Eş ve iş

Konum maalesef yok 😂 saygın bir meslek kavramını açıklarsa çok mutlu olurum ama , ne demekmiş saygın?
Memurları küçümsemek için demiyorum ama aldığı maaş en fazla 5-6 bindir. Ee bunu herkes kazanıyor ki artık. Sanki sanırsınız fabrikaları falan var.
Tüh konunuz yoksa , size cevapta yok :D

Neden sigortasını ödemiyor eşiniz, 65 yaşından sonra emekliliği ne yapayım demek de hiç mantıklı bir insan lafı değil.
Ben evlilikte denkliğe önem veriyorum açıkçası buna eğitimde dahil.

Helalinden kazanılan her lokma kıymetlidir elbette ama iyi bir meslek sahibi insan da helalinden para kazanabiliyor pekala.

Bütün problemleriniz eşinizin eğitim durumu ve işi üzerinden mi kaynaklanıyor yoksa sigorta ödememek gibi dahiyane başka fikirleri de var mı?

Dış sesler olmayınca daha huzurlu oluyorsanız aileniz de dahil olmak üzere herkesle belli bir mesafe de kalabilirsiniz aslında evliliğiniz ve çocuğunuz için. Eşinizi olduğu gibi kabullenebilmeniz lazım ki huzurlu bir evlilik yasayabilesiniz karşılıklı olarak. Buna yapamayacaksanız yıpranır ve yıpratırsınız.

İşini kabul ederek evlendiginiz eşinize bu konuda sıkıntı yaşatmak da haksızlık olur

Boşanmanın eşiğinden dönen bir evlilik için aile terapisti de iyi gelebilir.
Gerçekten ben anlaşılamıyorum.. Teşekkür ederim size.. Şöyle ki farklı yakın bir ile gidiyorum çalışmak için, insanlar soruyorlar bulunduğun ile tayin neden almıyorsun... Sigortasını ödemediği için tayin bile alamıyorum eş durumundan.. Yani buna kibirlenmek denmiş.. Burda konuşanlardan hangisi benim yaptığım bu evliliği yapar acaba.. Ben evlenmişim onlar sigortasız diye kibirlerinden selam vermez..

Biz karşılıklı olarak kurtulduk haklısınız.
İlla ki ben mutsuzken onu da mutsuz etmişimdir.
Ben kötüyüm eyvallah ama siz boş beleş bir kibirin peşindesiniz.
Siz bugün iyilik yapıp , yarın başa kakacak kadar da aciz bir tipsiniz.
Beni güya konumla vuracaksınız ama yemezler :)
Eziksiniz hemde aşırı derecede . 3-5 kuruş para kazanıp , fenomenlerin hayatıyla kıyaslamıyorsanız bende ne olayım :D
Ha az evvelki ata sözünü de yazıp , güzelce banlanayım .
Eşeğe altın semer de vursan eşek eşektir .
Burdaki eşek sizsiniz o halde..

Ben
Slm kızlar... 4 senelik evliyim, bir tane de oğlumuz var eşimle ciddi ayrılıklar yaşadık şu an tekrar denemeye karar verdik, kendimle başbaşa kalıp düşünme fırsatı bulduğumda sorunların kökeninde,eşimin bir kariyerinin olmamasının etkili olduğunu düşünüyorum.. Zamanında bu evliliği yaparken gözüm hiçbir şeyi görmedi ben memurum üniversite mezunuyum o lise mezunu, saygın bir işi yok, küçük esnaf kendi yağında kavrulur mutfak masrafını karşılar anca, sigortasını yatırmaz,gerek yok der.. Yani ayrılık sürecinde de mutlu değildim her şeyden önce bir evladım var ve çok babacı,eşimi de seviyorum ama insanların mesleki olarak yakıştırmaması ailemin dahi bu sebepten dolayı zamanında karşı çıkması gelinen süreçte hala birbirlerini sevmemesi de zoruma gidiyor.. Artık bu durumu aşıp, kafama takmamak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..
Bende ünv mezunuyum(2 bölüm) eşim ortaokul ama asla bu sorun olmadı maddiyata takılıyorsan bunu baştan düşünecektin şuan bebeklerimden dolayı ben çalışamıyorum eşim ortaokul mezunu olmasına rağmen esnaf kendisi bir memurun 2katindan fazla kazanıyor hayat müşterek bir dönem de o çalışamaz belki ben çalışirim.Bunlari söz konusu yapma. Diyorsan fikir ayrılıklarımız hayata bakış açımiz farklı seni anlarım tartışılır konusulur ama maddiyata girme baştan bu adamın eti budu belliydi derler

