Eşde vicdan olur mu?Esıniz için önce siz mi yoksa dış etkenler mi önemli?

Ben Anadolu'dan bi kızım Batılı erkeklere söyleyeyim de benden uzak dursun nede olsa kültür farkı.

kesinlikle katılıyorum bende anadoluluyum eşim ise doğulu...boşamakmı lazım yani şimdi bu ne demek yaa ben batılıyım ben okudum hakaret yemek banamı düşüyor???okumayıp anadolulu olanamı düşüyor ben bişey anlamadım hanımefendi eşininde önüne bu şekilde sunuyorsa bu tarz tartışmaların olmaması olası bile değil...insan insan olsun o önemli ilk önce kültürle doğu batıyla belli olmaz bu işler...

izmirden bahsederken sanki paris yada londradan bahsediyorsunuz neticede orasıda bu ülkenin bir şehri.ayrıca konunun basında sorun eşinken şimdi ailesi olmus..ha izmir bu ülkenin en batı şehri ordan gerisi dogumu oluyor yani ben mersinliyim dogulumuyum eger öyleysem ne mutlu bana.kısacası konuyu cok saçma bir boyuta getirmişsiniz.aklın nerdeydi evlenirken diye sorarla kuzum adama

Pardon hanımefendi esinden bahseden benim Nur Hanim kendi sıkıntısını paylaşmış

Arkadaslar ben konuyu açarken kimin nereli olduğunu one atmadım sadece iliskilerde yetiştirilme yasama tarzından gelenek ve göreneklerden meydana gelen degisiklikler eğer güçlü karşılıklı sevgi bağınız yoksa cok kısa zamanda kültür farkı yaratıyor egitim eğitimsizliğe gelirsek hep sorunların egitimsiz kesimler tarafından yaşandığı düşünülür oysa ki gunümüzde eğitimli insanların yaptıkları dudaklarımızı ısırmamıza neden oluyor herkes birbirinin yasam sekline yasam görüşüne saygı duymalı ve rica ediyorum cümlelerin ne amaçla kullanıldığı belli lütfen ayrımcılık olarak nitelendirmeyelim bir sıkıntımdan bahsetmek istedim nacizane yeni evlenenlerin dikkat etmesini istedim lütfen saygisizca yaklasmiyalim

arkadaşlar kültür farkını seviye farkı olarak değerlendirip yanlış anlamışlar , farklı kültürlerde yetişmiş olmak farklı davranışlar geliştirebiliyor evet bence de evlilikte yetişme tarzı yani kültür farkı önemli , ama olmazsa olmaz da değil çünkü ondan daha öncelikli olan insanın insan olmasıdır ya değilse ne kültür ne eğitim nede başka bişey hiç bişey kurtarmaz... yazdıklarınızı tam olarak anlamadım zaten çok açıklayıcıda yazmamışsınız. eşiniz hiç suçluluk hisstmedimi , fiziksel hiçbişey olmasa bile ki inşallah olmamıştır bebeğin tutunur sana, ama kırdığına dair size söylemese bile rahatsızlık hissetmedimi. Size Allah sabır versin, Güzel günler göstersin Rabbim inşallah... Başlığı sadece derdinizi paylaşmak için açmamışsanız eğer, biraz daha bilgi verirseniz mesela tavırları davranışları süreklimi böyle, genelde nasıldır, hep itip kakar mı, siz değer verdiğini gösterdiği davranışları vs neler, ailesi nasıl insanlar gibi biraz daha detay bilgi verirseniz arkadaşlar yardımcı olabilecek fikirler sunabilir.

bir adam ne demeye yengesini günde 4 kere arar ki
pes doğrusu

pelinlord kaç yaşındasın eşin kaç yaşında ve ne kadarlık evlisin acaba

konu sahibi ulkenin batisini ovup diger yerlerini yermemis ki!!!!
kultur farki var arada, boyle olmuyor demis!!!
bati kulturlu diger yerler kultursuz dememis duzgunce okusaniz yazilanlari...
hemen cemkirmeye hazirsiniz...
misal karadenizle guneydogulu arasinda kultur farki vardir farkli kulturler ile yetistirilmislerdir!!!!
kultur demek egitim demek degildir!!!
kultur yasam bicimine gore farkliliklar gosterilir, yetisme bicimidir, inanc, davranis, gelenek gorenek degisikligidir bilin istedim!

