onun eve harcadığından fazlasını asla harcamayın

ya herşey eşit olsun yada asla vermeyin paranızı

birikim yapın yahu yarın bir gün nolacağı bellimi olur hadi aldattı diyelim

o yüzden maaşınızı her zaman biriktirin

Ev araba kredi borcumuz var.Tamam zor durumdayız sıkıntı değil ama ufak tefek şeyler için de sorun çıkarmak sıkıcı.Her ay babasının telefon faturasını ödüyor.
telefon faturası dediğiniz çöp bir şey değil
50-100 TL ile kimse batmaz

Ama her ay sizi mağdur edecek kadar onlara maddi yardım yapıyorsa o zaman kızmak hakkınız.

Aslında ne yazsam yarım kalıyor.Bütün yaşantım bilinmediği için.Kimseyle paylaşamadığım için sizinle paylaşmak istedim ve şunu da farkettim derdimi anlatacağım bir dostum da yok ne yazık bi bunalım geçiriyorum altından çıkabilirsem ne mutlu bana.Yani bilmediğiniz çok şey var birikti ne anlatsam eksik kalıyor.

Ailesidir tabi zor durumda yardım edilir ama ben gizli saklı iş yapılmasına göz yumamam.Ve yahut kızımı bırakıp çalıştım bunu yedirmem.Ki iki ay baktılar kızıma parayla baktılar.Bakarken de eşimle beni birbirimize kattılar.En unutamadığım ise ben lohusayken eşimin annemin üzerine yürümesi sebep ailesinin doldurması.... bir sürü şey bunun gibi çoğu zaman es geçiyorum bunları unut diyorum ama böyle en küçük sürtüşmede ben de açığa çıkıyor

Ailesidir tabi zor durumda yardım edilir ama ben gizli saklı iş yapılmasına göz yumamam.Ve yahut kızımı bırakıp çalıştım bunu yedirmem.Ki iki ay baktılar kızıma parayla baktılar.Bakarken de eşimle beni birbirimize kattılar.En unutamadığım ise ben lohusayken eşimin annemin üzerine yürümesi sebep ailesinin doldurması.... bir sürü şey bunun gibi çoğu zaman es geçiyorum bunları unut diyorum ama böyle en küçük sürtüşmede ben de açığa çıkıyor
Pardon ama bir çok anne bebegini bırakıp calisiyor zaten.
Bebeginize kaynananiz bakmak zorunda degil, hele de soz vermediyse sizin zaten dunyaya bir cocuk getirmeden önce bakicisini falan ayarlamaniz dusunmeniz gerekirdi, hic bakan yoksa, bakiciya paraniz yoksa, calismak da zorundaysaniz o zaman cocuk fikrini erteleyecektiniz. Dunyaya gelen oyuncak bebek degil, daglar kadar maddi ihtiyaclari olan bir canlı.

Ayrica kocanizin annenizin uzerine yurume sebebini de ne guzel kaynananiza paslamışsınız, benim kocam masum kemalim yapmaz, hep o cadi kaynananin yuzunden deyince iciniz rahatliyor mu gercekten? Boyle mi sindirmeye calisiyorsunuz? Kocanizin beyni o kadar mi bostu da anasinin lafiyla dolup kizina torununa bakmaya gelen kadinin uzerine yurudu?
Siz sen ne yapiyosun ulan diye tukuremediniz mi o kocanin muşmula suratına?
Babaniz alamadi mi ayaginin altina o kocayi iyi bi?

Nasil kafalar var bu ulkede ya gercekten bu kadar olamaz, sasirmiyim diyorum ama her defasinda beynim yaniyor su forumda.

Hadi buna ne diyeceksiniz beni eleştirenler.Adamlar ikinci evi yapacaklar eşim kenardaki üç kuruş altını vermeyi teklif etti bana sormadan .Geri gelmeyeceğini bile bile

Hadi buna ne diyeceksiniz beni eleştirenler.Adamlar ikinci evi yapacaklar eşim kenardaki üç kuruş altını vermeyi teklif etti bana sormadan .Geri gelmeyeceğini bile bile
Ona göre gelirmiş ,ben sanmıyorum.Belki vazgeçip istemeyecekler ama huzurumuz bozuldu mu bozuldu.

