Eş ve iş

Anladığım kadarıyla eşinizin hem eğitim seviyesi,
hem de rahat-boşvermiş karakteri sizi rahatsız ediyor.
Defalarca ayrılıp barıştığınıza göre ilişkinizde aşamadığınız sorunlar var.

Ben mesleğin kişilere insanlık ve kişilik katmada tek başına etkili olmadığını düşünenlerdenim.
Kişinin namusuyla yaptığı her iş önemli ve değerlidir.
Bununla birlikte iyi-kötü eğitim almış birinin,
eşinin de kendi eğitim-kültür seviyesine yakın olmasını istemesini olumsuz olarak değerlendirmem.
Herkesin hayattan ve evlilikten beklentisi farklı olabilir.
Birisi için hayat görüşünün uyması önemliyken,
diğeri için ailelerin uyumu,
beriki için eğitim ve meslek önemli olabilir.
Bu nedenle 'buna takılman yanlış' diye eleştirmeyi doğru bulmuyorum konu sahibini.

Kişisel olarak eğitim ve kültür seviyesini,
evlilikte önemli buluyorum.
Genel anlamda da denkliği savunuyorum.

Bizim toplumumuzdaki bakış açısı ve baskın kültürel değerler de erkeğin,eğitim ve maddi açıdan kadından üstte olmasını destekliyor.
Bu bir tespittir,onay ve destek değil.

Özetle evlilikte bizi mutsuz veya huzursuz eden her sorunu çözmek için çaba sarfetmek gerektiğini düşünüyorum.
Bu konu sizin için evliliğinizi devam ettiremeyecek kadar önemli mi?
Eşinizin diğer olumlu özellikleri size göre eksik ve olumsuz olan bu konuyu tolere etmeye yeter mi?
Evlilik terapisi almayı düşünür müsünüz?
Sizce terapi işe yarar mı?
Elalemin ne dediği sizin hayatınızda ne kadar belirleyici?
Esnaf diye eşinizden boşanıp çocuğunuzu tek başınıza büyütmek size ne katar?
Ne kaybettirir?Çocuğunuzu nasıl etkiler?
Bu soruların cevabını uzun uzun düşünün hatta yazın,ona göre karar verin derim.

Umarım eşiniz sizden bir an evvel kurtulur.
Gören fabrikatör falan sanacak sizi. Altı üstü bir memursunuz.
Allah size bir gün çok para verse , siz o adamı rezil edersiniz.
Lise mezunuymuşmuş. Günümüzde o kadar çapsız üniversiteler var ki lise5,6 ayarında. Bu kibri anlamıyorum ya. Asıl mesele öğrenim değil işte eğitim. Eğitim şart!

eşimle ciddi ayrılıklar yaşadık şu an tekrar denemeye karar verdik, kendimle başbaşa kalıp düşünme fırsatı bulduğumda sorunların kökeninde,eşimin bir kariyerinin olmamasının etkili olduğunu düşünüyorum..
Ciddi ayrılıklarınızın kökeninde eşinizin kariyeri değil de çözülmeden bırakılmış problemler olabilir mi?

Belki de o problemlerin sizde bıraktıkları birer tetikleyici olarak bunları düşünmenize sebep oluyordur.

Lise mezunuymuşmuş. Günümüzde o kadar çapsız üniversiteler var ki lise5,6 ayarında. Bu kibri anlamıyorum ya. Asıl mesele öğrenim değil işte eğitim. Eğitim şart!
Zaten bir söz vardır ,hepimizin bildiği :)
Yazıp ban anlamak istemiyorum. Ama cidden o söz inanılmaz doğru kalıyor.

Üniversite mezunu devlet memurunun, eşim lise mezunu emekli olmadan önce şirkette para tahsilatına giden bir işçiydi.
Hiç aklıma bu fark gelmedi. Ta ki sizin konunuzu okuyana kadar. Okudukça yahu aynen bize benziyor dedim.
29 yıllık evliyim bu fark bir sorun değil ki.
Sorun sizin eşinizi sevmemeniz olabilir mi?

