Eş tayini, yeni il ,yeni memleket

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
eşimin şark illerinden birine tayini çıktı.
aslında ben tayin durumlarına alışığım ..babam ın da görevi sebebi ile tam alışmışken bir ile bir yere yurda tayinimiz çıkardı..
ama şimdi başka ...4 yıl şuan ikamet ettiğimiz ilde okudum.ardından çalışmaya başladım 3 yıl olacak neredeyse..
dilekolay 7 yıll..
ve eşimin hem maddi problemleri hem çevresine istinaden yaşadığımız sıkıntılı bazı süreçler sebebi ile isteği üzerine bu kış kıyamette tayini çıktı.
şark ili .Türkiye nin bir ucu ailem burada iki saat uzağımda idi.biraz anneye babaya düşkünüm ben:(
alışmış olduğum çevrem işim gücüm evim herşeyim yarım kalacak kıyafetlerimden başka herhangi bir eşyamı gönderemiyorum.nakliye firmaları kamyonlar çok pahalı ..
orada tutttugumuz ev küçüçük...
o ilde üç beş eşya alacağız idarelikk...çok üzülüyorumm şimdilerde..
yeni bir düzen ..yeni insanlar ..dostlarım ailem herkes geride kalacak bir hayat hikayeside böyle yarım kalıcak birkez daha benim için..
eşimle mükemmel giden bir evliliğimiz yok açıkcası ayrılıp gitmemeyi de düşündüm ama nereye kadar özel sektörde çalışıyorum.
buğünün yarını var ...işten çıkarılsam etsem bir başıma yapamam ..ailem deseniz tabiki evlerini, yerlerini yurtlarını açarlar ama ekmek bölündümü eskisi gibi olmuyor altından kafes te olsa ana baba evi insan kendi düzenini arıyor..
bu durumda evlilik devam ettiği için gitmem gerekli eşimin yanına peki ya sonraa:(
eşimle bir tartışmam olsa kime dert yanıp kime sarılıp ağlayacağım...sabahlarrı güle oynaya geldiğim iş yerim hani nerde...ailem uzağım da senede ayda yılda bir defa görebilirsem odaa:(
kendimi çok güvensiz önemsiz hissediyorum ..işyerim gitme kal dedikçe gözlerim doluyor.arkadaşlarım biz sensiz ne yaparız dediğinde bir anda yakıp yıkıp kalmayı düşünüyorum.
eşimle bu konuyu konuştuğumda iş güç arkadaşlar geçiçi sne yanında kalacaklara bak gibi bir ifade de bulundu.
orasıda öyle hani üniversitedeki o samimi dostlar gelen geçen dostluklarr..
ben nasıl alışacağımm:(

esini bu kadarmi seviyorsun.Bu yuzden ayrilmayi dusunuyorsan,allah hastalik vermesin o adama.
insanin sevdigi yaninda oldumu dunyanin diger ucuna gider.

Asırı duygusal düşünüyorsun. Ben esimle dunyanın en ücra köşesine bile giderim.

Ömür boyu değil sonuçta değil mi?

üzücü bi durum... bende 4 şubatta evleniyorum ve nişanlım assubay süreklitayinci olacağız..ben evlenip batmana gideceğimm ve ailem istanbulda.. bende aileme çok düşkünüm kardeşlerimin ablası değil anneleri gibiyim.. ben 27 yılımı burda bırakıp gidiyorum..ayrılığı düşünmen greçekten üzücü. sen evli bi bayansın ve yerin eşinin yanı bence tabii..umarım hakkında hayırlısı olur..

evliliğin senin için sanki 2. plana itilmiş,itilmek zorunda bırakılmış belki debence önce bu konuda bir karar vermelisin,evliliğin- eşin konusunda!!

bizde tayinciyiz daha evvelde 2 yıl eşim doğuda tunceli de kaldı :( temmuzda yine eşim gidcek doğu hizmetine ben yine batıda kalacağım kızımla ailerimiz batıda ama zorunlu olmasam,kızımın eğitim durumu ve doğudaki zor koşullar olmasa kesinlikle eşimle gitmek tercihim olur her zaman..

esini bu kadarmi seviyorsun.Bu yuzden ayrilmayi dusunuyorsan,allah hastalik vermesin o adama.
insanin sevdigi yaninda oldumu dunyanin diger ucuna gider.

konu sahibinin eski konularını bilmediğin için bu kadar rahat cevap yazdığını düşünüyorum arkadaşım....zaten sorunları olan bir evlilikleri vardı birde bu konu olunca böyle düşünüp kararsız olması bana normal geldi... size naçizane tavsiyem önce arkadaşımızın ruh halini iyice analiz edip öyle yorum yapmanız olurdu...

