Eş problemleri

Arkadaslar

Dalga gecmiyorum yahu, bunu bir kac kisi daha yazinca kendimden suphe etmeye basladim, olguh ve sabirli olarak gordugum kendim aslinda sadece aptal miydi diyorum. Arkadaslar dalga gecsem elimde ne kalr, vaktimi neden heba edeyim? Dertlesmek istedim.
Ama yani inanilir gibi degil kumpir buyuk , iki kofteli hamburger diye trip yapan bi kocaniz var nerenin prensesi bu adamlar ya

Sadece bunlar olsa... Ramazan ayinda oruclu iken, o an acil sayilabilecek bir durum uzerine hastaneden donuyorduk mesela, arabamizin icinde sohbet ediyorduk, araba seyir haklnde, camlari kapali, eskilere dair bir seyker anlatmak uzereydim ve ben genelde hep gulecimdir, yapim bu. Birden bire agzima elinin tersi ile vurdu ve inanin felc gecirdigimi sandim aci ile. Agzima kan dolmaya basladi damaklarimdan, ve bir muddet uyustu. O ise soylenmeye baslamisti bile, "azicik edepli ol diyorum sana, o dislerini gosterme, kadin dedigij azicik agir olur, edepli olur..." aramizda cikan sorunlarin cogu buradsn cikar. Evde acik giyinme edepli ol, deprem olabilir, sarki mirildanma seytan olma, besmele cek, gavurlarin yemeklerimi yapma, cok cesit yapma, kudurdun.

Başıma ağrı girdi,neden bunca zaman katlandınız ?
Annem oldugu sene onu tanidim, babam oldugu sene evlendim. Ne annem ne babam gormedi evlendigimi yani. Kimsesizlik mi ne yapacagini bilememek mi bilmiyorum ki. Ilk seneler ayrilmayi hic dusunmedim. Simdi simdi arada canima tak ediyor, dusunuyorum. Ama korkuyorum acikcasi. Yalnizliktan.

Merhaba arkadaşlar,

Belki bu konu defalarca açılmıştır. Ben yemek yapmayı çok seven bir insanım. Yapacağım ekmeğin mayasını üç gün önceden hazırlamak, dürümün etini ve lavaşını kendim yapmak, tiramisunun kedidillerini bile evde yapmak… Mutfakta geçirdiğim vakitten asla sıkılmam ve her gün sofraya bir yenilik getirmeye çalışırım.

Zaten eşim dışarıya çıkmama izin vermeyen bir insan. Bir dışarı hayatım yok; birlikte gittiğimiz, gezdiğimiz herhangi bir yer olmuyor. Ben de dışarıda yiyebileceğim lezzetleri eve getirmeye çalışıyorum. Mesela haftada bir defa Hatay döner yaparım ya da Big Mac Taco denemesi yaparım. Bugün de hamburger menüsü yapmak istedim. Araştırırken In-N-Out diye bir hamburger olduğunu ve yanında “Animal Fries” adında patates kızartması servis edildiğini gördüm. Bunların birebir taklidini yapmaya çalıştım.

Eşim çok geleneksel bir insan; genelde sofrada çeşit aramayan, baharatsız, salçasız, daha sade yemekleri seven biri. Ama ben daha yenilikçiyim. Hayattan maksimum seviyede keyif almayı, bugünün değerini en iyi şekilde bilmeyi arzulayan bir insanım. Ailemle yapacağım her kahvaltıya, her akşam yemeğine özen gösteririm.

Şimdi sorun şu ki… Eşim, iki gün önce yaptığım kumpiri masada bırakıp terk etti. Patatesin büyüklüğünden şikâyet etti. Oysa ben ona her zaman daha bol malzemeli ve daha özenilmiş porsiyon hazırlarım. Mesela bu kumpirde daha fazla tereyağı, daha fazla peynir kullanmış ve ona sunarken sıcak olmasına dikkat etmiştim. Kendiminkini ise ona öncelik verdiğim için soğumuş ve kalan malzemelerden hazırlamıştım. Çünkü benim için önemli olan yemekten çok, sunmaktır.

