Ese dosta hediye almak

Bence almalısınız, ilk defa gideceğiniz bir yere boş gitmek ayıp olur, ki çikolata bile az bence
Eşinizin tarafına da almalıydınız, ona da bir daha ki sefere alırsınız.
Haksızlık olmaz, tam tersi götürmemeniz ayıp bence

Ilk kez yapacagim icin bocaladim galiba. Almam gerekiyormus evet. Kendimi kotu hissettim. Bebekle bir yere gidip alamiyorum. Esimin de isten gelince vakti olmuyor ama bir seyler ayarlamaya calisicam.

Ilk kez yapacagim icin bocaladim galiba. Almam gerekiyormus evet. Kendimi kotu hissettim. Bebekle bir yere gidip alamiyorum. Esimin de isten gelince vakti olmuyor ama bir seyler ayarlamaya calisicam.

Kredi kartı kullanıyorsanız netten alabilirsiniz, ben yıl içinde english homedan havlu, koku, kolonya almıştım.
Marketlerden tepsi, çay takımı, saklama kabı gibi şeylerde alırım.
Şimdi bayramda rahat ettim hiç düşünmedim
Çocuklara da çorap, yelek gibi zamansız kullanılabilen şeyler alırım
Yoksa gidip arayıp bulup almak, ve ona göre bütçe ayırmak çok zor fikri bile beni bunaltıyor.

İstanbul'da mısınız?

Mahmutpaşa bu konuda en ekonomik yerlerden biri.

Tülbent,havlu,çetik,boyun şalı birkaç çorap çeşidi gibi küçük hediyeler gönül almadır.

Gideceğiniz yere zaten eli boş gidilmez. Tatlı alsan çok çok daha pahalıya patlar.

Hatta Türk kahvesi bile mis gibi kendi başına bir hediyedir. (Kahveciyim ben)

Yarım elma gönül alma

Sen hiç köyden gelirken eli boş bi insan gördün mü? İllaki ya salça turşu peynir yaprak tarhana pestil cevizli sucuk vs bi çok şy getiriyorlar elelri boş gelmiyorlar. Sen eşine durumu izah et. Bidahaki gidişinizde onun tarafina da alirsiniz. Bence cikolata falan olmaz ya onu cocuklara verirsiniz anca. Eger babaanneniz dediyse bi bildigi vardr en azindan yemeni gibi bisey alabilirsiniz.

bizde de eli boş gidilmez. ufak birşeyler alabilirsin. ben kuzenlerime bileklik teyzelerime halalarıma yazma bone vb alırım. dedelere de atlet tsort gider :) hediyeleşmek sünnettir gerçekten. ve bir şekilde karşına da çıkıyor.

Kac kisiye alcanki.. birer tulbent havlu vs alabilirsin.. cok ucuz tulbent tarzi seyler var.. 4-5 tl ye bile var. Havlu alabilirsin yanina.. yanina bi paket cikolata Ya da paket lokum hop bitti gitti

Esimin tarafi cok kalabalik. Almaya baslarsak sayamacagim kadar cok kisi var. Tabi ki hediye almak guzel bir sey. Ben de istiyorum. Ama her gittigimizde yapmali miyiz ve ne kadar masrafa girmeliyiz bilemiyorum?
Her gittigimiz derken yilda kac defa gidiyosunuz? Bayramdan bayrana gidiyosaniz almalisin bemce

Sizde esir misiniz eş misiniz belli degil. Hediye cikolata ya altiustu siz alsaniz nolur? Amma korkuyorsunuz.
Cok dertse bidahakine esinin memleketine giderkende alinir.

Kardeşim içimi şişirdin.
3 kuruş için babaannene mirin kırın etmişsin. Kadın da yaşlıyım dememiş , bahane bulmamış, sırf torunumun arkasından kötü konuşmasınlar diye senin adına hediye cikolata almış insanlara. Çok anlayışlı bir kadinmis, Allah uzun ömürler versin.
Rahat ol, cebinden bir kuruş para çıkmayacak.
Eşine olayı olduğu gibi anlat, azıcık ruhu varsa mahcup olur üzülür zaten 'neden biz dusunemedik' diye. Buna bile laf edecekse zaten senin de bebeğinin de çekeceği var o adamdan.
Her sene almalı mıyız demişsin. Zaten evleneli olmuş 2 sene, ilk defa gitmişsin. Bundan sonra da beş yıl sonra mı gidersin, o zamana yaşlı kadınlar kalirlar mi göçerler mi belli değil, bunun hesabına gitmen ayip değil mi? Zaten yaşlı kadınlar. Senin hediyene ihtiyaçları yok. Ama düşünüp aldın diye mutlu olacaklar. Babaannen gururlanacak vs vs.
Hadi eşarp alma, patik alma... gül kokulu tespihler var ya. Onlardan al. Tanesi 3 TL falan. Zaten 5 kadın var diyorsun. Kutusu da kalpli oluyor, güzel bir hediye olur bence.
Eşinin tarafına hiç hediye almamak da sizin kabaliginiz. İnsan hiç mi düşünmez, eli bomboş başka şehre yaşlı ziyaretine gider?
Aileler hiç mi yol yordam, örf adet vs gostermedi ki bunca zaman?
Eşinin sülalesi kalabaliksa da sadece evdeki kadınlara alirsin ufak tefek birşey. Evlerine giriyorsunuz, özene bezene size yemek hazırlıyorlar, sizin için alışveriş yapıyorlar...yani inanın sizin 5 liralık havlunuzdan daha çok masraf yapıyorlar. Hani bir nevi teşekkür hediyesi gibi düşün.

Senin alman gerekenleri babaannen almış eşinin tepkisinden korkuyorsun bir de , eşin bunu duysa bence neden söylemedin biz alırdık der , sen desenki köye giderken elimiz boş gitmeyelin hediyelik birşeyler alalım , geçen sefer aklımıza gelmedi bir dahaki gidişimizde sizin köydekilere de alırız . Eşin anlayışla karşılar hatta hoşuna bile gider bu durum

Çok küçük hesaplar yapıyorsunuz bu kadar olmaz cidden.
Hepsine 1 havlu 1 yazma alsanız ne kadar tutacak Allah aşkına? Bayram bayram mübarek gün yaşlı sevindirmek var siz hala ama esimin tarafına almadık.
Gercekten almayın bence maksimum 50 lira tutacak şeye bu kadar dusunuyorsaniz sizden hediye almak hayatta istemezdim. Geceleri uykunuz falan kaçar mazallah

Eli boş gidilmez ayıptır, alın birşeyler

Kimseye hiç almayalım şeklinde düşünmüyorum. Bugüne kadar düşünmedim diye ilk kez kendi tarafımdan başlamak ayıp mı olur diye düşündüm sadece. Hediye aldım diye uykum kaçmaz merak etmeyin. Genel olarak hayatta haksızlığa çok karşıyım. Beni geren durum buydu. Ayrıca düşüncesizlik etmişim bugüne kadar. O konuda bir şeyler yapacağımı yazmıştım zaten. bu olaylar nasıl oluyor diye fikrinizi almak istedim. Ama bayağı aşağılık bir insan muamelesi gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…