• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve kredi kartı meselesi

Hata sizde almışsınız üzerinize bütün giderleri ben çalıştığım halde yapmıyorum veriyorum ona maaşımın bir kısmını herşey sende diyorum yap hesabını diyorum kendisi görmüyor fiyatları sanırım bir aylık market alışverişi 20 yi geçiyor kaldı ki diğer giderler var.
Anlatamıyosun işte market sırası bile beklemekten hoşlanmaz . Ki orta kesim yiyoruz lükse kaçmadan cocuklarım oldugu için dogal vs dikkat ediyorum elimden geldiğince

Tamam sal bir ay görsün gününü. Öbür ay bı hesap kitap yapamıyorsun diye sen carla, sadece 7bin lira bu ay oğluma mevsimlik kıyafet aldım üç beş parça, seninkinin fiyatlardan haberi yok heralde
Ciddi tutarlar bunlar evet 🫩 anlatamıyosun işte bunu karşıya biliyo anlamak istemiyo

Anlatamıyosun işte market sırası bile beklemekten hoşlanmaz . Ki orta kesim yiyoruz lükse kaçmadan cocuklarım oldugu için dogal vs dikkat ediyorum elimden geldiğince
Hoslanmama lüksü yok yapacak ödeyecek boş yapmasına izin verme.

Kendisi kartında totali görsün anlar merak etme

Ev araba almasına destek olup bir de kuaför kişisel harcama gibi masraflar yapmadığınız için rahat batmış
Hesabı siz tutunca da çok harcadığınızı sanmış
Çekilin köşeye her şeyi o alsın kendi masraflarınızı da aksatmayın bence
Valla marka çanta link atasım var şuan ihtiycacım geç kartından diye 😁 çok sinirliyim geçmiycek bu malesef 🥲

Siz böyle kendim için onu yapmam bunu yapmam deyince oluyor bu tavırlar. Eşiniz maddi konularda size bir şey söylediğinde kırılıp sessiz kalmak yerine yüzüne yüzüne söyleyin bazı şeyleri. Kaç yıllık eşisiniz, neyi neye harcadığınızı gayet bilmesi lazım. Ben olsam kendi kartını kır çok istiyorsan derdim. Hiç öyle kırılıp köşeye çekilecek bir konu değil dediğine pişman ederdim daha çok. 🫠
Bu erkeklere bir şeyler oluyor cidden.
Susmuyorum bende ona karşı o yüzden daha çok sinirleniyo ..
Herşey kolay sanıyo ürünlerin fiyatlandırmasını ben yapmıyorum
İndirimdeyse alıyorum . Takviyeler uçmuş yani bunun sorumlusu biz değliz alıcı olarak

Bu ay sadece çocuklara üç beş parça kışlık kıyafet aldım 12 bine yakın para ödedim, hepsi indirimden ve bot-mont yok içinde onları geçen ay halletmiştim. Vitamini, okul için beslenmeleri, ıvır zıvır oyuncağı vs yok içinde. Napalım, çocukları giydirmeyelim mi beslemeyelim mi? Yapacak bir şey yok verin eline haftalık listelerinizi halletsin kendi. Kılık kıyafeti de halletsin ne alınacaksa kalem kalem söyleyin, 2-3 ay gitsin böyle bakın bakalım ekonomi profesörü eşiniz neler yapabilecek. Niye kendinizi üzüyorsunuz, devredin sorumluluklarınızı, yaslanın arkanıza izleyin.

Hayat çok zor gerçekten, ben de çocukları göz doktoruna götürdüm..doktorla görüşme 3 bin,gözlük 6-7 bin..Bi de iki çocuk..ev,araba almasına yardım etme nedir?eşinin üzerine mi bunlar?neden hep erkeğin üzerine oluyor?mutlaka biri kadının üzerine olmalı,özellikle evin..neyse ,kavga etmeden konuşun,bak giderler bunlar, hepsi zorunlu giderler,bunun için beni kırman beni çok üzüyor ,enflasyonun sebebi ben değilim,böyle devam edersen bu evlilik çıkmaza girer falan diyin..gerçi bizim adamların anlama kapasitesi biraz düşük..

