Eşde vicdan olur mu?Esıniz için önce siz mi yoksa dış etkenler mi önemli?

Pelinlord

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
37
0
36
Antalya
Bunu cok merak ettim esım vicdan sahibi Asır'ı iyi niyetli olduğunu düşünüyor tabii bu onun düşüncesi ama ben ne zaman ona bı sıkıntımı paylasicam olsam beni hirpaliyor hep baskalarını savunuyor ve hep baskalarına hak veriyor bana mı ne düşüyor hakaret yemek ben anadoludan değil batıdan bir kızım ben egitimsiz değil eğitimli bı ailenin kiziyim kendimde iyi kötü egitime sahibim eşimde anadolulu oda eğitimli bir bey fakat arkadaşlıkta göze batmayan ama evlilikte tek gercek olan kültür farkı sakın sakın kültür farklılığını göze almayın sonra benim gibi hem mutsuz hemde sindirilmis bı hayat yasarsiniz hatta esınız karninizdaki cocuğu bile size cok görüp alabilir

Eğitiminizi alırken "Anlatım bozukluklarını atladınız galiba?" Yazdıklarınızdan hicbirsey anlaşılmıyor. Simultane tercüme lazım.

batı derken?
avrupadan mı bahsediyorsunuz, ülkemizin ege cenahından mı?
ege tarafından bahsediyorsanız, bu bölgemiz anadolunun güzide bir kısmıdır..

eğitimli bir kişi basit dil bilgisi kurallarını dahi bilmiyorsa, eğitimsizler ne alemdedir acaba?
yazdığınız metin Türk gramer kitaplarında ibretlik sunulsa (gerek anlatım bozuklukları; gerek yazım ve imla yanlışları) yeri var..

canım, sanırım eşin seni kırıyor. bebeğinizi aldırmanızı istemiş anladığım kadarıyla. aranızda ne yaşandı bilemiyorum.

kültür farkı dediğin maalesef eğitimle, memleketle vb. olmuyor ki. seninle aynı memleketten, aynı ünide hatta aynı bölümü okumuş da olsanız farklılıklar olabiliyor. hayata aynı pencereden bakabileceğin insanlar bulmak zor. sadece eş değil arkadaş seçerken bile insan aynı pencereden bakabileceği aynı değerlere sahip insanlar arıyor. ama insan çözümlemek öyle kolay mı? hele ki işin içinde aşk varsa. ne kadar gerçekçi olabiliyor ki insan? çoğu insan daha kendini tanımadan evleniyor. bırak ki karışısındakini anlayasın. daha sen ne istediğini ne olduğunu tam olarak çözememiş olabiliyorsun.

"ben vicdansızım" diyen insan ben aha görmedim zaten. insanlar her şartta kendini kayırır. kötü bir şey bile yaptıysa "şartları suçlar". halbuki düzgün şartlarda iyi olmak ne kadar kolar. önemli olan zor şartlarda iyi olabilmek. ama bunu yapana da "saf" deniyor.

eşin belki de anlattığın gibi merhametsiz ama kendisini çok iyi niyetli sıfatlandırmasına hiç şaşmadım. kalbimizi kıran pek çok insan kendini iyi ve haklı görür ki... iyi-kötü o kadar keskin ayrılmıyor maalesef. herkes kendini iyi zannediyor. kimse sorsan vicdanım rahat der... ama bakıyorsun herkes birileri tarafından üzülüyor. ee hepimizin vicdanı rahat ise kim üzüyor bizleri?

Eşler arasında hakaret, özellikle tek taraflı hakaret zamanla karşıdaki kişiyi sindirmeye, özgüven problemi yaşamasına sebep olur.

Bu yaşadığınız durum malesef ki zor. Neden bu kadar sindirilmeye izin verdiniz? Sevgi mi gerekçe ?

Ben Anadolu'dan bi kızım Batılı erkeklere söyleyeyim de benden uzak dursun nede olsa kültür farkı.

Eğer ki yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardiniz bilgisayardan yazmadığım için telefonun tamamlamasiyla garip kelimeler çıkmış kalbim kırıldığı için yazarken yazdığımı okumayı dusunmemisim ama siz konu yerine kelimelere takıldığınız için teşekkür ederim

bende katılıyorum kültür farkı ve eğitim farkı çok büyük etken evlilikte başta flört döneminde anlamıyorz ama evlenince kafamıza dank ediyor malesef

anadoludan değilde batıdanmısınız.batı dediğiniz ya yurt dışı yada istanbul tarafı.
Bu ne demektir!
Ülkemizin belli bir kısmına aşağılık alayı ile yaklaşıyorsunuz.
Eğitim herşey olsaydı önce yazınızdan birşey anlaşılırdı.
Artı emin olun şuanda biçok meslek sahibi insan sizin dediğiniz yerlerden gelme.
Bildiğiniz şeyleri size anlatmıyorum.
Efelik dağlarından içinizde bulunan aşağılık kompleksini usul usul kabul etseniz iyi olur.
Gerekende bu.

