Eş ve bir acayip ailesi

Kimseden özelliklede eş ailesinden beklentu içinde olmazsan daha az sinir olur daha az eşinle problem yaşarsin. Kaynanan gelse vıt vıt herseye karişsa daha mı iyi. Mayis ayinda 3 ameliyat oldum 4 ay sonra tasindim kimseyi çagirmadim .az az toparlandim. Sagolsun esimde agir isleri yapti. 3 günde yerleşemedim ve yerlesmem 1 ayi buldu belki ama kafam rahat etti. Herkes kendi keyfinde sende uzülme yipratma kendini bebegini düsün. Annende seni biraz gazlıyor gibime geldi.

Hamileyken boyle bir hastalik atlatmak basli basina bir sorun. Cok gecmis olsun. Esinizin artik kendi ailesi oldugunu anlamasi icin ona sorumluluk vermelisiniz. Ne siz ailenizi yardima cagirin ne de esiniz. Ne siz kendi ailenize cekirdek ailenizde olanlari anlatin ne de esiniz. Zor ama evlilik boyle yasanir. Arkadaslar soylemis. Yardimci tutmayi. Evet kesinlikle. Bir de siz ozel esyalarinizi alip cikiyorsunuz firma herseyi oldugu gibi diger eve tasiyor ve yerlestiriyor. Bu pahali. Ama eskiden boyle birsey yoktu. Esinizin cebinden epey bir para cikip konforlu tasininca o kendisince bazi seylerin muhasebesini yapar. Boylece siz bundan sonra yasanacak olaylar icin tavrinizi belli etmis olurdunuz. Anneniz kendince hakli bile olsa onu konusturmayin bu tur meselelerde. Bosanma lafi tek atimlik baruttur. Agiza alisirsa sonu gercek olur. Hamilesiniz,once cocugunuzu dusunun. Insan kendi huzurunu cogu zaman kendi bozar. Sizin olayinizin ozeti bu. Kv gelmek zorunda degil. Once bunu baslangic noktasi yapin. Sizin aileniz aslinda esiniz ve karninizdaki bebeginiz. Esiniz bu tur seyleri,tasinma gibi, halledebilmeyi boyle boyle ogrenir. Erkekler icin en iyi ders ceplerinden cikan paradir. Merak etmeyin deve yukuyle tasinma parasi verseydi kendi babasina feveran ederdi,yardim etmeleri icin. Yani olaylarin merkezinde durmayin. Her yerden tas yersiniz sonra.

valla evlendiğinin farkına varamayan biri varsa bence sensin. evlenecek kadar bilincin varsa ne durumda olursan ol evini de kendin taşıyacaksın arkadaş. beklentiye girmen saçma. herkes sana yardım etmek zorunda değil kayınvaliden bile olsa. eşinin başını ağrıtıp durma bence bu konular yüzünden. kayınpederin gitmekten vazgeçmiş ama sağolsun bile yazmamışsın.. ama canım annecimler havada uçuyor. bence sen de ayrımcılık yapıyorsun.
aurıca annenin seni sürekli doldurması da hoş değil. sakinleştirmesi gerekirken sana gaz veriyor

Ben 2 cocuk ve 30 haftalik hamile halimle es ve aile yardimi almadan tasindim.
Kimseden birsey beklemedim birde ustune sen ne yaptinki adamlar tasiyo lafini duydum.o yuzden cok seyyapmayin:)

Annenizin tavri cok yanlis. Hamile halinizle sizi dolduruyor asil bu duruma tepki gosterin. Tasinmak icin kac kisi lazim? Siz agir kaldiramiyorsaniz kayinvalideniz mi kaldiracak? Nakliyeci var iste. Anneniz esiniz de yaninizdaymis. Kayinpeder de gelmis kendince bi seyler yarmis. Daha ne istiyorsunuz.
Bu kadar aciz gormeyin kendinizi. Insanlara muhtac hissetmeden halletmeye calisin islerinizi.

11 yıllık evliyim 4 kere taşındım hiç birinde kayınvalidem yoktu ama hepsinde annem vardı yanımda. Kayınvalideden beklentiye girmekle hata yapmışsınız sonra da olay büyümüş

Yapmak zorunda değiller.. Kocanızla bir olun taşıyın evinizi..

Daha bir ev taşıyamıyorsunuz neden evlendiniz ki?

Bu arada annenizin bu gazlarına uyarsanız, ortada zaten evlilik diye bir şey kalmayacak ! Annenize dikkat!

