Esas buna dertlenelim hep birlikte !!!

Bu dünya imtihan dünyası kimi varlıkla kimi yoklukla imtihan oluyor..Kahraman mı değil mi bilemem ama ölen kadından daha çok ölen insanlığın bir kanıtı var ve nice yokluk çeken insanlar..

burda kimse kadını kahraman yerine fln koymadı allaşkına nası bi gözle okuyosunuz....elbette aklı başında kimse intiharı düşünmez hele hele iki küçük çocuğu olan bi anne....lütfen rahat rahat oturduğumuz yerden ahkam kesmeyelim...elbette binbir zorlukla çocuklarının başında duran anneler var...ama bu ülkede o duruma düşmek afrikaya düşmekten beter bence....hırsızlık yapar demişsiniz...bu ülkede baklava çaldı diye yıllarca hapis yatan çocuklar!! var...yapmayın etmeyin....elbette bağırıp çağırıp derdini anlatmalı bulduğu her kuruma ulaşıp çocukları için yardım iş herneyse istemeliydi....ama o hareketleri yapsa bile yardıma alışmış insanlar diye eleştirecek o kadar çok insan var ki....sadece eleştirmeyi biliyoruz.....o kadın ne yaparsa yapsın etrafı sadece eleştirecekti...tamamen düzlüğe çıkana kadar....elbette çok yanlış bi hareket ama bundan sorumlu olan bi devlet var....ve olması gereken duyarlılık diye bahsettiğimiz şey bu ailenin bu duruma neden düştüğü yani ölmeden öncesini sorguluyoruz....

ve bencil denmiş....bencil insanın canı tatlı olur merak etmeyin kıymaz canına filan....kavram kargaşası da yaşamışız....bencil bi anne o çocukları tutar kolundan çocuk esirgemeye bırakır, o kocayı da bırakır bulur başka bi koca....yok mu böyleleri...çok hemde...kadının yaşadığı belli ki cinnet psikolojisi sağlam diilmiş yada vs vs...bilemeyiz asla neler yaşadığını ne düşündüğünü...bu yüzden suçlayamayızda....El insaf....

hirsizlik lafin gelisi zaten
bir yol bulunur elbet karinlarini doyurmak icin
care bulur düsünür ne yapabilirim diye

benim gördügüm
kadin hakkin rahmetinde
cocuklar sefalete devam birde kimsesizlik eklenmis durumda
benim tek gördügüm budur bu durumda

aynen öyle, o çocuklar bütün bi hayatı annesiz geçirmektense elbette aç kalmayı soğuktan hasta olmayı tercih ederlerdi...maalesef olayın trajik kısmı bu...

Konuyla doğrudan ilgili değil ama az önce tanık olduğum birşey yazma gereği duyuyorum nedense. Balık almak için çıktım öğle arası. Balık pazarında dolanırken arkamdan gülüşerek birileri geçti. Belliydi zaten seslerinden anne-kız oldukları. Kız çocuğu annesine birşeyler dedi, annesi de güldü, kız yeniden nazlı nazlı gülerek birşeyler dedi. Arkamı döndüm gayri ihtiyari. Dilenci gibi bir anne, 8-9 yaşlarında bir kız, bir de 2-3 yaşında bir kız, o kucakta. Belli sokak insanları bunlar. Ama öyle mutlu bakıyordu ki kız annesine. Neyse uzaklaştılar, ben de balığımı aldım. Dönüşte köşede gördüm. Balık ekmek almışlar ya da istemişler. Bilmiyorum. Zaten dilenci mi sokak satıcısı mı ondan da emin değilim. Balık ekmeği koymuşlar bir gazetenin üzerine, oturmuşlar köşeye. Küçük kız küser gibi bir şeyler yaptı. Annesi de gülümsedi, "gel şaka yaptım." dedi. Yakaladı, öyle bir öptü ki...... Öyle mutluydu ki bebeğini öperken.
Neler hissettiğimi tarif etmem bile çok zor. Karmakarışık şeyler.
Demek ki güçlü bir kadın. Herkes aynı güçte değil. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermesin. Hele annelere...

