Zaten üzgünken neden üstüne gidilip alakasız şeyleri konu alarak daha da üzülür insan. Ben ilk okuduğumda arkadaş ne demek istemiş çok net anladım en ufak bir acabam dahi olmadı demek ki anlaşılabiliyormuş ne demek istediği acaba anlamak istemeklemi ilgili bir sorunumuz var???
Haklısın canım kültür farklılıkları çok önemli ve evlilik kurumununda derin yarası kimse evlendiğinde olduğu gibi değil ne biz her buluşmaya giderken olduğumuz kadar bakımlıyız ne onlar eskisi kadar çok seni seviyorum diyor hediyeler alıp şımartıyorlar bizi şiddet uygulaması çok kötü olmuş. Vicdan sahibi eşler elbette var erkekler sinirliyken bizim kadar kontrollü olamayabiliyorlar biz sinirliyken üstlerine gidersek güç olarak bizden üstün oldukları için yanlış hareketlere kayabiliyorlar. Sinirliyken ne senin hamileliğini görür ne başka birşey bence sen sakinken al karşına ve konuş neden sor. Her ikinize de dışarıdan bak ve ikinizin de yanlışlarını gör biz neden böyle olduk de konuşarak sakin sakin anla neyin ne olduğunu ve eğer bitirmeyeceksen birşeyleri insanların seni gaza getirmesine daha fazla düşman etmesine inanma her evde neler yaşanıyor ama kapalı kutu. İnsanlar kendi yaşadıklarına veremedikleri tepkileri sana yüklemeye çalışırlar hayatın daha kötü olur.
Birde sanıyorum ki hep giden taraf sensin sende sessiz ol bir erkeğe en büyük ceza konuşmak değil susmaktır. Sadece sorularına cevap ver başka konuşma ilgisiz ol bırak o sana gelsin emin ol gelecektir yanlız bu arada laf sokma veya ters davranma olayına da girme normal sogukkanlı olarak bir süre devam et emin ol ikili ilişkilerde en etkili yöntemdir.
akıl vermek değil niyetim sakın yanlış anlaşılmasın ama çevremden edindiğim bir çok evlilik sorunlarından çıkarttığım dersler bunlar. Tanrım yardımcın olsun.