve bana yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik tesadüfen karşıma çıktı kendisi benden 3 yaş küçük. O günden beri asla konuşmuyoruz. Ben tüm bağlarımı kestim. O mevzu uzun.
Yukarıda bahsettiğim maddi sıkıntılardan dolayı bir kaç aydır ciddi anlamda kemer sıkıyorum. Bu durumdan şikayetçi değildim şu ana dek. Her ay eksilere girmemize rağmen yeri gelip ikinci bir yemek pişirmezken. Bir ıslak mendili ve peçeteyi dahi ikiye bölerek kullanırken eşimin son altı aydır görümcemin ev kirasını ödediğini az önce gördüm. Daha önce dershane parasını o sıkıntıları çekerken ödedik bundan haberim vardı. Ama ev kirasını annesinin ödeyeceğini söylemişti. Hem yalan söyledi diye kızgınım hem de suratına tükürmeye değer görmediğim kişiye bebeğimden çok harcadığı için sinirlendim. Ben nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Buraya kadar okuduysanız önce tebrik sonra teşekkür ediyorum.
Ben herşeyi içimde tutabiliyorum. Bütün dünyayıTabi hayat sizin siz bilirsiniz ama eşinize bence bildiğinizi söylemelisiniz en azından ödemesine birşey demiyorsanız bilsin ki sizden bidaha saklamasın buna üzüldügünüzü belli edin bari. Ben böyle pek içimde tutamam sanırım ondan diyorum sizede
Bu yanlış bir düşünce bana göre, evliliğimizin ilk dört yılı çalıştım, çocuklar dolayısıyla 3 yıldır evdeyim, imkânlarımız ölçüsünde tüm harcamalarımı rahat rahat yapıyorum. Eşimin parası benim param gibi bir durum söz konusu bile degil.Evet ben çalışmadığım için kendi param gibi görmedim asla. Çalıştığım dönemlerde bir tek rahat para harcadım. Küçüklüğümden beri kendi kazanmadığım parada gözüm olmadı. Babamın parasına da güvenmedim hiç. Harcasam eşim bir şey der mi bilmiyorum. Ama harcamadığım halimden çok memnun.
Ooow sizinki baya ağır olmuş.Şöyle evinin rızkını başka şeylere harcamiyorlar mi deliriyorum. Öncelik kendi evidir. Görümce bekarsa anne babası odesin, eksik kalsa eş hadi gene versin ama açık açık soyleyebilir Tabii ne güzel sizin aileniz destek çıkmış. Değirmen dönüyor dönmese de döndürürsünüz aileniz nasılsa arkanızda. Bir şekilde hallolur diye düşünmüş. Çok sinirlendim. Bence ailenizin destegini görmesin haberi olmasin. Bebeğe alınan şeyleri de söylemeyin. Biraz sorumluluk altına girsin. Bakacak bebek eşyaları da alınıyor daha fazla kaydırır oraya. Bende de var bir tane. Bana para yok dedi gorumceye saç çıtciti taktirsin diye bin küsur lira para göndermiş Duyunca cinnet gecirmistim.
Bu sadece evlilik hayatımda böyle değil. Öncem de buydu. Çalışmayınca sırtımı dayayamıyorum. Ama yapabilmeyi çok istiyorum gerçekten. Mantıken evet ortak paramız ama benim lanet karakterimBunyablis bir düşünce bana göre, evliliğimizin ilk dört yılı çalıştım, çocuklar dolayısıyla 3 yıldır evdeyim, imkânlarımız ölçüsünde tüm harcamalarımı rahat rahat yapıyorum. Eşimin parası benim param gibi bir durum söz konusu bile degil.
Eşiniz dahil hiç kimse size aferin ne kadar az harcama yapıyor demeyecek, kendinizi ekstra sikmayin harcamalar konusunda.
Bu konu hakkında o kadar uzun konuşacak durumda değilim gerçekten şu an bir kaç gün ölçüp tartacağım. Biraz güç toplamam lazım.Bence eşinizi karşınıza alın ve sakin bir şekilde var olan bu durumu özetleyin ve neden diye sorun. Ayrıca bebeğinize almanız gerekenleri ve bunlara ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini söyleyin. Kendi ailenizden de bu konuda destek görmek istemediğinizi söyleyin. Yeterince destek olmuşlar çünkü. Sizin bütçenizi denkleştirmek için ne gibi fedakarlıklar yaptığınızı anlatın. Anlamazsa bir daha farklı şekillerde anlatın.
Valla benimde esimin benzer bir durumu var annesi tek olduğu için ona yardım etmek istiyordu ama evlendik ve kendimiz bile zor geçiniyoruz . İlerde borç bitse direk yardım eder ama bebek falan olsa yine veremez, insan kendine yetermiyorken nasıl aileye yardım edilir. Hani aç açıkta olunur o zaman başka ama şuan bebek olacağı icin onların size yardım etmesi lazım aslında.Aslında eşimin ailesi(anne ve babası görümce değil) maddi anlamda çok zor bir hayat yaşamışlar. Eşimin işe geçmesini çok beklediler bence ama eşim işe geçince evlendiği için (bu benim tahminim) hayal kırıklığı yaşadılar. Zaten borçlar bitince onlara yardım etmesini rica edecektim. Ama görümcenin daha fazlasına ihtiyacı yoktu.
İnternet alışverişi kullanıyorum normalde de. Daha Doğum konusu da muallak. Hastane bulamadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?