Her zaman demişimdir. Üslup her şeydir.
Yorum yapmak farklıdır hakaret etmek farklıdır.
Kimse aciz değil.
Sizin burada demenizle olmaz.
Mune Mune Yorumlara bakar mısın?

Gerçi ben şikayetimi yaptım ama gene de rica ediyorum bakar mısın buraya??

Memurları küçümsemek için demiyorum ama aldığı maaş en fazla 5-6 bindir. Ee bunu herkes kazanıyor ki artık. Sanki sanırsınız fabrikaları falan var.
Tüh konunuz yoksa , size cevapta yok :D
Emek verilen her iş kutsaldır . Ülkesel bunun farkına bir an önce varsak keşke.
Ben de istemem sevdiğim adam tembel olsun vs .. ama ilkokul mezunu bir esnaf olsa ya da ne bileyim inşaat işçisi olsa garsonluk yapsa beni hiç rahatsız etmez içinde emek var alinteri var derim sadece .
Ailem nasıl eşimin işi hakkında küçümseyici şeyler söylebilir . Bir kere tepki gösterse bir daha söyleyemezler. Aklım almıyor bazı konuları gerçekten.

Her zaman demişimdir. Üslup her şeydir.
Yorum yapmak farklıdır hakaret etmek farklıdır.
Kimse aciz değil.
Sizin burada demenizle olmaz.
Mune Mune Yorumlara bakar mısın?

Gerçi ben şikayetimi yaptım ama gene de rica ediyorum bakar mısın buraya??
Evet çok sağ duyulu şekilde tepkinizi belli etmişsiniz.
Ben normal bir yorum yaptım , kendisi eski eşin dedi ve siz onun yorumlarını beğenip beni beğenmediniz.
Gerçekten harika bir görüş açınız var. Teşekkürler.

Konum maalesef yok 😂 saygın bir meslek kavramını açıklarsa çok mutlu olurum ama , ne demekmiş saygın?
Sigortalı bir asgari ücretli işte çalışması beni tatmin ederdi.. Ama sizin zikriniz neyse fikriniz o olduğu için çok uç ünvanlar hayal etmiş olabilirsiniz..

Gerçekten ben anlaşılamıyorum.. Teşekkür ederim size.. Şöyle ki farklı yakın bir ile gidiyorum çalışmak için, insanlar soruyorlar bulunduğun ile tayin neden almıyorsun... Sigortasını ödemediği için tayin bile alamıyorum eş durumundan.. Yani buna kibirlenmek denmiş.. Burda konuşanlardan hangisi benim yaptığım bu evliliği yapar acaba.. Ben evlenmişim onlar sigortasız diye kibirlerinden selam vermez..
Siz ne diyorsunuz hanımefendi . Kibrimizden selam vermezmisiz , yemin ediyorum ne yazsam ban alacağım. Değmiyor buna.

Sigortalı bir asgari ücretli işte çalışması beni tatmin ederdi.. Ama sizin zikriniz neyse fikriniz o olduğu için çok uç ünvanlar hayal etmiş olabilirsiniz..
O zaman gidip Öyle bir adamla evlenseydiniz. Adamın da belki talih yüzüne güler onu seven birine denk getirirdi. Sigortasını seven degil.

Evet çok sağ duyulu şekilde tepkinizi belli etmişsiniz.
Ben normal bir yorum yaptım , kendisi eski eşin dedi ve siz onun yorumlarını beğenip beni beğenmediniz.
Gerçekten harika bir görüş açınız var. Teşekkürler.
Kimse aciz değil.
Kimseye aciz diyemezsiniz.Ezik diyemezsiniz. Eşşek de diyemezsiniz.
Bunlar hakarettir.
Ben rahatsız oldum.
Kararı moderatör verecek ben değil. Mune Mune

Size özel değil kim olsa şikayet ederim.

