eş ve aileler

konuyla ilgli hiç yorum yapmıyorum, evli değilim ama şunu söylemeden geçemicem... başkasına kötülük düşünmesinden bahsedip hiç tanımadığınız bi insana bedduaları saydırmışsınız siz nasıl öğretmensinizki böyle beddua ve hakaret saymışsınız... Allah ismini dilinizden düşürmeyip, hiç tanımadığınız bi insana beddua ve hakaret ediyorsunuz, üstelik öğretmenlikten bahsediyorsunuz, gerçekten hala şoktayım size bi öğrenci tavsiyesi, beddua etmeyin, özelliklede size zararı yararı dokunmamış bir insana eğer inançlıysanız Allah'ı daha başka şeylerde anın... Rabbim sizi beddualardan arındırsın

sen benim ablam olabilirmisin??????? biz 3 kız kardeşiz ve hepimizde evliyiz.benim eşim tek çocuk ve diğer kardeşlerimden biraz daha farklı yaşam tarzımız var.onlar ayda 2 3 defa kayınvalidelerine gidiyolar.heleki ablamın 1 tanesi sadece bayramlarda gidiyo.bense haftanın 5 günü kayınvalidemdeyim.ona gitmediğimiz zamanda kendi annemdeyiz.eşim benim aileme nasıl saygı gösteriyosa,sevip sayıyosa,yüzlerini eğmiyosa, BENDE ONUN AİLESİNE KARŞI AYNI ŞEYLERİ YAPMAK ZORUNDAYIM.herkes bi şekilde sorun yaşıyo ama senin düşüncen bencilce.saçmalık.ben onun annesine uzak oluyum.yüzüne gülmeyim.soğuk davranıyım ama kocam benim aileme yakın olsun,gelip gitsin görüşsün......koca bir saçmalık!!!!!

Uzaklaştırmaktan kastını ben anlıyabılıyorum... Şöyle söyliyim sana bende 6 aydır evliyim.. Kaynanam başta eşime cok karısırdı resmen eteklerındeydı.. Ama bizim sorunumuz vardı kayınperderım vefat etmıstı esım annesıne destek oluyodu halıyle... Olsun tabı orda sorun yok ama sureklı bızım yanımızda olmak ıstıyordu... Benım oraya gıtmemı hep orda yemek yememızı yemek yıyıp tekrar benım eve gecmeyı orda cay ıcmek aksama kadar oturmak falan... Bu durum benım canımı cok sıkıyordu ınan sıkayetımı esıme soyledım calısyorum yorgunum ıste kaldıramıyorum.. Ama kaynanamı kotulemıyordum cunku bı kac kere yaptım ger tepmıstı... Ramazandı bı pazar tatıl gunum temızlık yaptım oruclu oruclu ve yorugun dusmustum.. Düsüncem dısardan bırseyeyler soylmektı esım yemek ayırt etmezdı ben zaten yorgundum.. Kaynanamın bıze gelcegını soyledı esım saat 6ydı.. Esımle tartıstık neyse esım sonra kofte almaya gıttı annesıde yan daırede bunu gormus galıba alırken ben yemek yapmadım ya bırseyler soylemıs esım geldı kavga ettık esım kırdı doktu.. Kaynanamda geldı ıste kendı ustune alındı cokta ıyı oldu... Diğer gelinine gitmedi ramazan boyunca ama ondan ıyısı yoktu ev hanımı olmasına ragmen ben her pazar kaynanamı cekmek zxorunda degıldım... Bu konudan sonra cok sogudum kaynanamda benden sogudu artık fazla yanasmıyo.. İşin ilginç kısmı eşimde kaynanama karşı uzaklaştı nedenını bılmıyorum ama eskisi gibi değil.... Bana karşı eşimi dolduruyordu ama eminim artık eşimde anladı herşey yerınde ve zamanında guzel tabıkıde annedır basımızın tacıdır ama bızım ıkı kısılık dunyamıza bu kadar gırmesını ıstemedım eşimde istemedi... Kaynanam yan daıre olmasına ragmen esım gel kalalım bızde derdı artık demıyor.. Kaynanamda gelmeye nıyetı yok zaten.. Eşimin ilk hedefıde o mahalleden tasınmak cunku gorumcelerımın hepsıde orda artık esımde rahatsız her evden cıktıgımızda maruz kaldıgımız sorulardan... Eşimi cok sevıyorum kaynanamıda eşimin annesi oldugu ıcın onu dogurdugu ıcın saygım var... Ama samımı olmak ıstemıyorum cunku ben hıc onun kızı olmayacagım gelınım bılıyorum... Rabbım kımseyı aramıza sokmasın ınsallah kaynananı serindende korusun aminn

he şunu da belirteym kaynanamın yanında yatmadm oturur vaziyette biraz kendme gelmeye çalştım olurda içeri gelr ayıp olmasın dye yatmadm...

