• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve kredi kartı meselesi

Selamlar herkese sizlere birşey danışmak istiyorum
Eşimle aramız nane limon oldu
K.kartı harcamam çok gelmiş diye söylendi ilk kez onu öyle gördüm dolmuş resmen öyle hissettim
Cocuklarıma harcıyorum bunuda çok iyi bilir
Takviyeler oyuncaklar pahalı ne yapabilirim ayrıca oğlumu göz muayne ve gözlük için götürmüştük hepsinin taksidi benim kartta sırf çok ödeme yapmayalım diye benim karttan çektirdim taksit olsunda adama fazla yük olmasın diye Onları düşünmüyo hiç ödenmesi gelen para 18 bin bu ay içinde 11 tane taksit var 😳 gıda harcamasınında bi kısmı bu ücretin içinde
Hayat pahalı ne yapayım ..
senelerce çalışmışım evini arabasını almaya destek olan ben yatırım yapsın diye kendimi sıktım yaptı 2-3 aydır mesaimiz yok çok harcıyosun ne oluyo sana diye kızıyo eksi hesaba düşmüyoruz bu arada sadce birikim az yapılmış oluyo ona sitemleniyo surat asık kaç gündür bi sinir afra tafralar hayret içindeyim onu böyle gördükçe
Hiç verdiği tepkiler değildir inanın çok üzüldüm ve gerildim cocuklarım var diye işide bırakmak zorunda kaldım bakanım yok . Kafam çok dolu şuan sinirimi atamıyorum hanımlar
Ev içinde didinen benim .. kendime öyle kuafördü cafeydi partiydi öyle masraflarım hiçbir zamanda olmaz bunuda bildiği halde böyle yapması beni üzdü
Tek kart harcıycakmışız artık onun kartından alınması gerekenler alıncakmış
Evin bütün market alışverişi yıllardır bendedir kendisi para yönetiminide bilmez şimdi ona bıraksam ben markete ayda 10 harcıycaksam o 15-20 harcar öyle bilmez hesabını
Bi tarafımda diyorki kartını kır at bütün evin gider gelir kalan hepsi ona kalsın sen umursama ..
bi görsün bakalım …neler oluyo
Siz böyle bir tepki alsamız eşinizden ne yapardınız kafam çok dolu .
Evleneli iki yılı geçti.Biz hala her ay yüzbin ve üstü kredi kartı ödemesi yapıyoruz .Çocuğumuz da yok.Eşiniz taş devrinde kalmış.

Siz çocuklarla o kadari görmüşsunuz.
Biz iki kişi, cocuksuz bu ayki mutfak, takviye v.s daha üstünü gördük.
Gecen ay aldigim hersey bir onceki aydan daha zamliydi.
Katılıyorum, bizde küçük çocuk yok kızım evlendi eşimle ben kaldık bir de 4 bacaklı kızımız.
Evimiz kira değil, Ege’de metropollere göre nispeten daha ucuz uygun bir yerde yaşıyoruz, sinema tiyatro, sergi vs sosyallikleri geçtim, yalnızca mutfak harcamaları, arada bir kendimizi şımartmak için yaptığımız harcamalar bile 15 bin liralarda kalsa mutlu olurdum :))

En küçük örnek:
IMG_5434.webp

IMG_5437.webp

IMG_5436.webp

Eşinizin kafa hangi ülkede yaşıyor, 18bine bu tepkiyi verdiğine göre başka bi ülkede bu adamın kafası. Her şeyi geçtim 4 kişilik bir aile günde 1er yumurta yiyecem dese 3 paket yumurta gider buda 1000lira üstü (organiğe girmiyorum bile), daha peyniri ekmeği yok yani Allahın yumurtası ya, ekmek olmuş 20lira. Eti geçtim insanlar kahvaltı türüne bile ne kadar harcıyor. Ben asgari ücretliler nasıl döndürüyor gerçekten bilmiyorum yada emeklililer.
Daha ayın 15i gelmedi göya bende bu ay ekonomi yapacaktım kartım 20bin olmuş bile nasıl oldu anlamadım

Bakın sizin yaklaşımınızda problem var: ‘ evini arabasını alsın diye destek oldum, birikimini yapsın istedim vs’ bunlar sizin cümleleriniz. Siz zaten ekonomik olarak etkisiz olduğunuzu, edinilen her şeyin de eşinizin şahsına ait olduğunu öyle ya da böyle kabullenmiş, bunu da eşinize hissettirmişsiniz. O da doğal olarak şimdi böyle kolayca ahkam kesiyor.