Ama o, patatesin büyüklüğünü bahane ederek kendi porsiyonunu yemedi, benimkini istedi. Ben de “Sen kendi porsiyonunu ye, kalanını ben yerim” dedim. Bunun üzerine “Bana bu sözü bir daha söyleme, ben bu söze çok sinir oluyorum” diyerek kumpiri önüme fırlatıp masadan kalktı ve gitti. Tabii ki ben bunu unuttum; unuttum çünkü başka türlü bu ilişki yürümüyor. İlişki başından beri böyle gidiyor.

Bugün de bahsettiğim hamburgeri yaptım. Eşim bu sefer de hamburgeri çok yüksek yaptığım için — iki kat köfte kullandım — “Biz hayvan mıyız?” diyerek hiçbir şeye dokunmadı. Yaptığım tatlıya da elini sürmeden yine çekip gitti.

Şimdi size sorum şu: Boşanmak ya da ayrılmak konu dışı. Birlikte 20 yıl geçirdik. Böyle şeylerin benim başıma gelmesinde kadersel bir karma mı vardır bilmiyorum; artık bunu düşünmeye başladım. Neye heves etsem, eşim ona asla iştirak etmiyor ve bir şekilde mahvediyor. Bu neden olabilir? Aynı durumda olan birileri varsa, nasıl başa çıktıklarını sormak istedim. Kısaca derdimi paylaşmak istedim. Derdim tabii ki sadece bununla sınırlı değil ama son iki günde olan bu iki şeyden bahsetmek istedim.
Sizi eleştirmek istemem, herkesin kişiliği, yaşanmışlıkları farklı, eger yaşadığımız sıkıntılar hiç değişmeden devam ediyorsa burda karşimizdakinden çok kendimize bakmalıyız, o fıtratı gereği ya da başka sebeplerle sizi kıracak davranışlarda bulunuyor, ama siz aynı özveriyle devam ediyorsunuz, fazla verici olmak bizi değerli yapmadığı gibi tam tersi degersizlestiriyor, siz sınırlarinizi koydugunuzda emin olun eşiniz size uyum sağlamaya başlayacak.

Ben bazen dolmanın içini yapıp, doldurmak zor geliyor diye oylece pişiriyorum.Daha anlatırım da ona da üşendim.

Gecen gün ben de bunu dusundum. Tanıdığım bir oğretmen var. Atanamadı ama evlendi.Bir senede tam 12 kilo almış. Cunku eşi dısarı tek basına cıkmasına izin vermiyormuş. Ben şok oldum. Cunku aklı basında birine benziyordu. Nasıl bunu kabul edebiliyor dıye. Siz niye bu hayatı kabul ettiniz ve ediyorsunuz ? Ask, sevgı, maddi kaygılar mı? Çünkü bu çok asagılayıcı. Kadın erkeğın eşit olmadığı bir ilişki cok vahim sonuclar doğurabilir kadın için.

Bu kadar ceşit yapmayı bırakıp acaba enerjinizi başka bir yone mi cevirseniz? Eğitim, dikiş nakıs kursu gibi. Bilemedim ben. Gecmiş olsun

şakamı bu konu?
Eşiniz uzay yılında sizin dışarıya çıkmanıza nasıl izin vermez .
siz bunu sindirmiş insansınız ama hamburger olayınumı sindiremediniz gerçekten?

Ben bazen dolmanın içini yapıp, doldurmak zor geliyor diye oylece pişiriyorum.Daha anlatırım da ona da üşendim.

Gecen gün ben de bunu dusundum. Tanıdığım bir oğretmen var. Atanamadı ama evlendi.Bir senede tam 12 kilo almış. Cunku eşi dısarı tek basına cıkmasına izin vermiyormuş. Ben şok oldum. Cunku aklı basında birine benziyordu. Nasıl bunu kabul edebiliyor dıye. Siz niye bu hayatı kabul ettiniz ve ediyorsunuz ? Ask, sevgı, maddi kaygılar mı? Çünkü bu çok asagılayıcı. Kadın erkeğın eşit olmadığı bir ilişki cok vahim sonuclar doğurabilir kadın için.

