• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş terörü

Geldi aslında sinyaller ama önemsemedim doğru söylüyorsun. Bu konuda hak veriyorum. Baştan sorunu anlamalıydım biraz kaderciyim sanırım başa gelen çekilir gibi. Ancak dayanamayıp konuyu açtım linçlenmeden belki biri akıl verir diye.
Burada bir kadın şiddet görüyor diye kimse sevinmiyor emin olun. Size kızılan nokta bile bile lades diyip çocuk yapmanız.
Verilecek akıl da bence sizin de aklınıza geliyor. Yani siz de boşanmanız gerektiğini aslında biliyorsunuz. Belki cesaret edemiyorsunuz ve başka bir akıl verilir diye konu açtınız.
Ama malesef yaşadığınız sorun burada verilecek akılla çözülecek gibi değil.

Buradaki herkese siz diye hitap ediyorum. Aynısını da bekliyorum.
Atanmak esas sizin sandığınız kadar zor değil üzgünüm. Tek yol da değil zaten. Özelde de işe girebilirdiniz . Meslekle ilgili akıla ihtiyacınız olmasaydı bence şu an bahsettiğiniz sorunların büyük kısmını da yaşamıyor olurdunuz.
Neyse, siz öfkenizi buradaki üyelere yönetmeye devam edeceksiniz belli ki.
Umarım feraha çıkarsınız.
Siz diye hitap ederim demişsiniz ama atanmak hakkında ahkam kesmek icin kendinizde hak bulmuşsunuz. Bence biraz üslubunuzu gozden gecirin, boyle süslü cumleler yazınca karsinizdaki rencide etme hakkınız olmuyor.

Kusura bakmayın yada bakın ama çocuk olunca düzeliri asla anlamıyorum. Hadi bunu eskiler derdi de onlar bilimden, psikolojiden anlamazdı. Sizde mi anlamıyorsunuz. Yada aileler çocuk diye baskı yapıyor gaza geliyorsunuz. Şuanda o adama bağımlısınız, hep görmek zorundasınız. Boşansanız bile. Siz boşanmazsınız ya. Şunu asla anlamıyorum hiçbir aksiyon almayacaksınız, hayatınıza aynı şekilde devam edeceksiniz niye buraya yazıyorsunuz. Sonrada cevap verenlere eşinizi savunuyorsunuz. Savunuyorsan niye mutsuzsun. Yazdıklarınızın tek cevabı ADAMIN UMRUNDA BİLE DEĞİLSİN. Umrunda olsa seni kaybetmemek için orta yol bulmaya çalışır.

Buradaki herkese siz diye hitap ediyorum. Aynısını da bekliyorum.
Atanmak esas sizin sandığınız kadar zor değil üzgünüm. Tek yol da değil zaten. Özelde de işe girebilirdiniz . Meslekle ilgili akıla ihtiyacınız olmasaydı bence şu an bahsettiğiniz sorunların büyük kısmını da yaşamıyor olurdunuz.
Neyse, siz öfkenizi buradaki üyelere yönetmeye devam edeceksiniz belli ki.
Umarım feraha çıkarsınız.
Zor değil mi? Branşa göre değişir din kültürü öğretmeni değilim 65 alıp atanayım. Ataması zor olan bölümlerdenim. Arastırmanızı öneririm. Yoksa çoktan atanmıstım kimseyede eyvallahım olmazdı.

Siz diye hitap ederim demişsiniz ama atanmak hakkında ahkam kesmek icin kendinizde hak bulmuşsunuz. Bence biraz üslubunuzu gozden gecirin, boyle süslü cumleler yazınca karsinizdaki rencide etme hakkınız olmuyor.
Bu ne atanmakmış ya kutsal bir şey heralde.
Ahkam kesmiyorum. Memurum. Pek çok öğretmeni çok yakından tanıyorum atanma atanamama süreçlerine şahidim. Bazı branşlarda alımların kısıtlı oolduğunu biliyorum nitekim benim mesleğim de öyle.
Ayrıca konu sahibine sen nasıl atanamazsın demedim. Ya atanmaya çalışsaydı ya da işe girip ayaklarının üzerinde dursaydı dedim. Para kazanmanın tek yolu atanmak değil. Beş yıllık sıkıntılı evliliği sürecinde bile bunun için çabalayabilirdi. Uzun zaman çocuğu da yokmuş.