bence uzaktan konusmak kolaydir , kimbilir nasil bir ruh saglihina sahipti zayif dustu belki dayanamadi biraz empati kurun tabiki onun gibi yuzlerce var ama her insan aynimi kimi guclu kimi zayif , yani cekmeyen bilmez vede inaniyorumki herkesin kinadigi birgun kendini basina gelir , yani hernekarda olsa bir olü nun hakkinda böyle negativ yorum dusunce olmaz o kadin eminimki böyle bir sonu istemedi , birde musluman ulkesi , sanatcilar afrika yardiminda ilk once kendi haklarina bakmiyorlar Avrupaya özeniyorlar ama avrupada hic bir aile ac degil , yasadigim ulke Hristiyan ulke , dinime laf demiyor , her aile Ev kirasi yardimi, Cocuk parasi Okul parasi issizlik parasi aliyor her ay suresiz öyle bir sistem varki kimse kimseye muhtac degil , calisan cocuklar yok , cunki devlet sistemi oturtmus insanlara egitmide vermis, cok nadir cok cocuklu aile, ayirt etme yok denilcek kadar , isterdimki bu dusunceler bu uygulamalar Turkiyede olsaydi , ve sonra kalkiyorlar ac ulkelere yardim ediyor ama ilk basta ulkemiz diyorlar yani ,mutluyum turk oldugum icin sakin yanlis anlasilmasin ama bunlari gordukce icim aciyor begenmedikleri hristiyanlar muslaman ailelerine her konuda yardim oluyor evinden tutun egitim is ve bunun zaman surecide yok yani demek istedigim . bu durumda muslumanim diyipde cebini doldurun ac zevil aileleri gormemezlikten gelen , en sonunda hepimiz zengin fakir cirgin guzel ayni yerde olcagiz yanina alabilcegin tek iki sey sebab ve gunah bence bir metre ortu degil acik ten en onemli noktalar, degil bunlar ilk basta gelmeli , elinizi vicdaniza kouyn ve dusunun hic garantin olmadigina hersey iyi olabilir ve birgun herseyi kaybede bilirsin ve ona gore dusun yasa , kimse kimseyi ayiplamasin hor gorus assaglamasin buyuk atip tutmasin, muslanmik sadece kapanmak namaz kilmakta bitmiyor, dunyaya bakin ve dusunun !! genelleme yapmadim lafim boyle yasananlara insafsizca konusanlara allah size iman temizligi versin kalp gozunu acsin insallah

Ben kınamadım kesinlikle tabiki ruh sağlığı yerinde değildir kaldıramamış belliki ama o çocuklar hayatları boyunca diyecekki '' annemiz bizi neden bırakıp gitti ? '' '' Neden bize bunu yaptı '' '' Bizi hiç sevmiyormuydu '' Ben sadece kendimi o çocukların yerine koydum.Yoksa tabiki kimse bilinçli bir şekilde güle oynaya intihar etmezde bunun tek sebebi konu sahinin dediği gibi cinnettir mantıklı düşününce. Yoksa açlık, soğuk intihar etmek için bir sebep değil kimisi sokaklarda büyütüyor evlatlarını...

o teyzeyi bende görüyorum ..acaba aynı teyzemi??
ayagı felaket yaralı ve gecite uzatarak dileniyor..
içim kaldırmıyor bakamıyorum..
onun ihtiyac sahibi olmadığını duygu sömürüsü yaptığını düşünüyorum..

boynuna ipi gecirip kendini asmak kolaydi degilmi?
heleki yan odada cocuklari dururken
o kadinin yuregi o kadarina dayanabildi!
sinirlarini ancak bu kadar zorladi!
keske cikar yolu bulsaydi ama bulamadi
kapasitesi o kadardi
kimsesizdi
alcak kocasi yetmeyecek kadar para gonderiyordu
ve o kadin cocuklarim usuyor sobayi yakamadim
suracikta isinsinlar diyemedi bir komsusuna
belki bir kac sefer yapmisti
belki surat asti komsulari
belki laf soyledi
belki kapi acmadi!
bir akil vereni olmadi
ic hesaplasmalarini bilemeyiz
hic bir sey bilemeyiz
sac kurutma makinasiyla isitmak geldi aklina
ancak o geldi
yardim kuruluslarina gidince hemen sicak bir ekmek ve
yanan bir soba veriyorlarmi hemencecik?
sicagi sicagina aclik ve soguk bir ev vardi
ani verdi kararini
iyide yapmadi
Allah takdiratini affetsin
o minniciklerin bahtida guzel olsun