Anneniz sizi bu kadar düşünse söylene söylene işi yapıp sizi hamile halinize gaza getirmezdi. Insanlar gelemiyordur, işleri vardır bilemezsiniz. Yardım istiyorsanız "üzülmesim" diye mesaji silmeyeceksiniz, ağzınızı açıp yardım isteyeceksiniz. Istemiyorsaniz beklenti içine de girmeyin. Nakliyecilere ne kpderin ne zaman gittiğinden? Orda "Siz isinize bakın!" diyemediniz mi? Kpderime dışardan kimseye laf söylettirmem. Ne hadlerine

Birini tutsaydınız annenizle kolayca yerleştirirdi herşeyi,temizlik vs de yapılırdı.
Kadına yardima ihtiyacım var dememişsiniz ki.
Gel dememişsiniz,kayınpederinize de gel demedim diyorsunuz ne bekliyorsunuz ki?
Keşke o mesajı gönderseydiniz,gelmedi mi size açıklama yapmadan,o zaman bozulun haklı olarak ama anneniz yanınızda diye düşünmüş muhtemelen.
Ayrıca kadın kızının yanındayken siz ani bir kararla taşınmaya karar vermişsiniz. Madem bu kadar istiyordunuz yanınızda, ne zaman geleceksin deyip ayarlamaları ona göre yapsaydınız.
Hamilesiniz,hassassınız anlıyorum,2 kez hamile kaldım,biliyorum ama inanın bazen acıkça talep etmek gerekir,aksi halde beklentiniz karşılanmayabilir.
Anneniz de yok yere germiş sizi bence.
Aylar önceden belli olan birşey olsa ve ikisi de gelmese anlarım ama bu durumda o insanların bir kusuru yok.

Yani insanlar belli yaşa gelmiş annenize de öyle ,taşınacaksanız eşinize diyeceksiniz ve tutacak bir firmave bir kadın verecek para yerleştirecek evinizi.Ben olsam ne yaşlı kv den ne de annemden medet umarım neden yorayım yaşlı insanları ,versin kocan parayı yaptırsın,yaşlı insanlara ve hamile sana mı umut bağlamış , benden tavsiye eşinizin ailesine pek ümit bağlamayın ,gerçekleşmeyince üzülmezsiniz.

Uc kere tasindim esimin ailesinden hic bir yardim beklemedim aklima bile gelmedi.ki zaten istemezdim de.ben mesafeli oldugum icindir belki ama genel olarak da insanlardan hic bir beklentim yoktur dolayisiyla kimsenin de bana bir sey deme benden bir sey bekleme hakki olmasin diye.
Oyle olunca insan daha mutlu olur her zaman siz de kimseden beklemeyin oldugu kadar olsun.

Niye beklenti içindesiniz hamilesiniz hasta değil kadın mecbur değil. Tutun bir yardımcı yapsın vermeyin bosuna. Herkes kendi evladına koşar sizin yaninizda anneniz var. O da kendi kızına gitmiş.

Yok canim oyle olmuyor maalesef
Kv tasiniyor olsaydi sen mecbur ama geline oldugu zaman isterse gelir.
Mazereti de var sehirdisinda ..
Esiniz hic yardim etmedi mi anlayamadim.
Durumunuz iyiyse evi toplayan sirketleri tercih edebilirdiniz.
Siz zorunda olmadiginiz gibi kv size mecbur degil.
Yardimlasmak tabi ki guzel .
Anneniz de laf ediyorsa sagol seni yorduk anne biz hallederiz diyecektiniz.sizi gazlamasi hos olmamis
Annem hep yardim eder birgun kv neden yardim etmedi demedi denmez....
Herkesin kendi keyfi bilir.
Daha yolun basindasiniz.
herkese gorev bicmeyi birakin uzulen siz olursunuz maalesef.

Kardeş sen k.pederden bile iş beklemişsin kaldı ki perdelerini takmış adam hamilesin ölümcül hasta değil 3 günde değilde bir ayda bitsin işin hadi 9 aylık olsan derimki ani doğum sancısı gelir yanında birini istiyor o da değil..kayın valideler ve pederler gelin hamileyken kızlarının yanına gidemez diye bir kanun varsa senin yaşadığın dünya da bilemiycem tabi..

Anneniz çok yorulduysa bir zahmet yardım etseydiniz. 4 aylık hamilesiniz bu neyin piremsesliği? İlk 3 ay olsa riskli diyeceğim, hadi son günler olsa zor olur diyeceğim de, insan 4 aylıkken hamile olduğunu hissetmiyor bile. Ya da verirsiniz parasını tutarsınız bir yardımcı, kimse kimseye ev taşıyor diye yardım ermek zorunda değil.

Benim annem varken ben eşimin anasını babasını ne yapayım annemle yaparım her işimi gelmesinler ne yapacaksın onların ihtiyacı olunca da sen gitmezsin .. diğer aile meselelerini bilmem ama ev taşımada ben kendim zaten istemem kimseyi ki annemde istemez Allahın izniyle onlarada muhtaç etmez her zamam biz yaparız sağ olun der geçer

Ağzınızı açıp gözünüzü yummasaydınız da daha tatlı dille söyleseydiniz eşinize belki size hak verirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…