başlığı sonradan okuduğumda yanlş anlamaınıza hak verdm cidden çok sinirlydm annesiyel kesnlkle bağlarını koparmak değil amacım her zamn ben annesine tepkisini yumuşatmş biriym annesne çok kızdığı zmanlr ama aileme mesafe koymasını istemedm eşimn sadece...

aynen kaynanamı eşimden koparmak değil amacım sadece mesafeli olmak... ayrıca eşime duygu sömürüsüü yapıyor sürekli yanımaza yerleşmek için eşmn babası da 2 yıldan fazla oldu vefat edeli 6 aydr yalnız yaşıyor . eşime diyorki ayrı iki tane eve masraf yapmayalım hem ben çok yalnızım siz olsanız naparsınız????

Kaynanamın evi olmasına ragmen 800 maaş almasına ragmen bızde kalmaya nıyetı vardı.. Ama ben kabul etmedım yanlızlıktı kaynanamın korkusu ama alıstı.. Sakın sakın ev ustune ev olmaz hele bırde yenı evlılerde alısmak cok zor zaten yenı evıne alısmak aılenden kopmak ayrı dert bırde kaynanamı... Hastalık olur o ayrı Allah dusurmesın ama normal sartlarda kabul etme Kaynananın gelen gıdenı olur yenı evde cocuklar gelır gorumcen komsular falan senın mutfagın dıye bırsey yok.. Ben bu konuyu esımle aldım karsıma konustum ve oda ıkna oldu... Sonucta bana muhtac degıl bana gelmeden once dıger ogluna gıtmesı lazım cunku dıger gelını(kardesının kızı) ve evı daha buyuk...

bn de kabul etmedm hatta eşim bunu söyledğimde yok hayatım ben de yapamam zaten hastalık olmadığı sürece olmaz yalnız yaşayan çok insan var hem çevresnde de akrabalar var dedi.. sonra kardeşyl konuştuk bi gün ona da demş senin yanına yerleşcem ben demş artık ona da tak etmş anne çeneni tutarsan nerde ne konuşcağının ayrımını yaparsan başımın üstnde yern var demş .... kendi kzı

Her seyı zamana bırak esınede soyle bu konuda konusmasın annesıyle oda bır zaman sonra ıstenmedıgını anlayacak kaynana kıradamı gecınmesı cok mu zor kı boyle bır durumla karsı karsıya kaldın

şöyle söyiylm hem eşinin hem kendi maaşı var sadece biraz kredi ödüyor ve kira vs.
kızını yeni evlendrdi hşç bir masraf yapamam dedi. erkek tarafıı kabul etti
sonra yaknda bizim düğünümz var ben aileme durumları çok iyi değil dedm ailem dedi ki kızım öyle şeyler önemli değl ellernden ne geliyorsa onu yapsnlar biz bişi istemiyoruz evi olsun şu kar takı taksınlar gibi siz mutlu olun yeter dedi... annemlerle ilk tanştıklarında nişanda anneme demşki benm durumum yok bişey yapamam . annem demş elmzden ne geliyorsa zorlamayn kendinizi. sonra biz her yalnz kaldığımzda bana şnu söylüyor ah vah durumum şöyle böyle ben bir iğne yapacak durumda değilm ben de her defasnda diyorum ki sıkman canınızı bi kendmiz hallederiz bişey istmeiyorum ben diyorum.. sonra yne annemle iknci defa bir aray geldklernde yne anneme ben bişey yapamamı bırakmş
ben bişey yapmam kendileri yapsın maaşları var
annem sinir olmuş çok ne bu demş sen bu insanlarda set takı burma bilezkler mi istedn her defasndabir yandan acındırıyo bi yandan da evlensnler gtisn gibi sanki ben kızımnı zorla veriyorum gibi duygulara kapılmama neden oluyor dedi... ailece o kadr alttan aldık ki
ama mütevaziliğimizin sonucu ukalalılık oldu
hem acındırıp hem de bi yandan üstnlük taslamaya çalşması yani düğünü o yapıyo erkek düğünü gibi çok tuhaftiriplere giriyo ben ilk başlrda çok sıcak davrandım ailesne çok sevmeye çalştm ...
kızını evlendrdi hiçbişey yapmadı oğlunu evlendiriyo yne bşey yapmıyo istese biraz kredi çekip bişeyler yapabilr ama bir bilezk bile takmaya niyeti yok.
dyurmya
boşvern yapmayn dedm bn de zaten ama yüz vermeye gelmiyo bunca şeye rağmen eşime diyorki sıkışırsam bana yarm edersn
illaki yardm ederz de durum ortada