benim anneciğim biraz az yemek yediğimde üzülüyor içi rahat etmiyor, zayıfladığımda veya aızcık hasta olduğumda hemen dertleniyor,o kadının neler çektiğini düşünemiyorum bile,kim bilir kaç gün aç kaldı çocuklarıyla,o da uğraşmıştır tabi,haberlerde yazmıyor diye uğraşmadığını bilemeyiz ki,en basiti 6 liraya odun olmadığını o kadıncağız bilmiyor muydu, biliyordu tabi ,gene de gitmiş istemiş odunu, kendisi için değil çocukları için tabiki,valla öyle üzüldüm ki ,televizyonda yaşar nuri öztürk çok güzel birşey demişti, gidip siz bulucaksınız fakiri, sorup soruşturun mahallenizde illaki vardır ihtiyacı olan, gidin yardım edin 3-5 elinizden ne kadar gelirse diye,öyle yapmak lazım,bulmak lazım fakirleri,kendi derdimizden aklımıza gelmiyorki,ben bu haberi okumadan 5 dk önce çayın yanında yemeye tatlı yok diye üzülüyordum,markete gidip almaya üşeniyordum,o halimden çok utandım,keşke ben o kadınla komşu olsaydım yediğim yemekten onlarada verseydim, odun verseydim,yemekten sonra çayımızı beraber içseydik,oturup dertleşşeydik,çocuklarını öpseydim oyunlar oynasaydım onlarla,,bende bu haberden sonra boş boş harcadığım paralara acıdım,tıka basa yediğim yemeklere acıdım,o paraların,yemeklerin hesabını ahirette nasıl veririm bilmiyorum,böyle haberlerle bi nebze kendime geliyorum ama mesele bu örnekleri yaşamadan bunları düşünüp yapabilmek (

içim nasıl yandı nasıl anlatamam.bu olayı okudum sabah internette oldum bi sinir küpü..
memur arkadaşlara anlattım yazıklar tüh tühler...
sonra düşündüm sorumlusu kim diye..
komşular mı,, ona yanmayacağını bilip ıslak odun veren mi,, devlet mi,,

hz.ömer (r.a)'ın halifelik zamanında bir kadın varmış 3 çocukları ile oturuyormuş evden sürekli çocuk ağlama sesleri geliyormuş.
sonra hz. ömer (r.a) kapıyı çalmış içeri girmiş çocuklar niye ağlıyor diye sormuş.
kadın çocuklar aç ondan ağlıyorlar demiş.
hz. ömer (r.a) de tencerede kaynayan ne onu yedirsene diyince,, kadın içinde taş kaynatıyorum onları oyalamak için demiş.
kadında o ömer olacak allahından bulsun bunun hesabını ahirette soracağım diye söylenmiş.
hz. ömer (r.a) hanım nerden bilsin ömer senin bu halde olduğunu demiş.
kadında madem bilmeyecekti madem unutacaktıda neden halife oldu diyince, hz. ömer (r.a) utanmış,,düşünmüş..
hz. ömer (r.a) kadına ambardan kendi sırtında yiyecek taşımış maaş bağlatmış.

madem bu devlet bu kadını unutacaktı niye ordalar acaba diye düşünmedende edemiyorum doğrusu,, dinden ahkam kesip oy almasını bilirler ama bunları nerden bilicez biz derler sonumuz hiç hayırlı görünmüyor ama allah sonumuzu hayretsin.....

sürç-ü lisan ettiysem ohh olsun.....

Son düzenleme:
Bu tur konularda devletin suclanmasini anlamiyorum. Devlet kapi kapi gezip ihtiyac sahibi mi arayacak? Ihtiyaci olan calsin devletin kapisini, devletin onu gelip bulmasini beklerse acliktan olur. Hanginiz biliyorsunuz arka mahallenizde neler olup bittigini mesela? Kesin hepimizin etrafinda yoksul insanlar vardir, bizim bile haberimiz yoktur. Biz bile bilmiyorsak devlet nerden bilsin?

Bu kadinin intiharinda oduncuyu bile suclayan olmus, inanamadim. Benim okudugum haberde odunlar yagmurda islanmis diyordu, oduncu islak odun verdi demiyordu. Adamcagiz bedavadan odun vermis, yine yaranamamis, yine suclu olmus. Yazik valla.

Cok uzucu ve etkileyici bir olay. O kadin kimbilir hangi psikolojideydi, dogrun dusunememis olabilir. Ama ben de arkanda kucucuk muhtac yavrulari birakip intihar etmenin buyuk bencillik oldugunu dusunuyorum. O cocuklar simdi ac mi acikta mi, kimin elinde nasil buyuyecek Allah bilir. Ben en cok onlara uzuldum, Allah hayatta yardimcilari olsun.

