Eş ve para mevzuları

Harçlık istemek sıkıcı bir durumdur eminim. Bir de o "Paran var mı?" sorusu daha sıkıcı.
Eşim de ben de çalışıyoruz evde faturalar filan hariç ekstralar için bir miktar para koyup ay boyunca ordan harcama yaptığımız bir kutu var. Kimse kimseden para istemek durumunda kalmıyor en azından. Böyle bir şey deneseniz?

Ben çalışıyorum yine de ortak kredi kartı olduğu için ne alırsam mecbur söylüyorum, bu ortak kartı da ben istemiştim, biraz bemi kısıtlar eşime söyleyeceğim için rahat harcayamam birikim yaparım diye. Bir de eşin harcıyor mu? Benimki kendisine çöp almaz, çıkmaz gezmez, böyle olunca ben tam bir gider kapısıyım. Eğer eşin harcıyorsa rahat ol, bütçe dahilinde harcamanı yap. Benim çalışmama durumum olsa inan pijama giyer kuru ekmek yerim uzun ni süre çünkü elin kahrını çekmekten yüz kat iyi evde olmak, bunun kıymetini bil.

Bebekten once calisiyor muydunuz ki? Hem calismayip hem bu triplere giriyorsunuz.
Cidden esinden para almak veya istemekten asiri rahatsiz olan kadinlar var. Calistiklari donem kenara para atip dogum zamani kendilerine kullaniyorlar zaten daha sonra işe donuyorlar bakici tutup veya ailesine birakip. Bunu yapanlar biliyorum.

Ben calismiyorum ama esim bana harclik vermez. Evde nakit bulunur illa ki. Gidip esimin hesabindan para da cekebiliyorum. Evin bütçe kismi da bende zaten.
Hesap sorcakmis gibi hissediyorum diyorsun. Adam zaten hesap soruyor. " daha geçen vermistim" yani ne yaptin o parayi?

Ben de eğlenceli 6 sene oldu. Aynı durum bende de var, bir şey alırken çekinme, idare li kullanmaya calisma

Para konusunda tartışma yaşanırsa daha da ileri gideriz birbirimize saygimizi kaybederiz diye çekiniyorum açıkçası.

Hayır tartışır gibi değil tabi ki..
Gayet sakin şekilde "hayatım bu sorudan hiç hoşlanmıyorum. Parayı nereye harcadığım az çok belli değil mi? Bir markete girmek bile en az 50tl artık. Sen sordukça geriliyorum. Para konusunda yüzgöz olmaktan rahatsızım" gibi..

Hem arada biraz sert çıkmak da iyidir. Tecrübe ile sabit..

Bebekten once calisiyor muydunuz ki? Hem calismayip hem bu triplere giriyorsunuz.
Cidden esinden para almak veya istemekten asiri rahatsiz olan kadinlar var. Calistiklari donem kenara para atip dogum zamani kendilerine kullaniyorlar zaten daha sonra işe donuyorlar bakici tutup veya ailesine birakip. Bunu yapanlar biliyorum.

Ben calismiyorum ama esim bana harclik vermez. Evde nakit bulunur illa ki. Gidip esimin hesabindan para da cekebiliyorum. Evin bütçe kismi da bende zaten.
Hesap sorcakmis gibi hissediyorum diyorsun. Adam zaten hesap soruyor. " daha geçen vermistim" yani ne yaptin o parayi?
Bebekten önce çalışıyordum. Sizin bu tutumunuzun da eşimden pek bi farkı yok emin olun. Hem calismayip hem triplere giriyorum. Doğru ya haklısınız

kadınlar çoluk çocuk koca ev vs ekseninde hayatlarınız kendi ellerinizde kayıp gidiyor hep birilerinin eline bakmak zorunda kalıyorsunuz. her kadının kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var bunun için de çalışmaları bir zarurettir.

Bebeginiz bile olmus artik boyle konulari aşmak lazim

Benim zorlanacağım bir konu.suan çalışmıyorum is bakıyorum ama bu süreçte kendimin diyebileceğim bana 1 yıl kadar yetecek bir param var ama bebeği doğurduktan sonra çalışamazsam ve eşim bana para verecek stresi şimdiden başladı. Asla alışkın değilim kimseden para almaya buna annem babam dahil 13 yasımdan beri.

Bende sizin gibiyim yıllardır çalışıyordum bebek olunca ara verdim eşim her gün paran varmı ihtiyacın varmı diye sorar ama ben harcarken çekiniyorum hesap soracak gibi geliyo ben kendimiz kazanıp kendimiz harcamaya alıştığımız için böyle hissediyoruz diye düşünüyorum.

Sakin kendini öyle alistirma cnm. Harcadigin paranin da hesabini verme alisinca hep bilmek istiyorlar.
Benim bi arkadasim var her ay belirli miktar kendine harclik ayiriyor ve bu parayi istedigi gibi harciyor. (Esi de aynisini yapiyor). Kisisel harcamalar icin dedi bana.

2 sene ücretsiz izin kullandım genelde birlikte çıkardık dışarı onun dışında evde bir miktar nakit para bulunurdu, alınacakları eşim alır gelirdi ben alacaklarımı netten alıyodum kredi kartının numarası falan ezberimdeydi, ama o dönem lüks harcamalarımı askıya almıştım, biçok kremimi daha uygun muadiliyle değiştirdim, çünkü tek maaşla çift maaş aynı şey değil, ya lüksten kısıcam ya boğazdan, ben sürüp sürüştürme işimi en aza indirgemiştim

Back
X