Kusura bakmayın yada bakın ama çocuk olunca düzeliri asla anlamıyorum. Hadi bunu eskiler derdi de onlar bilimden, psikolojiden anlamazdı. Sizde mi anlamıyorsunuz. Yada aileler çocuk diye baskı yapıyor gaza geliyorsunuz. Şuanda o adama bağımlısınız, hep görmek zorundasınız. Boşansanız bile. Siz boşanmazsınız ya. Şunu asla anlamıyorum hiçbir aksiyon almayacaksınız, hayatınıza aynı şekilde devam edeceksiniz niye buraya yazıyorsunuz. Sonrada cevap verenlere eşinizi savunuyorsunuz. Savunuyorsan niye mutsuzsun. Yazdıklarınızın tek cevabı ADAMIN UMRUNDA BİLE DEĞİLSİN. Umrunda olsa seni kaybetmemek için orta yol bulmaya çalışır.
Eşimi savunmuyorum onun hiç bir haklı tarafı yok. Hemen neden cocuk yaptıncılar varya onlara diyorum. Umrunda olmadığım doğru. Büyük harflerle yazmana gerek yok her seyin farkındayım buna üzülmeyi geçeli çok oldu.

Yani sanki bir tek onun ailesi var bu hayatta. Annesi de bu durumdan gayet memnun gözüküyor. Bir kac defa affetim ama dayanamıyorum artık. Özellikle sinirlendiğinde bütün esyaları kırması sokağa fırlatması öfke kontrolünün olmaması beni cok endişelendiriyor.
Komşular falan polisi aramıyor mu sokağa eşya fırlatırken? Ya birinin kafasına gelse, çoluk çocuk yürüyor sokakta. Neyse siz devam edin, bir öfke krizinde 5 aylık bebeği de fırlatır sokağa. Sizler böyle adamlardan kopamıyorsunuz bile bile devam ediyorsunuz da masum bebeklerin günahı ne? Biraz da o çeksin değil mi hep size hep size olmasın şiddet. Adam eşya kırarken hızını alamayıp bana vurmaya başlarsa çocuk tampon görevi görsün, biraz da ona vursun. Şimdi mahkeme bebeğimi benden alır babasına verir, sonra çocuğum babasına çok düşkün, en sonunda da 2. çocuk gelir arkadan.

Ailem arkamda durmaz klişesini de görmedim değil. Çocuğu yapmadan önce hiç bilinmiyor nedense ailenin arkada durmayacağı ve geleneksel oldukları. Kızım 5 sene şiddet görecek, kayınvalidesi taciz edecek ama ben geleneksel takılıp ne halin varsa gör diyeceğim, sorarlarsa da babayım.

Burada bir kadın şiddet görüyor diye kimse sevinmiyor emin olun. Size kızılan nokta bile bile lades diyip çocuk yapmanız.
Verilecek akıl da bence sizin de aklınıza geliyor. Yani siz de boşanmanız gerektiğini aslında biliyorsunuz. Belki cesaret edemiyorsunuz ve başka bir akıl verilir diye konu açtınız.
Ama malesef yaşadığınız sorun burada verilecek akılla çözülecek gibi değil.
Bosanmam gerektiğini biliyorum ama bununla yüzleşemiyordum. Burda çözülmez aynen. Yine de tesekkur ederim.

Zor değil mi? Branşa göre değişir din kültürü öğretmeni değilim 65 alıp atanayım. Ataması zor olan bölümlerdenim. Arastırmanızı öneririm. Yoksa çoktan atanmıstım kimseyede eyvallahım olmazdı.
Ben biliyorum branşlara göre alımların farklı olduğunu, daha zor olabildiğini. Kendi kız kardeşim kısıtlı olan bir branşa 4. Ya da 5. girişinde atanabildi. Bu süreçte de kolejde çalışıyordu. Bu kadar yakından bildiğim tek örnek de değil kendisi.
Ben size ilk mesajimda keşke atanmaya ugrassaydınız ya da bir işe girseydiniz dedim. Ama siz hemen atanmakkolay değil uzaktan konuşmak kolay diye cevap verdiniz. Milyonlarca insan da özel sektörde çalışıyor. Bu seçeneği neden değerlendirmiyorsunuz da alanım kısıtlı diyip köşeye cekiliyorsunuz?

