Eş ve bir acayip ailesi

Perde mekanızmalı zebralardan olunca alet edevat şarjlı vidalamayla takıldı.Ben onu da yap demedim perdeci perde başina 15 lira aliyormus takmaya diye eşim ve kayınpederim beyler istemedi.

Aynen daha dün erkek kardeşim işteyken eşine ulaşamadi hasta zaten diye bizi aradi ev yakın siz konustunuz mu yoksa bi gidip bakıverseze diye eş kiymeti bilmek kadına değer vermek el üstünde tutmak yöresel bölgesel seyler mi bilmem

Beklenti içinde olmak yanlış bence. Kaynana sonuçta. Yardım edipte başa kalkmalarındansa,etmesinler çok daha iyi .

Ben hamileyken kendi evimize taşındık. Gelecekler diye kırk takla attım. Gelseler de işine karışıp sinir bozarlar. Siz annenizin gazına gelmişsiniz. En güzeli gelmemeleriymiş.

Hamile degilim bekarim su ana kadar bir suru ev tasidim kendi ailemden bile yardim istemedim. Aklima bile gelmez boyle seylerde annemden babamdan yardim istemek. Hamile olsam is degisebilir belki, evet yardima ihtiyaciniz var ama bunu ailelerden ozellikle es ailesinden istemek yine de cok garip geldi. Yaparlarsa kendi iyilikleri yapamazlarsa da trip atmaya gerek yok bence. Burda baska bir sorundan dolayi yapamadiklarini dusunuyorum. Esiniz yapmaliydi aileler degil. Biraz daha uzun surerdi ama olsun. Yani gercekten ailelerden bu kadar cok sey beklemek bana cok tuhaf geliyor.

Annem benim icin canini verir mesela ama bana yillardir sey der: "benden iki sey isteme, bir Sana dugun yapmami (gereksiz masraf olarak goruyor), iki cocuguna bakmami cunku Ben sirami savdim". Ve hakli da bence. Mesela Ben erkek olsam esim belki burada konu acacakti "vurdumduymaz kayinvalidem ne bir dugun yapti ne bisey simdi de hamileyim umrunda degil" diye oysaki Ben anami oyle seviyorum kimseye, bana dahil bir borcu yok.

Ayrica insanlardan bu kadar beklenti icine girmezseniz kararlariniza da karismazlar. Iliskiniz daha guzel olur bence.

Yine ilginç bir konu
Kabul edelim bizim annelerimiz eşimize bizim için ,eşimizin anneleri bize eşimiz için katlanıyor bazı yerlerde....
Herkesin annesi kendine...
Kaldı ki evlenip yuva kurulmuş burada neden eşiniz eşyaları toplamadı elleri mi kesildi?

madem hayat müşterek....
Bir dahaki konunuzun kaç kişiyle evlendim ben olmaması için beklentisiz olmak gerekiyor...
2 kişinin hayatı 2 kişi yapacak elbette...
Anneniz sizin anneniz olduğu için yardım etmiş o ediyor diye eş ailesi de etmek zorunda mı?

e gelmeseydi anneniz....
Ama eşiniz de hatalı yok bebek için bir şey demiyormuş da falan efendi efendi elin ayağın kesilmiş gibi davranma o zaman....

anneniz de sizi net doldurmuş....
Benim ailem şöyle yapardı böyle yapardı bla bla
e öyle bir aile buldaydınız

4 kere ev taşıdım birinde 7 aylık hamileydim ve eşimle tektik bir Allah ın kulu yoktu hiçbir işimde de olmadı.. keşke ne yaptınız diyen biri olsaydı değil yardım etmek.. bence beklentinizi biraz düşürün..

Kayınvalideniz kızının yanındayken ev bulup apar topar kaçırmamak için taşınmaya kalkan sizsiniz. Kadın niye size göre hareket etsin ki. Anneniz sizi dolduruyor gibi yazdıklarınızdan onu anladım. Anneniz bile yardım etmek zorunda değil başkasına güvenip iş yapmaya kalkmayın. Verin parasını tutun birilerini taşısınlar.