şirineciğim her şeye alışılır merak etme... orada da yeni arkadaşlıklar kurarsın işl...belki küçük bir yere gitmeniz sizin için daha hayırlı olur...hem ne demişler tedbili mekanda ferahlık vardır.. belki orası size uğurlu gelir herşey yoluna girer...

konu sahibinin eski konularını bilmediğin için bu kadar rahat cevap yazdığını düşünüyorum arkadaşım....zaten sorunları olan bir evlilikleri vardı birde bu konu olunca böyle düşünüp kararsız olması bana normal geldi... size naçizane tavsiyem önce arkadaşımızın ruh halini iyice analiz edip öyle yorum yapmanız olurdu...

yahu sizene istedigim yorumu yapar gecerim,denetcimisiniz siz?Yoruma yorum yapmayin sizin istediginiz seyleri yazacak degilim.Kendi yorumunuzu yapip cekilin!!!
deli eder Siniz insani valla!!!

konu sahibinin eski konularını bilmediğin için bu kadar rahat cevap yazdığını düşünüyorum arkadaşım......zaten sorunları olan bir evlilikleri vardı birde bu konu olunca böyle düşünüp kararsız olması bana normal geldi... size naçizane tavsiyem önce arkadaşımızın ruh halini iyice analiz edip öyle yorum yapmanız olurdu...

anlayışınız içtenliğiniz için teşekkür ederimm.konularımı takip etmiş olmanız da çok güzel..
sağlam bir işim kimseye muhtaçlığım olmasa devam edeceğimi düşünmüyorum bu evliliğe ..
üniversiteyi bitirmek te çözüm değil ..kpss engeli var malesef..pek çok öğretmen adayımız beklemede ..
ne aile ne eş tarafı benim için iç acıcı değil..
her iki taraftada beni zorluklar bekliyor.
bir yanda kuşku duyduğum acaba bugun ne ile karşılasacagım dedıgım bır evlılık bır yandan despot baba cadı bır hala hayatıma yön veren zihinler..
tek başıma kalmayı ayrılmayı da denedim hatta ayrı evim tutuldu eşyalarım da oldu.akşam olup işten çıkıp eve gittiğimde koca bir yalnızlık alışkanlıkların verdiği özlem..
akşam olup kapısını herkes kapatınca bomboş bir ev ...çalmayan telefon kolunun kanadının kırılmışlık hissi.
dönüp baktığımda bana neler yaşattı bu adam dönmemeliyim desemde 8 ay ayrı kalabildim.8 ay sonra eşimle yeniden barıştım.
Rabbime şükrediyorum sağlığım yerinde ..bugunumu aratmasın ama bende kabullendım ben bıraz sağlamcıyım maddı manevı kendımı guven ıcınde hıssetmeden ayrılık kararı veremıyorum.
gücsüz se güçsüzüm ...kendimce tanımladığım korkularım var...
yalnız kaldıpımda çalmayan telefonlar aramayan dostlarr...bundan sonra ne olacak sorularııı bıtmek bılmeyen...
ıcımden cok gecırdım belkı yenıden baslar hayat benım ıcın yenıden gencken yasım cocuk ta yokken yeni bir düzennn istedim.
ama bir kere güven kayboldu mu yaşadıklarınn ağır geldimi yeni bir insanın fiili olarak hayatına girmesiini düşünmek bile tahammülsüzlükle son buluyor.
kısacası ben ne kadar guclu durmaya calıssam da sureklı gulumseme yuzumde olsada;ben gucsuzum gelecege daır kaygılarım korkularım var bosanmak dunyanın en zor ısıymıs gıbı ...
kolay yıkılan duvarlarım yok ve yıllardır orda oraya savruluyorum.üzüntülerim kat be kat artarakkk...
ben ısterdım burada bagıra bagıra esımın yanına gıtmek ıcın gun sayıyorummm dıye ama yasananlar yasatılanlar cok farklı

şirineciğim her şeye alışılır merak etme... orada da yeni arkadaşlıklar kurarsın işl...belki küçük bir yere gitmeniz sizin için daha hayırlı olur...hem ne demişler tedbili mekanda ferahlık vardır.. belki orası size uğurlu gelir herşey yoluna girer...
güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim dilerim hayırlar vesile olurdaa ııy ınsanlarla karsılasırım