Bu ne atanmakmış ya kutsal bir şey heralde.
Ahkam kesmiyorum. Memurum. Pek çok öğretmeni çok yakından tanıyorum atanma atanamama süreçlerine şahidim. Bazı branşlarda alımların kısıtlı oolduğunu biliyorum nitekim benim mesleğim de öyle.
Ayrıca konu sahibine sen nasıl atanamazsın demedim. Ya atanmaya çalışsaydı ya da işe girip ayaklarının üzerinde dursaydı dedim. Para kazanmanın tek yolu atanmak değil. Beş yıllık sıkıntılı evliliği sürecinde bile bunun için çabalayabilirdi. Uzun zaman çocuğu da yokmuş.
Konu sahibinin yanlislari, hatalari konusunda hemfikiriz. Bende dogru demedim zaten. Ancak siz konudan bağımsız atanmak o kadar da zor degil falan deyince cevap vermek istedim. Cunku gercekten düşündüğünüz kadar kolay yada zor demeyelim de baska bir olay. Puanlar , alım sayisi bir suru degisken var. Zaten bunu sadece yasayanlar bilir, memurum demissiniz ogretmen değilsiniz.

Bosanmam gerektiğini biliyorum ama bununla yüzleşemiyordum. Burda çözülmez aynen. Yine de tesekkur ederim.
Zor olduğunu biliyorum. Ama inanın bugün harekete geçmezseniz yarın daha zor durumlarda kalma riskiniz var.
Allah kolaylık versin. Umarım gerekli adımları atabilirsiniz.

Ben biliyorum branşlara göre alımların farklı olduğunu, daha zor olabildiğini. Kendi kız kardeşim kısıtlı olan bir branşa 4. Ya da 5. girişinde atanabildi. Bu süreçte de kolejde çalışıyordu. Bu kadar yakından bildiğim tek örnek de değil kendisi.
Ben size ilk mesajimda keşke atanmaya ugrassaydınız ya da bir işe girseydiniz dedim. Ama siz hemen atanmakkolay değil uzaktan konuşmak kolay diye cevap verdiniz. Milyonlarca insan da özel sektörde çalışıyor. Bu seçeneği neden değerlendirmiyorsunuz da alanım kısıtlı diyip köşeye cekiliyorsunuz?
Atanmaya uğrasmadığımı nerden biliyorsun? Çok uğrastım. Hala daha uğrasıyorum. 7. Girişim olacak. Branşım edebiyat. En son 81 puan aldım. Atanamadım. Alımlar az. Teşekkürler.

Eşimi savunmuyorum onun hiç bir haklı tarafı yok. Hemen neden cocuk yaptıncılar varya onlara diyorum. Umrunda olmadığım doğru. Büyük harflerle yazmana gerek yok her seyin farkındayım buna üzülmeyi geçeli çok oldu.
Üzülün diye yazmadım büyük harflerle, belki tetikler birşeyler yaparsınız diye yazdım. Sadece kendinize üzülüyorsunuz çünkü ben ne acılar çektim diyorsunuz. Eeee acılar bitsin diye ne yaptınız hiç. Koca bir hiç.sonuçta bu durum sizin artık normaliniz. Siz bunu bir senedir yaşamıyorsunuz beş senedir yaşıyorsunuz, bir zahmet boşanmalısınız ikileminden çıkın. Ayrıca zaten bunu bir kere denemişsiniz, başarısız olsa da. Bu cesaretiniz var. İçerde bir yerde bunu yapan var yani. Kabullenme aşamasını geçip, plan yapmanız lazım artık. Yoksa ömür boyu böyle devam. Annelik bu değil inanın, çocukların özellikle kız çocuklarının huzurlu bir anneye ihtiyacı var. Rol sizsiniz.