"Saygin bir isi yok" su cumle esinize ve evliliginize bakis acinizi zaten gosteriyor. Cok yazik ki siz esinizi kucuk goruyorsunuz. Namusuyla alin teriyle para kazanip evine ekmek getiren her erkegin yaptigi is saygindir benim gozumde. Kaldi ki siz bilmem hangi ulkenin buyukelcisi falan olsaniz esiniz de kucuk bir mahalle bakkali olsa anlarim da,o da degil, alt tarafi memursunuz yani. Kendinizi bu kadar tepede gormeyin nacizane tavsiyem.

Şu son dönemde ne memurlar ne amirler işinden oldu nedir ki yani helalinden kazansında gerisinin ne önemi var valla param olsa bugün memuriyeti bırakır ticarete atılırım

İnanın yapıyorum, ama vazgeçmiyorlar bunu bana hissettirmekten..
O zaman hiç umursamayın.
Başkalarının fikirlerini değiştiremeyiz.
Bu boşa uğraş olur.
Hayatta kontrol edebileceğiniz ve kontrol edemeyeceğiniz şeyler vardır.
Başkalarının düşüncelerini kontrol edemeyiz.
Yani kontrolünüz dışındaki şeylerden dolayı endişelenmeyin.
Eğer çok üstünüze gelirlerse ''haddinizi aşıyorsunuz.'' deyin geçin..
Eşinize mutlaka saygı duyun.

Hiçbir ilişki türü saygı olmadan yürümez.

Neden sigortasını ödemiyor eşiniz, 65 yaşından sonra emekliliği ne yapayım demek de hiç mantıklı bir insan lafı değil.
Ben evlilikte denkliğe önem veriyorum açıkçası buna eğitimde dahil.

Helalinden kazanılan her lokma kıymetlidir elbette ama iyi bir meslek sahibi insan da helalinden para kazanabiliyor pekala.

Bütün problemleriniz eşinizin eğitim durumu ve işi üzerinden mi kaynaklanıyor yoksa sigorta ödememek gibi dahiyane başka fikirleri de var mı?

Dış sesler olmayınca daha huzurlu oluyorsanız aileniz de dahil olmak üzere herkesle belli bir mesafe de kalabilirsiniz aslında evliliğiniz ve çocuğunuz için. Eşinizi olduğu gibi kabullenebilmeniz lazım ki huzurlu bir evlilik yasayabilesiniz karşılıklı olarak. Buna yapamayacaksanız yıpranır ve yıpratırsınız.

İşini kabul ederek evlendiginiz eşinize bu konuda sıkıntı yaşatmak da haksızlık olur

Boşanmanın eşiğinden dönen bir evlilik için aile terapisti de iyi gelebilir.

Son düzenleme:
Umarım eşiniz sizden bir an evvel kurtulur.
Gören fabrikatör falan sanacak sizi. Altı üstü bir memursunuz.
Allah size bir gün çok para verse , siz o adamı rezil edersiniz.
Ne kadar da kötüsünüz.. Evlilik sürecinde benim yaptığım fedakarlıkların binde birini yapmazsın. O yüzden boş yapma.... İlk eşinizde sizden kurtulmuş öyleyse, benim ki dayandığına göre daha tahammül edilebilinir bir insanım..

Ne kadar da kötüsünüz.. Evlilik sürecinde benim yaptığım fedakarlıkların binde birini yapmazsın. O yüzden boş yapma.... İlk eşinizde sizden kurtulmuş öyleyse, benim ki dayandığına göre daha tahammül edilebilinir bir insanım..
Biz karşılıklı olarak kurtulduk haklısınız.
İlla ki ben mutsuzken onu da mutsuz etmişimdir.
Ben kötüyüm eyvallah ama siz boş beleş bir kibirin peşindesiniz.
Siz bugün iyilik yapıp , yarın başa kakacak kadar da aciz bir tipsiniz.
Beni güya konumla vuracaksınız ama yemezler :)
Eziksiniz hemde aşırı derecede . 3-5 kuruş para kazanıp , fenomenlerin hayatıyla kıyaslamıyorsanız bende ne olayım :D
Ha az evvelki ata sözünü de yazıp , güzelce banlanayım .
Eşeğe altın semer de vursan eşek eşektir .

