- 9 Ağustos 2010
- 2.054
- 1.400
- 248
burda kimse kadını kahraman yerine fln koymadı allaşkına nası bi gözle okuyosunuz....elbette aklı başında kimse intiharı düşünmez hele hele iki küçük çocuğu olan bi anne....lütfen rahat rahat oturduğumuz yerden ahkam kesmeyelim...elbette binbir zorlukla çocuklarının başında duran anneler var...ama bu ülkede o duruma düşmek afrikaya düşmekten beter bence....hırsızlık yapar demişsiniz...bu ülkede baklava çaldı diye yıllarca hapis yatan çocuklar!! var...yapmayın etmeyin....elbette bağırıp çağırıp derdini anlatmalı bulduğu her kuruma ulaşıp çocukları için yardım iş herneyse istemeliydi....ama o hareketleri yapsa bile yardıma alışmış insanlar diye eleştirecek o kadar çok insan var ki....sadece eleştirmeyi biliyoruz.....o kadın ne yaparsa yapsın etrafı sadece eleştirecekti...tamamen düzlüğe çıkana kadar....elbette çok yanlış bi hareket ama bundan sorumlu olan bi devlet var....ve olması gereken duyarlılık diye bahsettiğimiz şey bu ailenin bu duruma neden düştüğü yani ölmeden öncesini sorguluyoruz....
hirsizlik lafin gelisi zaten
bir yol bulunur elbet karinlarini doyurmak icin
care bulur düsünür ne yapabilirim diye
benim gördügüm
kadin hakkin rahmetinde
cocuklar sefalete devam birde kimsesizlik eklenmis durumda
benim tek gördügüm budur bu durumda
Ben kınamadım kesinlikle tabiki ruh sağlığı yerinde değildir kaldıramamış belliki ama o çocuklar hayatları boyunca diyecekki '' annemiz bizi neden bırakıp gitti ? '' '' Neden bize bunu yaptı '' '' Bizi hiç sevmiyormuydu '' Ben sadece kendimi o çocukların yerine koydum.Yoksa tabiki kimse bilinçli bir şekilde güle oynaya intihar etmezde bunun tek sebebi konu sahinin dediği gibi cinnettir mantıklı düşününce. Yoksa açlık, soğuk intihar etmek için bir sebep değil kimisi sokaklarda büyütüyor evlatlarını...bence uzaktan konusmak kolaydir , kimbilir nasil bir ruh saglihina sahipti zayif dustu belki dayanamadi biraz empati kurun tabiki onun gibi yuzlerce var ama her insan aynimi kimi guclu kimi zayif , yani cekmeyen bilmez vede inaniyorumki herkesin kinadigi birgun kendini basina gelir , yani hernekarda olsa bir olü nun hakkinda böyle negativ yorum dusunce olmaz o kadin eminimki böyle bir sonu istemedi , birde musluman ulkesi , sanatcilar afrika yardiminda ilk once kendi haklarina bakmiyorlar Avrupaya özeniyorlar ama avrupada hic bir aile ac degil , yasadigim ulke Hristiyan ulke , dinime laf demiyor , her aile Ev kirasi yardimi, Cocuk parasi Okul parasi issizlik parasi aliyor her ay suresiz öyle bir sistem varki kimse kimseye muhtac degil , calisan cocuklar yok , cunki devlet sistemi oturtmus insanlara egitmide vermis, cok nadir cok cocuklu aile, ayirt etme yok denilcek kadar , isterdimki bu dusunceler bu uygulamalar Turkiyede olsaydi , ve sonra kalkiyorlar ac ulkelere yardim ediyor ama ilk basta ulkemiz diyorlar yani ,mutluyum turk oldugum icin sakin yanlis anlasilmasin ama bunlari gordukce icim aciyor begenmedikleri hristiyanlar muslaman ailelerine her konuda yardim oluyor evinden tutun egitim is ve bunun zaman surecide yok yani demek istedigim . bu durumda muslumanim diyipde cebini doldurun ac zevil aileleri gormemezlikten gelen , en sonunda hepimiz zengin fakir cirgin guzel ayni yerde olcagiz yanina alabilcegin tek iki sey sebab ve gunah bence bir metre ortu degil acik ten en onemli noktalar, degil bunlar ilk basta gelmeli , elinizi vicdaniza kouyn ve dusunun hic garantin olmadigina hersey iyi olabilir ve birgun herseyi kaybede bilirsin ve ona gore dusun yasa , kimse kimseyi ayiplamasin hor gorus assaglamasin buyuk atip tutmasin, muslanmik sadece kapanmak namaz kilmakta bitmiyor, dunyaya bakin ve dusunun !! genelleme yapmadim lafim boyle yasananlara insafsizca konusanlara allah size iman temizligi versin kalp gozunu acsin insallah
ilçe merkezinde bir yaşlı teyzeyi görüyorum hep. Alt geçitin orta merdivenlerinin birine sürekli gelip oturuyor ve yardım istiyor. Perşembe günü annemle eve dönerken bu teyze merdivenlerin en sonundaydı ve yukarı çıkmak istiyordu. Ayağı sarılı, yara vardı sanırım. Yardım etmek istedim. Baktım çok kilolu diğer bayanlarda geldi hepimiz tutacaktık kolundan, ben sizi istemem beni bir erkek çıkarsın demez miOrada yardım da edemedim ama fena bozuldum. Açlık çekse mümkün değil o kadar kilolu olamaz. Bilemiyorum, sokakta gördüklerime ne zaman yardım etmek istesem darbe vuruyorlar. Komşularımdan da kimse yok öyle. Hepsinin durumu bizden iyi açıkçası. Ama üst katımızda var birileri annem fırında çalıştığı için çok ekmek getiriyor onların da borcu varmış getirdiğinin yarısını veriyor annemde. Aç kalmayız, sevaba gireriz. Keşke birkaç tane daha olsa daha fazla getirse annem.
Komşularımız ancak birbirlerinin karısıyla, kocasıyla akşam gezmelerine çıkar ha babam dedikodu yaparlar balkonlarında.
Bu tur konularda devletin suclanmasini anlamiyorum. Devlet kapi kapi gezip ihtiyac sahibi mi arayacak? Ihtiyaci olan calsin devletin kapisini, devletin onu gelip bulmasini beklerse acliktan olur. Hanginiz biliyorsunuz arka mahallenizde neler olup bittigini mesela? Kesin hepimizin etrafinda yoksul insanlar vardir, bizim bile haberimiz yoktur. Biz bile bilmiyorsak devlet nerden bilsin?
Bu kadinin intiharinda oduncuyu bile suclayan olmus, inanamadim. Benim okudugum haberde odunlar yagmurda islanmis diyordu, oduncu islak odun verdi demiyordu. Adamcagiz bedavadan odun vermis, yine yaranamamis, yine suclu olmus. Yazik valla.
Cok uzucu ve etkileyici bir olay. O kadin kimbilir hangi psikolojideydi, dogrun dusunememis olabilir. Ama ben de arkanda kucucuk muhtac yavrulari birakip intihar etmenin buyuk bencillik oldugunu dusunuyorum. O cocuklar simdi ac mi acikta mi, kimin elinde nasil buyuyecek Allah bilir. Ben en cok onlara uzuldum, Allah hayatta yardimcilari olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?