K.kartı harcamam çok gelmiş diye söylendi ilk kez onu öyle gördüm dolmuş resmen öyle hissettim
Takviyeler oyuncaklar pahalı ne yapabilirim ayrıca oğlumu göz muayne ve gözlük için götürmüştük hepsinin taksidi benim kartta sırf çok ödeme yapmayalım diye benim karttan çektirdim taksit olsunda adama fazla yük olmasın diye Onları düşünmüyo hiç ödenmesi gelen para 18 bin bu ay içinde 11 tane taksit var 😳 gıda harcamasınında bi kısmı bu ücretin içinde
senelerce çalışmışım evini arabasını almaya destek olan ben yatırım yapsın diye kendimi sıktım yaptı 2-3 aydır mesaimiz yok çok harcıyosun ne oluyo sana diye kızıyo eksi hesaba düşmüyoruz bu arada sadce birikim az yapılmış oluyo ona sitemleniyo surat asık kaç gündür bi sinir afra tafralar hayret içindeyim onu böyle gördükçe
Hiç verdiği tepkiler değildir inanın çok üzüldüm ve gerildim cocuklarım var diye işide bırakmak zorunda kaldım bakanım yok . Kafam çok dolu şuan sinirimi atamıyorum hanımlar
Ev içinde didinen benim .. kendime öyle kuafördü cafeydi partiydi öyle masraflarım hiçbir zamanda olmaz bunuda bildiği halde böyle yapması beni üzdü
Evin bütün market alışverişi yıllardır bendedir kendisi para yönetiminide bilmez şimdi ona bıraksam ben markete ayda 10 harcıycaksam o 15-20 harcar öyle bilmez hesabını
Bi tarafımda diyorki kartını kır at bütün evin gider gelir kalan hepsi ona kalsın sen umursama ..
Bence bi tarafınızın sesini dinleyin. Verin kartını bundan sonra bütün ihtiyaçların listesini atın, alsın getirsin.

Grip oldum doktora gitmedim bir hepimizin bildigi soğuk algınlıgı ilacı bir burun bir boğaz spreyi 350 tl tuttu. Söz konusu çocuklarsa daha özenliyiz tabi takviyler nerdeye 1000 tllere ulaştı. Yanına dogal öksürük şurubu eklesen zaten dünya tutuyor. Çocuk büyütmek masraflı bir iş . Eşinize güzelce acıklayın belki baska şeylerden bunaldı da buna sardı.

kartı kırmayın. alınacak her şeyi ona söyleyin o alsın, fiyatları görsün. ekonomiden bi haber insana dert anlatılmaz. yaşayarak öğrensin.

Ev ekonomisiyle alakası olmamış, eşi evde oturuyor diye haftalık 200 TL vererek çok para verdiğini düşünen erkek modelleri var. Siz bunun sadece çalışan halisiniz şu an. Halden anlamayan, ev ekonomisi bilmeyen erkek modelleri. Bütün yükü sadece bir ay üzerine yıkın, dünya kaç bucak anlasın.

Kartınızı kırmayın, sadece kendi bildiğiniz bir yere kaldırın eşinize de kartımı kırıp attım dediğin gibi olsun tek karttan harcayalım, bundan sonra harcamalar sende deyin.
Çocuklarınız kaç yaşında ? Eğer kreş, anaokulu yaşlarındaysalar kocacım çocuklara okul ayarladım ödemeleri görüşmek için seni bekliyorlar, işe geri dönüyorum demeyi de unutmayın ve mutlaka iş hayatına geri dönün.
Tamamen katılıyorum

Aynen, gıda harcamalarına da acayip para gidiyor ama eğitim ve sağlık için fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalıyor insanlar.
Tüm sağlık sorunları için devlet hastanelerine bile gitseniz sizin yazdıklarınızdan örnek vererek gideyim, sgk’nın yazdığı çerçeveler ve camlar kusura bakılmasın da gerçekten zor durumdaysanız kullanılır belki ama normalde alıp kullanılacak gibi değiller. İmkanlar dahilinde kendiniz almak istiyorsunuz bugün kaliteli bir çerçeve ve adam gibi bir gözlük camı 10-15 bin civarı tutuyor.

İlaç, ağlanacak halimize güleceğim ama aspirin gibi basit bir ilaç dahi 100 lira.