Bu kadar ceşit yapmayı bırakıp acaba enerjinizi başka bir yone mi cevirseniz? Eğitim, dikiş nakıs kursu gibi. Bilemedim ben. Gecmiş olsun
Kalan zamanimda surekli okurum. 40 olmadan fransizca a2 seviyesine geldim, kendi cabamla, suan chatgpt destekli tabi, kimya, biyoloji matematik calisiyorum belki bir diplomam olabilir vesaire diye. Yemek yapmayi sevdigim icin iste, aramizda paylasim olsun, evimizde yenilik olsun diye bir seyler ekstra yapiyorum. Olmuyor ama, neye ozensem olmuyor onunla. O yuzden bu bir karma mi diye dusundum. Bir insan bir insana hic mi yaranamaz? Onunde ölsem boyle mi ölünür diye elestirir.

şakamı bu konu?
Eşiniz uzay yılında sizin dışarıya çıkmanıza nasıl izin vermez .
siz bunu sindirmiş insansınız ama hamburger olayınumı sindiremediniz gerçekten?
Sindirdim, hepsini sindirdim, ilahi duzene anlam veremiyorum. Insan insanin cabasini da mi hic gormez diyorum. Hadi sevmedin, yemedin ama caba var, bari ona saygisi olabilirdi. Boyle saygisiz adamlara neden sonsuz sevebilecek insanlar dusuyor?

Kalan zamanimda surekli okurum. 40 olmadan fransizca a2 seviyesine geldim, kendi cabamla, suan chatgpt destekli tabi, kimya, biyoloji matematik calisiyorum belki bir diplomam olabilir vesaire diye. Yemek yapmayi sevdigim icin iste, aramizda paylasim olsun, evimizde yenilik olsun diye bir seyler ekstra yapiyorum. Olmuyor ama, neye ozensem olmuyor onunla. O yuzden bu bir karma mi diye dusundum. Bir insan bir insana hic mi yaranamaz? Onunde ölsem boyle mi ölünür diye elestirir.
Yaranmaya niye calışıyorsunuz ki! Kendi istekleriniz için hiç çabaladınız mı?mesela markete gidebilmek veya yarım saat yuruyus için

D
Sindirdim, hepsini sindirdim, ilahi duzene anlam veremiyorum. Insan insanin cabasini da mi hic gormez diyorum. Hadi sevmedin, yemedin ama caba var, bari ona saygisi olabilirdi. Boyle saygisiz adamlara neden sonsuz sevebilecek insanlar dusuyor?
Disari cikma konusu bana neden bu kadsr normal geliyor bilmiyorum, en cok buna takildi insanlar. Hastalikli kiskanc biri, ben henuz babamin evindeyken sucuya bile kapiyi actirtmaz, kapiya koydugum damacana altina kagida sararak para birakirdim. O nereden bilecek acip acmadugini diyeceksiniz belki ama bu kadar saf sekilde sadiktim.

Yaranmaya niye calışıyorsunuz ki! Kendi istekleriniz için hiç çabaladınız mı?mesela markete gidebilmek veya yarım saat yuruyus için
Cabalamadim acikcasi. Yuruyus olmuyorsa apartmanda mediven inip cikiyorum mesela dogum kilolaeimi boyle verdim. Zorluktan kolaylik cikarmaya calisiyorum onunla tartismak yerine. Asla hakli ciktigim olmadi cunku.

...Zaten eşim dışarıya çıkmama izin vermeyen bir insan. Bir dışarı hayatım yok; birlikte gittiğimiz, gezdiğimiz herhangi bir yer olmuyor..

Benim eşim ben onu tanıdım tanıyalı benden bir kere özür dilemedi. Burnu yere düşse almaz, kimseye minnet etmez, oldugu kadar der. Zaafsız biri. Kadına, yemege, paraya zaafı olmayan biri. Sadece dini konular onun vazgecilmezidir. Namazları mesela. Ben mutfagı, koca koca köklü yemek kitaplarina, diger zevklerimden kisarak para ayiracak kadar severim. (kendime odul olarak her ay bir tane alma karar vermistim) Belki ben pasif sekilde onu istemedigi seyleri yemeye inat ediyorumdur. Sadece fikirlere bakmak istedim buraya yazarak.
Eşinizin gerçekten kadına zaafı olmayan biri olduğuna emin misiniz ? O yüzden mi 20 senedir yaşamınızı evin içinde sürdürdüğünüzü söylüyorsunuz.