nyse bu konuyu çok uzatmıcam benm hatan zaten burdan beni birilernin anlamsını bekledm .
yanlş düşündüğüm nedir ya da ne yapabilrm gibi tecrübeli arkadaşlardan yardm istedm ama fazla paylaşmamak da gerekiyormuş
herkes kendi yaşıyor sonuçta cümleler açıklaycı olmuyor...
kolay gelsin

söylediğin gibi herkes kendi yaşıyor herkesin olaylara tepkileri farklı,kimi boşverebiliyor,kimi unutamıyor.sen yaşadıkların sonucu saygıyı yitirmeden kalbinden geçeni yap.insanlara ne kadar acır üzülürsen sen acınacak hale geliyorsun.bende kv yle birlikte yaşıyordum bana bakışı bile batıyordu çünkü biriken şeyler var kimse kimseye durduk yere kötü ,soğuk hisler beslemez...bazıları da hak ediyor işte,sürekli arkamdan konuşması herşeyi birilerine yetiştirmesi hiçbişeyden hoşnut olmaması bi yerden sonra bunaltıyor ve eşinle huzursuzluk yaşamana neden oluyor.benim de annem kv de ama bana ne yaparsa gelinimize aynısını yapıyor kızından ayırmıyor hatta daha fazlasını bile yapıyor,birlikte gezip tozabiliyorlar neden.....iyi olduğu için kötü olsa eminim el kızı sonuçta evi yolu ayrı böyle olmaz ilişkileri.sen dediğim gibi kalbinin istediğini yap tabiki saygısız olma ama sınır koymanında bir günahı yok bence...

teşekkr ederm .. inanın başkası olsa yermde bu kadr saygıyı korumazdı dye düşünüyorum...
eşime de her zaman söyledğim şey sevgi tek başına yeterli dğeil en öneclkle şey saygı...
aileler birbirniz sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda... ilk tanışmalarda konuşulması gereksiz muhabbetler oldu yani bi sınır olmlı seviyeszlklere tahammülm yok mesafe yi anlatmaya çalştm ben ... mesafe olmazsa gerçekten üzücü şeyler yaşanıyor

bende de durum aynı eltim kaynananın kardeşinin kızı.. ben geçen sene yeni evliydim eşimle sadece 15 gün yalnız kalabildim eltim de bende ayrı şehirlerdeyiz eltim ev hanımı ve geçen sene hamileydi bu yüzden kaynanalar bizim yanımıza geldiler el üstünde tuttum çalıştığım halde a'dan z'ye yemeklerini önlerine koydum tv kumanda ellerinde oldu ailemden uzakta kimsesiz gibi oldum eve gelirdim her yer toz içinde her iş bana bakıyordu eşimi yanıma çağırdığımda kaynana yardıma geliyodu onunlada iş yapmak istemiyordum ben eşimle bişeyler yapmak istiyodum uyarıyoum anne bak siz gidince biz başbaşa kalıcaz yarın çocuğuımuz olacak bırak oğlun alışsın yardım etmeye diyordum hemen neler düşünüyosun diyordu sanki hiç çocuğum olmayacak tavrını koyuyordu deli oluyordum üstelik tel geldiğinde odaya gidiyordum annmle konuşmaya kayınvalide lavobaya girip saatlerce bekliyordu dinlemek için (ses geçiyo oraya) kardeş kızını övüyodu sürekli şöyle temiz böyle temiz ha bide melemen çok seviyorlarmış sürekli melemen yapıyomuş eltim :) içimden dua ediyordum allahım gitsinler daha gelmesinler die. tatilde kayınvalide evinde rahat oda eltime verildi biz de kimsenin kullanmak istemediği yere atıldık insan düşününce ağrına gidio üstelik hamile olduğumu öğrenmiştim dinlenmem gerekiyodu düşük tehikem vardı ama umursanmadım.. birde yanıma gelme planları dikkatimi çekti ben yeni evliyken eltim hamile die düşünceli davranıp bana geldiler ben hamileyken üstelik çalışanken beni düşünen olmadı bebeğimi kaybettim ve allaha dua ediyorum gelmesinler die çünkü geçen seneki gibi davranmayacam içimdeki anne sevgisini yitirdim eşime olan aşkımdan saygımı korumaya çalışıyorum..

aynı şekilde annem de kayınvalide ve gelinimiz annemlere ısrar ediyor işleriniz bitince yanımıda kalın die bi de bana anlatır annem yemeğimizi yapıo işlerimizi yapıo işten geliyorum herşey önümde die.. annem bana ne alırsa gelinimizede alıyo hatta bazen annemin sevgisini kıskandığım bile oluyo

özetle kişiden kişiye fark var ama çok laubali olmaya hiç gerek yok sevecek kişi öylede böylede seviyo sevmeyincede ağzınla kuş tutsan nafile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…