Selamlar herkese sizlere birşey danışmak istiyorum
Eşimle aramız nane limon oldu
K.kartı harcamam çok gelmiş diye söylendi ilk kez onu öyle gördüm dolmuş resmen öyle hissettim
Cocuklarıma harcıyorum bunuda çok iyi bilir
Takviyeler oyuncaklar pahalı ne yapabilirim ayrıca oğlumu göz muayne ve gözlük için götürmüştük hepsinin taksidi benim kartta sırf çok ödeme yapmayalım diye benim karttan çektirdim taksit olsunda adama fazla yük olmasın diye Onları düşünmüyo hiç ödenmesi gelen para 18 bin bu ay içinde 11 tane taksit var 😳 gıda harcamasınında bi kısmı bu ücretin içinde
Hayat pahalı ne yapayım ..
senelerce çalışmışım evini arabasını almaya destek olan ben yatırım yapsın diye kendimi sıktım yaptı 2-3 aydır mesaimiz yok çok harcıyosun ne oluyo sana diye kızıyo eksi hesaba düşmüyoruz bu arada sadce birikim az yapılmış oluyo ona sitemleniyo surat asık kaç gündür bi sinir afra tafralar hayret içindeyim onu böyle gördükçe
Hiç verdiği tepkiler değildir inanın çok üzüldüm ve gerildim cocuklarım var diye işide bırakmak zorunda kaldım bakanım yok . Kafam çok dolu şuan sinirimi atamıyorum hanımlar
Ev içinde didinen benim .. kendime öyle kuafördü cafeydi partiydi öyle masraflarım hiçbir zamanda olmaz bunuda bildiği halde böyle yapması beni üzdü
Tek kart harcıycakmışız artık onun kartından alınması gerekenler alıncakmış
Evin bütün market alışverişi yıllardır bendedir kendisi para yönetiminide bilmez şimdi ona bıraksam ben markete ayda 10 harcıycaksam o 15-20 harcar öyle bilmez hesabını
Bi tarafımda diyorki kartını kır at bütün evin gider gelir kalan hepsi ona kalsın sen umursama ..
bi görsün bakalım …neler oluyo
Siz böyle bir tepki alsamız eşinizden ne yapardınız kafam çok dolu .
Onu yaomayin. Bu kez de çocukların sizin ihtiyaclarinizi almaz. Ya da sürekli birşey istiyorsun der. Sen otur çocuklara bak ben çalışayım o zaman bu kadar zoruna gidiyorsa deyin. Eksiye zaten dusmuyormussunuz ek harcamanız yokmuş. E sacmaliyor bu durumda. Önceden calismissiniz zaten. Aksine kuaföre kafeye de gidin . Kistiginiz bir işe yaramamış belliki

K.kartı harcamam çok gelmiş diye söylendi ilk kez onu öyle gördüm dolmuş resmen öyle hissettim
Takviyeler oyuncaklar pahalı ne yapabilirim ayrıca oğlumu göz muayne ve gözlük için götürmüştük hepsinin taksidi benim kartta sırf çok ödeme yapmayalım diye benim karttan çektirdim taksit olsunda adama fazla yük olmasın diye Onları düşünmüyo hiç ödenmesi gelen para 18 bin bu ay içinde 11 tane taksit var 😳 gıda harcamasınında bi kısmı bu ücretin içinde
senelerce çalışmışım evini arabasını almaya destek olan ben yatırım yapsın diye kendimi sıktım yaptı 2-3 aydır mesaimiz yok çok harcıyosun ne oluyo sana diye kızıyo eksi hesaba düşmüyoruz bu arada sadce birikim az yapılmış oluyo ona sitemleniyo surat asık kaç gündür bi sinir afra tafralar hayret içindeyim onu böyle gördükçe
Hiç verdiği tepkiler değildir inanın çok üzüldüm ve gerildim cocuklarım var diye işide bırakmak zorunda kaldım bakanım yok . Kafam çok dolu şuan sinirimi atamıyorum hanımlar
Ev içinde didinen benim .. kendime öyle kuafördü cafeydi partiydi öyle masraflarım hiçbir zamanda olmaz bunuda bildiği halde böyle yapması beni üzdü
Evin bütün market alışverişi yıllardır bendedir kendisi para yönetiminide bilmez şimdi ona bıraksam ben markete ayda 10 harcıycaksam o 15-20 harcar öyle bilmez hesabını
Bi tarafımda diyorki kartını kır at bütün evin gider gelir kalan hepsi ona kalsın sen umursama ..
18 çok iyi değil mi ya valla mutfak yok covuk giderleri kitaplar falan 50 yi buluyor bende