Vermek istemediğimi söyledim ben senin annen istese verirdim dedi tabiisi babam geri öder dedi vs üstüme yürüdü sandalye kırdı sinirden çıktı gitti
Asla ama asla verme. Altinlar Su an nerde?

Türkiyenin durumu belli, Altinini fiyati belli, asla Geri gelmez o.

Madem babasina ikinci ev yaptiracak parasi var, kendi evin de Tek bakiversin bundan sonra o Zaman vermiyorum Sana Para de.

Eviniz arabaniz kimin üzerine? Ne Zaman Alonso?

Sizin eşiniz çok sorunlu galiba. Üste yürümeler de ne demek? Altınlar sizin, veremez. Zaten eşim annemin üstüne yürümek ne sesini bile artırsa işler değişir aynısı benim için de geçerli. Çok yüz vermişsiniz

Asla ama asla verme. Altinlar Su an nerde?

Türkiyenin durumu belli, Altinini fiyati belli, asla Geri gelmez o.

Madem babasina ikinci ev yaptiracak parasi var, kendi evin de Tek bakiversin bundan sonra o Zaman vermiyorum Sana Para de.

Eviniz arabaniz kimin üzerine? Ne Zaman Alonso?
Daha yeni aldık bir sürü borç var ev kredisi benim maaşımla ödeniyor araba onunla

Ev araba kredi borcumuz var.Tamam zor durumdayız sıkıntı değil ama ufak tefek şeyler için de sorun çıkarmak sıkıcı.Her ay babasının telefon faturasını ödüyor.

Siz biraz karıştırmışsınız kavramları bence.
Evlendiğimizden beri borçtan kurtulamadık diyorsunuz ama ev ve araba almışsınız.
Harcamama karışıyor diyorsunuz ama bizden kısmaz diyorsunuz sonra.
Babasının telefon faturası gözünüze batmış. Ödemesini istemem diyorsunuz. Ama sizin harcamanıza da karışmasını istemiyorsunuz. Bu telefon faturası da onun harcaması. Kendine gömlek almak yerine onu ödemeyi tercih ediyor olabilir.
Bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Sizin harcamanıza karışması yanlış. Evde bütçe tek elde mi toplanıyor? Memnuniyetsizseniz ayırın keseleri. Ev giderlerini masrafları hesaplayın her ay bölüşün madem. Kalanına karışmayın birbirinize. Yani o cebinde kalanla ailesine yrdım etsin siz de kendinize alışverş yapın.
İhtiyaç durumunda ailelerimize yardım etmekte sakınca görmüyorum ben. Benim ailemin ihtiyacı yok ama eşiminkilerin var. Ben bunun için eşime benimkine vermiyoruz sizinkilere niye veriyoruz demem. Vicdanım el vermez. Biz burada rahat rahat yaşarken onlar 3-5 hesaplıyorsa ben uyuyamam. Eşimi de hep dürtüklerim bu konuda. Gittiğimizde sürekli uyanık davranırım. Evde bir eksik gedik varsa hemen eşime iletirim. Babası ay sonunu getiremez gönderir. Bunlar olağan şeyler. Yarın öbür gün bizim de evladımız olacak. Ben yaşlılıkta rahat yaşamak için çalışıyorum tabi ki ama hayat ne getirir belli olmaz. İlerde çocuğum bana sırt çevirirse ben döner kendime bakarım önce. Ben nerde yanlış yaptım diye.

Ailede ihtiyaç yoksa kullanıldığınızı düşünüyorsanız maddi olarak yine bu sizin bileceğiniz şeydir. Ama eşiniz kendi lüksünden kısıp ailesine destek oluyorsa bana pek kullanılma gibi gelmedi.

Bence bütçe ayırma meselesine bir odaklanın. Birbirinize karışmayın.

Bu saçma kim oturacak ikinci evde?

Bence şu an çok sinirlisiniz, düzgün tane tane anlatamıyorsunuz.

Aslında ne yazsam yarım kalıyor.Bütün yaşantım bilinmediği için.Kimseyle paylaşamadığım için sizinle paylaşmak istedim ve şunu da farkettim derdimi anlatacağım bir dostum da yok ne yazık bi bunalım geçiriyorum altından çıkabilirsem ne mutlu bana.Yani bilmediğiniz çok şey var birikti ne anlatsam eksik kalıyor.

Zaten tavsiyem bu tarz sıkıntılarınızı arkadaşlarınıza anlatmayın. Olmuyor.

Back
X