Değil eş ailesi kendi ailemi bile çağırmadım eşim de yoktu görevdeydi sözüm parama geçer tuttum nakliyeyi 1 de yardımcı kadın ayarladım 3 çocuk ki 1 tanesi bebek o şekilde taşındım bir kişiye bile gel yardim et demedim
Az beklenti çok huzur

Anneniizn dolduruşuna gelmişsiniz net.. öncelikle taşınmada kalabalık kadar gereksiz bir şey bilmiyorum ben biz de taşındık ne kv den ne kp den bir şey beklemedim annem olsun yeter kayınvalidemin yorulmaması gerekiyor zaten hem de karnım burnumda taşındık manevi destekleri yeter kimse sizin evinizi taşımak zorunda değil kaldi ki ortada planlı bir durum yok o şehir dışındayken taşınmışsınız

Annenizin sizi sakinleştirmek yerine dolduruyor olması büyük hata.
nasıl annenizi çağırdığında size gelmişse kv de pekala gider kızına istediği kadarda kalır, gelip size bakmaya evinizi taşımaya mecburiyeti yok
Anneninizi bukadar düşünüyorduysanız bir yardımcı tutsaydınız eşyaları yerleştirmenize yardımcı olurdu
Kayınpedere kaçtı diyen nakliyecilerin ağzının payını vermemiş gelip birde burda konu açıyorsunuz
eşiniz haklı demiyorum ama sizde çok masum değilsiniz
iş düşünce kv kp koşsun ama başka zaman mümkünse arayıp sormasınlar, nefes bile almasınlar
KV taşınıyor olsa siz annenizde olsanız eminim evini yerleştirene kadar dönmezdiniz
bu konuda eş ailesi değil birtek acaip olan
siz ve annenizde bu kategoriye giriyorsunuz

yerinizde olsam annemi bu kadar yormaz yardımcı çağırır eşime de bir güzel ödetirdim
kv nin programı varmış sonuçta değil mi kızına gideceğine dair
programını bozup gelmek istememiştir sonuç olarak
sizde onun işi olunca yapmazsınız

Bende hamileydim taşıdığımizda..eşim hariç hiç kimseden yardım beklemedim. Haftanın bir günü yardıma gelen hanıminda biraz desteği olmuştu o kadar.
Kayinvalideme gelin yardım edin demek aklıma bile gelmedi. Içinden geliyorsa yapardı zaten ben niye isteyeyim?
Gelmedi diye de bozulmadım mecbur değil çünkü.. siz cok fazla beklentiye girip birde üstüne trip atıyorsunuz çok ayıp.

kendiniz neden toplamiyorsunuz evinizi ?
illa 10 kisimi toplayacak evi ?
bana fazla beklentili nazli ve annesinin gazina fazla gelen biri gibi geldiniz

taşınmak zor. yardım etseler iyi olurmuş. ama etmedilerse peşine düşmenin manası yok. sen de ona göre mesafeni koyarsın.

Zatürre zor atlatılıyor geçmiş olsun. Ben sizi anladım, bazı şeyler üst üste gelince destek beklemişsiniz. Bebeğiniz doğunca babaannesi olarak üstünde daha çok hak sahibi görür kendini birde.

Ama Aileler sebebiyle eş ile arayı bozmak bana doğru gelmiyor. Herkes kendi davranışından sorumludur. Size tamam haklı olduğun konular var dese o da birşey kaybetmezdi gerçi

37 yaşında, Ağustos ayının sıcağında, akşam sabah doğuracağım, karnım neredeysi burnumu bile geçmiş vaziyette. Yanımda 6 yaşında bir de çocuk var. O halde taşındım. Kimseden yardım istemedim. Tamam geldiler ama ben aramadım bile onları.
Bütün bunlar yapılırken eşiniz elini bir şeye sürmedi galiba. Ben de kızımın yanına gitsem oğlum ev taşıyorsa ya ertelemelerini söylerim yada planımı bozmam. Bırakın kızımın yanında olmayı gezmede bile olsam iptal etmem.
En kötü ihtimal bir nakliye firmasıyla anlaşır mis gibi evinizi taşırsınız.
Anneniz de habire doldurmuş zaten sizi.

Yaptıklarınız bebeğinize zarar verir. O yüzden biraz daha vurdumduymaz olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…