Ev araba kimin adina?

Bana nedense ailesine yada borcuna para yetmiyor ondan geriliyor gibi geldi

Kartınızı kırmayın, sadece kendi bildiğiniz bir yere kaldırın eşinize de kartımı kırıp attım dediğin gibi olsun tek karttan harcayalım, bundan sonra harcamalar sende deyin.
Çocuklarınız kaç yaşında ? Eğer kreş, anaokulu yaşlarındaysalar kocacım çocuklara okul ayarladım ödemeleri görüşmek için seni bekliyorlar, işe geri dönüyorum demeyi de unutmayın ve mutlaka iş hayatına geri dönün.

doktor kontrollerini yaz tatiline bıraktım
90 bin bakın ciddi söylüyorum 90 bin sadece sağlık için harcamışım
içinde hastane dışında yapılan tahlil ,sigortanın ödemediği ilaç,gözlük ,medikal dizlik gibi kalemler var, hepsi doktor ücreti değil ama sağlık işlerine gitmiş işte
gittiğimiz de 4 doktor
iki kişi için bu kadar tutmuş
sabah işe gidip akşam yatmaya gelen adamların dünyadan haberi var mı acaba

para yönetiminide bilmez şimdi ona bıraksam ben markete ayda 10 harcıycaksam o 15-20 harcar öyle bilmez hesabını
Eski bir üyenin kocasinin, kadin tayin için başka şehire cocuklariyla yalniz giderken, masraf olmasin diye aldigi koliyle makarna olayına dönebilir bu iş

doktor kontrollerini yaz tatiline bıraktım
90 bin bakın ciddi söylüyorum 90 bin sadece sağlık için harcamışım
içinde hastane dışında yapılan tahlil ,sigortanın ödemediği ilaç,gözlük ,medikal dizlik gibi kalemler var, hepsi doktor ücreti değil ama sağlık işlerine gitmiş işte
gittiğimiz de 4 doktor
iki kişi için bu kadar tutmuş
sabah işe gidip akşam yatmaya gelen adamların dünyadan haberi var mı acaba
Aynen, gıda harcamalarına da acayip para gidiyor ama eğitim ve sağlık için fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalıyor insanlar.
Tüm sağlık sorunları için devlet hastanelerine bile gitseniz sizin yazdıklarınızdan örnek vererek gideyim, sgk’nın yazdığı çerçeveler ve camlar kusura bakılmasın da gerçekten zor durumdaysanız kullanılır belki ama normalde alıp kullanılacak gibi değiller. İmkanlar dahilinde kendiniz almak istiyorsunuz bugün kaliteli bir çerçeve ve adam gibi bir gözlük camı 10-15 bin civarı tutuyor.

İlaç, ağlanacak halimize güleceğim ama aspirin gibi basit bir ilaç dahi 100 lira.

Kış kapıda, hani bunun kışlık giyimi? Meyvesi sebzesi? Büyükler nefsini tutar da çocuklu eve her hafta kırmızı ve beyaz et girmek zorunda, süt ve süt ürünleri girmek zorunda.
Bitmedi hani bunun ısınması? Çocukları kat kat giydirip battaniye altında mı tutmayı düşünüyor erkekler?

Harcamalara laf söyleyip çenesi durmayan erkeklere en az 1 ay her şeyi sen karşıla demeli kadınlar, şöyle kartı patlasın, neyi nereye ödeyeceğini şaşırsın.

Back
X