aslında ben tayin durumlarına alışığım ..babam ın da görevi sebebi ile tam alışmışken bir ile bir yere yurda tayinimiz çıkardı..
ama şimdi başka ...4 yıl şuan ikamet ettiğimiz ilde okudum.ardından çalışmaya başladım 3 yıl olacak neredeyse..
dilekolay 7 yıll..
ve eşimin hem maddi problemleri hem çevresine istinaden yaşadığımız sıkıntılı bazı süreçler sebebi ile isteği üzerine bu kış kıyamette tayini çıktı.
şark ili .Türkiye nin bir ucu ailem burada iki saat uzağımda idi.biraz anneye babaya düşkünüm ben:(
alışmış olduğum çevrem işim gücüm evim herşeyim yarım kalacak kıyafetlerimden başka herhangi bir eşyamı gönderemiyorum.nakliye firmaları kamyonlar çok pahalı ..
yeni bir düzen ..yeni insanlar ..dostlarım ailem herkes geride kalacak bir hayat hikayeside böyle yarım kalıcak birkez daha benim için..
eşimle mükemmel giden bir evliliğimiz yok açıkcası ayrılıp gitmemeyi de düşündüm ama nereye kadar özel sektörde çalışıyorum.
buğünün yarını var ...işten çıkarılsam etsem bir başıma yapamam ..ailem deseniz tabiki evlerini, yerlerini yurtlarını açarlar ama ekmek bölündümü eskisi gibi olmuyor altından kafes te olsa ana baba evi insan kendi düzenini arıyor..
bu durumda evlilik devam ettiği için gitmem gerekli eşimin yanına peki ya sonraa:(
eşimle bir tartışmam olsa kime dert yanıp kime sarılıp ağlayacağım...sabahlarrı güle oynaya geldiğim iş yerim hani nerde...ailem uzağım da senede ayda yılda bir defa görebilirsem odaa:(
kendimi çok güvensiz önemsiz hissediyorum ..işyerim gitme kal dedikçe gözlerim doluyor.arkadaşlarım biz sensiz ne yaparız dediğinde bir anda yakıp yıkıp kalmayı düşünüyorum.
eşimle bu konuyu konuştuğumda iş güç arkadaşlar geçiçi sne yanında kalacaklara bak gibi bir ifade de bulundu.

arkadaşım bence senin esas sorunun, arkanda eşinin desteğini tam olarak hissedememek galiba...yoksa arkadaş akraba bunlar her zaman yerine konulabilecek değerler... eşinden dolayı kafan yerinde olsa hiçbirini dert etmezsin...ama önceki mesajımda da dediğim gibi belki yeni bir başlangıç sana ve eşine iyi gelecek...

eşinize yazık sizin düşüncelerinizi bilse

böyle hayat süren birçok insan var çok zor biliyorum:31: bir düzene bir yere alış sonra orayı bırak sıfırdan başka bir yerde kendine yeni bir düzen yeni bir çevre kurmaya çalışmak kolay değil ama seni asıl düşündüren eşinle sorunların bence eğer evliliğinde mutlu olsaydın bunların hiçbirini bu kadar dert etmezdin ama evliliğin sallantıda olunca herşey gözünde büyüyor.umarım öncelikle eşinle mutlu olursun sonra da gittiğin yere uyum sağlarsın canım:31:

Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyi bende yaşadım eğer huzursuz,kafanda düzelecekmi diye düşündüğün bir sürü soru işaretin olmasa eminim aklının ucundan geçmezdi bunlar..Sanki benim yaşadıklarımı anlatmışsın.Günlerce uyku uyumadım,sevmiyormuyum eşimi çok severek evlendim halada seviyorum ama o yaptıklarıyla bana yaşattıklarıyla onun için herşeyi yapabilecek durumda değilim.Özel sektörde çalışıyorum işten çıkıp gitseydim oradada bana aynı şeyleri yaşatsaydı çıkıp tekrar gelecektim.İşsiz,güçsüz kalacaktım.Annemden,babamdan ayrılacaktım.Birgün ayrılacağımı ailemden uzak bir yere gideceğimi evlenmeden öncede biliyordum ama eşimin bu kadar psikopat olduğunu bilmiyordum.Gitmedim eşimle birlikte gittiği yerin ortamı benim bulanacağım gibi bi yer değilmiş gitti baktı ..Şimdi birbirimizden uzaktayız ben işime devam edip,annemlerle kalıyorum.Gitseydim orada beni ne bekliyordu bilmiyordum..Arkadaşın dediği gibi eğer eşim bana karşı iyi olsaydı ben onunla dağ başına giderdim ama ne yazıkki bu duygu bitti bende kendimden çok ödün verdim..