Konu sahibinin yanlislari, hatalari konusunda hemfikiriz. Bende dogru demedim zaten. Ancak siz konudan bağımsız atanmak o kadar da zor degil falan deyince cevap vermek istedim. Cunku gercekten düşündüğünüz kadar kolay yada zor demeyelim de baska bir olay. Puanlar , alım sayisi bir suru degisken var. Zaten bunu sadece yasayanlar bilir, memurum demissiniz ogretmen değilsiniz.
Atanmanin kolay ya da zor olması konusunu ben açmadım. Önce konu sahibi açtı. Ben de ona cevap verdim.
Yani ben burda ifşa olmamak adına çok belli şeyler yazmak istemem ama ataması kolay olan, zor olan, devlette çalışan, kolejde çalışan çok sayıda kizkardeşim var öz be öz. Kuzenlerimi, üniversitedeki oda arkadaşlarımı falan saymıyorum. Konuya o kadar uzak değilim yani.
Keşke öğretmenler devlette istihdam edilse, sadece isteyen özelde çalışsa ama malesef şu an durum bu değil. Benim demek istediğim, atanmayı bu kadar kutsayip atanamayinca köşeye çekilmek mantıklı değil. Başka yollar da aranabilir.

Atanmanin kolay ya da zor olması konusunu ben açmadım. Önce konu sahibi açtı. Ben de ona cevap verdim.
Yani ben burda ifşa olmamak adına çok belli şeyler yazmak istemem ama ataması kolay olan, zor olan, devlette çalışan, kolejde çalışan çok sayıda kizkardeşim var öz be öz. Kuzenlerimi, üniversitedeki oda arkadaşlarımı falan saymıyorum. Konuya o kadar uzak değilim yani.
Keşke öğretmenler devlette istihdam edilse, sadece isteyen özelde çalışsa ama malesef şu an durum bu değil. Benim demek istediğim, atanmayı bu kadar kutsayip atanamayinca köşeye çekilmek mantıklı değil. Başka yollar da aranabilir.
Herkes koleje giremiyor malesef cok basvuru yaptım ama tecrübe istiyorlar. Ücretli öğretmenlikle devam ettim cocuk olunca bırakmak durumunda kaldım. Burda suçum oldugunu düşünmüyorum elimden geleni yaptım kpss konusunda. İçim rahat. Baska işleri deneyeceğim tabiki yoksa illa öğretmenlik diye bir diretmem yok. Ama gönül isterdi tabi keşke devlet hepimizi alsa ama malesef. Ha eşim kadrolu bu arada atandı yani. Bunun ezikliğini de yaşamıyor değilim. Asıl sorun bu değil ama kendisinin ailesine cok düşkün olmasından rahatsızım annesine hayır diyememesinden. Annesinin her b’ka karışmasından rahatsızım.

Atanmaya uğrasmadığımı nerden biliyorsun? Çok uğrastım. Hala daha uğrasıyorum. 7. Girişim olacak. Branşım edebiyat. En son 81 puan aldım. Atanamadım. Alımlar az. Teşekkürler.
Peki 5 yıl daha atanamazsaniz 5 yıl daha bekleyecek misiniz onu diyorum ben. Hala daha uğraşıyorum diyorsunuz ama bebeğiniz de var şu anda puanınızı artırmaya çalışmak daha da zor olmayacak mı?
Kolejde çalışmak seçenek olamaz miydi? Özel ders vermek olamaz miydi? Edebiyatmış alanınız yayıncılık alanında bir şeyler kovalanamaz mıydı?
Atanmak değil ki tek çözüm. Bu da son mesajım olsun. Anlasamayacagiz belli ki.
Tekrar tüm ictenligimle söylüyorum umarım hersey sizin için iyi olur.

Merhaba arkadaslar, eşim ve ailesi tarafından psikolojik şiddet görüyorum. 5 yıldır evliyim. Kayınvalidem kendimi bildim bileli bizden çıkmıyor eşim de ailesine cok düşkün onlara hayır diyemiyor ve bu durum benim cok canımı sıkıyor. Kv her seye karısıyor uyarmama rağmen düzelmiyor huzurum falan kalmadı. Üstelik eşim aileme kötü davranıyorsun deyip benimle kavga ediyor. Öfke kontrolü yok eşyalara zarar veriyor. Neden yapıyorsun dediğimde sana zarar vermemek için diyor. 5 aylık bir bebeğimiz var. Kv devamlı gelip görmek istiyor sanki kendi cocuguymuş gibi davranışlar sergiliyor çok rahatsız oluyorum. kaç defa uyardım ama düzelme yok. Bu durumu kime şikayet edebilirim? Resmen psikolojik şiddet görüyorum. Ne düşüncelerime saygıları var ne başka bir seye kendi bildiklerini okuyorlar