Sadece bunlar olsa... Ramazan ayinda oruclu iken, o an acil sayilabilecek bir durum uzerine hastaneden donuyorduk mesela, arabamizin icinde sohbet ediyorduk, araba seyir haklnde, camlari kapali, eskilere dair bir seyker anlatmak uzereydim ve ben genelde hep gulecimdir, yapim bu. Birden bire agzima elinin tersi ile vurdu ve inanin felc gecirdigimi sandim aci ile. Agzima kan dolmaya basladi damaklarimdan, ve bir muddet uyustu. O ise soylenmeye baslamisti bile, "azicik edepli ol diyorum sana, o dislerini gosterme, kadin dedigij azicik agir olur, edepli olur..." aramizda cikan sorunlarin cogu buradsn cikar. Evde acik giyinme edepli ol, deprem olabilir, sarki mirildanma seytan olma, besmele cek, gavurlarin yemeklerimi yapma, cok cesit yapma, kudurdun.
Keşke tek sorunu dışarı çıkarmamak olsaymış. Adam kötülüğün vücut bulmuş hali, cehennem zebanisi. Benim başıma gelse yallah Arabistan’a derdim ama siz bayağı kanıksamışsınız, bu kadar uzun idare edebildiğinize göre. Boşanma meselesinde bile bu saatten sonra tekrar başka bir eş bulmanın zorluğundan bahsediyorsunuz. Böyle işkence görsem değil ikinci eş düşüncesi, erkek sinek bile görmek istemem. Kocasız olmuyor mu yani, bekar yaşayıp ölün daha iyi. Çocuğunuz var mı?

Siz özgürlüğünüzü sindirmesine izin vermişsiniz 20 yıl.
En büyük tavizi burda vermişsiniz.
Diğerleri çok dert değil.
zaten beklenen olası şeyler.
Çünkü siz onun komuta olmasını sağlayan ve bu pis egosunu tavan yapan biri haline gelmişsiniz.
üzgünüm ama kendinizi hiç mi sevmediniz yahu?

Birlikte de cikmayiz, anladiginiz gibi olsun isterdim, var boyle hayatlar arkadaslar. Alisverislerimi market dahil netten gorurum, pazar alisverimi ablalari yapar(ayni binadayiz), arada cocuklarimi parka cikaririm, yine halalari ile tabi ki. Bim, 101 gibi yerlere ve eczaneye gidebilirim. Ailecek gezme, piknik gibi bir durumumuz hic yok.
25 yaşında evlendiniz; şu an 45 yaşındasınız ve 20 yıllık evlisiniz. Kaç çocuğunuz var ki çocuklar parka götürülecek kadar küçük ? Yanlış anlaşılmasın, eşinizin zihniyeti bir sağlık sorunu veya nasibi beklemek dışında ilk günden çocuk sahibi olmaya çalışacak biri gibi duruyor da.

Ben tam anlamadım, bahsettiğiniz yemeklerin yazılı ölçülerini ve videolu anlatımını da ekler misiniz?

Sizin gibi kendi isteğiyle böyle bir hayatı seçip icinde kalan bir de bu pisliğin içine çocuk doğuran kadınların her şeyi hak ettiğine inaniyorum. Umarım çocuğunuz sizin kafa yanınızdan uzak bir hayat sürer ne diyeyim.

Şaka bi yana olay yemek vs değil.
Sevgi dilleriniz muhtemelen farklı ve sizi bu şekilde protesto ediyor.
Yemek dışında sevginizi gösterme biçiminiz nasıl?
Bir de beni bir yere göndermiyor ne demek?
Markete de mi?

Yeni senaryo mu yazıyorsun? Canı sıkılan birisin belli. Yaz babam yaz. İnanan çıkar.

Back
X