Ankarada doğdum, büyüdüm, yaşıyorum, ailem beni üniversite için bile başka ile yollamadılar özel okutmayı göze aldılar, gel gör ki nişanlım polis ve Temmuzda evlenip evimizi direk şarka kurucaz, muhtemelen Iğdıra gidicez kendi isteğimizle,bu adam polis elbet şarka gidecek 2 kişiyken gitmek ve evliliğimizin ilk yıllarını ailelerden uzak geçirmek bize daha mantıklı geldi, ama 3 çocuğumda olsa sevdiğim adamın peşinden seve seve giderdim o ayrı, zor bi durum ama hayat da zor zaten...

dilekolay 7 yıll..

Ahhh ahhh şirine, geçmiş konularını hiç üşenmedim okudum az önce :5:
- Bu adam; sana hakaret eden, sana şiddet uygulayan bir adam,
- Bu adam; sen ondan ayrıldığında, senle barışmaya çalışırlen bile maddi konuları gündeme getirip yüzüne vuran, bana dönersen rahat harcayamazsın yoksa öğrenim kredini ödemem diyebilen bir adam,
- Bu adam; sana aldığı bir pantolonu bile başına kakabilen, karısına bakmayı enayilik sayan bir adam,
- Bu adam; sen günde 12 saat çalışıp didindiğin, maaşından kendine 3 kuruş ayırıp kalanını eşine verdiğin, hatta öğrenciyken burs kartını bile eline verdiğin halde, araba için kredi çekmeni isteyip hayır yanıtını alınca "sen bu evlilik için zaten ne yaptın ki" diyebilen bir adam,
- Bu adam; senin msn konuşmalarını, internet maceralarını yakaladığın adam,
- Bu adam; gece eve gelmediğinde sen yalanını anlayıp sorgulayınca, sana açıklama yapmak yerine "boşanacağım" diye bas bas bağıran adam,
- Bu adam; seni elalemin 3 kuruşluk kadınları ile aldatıp, bir de seni onla muhatap eden, yüzyüze gelmene sebep olan adam,
- Bu adam; yine o 3 kuruşlık kadın sayesinde mahkeme kapıları görmene, sanık durumuna düşmene sebep olan adam,
- Bu adam; senden habersiz Van'a tayin isteyip, bir de sen öğrendiğinde "ister gel, ister kal" diyebilen bir adam,

Ve sen hala çırpınıyorsun, mücadele ediyorsun. Onunla gitmeyi düşünüyorsun... Bırak, gitme, hayatına yazık, sana yazık. Öyleydi böyleydi derken yılların heba oluyor, ellerinin arasından kayıp giden gençliğine yazık... Daha yaşın çok genç, ömrünü harcama daha fazla, kendine yazık...

Ahhh ahhh şirine, geçmiş konularını hiç üşenmedim okudum az önce :5:
- Bu adam; sana hakaret eden, sana şiddet uygulayan bir adam,
- Bu adam; sen ondan ayrıldığında, senle barışmaya çalışırlen bile maddi konuları gündeme getirip yüzüne vuran, bana dönersen rahat harcayamazsın yoksa öğrenim kredini ödemem diyebilen bir adam,
- Bu adam; sana aldığı bir pantolonu bile başına kakabilen, karısına bakmayı enayilik sayan bir adam,
- Bu adam; sen günde 12 saat çalışıp didindiğin, maaşından kendine 3 kuruş ayırıp kalanını eşine verdiğin, hatta öğrenciyken burs kartını bile eline verdiğin halde, araba için kredi çekmeni isteyip hayır yanıtını alınca "sen bu evlilik için zaten ne yaptın ki" diyebilen bir adam,
- Bu adam; senin msn konuşmalarını, internet maceralarını yakaladığın adam,
- Bu adam; gece eve gelmediğinde sen yalanını anlayıp sorgulayınca, sana açıklama yapmak yerine "boşanacağım" diye bas bas bağıran adam,
- Bu adam; seni elalemin 3 kuruşluk kadınları ile aldatıp, bir de seni onla muhatap eden, yüzyüze gelmene sebep olan adam,
- Bu adam; yine o 3 kuruşlık kadın sayesinde mahkeme kapıları görmene, sanık durumuna düşmene sebep olan adam,
- Bu adam; senden habersiz Van'a tayin isteyip, bir de sen öğrendiğinde "ister gel, ister kal" diyebilen bir adam,

Ve sen hala çırpınıyorsun, mücadele ediyorsun. Onunla gitmeyi düşünüyorsun... Bırak, gitme, hayatına yazık, sana yazık. Öyleydi böyleydi derken yılların heba oluyor, ellerinin arasından kayıp giden gençliğine yazık... Daha yaşın çok genç, ömrünü harcama daha fazla, kendine yazık...

böyle yamukları varsa adamı boşa ne gitmesi

Böyle bir adamın arkasından gitmeye değmez ..Madem sizi bu kadar değersiz görüyor ona hakettiği şeyi verin..Sizliği verin.

Back
X