şimdi bütün suçu oduncuya atamayız ki
oduncu hiç olmazsa odun vermiş
biz ne yaptık?
hiç bir şey
suç hepimizin
sen gördüğün dilencileri
ya da mendil satan çocukları muhtara mı bildiriyosun?
hayır
ebru72
ne güzel yaptığınız keşke hepimiz yapabilsek
demek istediğim
bütün suç oduncunun değil
bütün vebal onun omzuna değil
hepimiz suçluyuz diyorum
ebru72
bende onu diyorum
gerçekten ihtiyacı olan insan var diyemez
diyemiyor
herkes kendi çevresine
akrabalarına ya da komşularına yardımda bulunsa
o zaman herkes mutlu olur
iyilik belli etmeden yapılır zaten göze soka soka değil
nasıl ihtiyacı olan insan bana ver sadakanı fitreni ver derki diyemez
Bu bölüme insanları daha iyi anlayabilmek, ne yaşadıklarını öğrenebilmek için takılıyorum. Sosyolog değilim ama gerçekten farkedilirse sosyologlar için büyük bir eğitim alanı. Kimsenin nicikini ezberlemem, sadece yorumuna bakarım bugün saçmalamış diyeceğim birine yarın alkış tutabilirim. O yüzden kim kimdir hiç bilmem, beni de ilgilendirmez.
Buralara düşmeyen, buralarda dillendirilmeyen ne dertler vardır ama ben son zamanlarda bundan daha büyük bir dert görmedim. Gerçekten bu haberi okuduktan sonra içim parçalandı. İnsanlığımdan utandım.
Bir anne 2 evladı var biri 5-6 yaşlarında biri daha 6 aylık, açlık yoksulluk had saftada ve kadın tirtir titreyen çocukarını saç kurutma makinasıyla ısıtmaya çalışıyor ve daha dayanamıyor intihar ediyor. Yüreği dağlanmayan insan yoktur herhalde. Açın bakın bugün bütün gazetelerin birinci sayfasında bu haber. %99,9 müslüman olan bir ülkede en önemli şartı yerine getirmiyoruz komşumuz açken , tok yatıyoruz. Kimbilir o kadın hangimizin komşusu idi, derdini buralarda paylaşmadığı için o kimdir bilemedik.
Hiç bir derdi küçümsemeyen ben, olabilir bu da ona büyük geliyordur diyen ben... Bu haberi okuduktan sonra sizlere Ey hanımlar bir silkininde kendinize gelin, kaynanadan, eltiden, üst komşudan yakınacağınıza biraz da halinize şükredin demek geldi içimden.
Kınamıyorum ama anne bencilin tekiymiş. Bu yoksulluktaaa bu yoksulluğa kendisi dayanamazken nasıl çocuklarını öylece bırakıp gider bu yoksulluğun içinde ?Dayanamamış ve ölerek kendini kurtarmayı seçmiş ( öyle sanmış ) . İyi bir anne olsaydı ne olursa olsun çocuklarını kurtarmayı düşünürdü. Bence burda süslü laflarla anlatılmış TÜrkiye burası afrika değilki madem çocuklarının hayatı söz konusu çalar çırpar yinee birşey yapardı ben dayanamıyorum bu yoksulluğa ölüyim kurtulim demiş ama o çocuklar nolucak ?
O çocuklara tabiki yazık insanlık utansın
ama o anne KAHRAMAN gibi gösterilmemeli çocukları için ölmemiş kendisini kurtarmak için intihar edip hem çocuklarını annesiz bırakıp bu acıya terketmiş onları hemde kendi ahiretini mahvetmiş. Bir çocuk için açlık susuzluk annesizlikten daha kötüdür.
Kınamıyorum ama anne bencilin tekiymiş. Bu yoksulluktaaa bu yoksulluğa kendisi dayanamazken nasıl çocuklarını öylece bırakıp gider bu yoksulluğun içinde ?Dayanamamış ve ölerek kendini kurtarmayı seçmiş ( öyle sanmış ) . İyi bir anne olsaydı ne olursa olsun çocuklarını kurtarmayı düşünürdü. Bence burda süslü laflarla anlatılmış TÜrkiye burası afrika değilki madem çocuklarının hayatı söz konusu çalar çırpar yinee birşey yapardı ben dayanamıyorum bu yoksulluğa ölüyim kurtulim demiş ama o çocuklar nolucak ?
ama o anne KAHRAMAN gibi gösterilmemeli çocukları için ölmemiş kendisini kurtarmak için intihar edip hem çocuklarını annesiz bırakıp bu acıya terketmiş onları hemde kendi ahiretini mahvetmiş. Bir çocuk için açlık susuzluk annesizlikten daha kötüdür.
Ben böyle düşünmedim açıkcası, bana bir tür cinnet gibi geldi. Tabi ki bu da olabilir bilemeyiz ama normal şartlarda hiçbir anne yavrularını bir bilinmeze bırakmaz diyorum.
İnsanlıktan çıkanlar hariç tabi.
Benim demek istediğim o bir kahraman değil sırf öldü diye çocuklarını bırakıp kurtulmayı seçen bir anne. Türkiyede günde yüzbinlerce ekmek çöpe atılıyorr yoksullar için yeşil kart var o da olması çocuk esirgeme kurumuna verirsin gidip ben bakamıyorum diyip. Yani illa birlerinin gelip yardıma ihtiyacınız varmı diye sormasına gerek yok kendimizi suçlamamızada gerek yok.İntihardan başka yüzlerce tercihi vardı. .Yazık değilmi o çocuklara madem bakmayıp kaderlerine terkedecektin niye doğurdun zavallılarım allah bahtlarını açık etsin.
Benim demek istediğim o bir kahraman değil sırf öldü diye çocuklarını bırakıp kurtulmayı seçen bir anne. Türkiyede günde yüzbinlerce ekmek çöpe atılıyorr yoksullar için yeşil kart var o da olması çocuk esirgeme kurumuna verirsin gidip ben bakamıyorum diyip. Yani illa birlerinin gelip yardıma ihtiyacınız varmı diye sormasına gerek yok kendimizi suçlamamızada gerek yok.İntihardan başka yüzlerce tercihi vardı. .Yazık değilmi o çocuklara madem bakmayıp kaderlerine terkedecektin niye doğurdun zavallılarım allah bahtlarını açık etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?