Anladığım kadarıyla eşinizin hem eğitim seviyesi,
hem de rahat-boşvermiş karakteri sizi rahatsız ediyor.
Defalarca ayrılıp barıştığınıza göre ilişkinizde aşamadığınız sorunlar var.

Ben mesleğin kişilere insanlık ve kişilik katmada tek başına etkili olmadığını düşünenlerdenim.
Kişinin namusuyla yaptığı her iş önemli ve değerlidir.
Bununla birlikte iyi-kötü eğitim almış birinin,
eşinin de kendi eğitim-kültür seviyesine yakın olmasını istemesini olumsuz olarak değerlendirmem.
Herkesin hayattan ve evlilikten beklentisi farklı olabilir.
Birisi için hayat görüşünün uyması önemliyken,
diğeri için ailelerin uyumu,
beriki için eğitim ve meslek önemli olabilir.
Bu nedenle 'buna takılman yanlış' diye eleştirmeyi doğru bulmuyorum konu sahibini.

Kişisel olarak eğitim ve kültür seviyesini,
evlilikte önemli buluyorum.
Genel anlamda da denkliği savunuyorum.

Bizim toplumumuzdaki bakış açısı ve baskın kültürel değerler de erkeğin,eğitim ve maddi açıdan kadından üstte olmasını destekliyor.
Bu bir tespittir,onay ve destek değil.

Özetle evlilikte bizi mutsuz veya huzursuz eden her sorunu çözmek için çaba sarfetmek gerektiğini düşünüyorum.
Bu konu sizin için evliliğinizi devam ettiremeyecek kadar önemli mi?
Eşinizin diğer olumlu özellikleri size göre eksik ve olumsuz olan bu konuyu tolere etmeye yeter mi?
Evlilik terapisi almayı düşünür müsünüz?
Sizce terapi işe yarar mı?
Elalemin ne dediği sizin hayatınızda ne kadar belirleyici?
Esnaf diye eşinizden boşanıp çocuğunuzu tek başınıza büyütmek size ne katar?
Ne kaybettirir?Çocuğunuzu nasıl etkiler?
Bu soruların cevabını uzun uzun düşünün hatta yazın,ona göre karar verin derim.
Çok haklısınız beni çok iyi anladınız.. Toplumdaki bakış açısı evliliğimizi yıpratan.. Bu toplumda ailem de var, arkadaşlar da, kopacağım ortamlar değil o yüzden modumu düşürüyorlar, sadece bunu anlatmaya çalıştım kendimi yüksekte görmüyorum, göreceğim bir mertebede değilim zaten..

Sözü söyledim bana hazırım😂
Bir kere daha yazayım eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir.

Adam için çok üzüldüm .
Benim esim böyle bir başlık açsa arkamdan bunları söylese benim kalbimde anında biter.
Saygin iş nedir hanimefendi ? Böyle bir cümle kurmayı kendinize nasıl yakistirdiniz?
Çok şey yazılır da buraya , benim tek umudum umarım adam bu yazıya denk gelir ve öğrenir.
Sonra da kendine gerçekten sevgi ve saygı duyan biri ile hayatını devam ettirir.

Adam için çok üzüldüm .
Benim esim böyle bir başlık açsa arkamdan bunları söylese benim kalbimde anında biter.
Saygin iş nedir hanimefendi ? Böyle bir cümle kurmayı kendinize nasıl yakistirdiniz?
Çok şey yazılır da buraya , benim tek umudum umarım adam bu yazıya denk gelir ve öğrenir.
Sonra da kendine gerçekten sevgi ve saygı duyan biri ile hayatını devam ettirir.
Aman dur şimdi defterini açıp senin de konularına bakacak , sonra oradan vuracak.
Duymak istediği evet sen çok yüce bir kadınsındı. Söylemeyince de aaaaaaaa sende şöyle böylesin demiş.

Aman dur şimdi defterini açıp senin de konularına bakacak , sonra oradan vuracak.
Duymak istediği evet sen çok yüce bir kadınsındı. Söylemeyince de aaaaaaaa sende şöyle böylesin demiş.
Konum maalesef yok 😂 saygın bir meslek kavramını açıklarsa çok mutlu olurum ama , ne demekmiş saygın?

Back
X