Şuana kadar eğitimle alakalı bir durum yaşamadım ama kültür farkı çok çok önemli.. Eşim izmirde yetişmiş onunla hiç bir problem yaşamıyorum ama Ailesi !! Onlar doğu kültürüyle yetişmişler büyümüşler.. Ben ve ailem ve 7 ceddimde izmirde.. O kadar çok fark var ki... O yüzden pek anlaşamıyorum. Evlenmemiş olsaydım önce eşi değil aile seçerdim.

Siz iyi misiniz Allah aşkına. Dikkat çekmek için elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum. Kimse ülkemizin bir tarafını aşağılayıp öteki tarafını yüceltmei burda. Bu zaten olamaz. Fakat ülkemizin kuzeyinde güneyinde doğusunda batısında yetişme tarzları farklıdır. Bunu bilmeyip göz ardı ediyorsanız yazık. Arkadaş belli ki bu yetişme tarzından dolayı farklılıklar yaşıyor ve bu büyük sorun oluyor. Size anlam veremiyorum gerçekten. Dikkat ediyorum da birkaç seferdir dikkat çekmek için yorum yapıyorsunuz sadece.

Ben Tup bebek tedavisi gördüm transferim 5 gün önce oldu dinlenmem gerekiyordu bir de huzurlu olmam esım mı cok anlatmalıydı ilk gün dün unutulmaz sevgililer gunü hediyesi aldım asalandim ve karnımdan darbe aldım şimdi mı benim ondan özür dileme mı bekliyor ne güzel dimi

erkek milletinde vicdan arama bende eşimi çok vicdanlı şerefli bilirdim ama 10 yıldan sonra ne kadar yanıldığımı öğrendimkimseye hele de erkek milletine fazla değer vermeyeceksin kendini ezdirme canım

Beni yanlış anladınız genelde batı kadını erkeğe gücünü geçiren Yada eşit soz hakkına sahip olarak bilinir aslında dogrusu da bu esinizle esitsinizdir tek farkınız cinsiyettir ben burda anadoluyu Yada doğuyu eleştirmek için yazmadım ben burda bir olaydan bahsediyorum ve acı bir olaydan en ufak bir durumda bizde bu böyledir denmesinden bahsediyorum yoksa nereli olursan ol önce insan olmalısın ben buna inanıyorum anlatmak istediğim yaşadığınız sorun farklı kültürler olunca aileler tarafından da farklı karşılanıyor ben burda kimseyi eleştirmek yargılamak için birsey yazmadım lütfen yanlış ablukadan beni uzmeyin

Genelleme yapmamak gerekiyor bence bu kultur farki konusunda.
Ben batidan esimde dogudan.
Annemde biz sevgiliyken cok takilmisti.
Hatta gonlu rahatlasin diye tanistirmistim bile ama yinede fikri degismemisti.
Simdi evliyiz ve hersey yolunda.
Elbettee uyusmadigimiz noktalar var tabiki.
Ama eger kultur farki diyip bunu goz onune koyarsaniz daha cok sorun yasarsiniz.

Esinizin kisiligiyle ilgili sorunlar yasiyorsunuzdur belkide.

erkek milletinde vicdan arama bende eşimi çok vicdanlı şerefli bilirdim ama 10 yıldan sonra ne kadar yanıldığımı öğrendimkimseye hele de erkek milletine fazla değer vermeyeceksin kendini ezdirme canım

Sevince bastan ezdirmiyor muyuz kendimizi inanın bu durumu yasamak istemezdim ben esime cok asık bir bayanım fakat bu yaşadıklarım saka gibiydi ve o o kadar soğuk kanlı ki olan bitene üzülmüyor ve nerdeyse beni sucliyacakmis gibi bir tavır takınıyor sizin için ben daha cok üzüldüm on yıl demek emek demek

Ömür boyu mutlu olmanızı dilerim tabiimize genelleme yapmamak lazım haklısınız

Ne yazikki erkekler kendilerini bir adim onde goruyorlar ama bu bence kultur farkindan kaynaklanmiyor.
Ben kendi ailemde de acik acik bunu gorebiliyorum.
Kendi erkeklerimizde ne yazikki.
Bizde bu boyledir demek kisilerin sorunu bence.
Tutturduklari bir gelenek vardir yada kendi yasadiklari, hemen yapistirirlar bizde boyledir diye.
Benim annanem batidan, gun gormus gecirmis ama birde yengemle sormak lazim nasil bir kayinvalide oldugunu.
Ikisininde bu vakte kadar burunlarindan getirdi ne yazikki.
Ve dayilarimdan biri sizin dediginiz gb esitlik konusunda hem fikir iken, bir digeri sdc benci.
Kisilik meselesi bence bu sdc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…