İçim parçalandı kimbilir gazeteye yansımayan kaç kişi var böyle
Sorun nerde kimde bilemiyorum bende
Nişanlıyken bir amca arabamızın yanına geldi ben burda kaldım hastaneye geldim ameliyat için bıraktılar beni dedi
Köyüme gidemiyorum eşim hemen cebindeki tüm parayı verdi (nişanlıydık birlikte çıktıgımızı bilmiyolardı hemen dönmeliydim)Bırakmak istedik ama olmadı sonra duydukki yalanmış
Başka bir yerde sogukta kıvrılmış ağlayan bi adam gördü eşim yemek yiycektik yemedik o parayı deri ceketini herşeyini adama verdi alkolikmiş..
Bana kapıya bi adam geldi mahçup bi tavırla çocuguma ayakkabı alamadım
Yardımcı olurmusun çok utanıyorum diye hatrı sayılır bir para aldım bozduruyim veriyim sana ayakkabı alacagın parayı dedim
Elimden parayı çekti ayagını kapıya koydu çok korktum..
Yine bir kadın evimize geldi babamın adıyla o iyii bir adam yardım eder sana dediler geldim dedi
Eşim hasta ilaç parası için yardım etmesini istiycektim dedi e bende babamın kızıyım yine hatrı sayılır bir mebla mutfak masrafı
Vardı ondan vericektim bozduruyim dedim ben bozdururum diyip bir yumar para çıkardı
Ve bugün gelen 13 14 yaşında bir kız kapıya dilenmeye
Neden kapılara gidiyorsun korkmuyomusun dedim cevap yok karnı şiş sen hamilemisin dedim evet dedi
Yaşın kaç diyince 19 dedi ama imkanı yok 13 anca
Ben ona napabilirdim içeri alıp sıgınma evlerini arasam o istemiycek memnun..
Şimdi suç kimde
Birde yaşlı zavallı üstü başı perişan bir kadın gördüm fırının önünde uzun zaman dikildi içeri giremedi otobüs geldi hemen kadına para sıkıştırıp kaçtım utanmasın die arkamdan bagırdı bana sen kimsin terbiyesiz falan filan..
artık okadar yobaz olmuşlarki inanın çok korkuyorum bir kişiye yardım etmeye
Evine gitsem kovmaktan beter ederler diye korkuyorum..
Bu kadın çok gururlu bir kadınmış biri gidip yardıma ihtiyacın varmı diye sorsa eminim yok derdi..

seneler önce okulların yeni açıldığı günlerde kapıma bir kadın geldi,yanında küçük bir çocukla,yavrum torunum okula gidecek ama önlüğü yok,biraz yardım edermisin dedi.çocuğa baktım daha küçük,ana okuluna mı gidecek dedim yok dedi,ilk okula,

bende de o gün hiç para yok.oğluma yeni önlük almıştım 1.sınıfa giderken aldığım önlüğü vardı.getirdim teyze param yok ama bu önlük var az büyük ama işinize yarar dedim.eskisi,yırtığı yok 1 sene giyilmiş önlüktü.eline aldı evirdi çevirdi,yok dedi bu olmaz,beğenmez dedi çekti gitti.......... gerçekten ihtiyacı olsaydı alırdı o önlüğü bedenine bakmaz kollarını geri kıvırır gene giydirirdi.zaten çocuk ilkokul çocuğu da değildi,belliydi.....kadının beğenmediği önlüğü yeğenim 2 sene giydi

her kapıya gelene de güvenemiyorsun

Benzer birşey benim de başıma geldi. Sokakta bir genç gördüm kış günü ve üzerinde sadece şort ve tişört var. Bende ise kaban atkı bere ve donuyorum. Gittim bir eşofman aldım kalınca (kaban alacak para yoktu yanımda) geri döndüm giydirdim. Neyse alışverişimi bitirdim şeytan dürttü geri döndüm gizlenerek baktım ve tahmin ettiğiniz gibi çocuk şortluydu.

Gerçektende bu suistimale en açık konu.

devleti suçlarım çünkü;muhtarlar için denetim yok mu? bu devletin işi değil mi ? ben mi gidip muhtarı denetlicem ...
muhtarın görevi mahallasinden sorumlu olmak değil mi ? tabiki bu devletin işi ve muhtar devletin en küçük organı ...
oduncuya gelince kadın gidip anlatmış çocuklarım üşüyo demiş ki oduncu bedava vermiş odunları diyemez miydi bacım bak yağmur yağdı bu odunlar ıslak hemen tutuşmaz iş bedava bişey vermek değil evine gidilebilirdi buda onun sorumluluğu ....

madem devlet bilmeyecek o zaman herkes başının çaresine baksın asıl şimdi yazık vallaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…