Eş ve para mevzuları

Zemo

Aktif üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
755
1.243
33
32
Kizlar 5 yıllık evliyim ama halâ alışamadım eşimden para istemeye. Sağolsun istemeden verir sürekli sorar ama ben harcarken hep çekinerek harcıyorum. Suan çalışmam imkansız bebeğim var ve bakacak kimsem yok. Eşim maaşını alır krediyi faturalar filan otomatik yatıyor zaten. Aylık bide toplu market alışverişini yaparız. Bana da verir ama sanki ben harcarken hesap soracakmis gibi hissediyorum. Daraldim iyice herşeyi hesaplayıp almaktan.

Kizlar 5 yıllık evliyim ama halâ alışamadım eşimden para istemeye. Sağolsun istemeden verir sürekli sorar ama ben harcarken hep çekinerek harcıyorum. Suan çalışmam imkansız bebeğim var ve bakacak kimsem yok. Eşim maaşını alır krediyi faturalar filan otomatik yatıyor zaten. Aylık bide toplu market alışverişini yaparız. Bana da verir ama sanki ben harcarken hesap soracakmis gibi hissediyorum. Daraldim iyice herşeyi hesaplayıp almaktan.

öyle sürekli sorarak değil de her ay veya hafta belirli bir para versin sana
o para senin olsun, ne istersen onu yap
belki öyle daralmazsın
sürekli sorması rahatsız ediyor olabilir seni

Yani aslında sorunca mutlu da oluyorum sanki. Harçlığın var mı aşkım diye ama yok desem daha geçen vermiştim diyor.

calışıncada hesaplıyıp alacaksınız...degişen bırsey olmayacak uzulmeyın..ozaman birde çalışıp yorulmuş olacaksınız....yanı calışanlarda hesap yapmadan alış veriş yapmıyor.

bence konu sahibinin demek istediği o hesap kitap değil
hani eşi ne yaptın, nereye harcadın derse diye rahat olamıyor geriliyor
ben uzun yıllar çalıştım, şimdi çalışmıyorum
evet kendim maaş alırken de hesap kitap yapardım ama o matematiksel hesap
şimdi eşimden para alıyorum, eşim her zaman verir, paran var mı diye sorar, hiç kafama kakmaz ama ben de rahatsız oluyorum mesela
konu sahibine verdiğim tavsiyeyi kendim için uygulayamıyorum çünkü eşim serbest meslek sahibi olduğu için aylık-haftalık maaş diye bir şeyi yok, para döndükçe
:-)

calışıncada hesaplıyıp alacaksınız...degişen bırsey olmayacak uzulmeyın..ozaman birde çalışıp yorulmuş olacaksınız....yanı calışanlarda hesap yapmadan alış veriş yapmıyor.
Kesinlikle orası öyle tabi ama en azından daha rahat geçinir insan.

Bende çok rahatsız hisseder aldığımı yaptığımı söylerdim. Söylemeye çalışırdım daha doğrusu ama eşim "ya ben sana hesap mı soruyorum anlatma" diye lafı ağzıma tıkardı. E şimdi 7 sene bitcek nerdeyse arada bi fazla harcadığımda sorar. Bende hayırdır hesap mı soruyon ne değişti derim :)) yok canım sen fuzuli bi şey yapmazsın yapsan da sefan olsun der konu kapanır. Allah razı olsun ondan o konuda hakkını yiyemem..

Sizde kötü hissettiğinizi söyleyin belki sormaktan vazgeçer..

Eşiniz daha önceden hesap mı sordu? O yüzden mi takıntınız? Kk'da neler okuyoruz bence eşiniz veriyorsa sorun yok. Bir ay harcayın bir ay köşeye atın.

5 yıldır böyle hissediyorsan,bu senden değil eşinden kaynaklanan bir durum bence.

Size ek kart çıkartsın ya da direk maaş kartını versin.
Harçlıkla zor, insanın hiç hesapta yokken işi çıkabiliyor. Ki küçük bebek var diyorsunuz.

5 sene olmuş. alışmanız gerekmiyor muydu şimdiye kadar?

Evliligimizin basindan beri (13 yil oldu) farkli zamanlarda onun ya da benim çalışmadığımiz donemler de oldu ikimizin de calistigi donemler de. Ama hicbir zaman senin paran benim param muhabbeti olmadi, hep bizim paramiz bizim gelirimizdir. siz de olaya boyle bakin, eve giren ne kadarsa o parada ikinizin de ayni derecede sorumlulugu olmali.
Ben kadinlarin, calisiyorum istedigim gibi harcarim demesine de, calismiyorum kendime bisey alamam demesine de siddetle karsiyim. Ikisinde de kendinizi otekilestirmis oluyorsunuz.

Yani aslında sorunca mutlu da oluyorum sanki. Harçlığın var mı aşkım diye ama yok desem daha geçen vermiştim diyor.

En sevmediğim soru biçimi. Ne demeye soruyor o zaman irdeleyecekse?

Nereye harcadığınız az çok belli sonuçta..
Aslında bu konuda tabiri caizse yırtık olmak gerekiyor.
Ben çalışıyorum ama eşimden para almak durumunda kalsam (bazen hesabımdaki para biter) eşim "nereye gitti" derse direk veriyorum cevabını. O da saçma bir soru sorduğunu anlıyor..

1 2 gerekli cevabı verin o eşiği geçtikten sonra alışırsınız.

En sevmediğim soru biçimi. Ne demeye soruyor o zaman irdeleyecekse?

Nereye harcadığınız az çok belli sonuçta..
Aslında bu konuda tabiri caizse yırtık olmak gerekiyor.
Ben çalışıyorum ama eşimden para almak durumunda kalsam (bazen hesabımdaki para biter) eşim "nereye gitti" derse direk veriyorum cevabını. O da saçma bir soru sorduğunu anlıyor..

1 2 gerekli cevabı verin o eşiği geçtikten sonra alışırsınız.
Para konusunda tartışma yaşanırsa daha da ileri gideriz birbirimize saygimizi kaybederiz diye çekiniyorum açıkçası.

Eş de olsa para muhabbeti girdiğinde ister istemez bi gerginlik yaşanıyo.iyi bi bölümden mezunum yüksek lisans da yaptım ama eşim istemediği için çalışmıyorum. haliyle ağrıma gidiyo bu durum.alıncak bi konu gibi gelir bana hep para konusu alınganlık yaparım 8 aylık evliyim şimdi 2 aydır aylık sistemine geçtik ev masrafları ve kendi harcamalarım için bana aylık belli bi para veriyo bende hesabımı biliyorum paran var mı diye falan da sormuyo iyi oldu böyle

Back
X