Kış kapıda, hani bunun kışlık giyimi? Meyvesi sebzesi? Büyükler nefsini tutar da çocuklu eve her hafta kırmızı ve beyaz et girmek zorunda, süt ve süt ürünleri girmek zorunda.
Bitmedi hani bunun ısınması? Çocukları kat kat giydirip battaniye altında mı tutmayı düşünüyor erkekler?

Harcamalara laf söyleyip çenesi durmayan erkeklere en az 1 ay her şeyi sen karşıla demeli kadınlar, şöyle kartı patlasın, neyi nereye ödeyeceğini şaşırsın.
bunlar iyi günlerimiz
valla benim tuzum kuru
çok şükür fındığım var
hiç olmadı gider babamın köyüne domates biber eker yerim
kış bastırınca göreceğiz hanyayı konyayı
bu sene de sert olacak deniyor

bunlar iyi günlerimiz
valla benim tuzum kuru
çok şükür fındığım var
hiç olmadı gider babamın köyüne domates biber eker yerim
kış bastırınca göreceğiz hanyayı konyayı
bu sene de sert olacak deniyor
Maalesef haklısınız Dante :( dahasına girmemeyim siyaset içerikli olur ama siz de ben de biliyoruz kışla beraber devreye girecek düzenlemeleri 😬

Grip oldum doktora gitmedim bir hepimizin bildigi soğuk algınlıgı ilacı bir burun bir boğaz spreyi 350 tl tuttu. Söz konusu çocuklarsa daha özenliyiz tabi takviyler nerdeye 1000 tllere ulaştı. Yanına dogal öksürük şurubu eklesen zaten dünya tutuyor. Çocuk büyütmek masraflı bir iş . Eşinize güzelce acıklayın belki baska şeylerden bunaldı da buna sardı.
Benim kızımda geçen hafta hastalandı, hastanede tahliller yapıldı serum verildi başka bi şey yapılmadı. 14 bin ödedik. Kendim hasta oldum gidemedim vallahi ama çocuklar söz konusu olunca insanın gözü parayı görmüyor.

Çok onur kırıcı yani. Bende evliliğimiz boyunca çalıştım çocukta ayrıldım. Maaşının nerdeyse yarısını ben alıyorum çocuk ev harcaması için.
Size bu şekilde davranması hiç hoş değil. Gidip keyfi harcamıyorsunuz sonuçta.
Ve sağlık çok ciddi paralar gerektiriyor. Kızımda kusma sorunu için kaç özel hastane gezdik hatırlamıyorum, hepsi kendi ultrasona sokmak istedi ultrason ayrı muayene ayrı her gün 4-5 bin baydık günlerce. Ne olsun istiyor bu adam yani

Her ay al al bitmemiş 3 aydır hep 15 bin üstü ödüyomuş sadce benim karta sitemi bu 🫩
3 -4 kere markete gitse insan 15 bin harcıyor. Çocuklar diyerek çoğul konuşmanız birden fazla çocuğunuz olduğunu düşündürdü bana. 18 bin lira çok aşırı yüksek bir meblağ değil. Geliriniz nasıl bilmiyorum tabi ama öyle söylenecek kadar yüksek bir rakam olduğunu düşünmüyorum.
Listeyi yapıp verin eline madem,market,ilaç,giyim ne gerekiyorsa gitsin kendisi alsın. Dünya kac bucak görsün.

Kartınızı kırıp attıktan sonra alınacaklar listesini tutuşturun eline kendi kartından alsın paşa paşa, görsün bakalım neyin ne olduğunu.
Evt buna katılıyorum. Kesinlikle kartı kırıp atın ama giderlerden kısmayın. Daha da fazla alın hatta. Her gün atın listeyi alsın bakalım ay sonunda ne yapacak

Allah'a şükür böyle eşim yok hayal dahi edemiyorum bizim de aramızdaki gelir dengesizliği sorun oluyordu ben de kendimden kısıyordum ama uzun süredir asla böyle yapmıyorum kuaförümden giyimimden eksik kalmıyorum çünkü tuhaf şekilde aynı para gidiyor çözemedim bu işi

Her ay al al bitmemiş 3 aydır hep 15 bin üstü ödüyomuş sadce benim karta sitemi bu 🫩
İşte sizin en büyük hatanız kendinize harcamamak. Alın ya ihityacınız varsa harcayın. Gidin o kuaföre. İçin o kahveyi. Siz de gençsiniz. Nereye kadar birikim. Ki sizin kıstığınızı gören bir eşiniz bile yok

Back
X