Gercekten teşekkür ederim açıklama yapmaktan yoruldum, insanlar herseyi olumsuz yone çekmeyi seviyorlar sanırım, bu kültür farkı inkar edebilcegimiz bir konu değil ornegin dogu yemekleri ile Güney yemekleri Ege yemekleri ile İstanbul yemekleri giyim tarzları cocuk sayıları, yasam koşulları, yerleşim yerleri hepsi birbirinden farklı ama bunu bilmek Yada söylemek yermek ya da küçümsemek kesinlikle değildir.siz hayatınız boyunca çatal bıçakla yemek yemissinizdir esınız veya x kisi sinide tek bir tabaktan yemek yemistir.siz onun gibi yiyemezsiniz, o sizin gibi yiyemez.bunun hakirlikle alakası yok bu bizim kültürümüz bizim farkımız cocuklar gibi ben egeliyim sen doğulu diyerek polemiklerle farkı farklı yorumlara cekemezsiniz neden Doğu'da cocukları küçük yasta evlendiriyorlar.neden cocuk gelinlerimiz oluyor neden Akdeniz Yada batı kısmımızda evlilikler 30 yasını buluyor.ben bir konuyu tasvip ettim için yazmadım fakat ayrıma kültür farkına takiliyorsaniz bunları da paylaşalım dedim

bir adam ne demeye yengesini günde 4 kere arar ki
pes doğrusu

pelinlord kaç yaşındasın eşin kaç yaşında ve ne kadarlık evlisin acaba

Bunun hoş bir durum olmadıgını biliyorum fakat esım kendini bu konuda hakli buluyordu hamileydi ve ilgilenmesi lazımdı bunun her akraba iliskisinde olduğunu söyledi tabii ki de böyle bir duruma inanmadım hiçbir akraba iliskisi kardesinin eşiyle samimiyeti Yada bu durumu ortaya çıkartmaz.bunu esime anlatmam cok zamanımı aldı hoş o hala yaptığının hep doğru olduğunu düşünüyor...

pelin böyle bir adam için bir de tüp bebek tedavisimi yapıyosun hadi seviyosun yaptın diyelim git mutfağa ne var ne yok indir aşağıya.baskın ol biraz ezdirme kendini bebeişi düşün ama eziyet ettirme kendine lütfennn

ya millet kadının derdini unutmuş doğu batıya yöenlmi. kk kadınlarının çoğu iğneleyecek biyer buldumu asla kaçırmıyo.
yok düzgün yaz yok türkçeyi düzgün konuş yok kültür ayrımı yapma bune bee
kadının derdinimi dinliceksiniz yoksa tdk başkanı gibimi davranıcaksınız yada milletvekili adayı falanmı olucaksınızda bune eleştiri yaaa. daha kadının tek bir sorununa düzgün yorum yapan olmamış.
artık burda konu açmanın insanın sorununa çare değil daha çok taşlanacak insan arama durumuna dönmüş. Allah hepinize akıl fikir versin.
canım benim Allah yardımcın olsun derdinin dermanını yanlış yerde aradın zaten yakında kimse konu açmaz burda ayıp valla ayıpp....

çok çok doğru derdimizi anlatalım derken birde yargılanma korkusu başlıyor

çok çok doğru derdimizi anlatalım derken birde yargılanma korkusu başlıyor

Evet, gerçekten...
Kültür sanki diploma derecesi demek gibi algılanmış. Kızcağız hiç öyle birsey dememiş ki.
Kültürü düşük ya da yüksek insan olmaz ki. Daha ne desin. Farkı vurgulamak istemiş.

Kaç defa da telefondan T9 la yazdığını belirtmiş. Üzüntüsünden çok bununla ilgili mesaj atmış yazık.

Allah hakkında hayırlısını versin tatlım. Allah iyilerle karşılaştırsın hep...

Esimle dün uzun uzun konuştuk birşeyleri yoluna koymak istedim.onun beni anladığını gördüm gecmisin telafisi olmazdı ama en azından yarını kurtarabiliriz diye düşündüm.hersey yolunda gitti beni anladı en azından ben öyle dusunmusum biraz önce telefonda konuştum geçileceğini söyledi.nedenini sorduğumda spora gideceğini söyledi bunun için mı eve geç geliceksin dedim bu kıskançlık Yada kısıtlama değil ilgisine ihtiyacım olduğu içindi.bari gönlümü alsaydın bugün dedim onun verdigi cevabı hiç dusunememistim bana daha cok beklersin dedi telefonu kapattık birsey sormam gerekiyordu aramak durumunda kaldım ama esım biricik sevgili kocam telefonunu kapatmıştı.kendimde suc arıyorum nerde ne yapıyorum diye esime bağlı sevgi dolu bir ınsanım ona kıyamam bunu bilir onda da benim öyle olduğumu düşünüyordum ama cok yanilmisim ben

esine fazla deger vermiyorsun...
sen de onun sana davrandigin gibi davranmalisin...
ayrica aranizdaki sorunlar "tamamen" bitmedigi surece, evliliginden 100% emin olmadigin surece bebek yapma sorun bebekle ortada kaliverirsin, bosanma durumunda yani...

bende çok istiyodum ama erteledim tamda bu sebepten çok üzüldüm ama sonrasını düşünmek lazım bu devirde

bende çok istiyodum ama erteledim tamda bu sebepten çok üzüldüm ama sonrasını düşünmek lazım bu devirde

pardon, fazla deger vermiyorsun yazmisim, falza deger veriyorsun yazacaktim:)
evet kesinlikle sonrasini dusunerek hareket etmek gerekiyor...
mantikli davranmak lazim sonradan zor duruma dusmemek icin...
en iyisini yapmissin canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…