O zaman gidip Öyle bir adamla evlenseydiniz. Adamın da belki talih yüzüne güler onu seven birine denk getirirdi. Sigortasını seven degil.
Şaka mısınız siz..ben çalışmasam eşimin sigortası yok diye hastaneye bile gidemeyeceğiz,yaşlılığımızda kiramızı bile ödeyemeyeceğiz emekli olmadığı için siz şimdi ileriyi düşünmeli diyeceğinize kendiniz için yapamayacağınız polyanalığı bana mı yapıyorsunuz..

Anlaşılmak zor olabiliyor burada çoğu zaman.
Tek bir kelime konudaki diğer şeylerin önüne geçirebiliyor.

Özellikle sigorta konusunda çok haklısınız, tayin bile istemenize engel olan sizin de geleceğinizi etkileyecek bir durum, sizin yakın bir şehre sürekli gidip gelmenize sebep olup bunun için sigorta ödemeyen eş ne kadar saygıyı hak eder tartışılır.

Madem barıştınız çözüm bulmaya çalışın, sigorta konusu kesinlikle çözülmesi gereken bir problem, tayin istemek, de en doğal hakkınız.

Şaka mısınız siz..ben çalışmasam eşimin sigortası yok diye hastaneye bile gidemeyeceğiz,yaşlılığımızda kiramızı bile ödeyemeyeceğiz emekli olmadığı için siz şimdi ileriyi düşünmeli diyeceğinize kendiniz için yapamayacağınız polyanalığı bana mı yapıyorsunuz..
Nerden biliyorsunuz yapamayacağımı ?
Benim ilişkilerimde baktigim 3 şey vardır onurlu bie insan olması, uzun uzun sohbet edebilmemiz ve uyumlu bor cinsel hayat .
Sigorta görüyormusunuz bu şartlarda?
Sizin yaptığınız fedakarlık degil öncelikle bunu bir fark edin .
Adam size kendini sunmuş ben buyum demiş sizde evlenmişsiniz nerede fedakarlık şimdi?
Evlenmek zorunda miydiniz hayır tercih yapmışsınız şimdi de bunu bizim bile başımıza kakmaya çalışıyosunuz .
Pollanaya değilim .
Benim maaşım evimize yetiyor ise ben para derdi yapmam .
Annem babam eşinin işini küçümseyemez uyarırım devam ederlerse görüşmeme sınır koyarım . Herkes yerini bilecek ne demek küçümsemek
Ayrıca saygın iş diyen sizsiniz , bunu nasıl yorumlayalım?

Ben gittim siz gitmeyin 😬
Burada doğru düzgün yorum yapan kadınlara ihtiyaç var.
İlk yorumunuz da normal seviyedeki değildi ki, doğru sözü farklı şekillerde de söyleyebilirsiniz.
Sigortasını ödemekten aciz bir adam var bu konuda, evli ve çocuklu bir adam için ciddi bir sorumsuzluk.
Sizde konularınız da oldukça hassassınız ve en doğal hakkınız bu, yorum yaparken biraz daha hassas olabiliriz yahu.

Arkadaslar kavga etmeyin yahu
Sigortasini dahi odemeyen bir adamdan bahsediliyor. Bu ne demek? Esini cocuklarini dusunmemek demek. Esine guvenip kendisi hic bir sey yapmamak demek. Es durumundan tayin isteyememek demek.Madem cok iyi bir sey bu o zaman siz de evlenin sigortasiz lise mezunu adamlarla. Hem kel hem fodul olmak bu baska bir sey degil.
Belli ki kadin zaman gecince rahatsiz olmus. Kimisi evlenmeden anlayamiyor iste,o da inkar etmemis ki bu durumu? Asgari ucretli olsaydi diyor,daha yukarilarda gozu olsa soylerdi zaten

Back
X