Uyarı amaçlı ailenin evine dön ve koruma kararı çıkarttır hepsi hakkında bak nasıl paşa paşa özürler geliyor kurallarını sen koy.
Ayrıca kv ile yakın oturmaaa. Net çözümler budur. Yoksa sadece dolup dolup konu açmakla kalırsın. Senin ki resmen doğal afet hatta salgın. Kaynana19 viral virüstür. 😂

Herkes gibi ben de boşanın diyeceğim zira eşiniz çift terapisine gidecek biri gibi gelmedi. Anasından ayrılamayan adamlar da yallah anasının koynunda yatsın bu evlilik değil çünkü, siz aile olamamışsınız. Ayrıca öfke kontrol problemi var diyorsunuz, allah korusun size veya bebeğinize zarar verse ne olacak?
Diğer yandan eşlerine kedi olup buradaki üyelere aslan kesilen kadınları asla anlayamıyorum. Kendiniz “belki düzelir diye çocuk yaptım” yazmışsınız ve bu konuda sizi eleştiren insanlara barut gibi yaklaşıyorsunuz. Sakin olun. Hiçbir masum çocuk evlilik toparlayıcı olarak doğmamalı hanımefendi. Mutlu huzurlu ve sağlıklı bağı olan insanlar çocuk yapmalı kusura bakmayın, insanların sizin gibi “toparlanırız belki” bencilliği yüzünden dünyada mutsuz çocuklar olmamalı. Bunu kendiniz düşünmeliydiniz ama düşünmediğiniz gibi birisi eleştirince her şeyi siz biliyosunuz falan gibi üst perdeden konuşuyosunuz. Kaderciyim demişsiniz ama kadercilik böyle bişey değil, allah akıl fikir vermiş insanlara karar aldıkça kaderiniz de değişebiliyor. Biraz düşünün isterseniz. Kaderiniz bu adamın elinden ölüm olmasın.

Atanmak mı daha kolay yoksa 5 yıl anne kuzusu,öfke kontrolü olmayan bir adamı çekip ondan çocuk yapmak mı daha kolay? Üzgünüm ama siz ikinci yolu seçmişsiniz. Bu adamı 5 yıl çektiyseniz eminim kpss'de iyi bir puan alırsınız hatta derece yaparsınız. Hadi atanamadınız 5 yıl özel bir kurumda çalışıyor olsaydınız şu an deneyimli bir Öğretmen olmuş olurdunuz. Evlendiği halde harıl harıl kpssye çalışıp 80,90 alan insanlar var hatta bu sitede bile varlar. 5 yıl çalışıp özelde Öğretmen olan bir sürü evli kadın var. Artık bahanelere yer yok. Çocuk büyüdüğü an ya son kez adam akıllı kpss kasacaksınız ya da özelde çalışacaksınız. Kocanızdan nafaka alacaksınız ve psikolojinizi bozduğu için manevi tazminat da isteyeceksiniz. Allah aşkına bu adamı ve annesini çekmek mi daha kolay kpss,özel sektörde çalışmak mı? Siz zaten zor olanı başarmışsınız. Branşınızı söyleseniz atama konusunda daha iyi bir fikir yürütebilirdik ama inanın 5 yıl bunları çeken bir kadın her şeyi yapabilir. O güç siz de var inanın. Ayrıca Öğretmensiniz mahkemenin bir bebeği annesinden kolay kolay ayırmayacağını bilirsiniz. Eşiniz kurnazsa siz iki kat daha kurnaz olacaksınız. Bu sitede bir sürü avukat var. Eşiniz etrafı dağıttığı zaman fotoğraf, videosunu çekin. Size attığı kaba mesajlar varsa ss alın. Boşanmaya gönlünüz varsa buradan bir sürü kişi size tavsiye ve manevi destek verir yeter ki boşanacağım, ben güçlüyüm diyin. Yoksa o çocuk da ileride aynı babası gibi olacak. Sağa, sola oyuncak fırlatmaya başlaması yakındır 🤷🏻‍♀️

Back
X